Stargirl (2020–) 26

Az eredeti alkotótól és képregényírótól, Geoff Johnstól érkezik az új DC Universe sorozat. A történet a másodéves középiskolás, Courtney Whitmore kalandjait követi nyomon, aki a nebraskai Blue Valley-be költözik az anyjával, és annak új férjével, Pattel. A lány egy ifjú hősökből álló… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Meg DeLacyCindy Burman / Shiv
Amy SmartBarbara Whitmore
Christian AdamJerry
Brec BassingerCourtney Whitmore / Csillaglány / Stargirl
Lou Ferrigno Jr.Rex Tyler / Óramester / Hourman
Neil HopkinsLawrence Crock / Élsportoló / Sportsmaster
Nelson LeeDragon King
Joel McHaleSylvester Pemberton / Csillagember / Starman
Joy OsmanskiPaula Brooks / Tigrisnő / Tigress
Brian StapfTed Grant / Vadmacska / Wildcat

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

241 tag · 536 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 9., 23:02 · Bővebben


Kedvencelte 4

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Egy kicsit csapongó értékelés lesz, mert vegyesek az érzéseim a sorozat első évadával kapcsolatban.

Stargirlel is úgy vagyok, ahogy a DC-s hősök többségével (semmit nem tudok róla), ezért kíváncsi voltam rá, valamint az AISZ-ra.

Az első rész már megmutatja, hogy mire is lehet számítani a továbbiakban. A sorozatot beáldozták a minél nagyobb nézőközönség érdekében, ezért kaptam egy szuperhősös tinidrámát. Pat és nevelt lánya, Courtney kapcsolata érdekesen alakul spoiler, de egész jól kifut.
Az új Igazság Szövetséget persze a helyi lúzerekből kell verbuválni, itt szerencsére Yolanda drámája egész jól sikerült.

Sajnos az Igazságtalanság Szövetsége tagjai sem túl érdekesek, csak Agyhullámról és Jégcsapról lehet többet megtudni, a többiek eléggé semmilyenek. Legtöbbjük nagyon kiszámítható, lehet nagyjából tudni, hogy ki kicsoda.
Azt sem sikerült felmérnem, hogy melyik gonosz mennyire erős. Oké, elmondják, hogy mit tudnak, milyen az erejük, de ezt nem érzékeltetik.

Ahogy a sorozat is. Egy kiemelkedő pontja nincs, viszont nagyon nézeti magát.
A legnagyobb baj, hogy rövid. Olyan gyorsan lezavarnak mindent, hogy nem tudtam igazán semmit „megfogni”, pedig rengeteg lehetőség lett volna a sorozatban.
A tréning az mi volt? Egy nap alatt lezavarták az egészet, nem láttam, hogy a leendő hősök fejlődtek volna. Inkább tűnt az egész egy cosplay partynak, mint igazi hősködésnek.

Courtney is teljesen idiótaként viselkedett spoiler, ráadásul a többiek sem észkombájnok spoiler.
Patet viszont nagyon megkedveltem, ő volt talán az egyetlen normális ember a brigádban spoiler.

Az effektek felemásak. Volt ami jól sikerült, bár a legtöbb halálgagyi volt spoiler. Szerintem az alkotók sem vették túl komolyan a sorozatot, úgy voltak vele, hogy szórakoztassa a nézőket, ami nálam sikerült is.
A befejezés pedig botrányos lett. Se nem epikus, se nem jó, nagyon „ ez is megvolt” érzésem lett tőle. A drámák lezárása sem ingatott meg, lehetett volna jobban is tálalni.

Elég sok dolgot vezet fel, nem mondom, hogy nagyon várom, de kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle.

Kemiviki 

1. évad: Nemrég panaszkodtam arról hogy nem lehet igaz az hogy minden sorozatba bele kell erőltetni valami romantikus interakciót, rettentően szenvedős szerelmi szálat. Kérésem meghallgatásra került, végre :D
Magát a sorozatot nem mondanám rossznak, erős közepes. Voltak benne jó dolgok és rengeteg jó lehetőséget hagyott a következő évadhoz is.
De őszintén a legtöbb karakter felejthető lett. Pat volt az aki a lejátszott mindenkit, és sokszor mentette a menthetőt.
A cím pedig nagyon félrevezető, mert ez a történet inkább szólt a csapatról mint csak Stargirl karakteréről.

LoneWolf 

1. évad:
Egynek elment. Sok tekintetben minőségibb lett, (szebb effektek, jóval kevesebb sírás és szinte nulla romantika, stb.) mint a CW sorozatok legutóbbi évadai, mégis érződött, hogy inkább egy „JSA: The Next Generation”, vagy „The Young JSA” címen kellett volna ezt elindítani, hisz annyira nem tudták a főszereplővel kitölteni ezt a 13 részt, hogy kapásból behoztak mellé egy teljes új csapatot, melynek tagjai a megosztott idő miatt szintén nem lettek túl maradandók. A gonoszok szintén többnyire felejthetők, így egyedül Pat Dugan-t (Luke Wilson) tudnám kiemelni, mint erősebb figurát a sorból. Volt potencia ebben a szériában, de sajnos nagyon rezgett a léc, miáltal a CW-n biztosan egy nézhetetlen tini drámát kovácsolnak majd belőle, szóval én ezennel kaszáltam is. Visszatérek hozzá, ha esetleg mégis pozitív véleményeket olvasok majd a folytatásról, de addig is: Pá-pá, Stargirl!

Sizzy 

Az idei ev (egyik) legjobb szuperhosos sorozata. Persze voltak hibai, melyik sorozatnak/filmenk nincsenek? Courtney neha nagyon onfeju volt,aztan eszhez tert,de gyerekek, neha meggondolatlanok(ez elvarhato). A karakterek nagyon sokszinuek voltak, tetszett a gonoszok motivacioja, de szerintem nem igy kene az embereket a jora ravenni,mindenki maga kell dontson hogy jot vagy rosszat cselekedik. Nagyon izgalmas volt a teljes evad. Aki szereti a szuperhos sorozatokat, az mindenkepp kezdje el.

VMalfoy 

Olyan izgatott voltam minden hétfőn suli után, mert tudtam, hogy vasárnap felkerült a legújabb Stargirl rész a titkos kalóz oldalra amit használok. Szóval általában minden hétfői ebédem úgy telt, hogy miután gyors letöltöttem a részt, rögtön meg is néztem, és utána izgatottan vártam, hogy elteljen az az egy hét.
Izgalmas, fordulatos, és picit tinidráma, de mondjuk ez nem olyan vészes mértékben.

Rémálom 

Az a baj ezzel a sorozattal, hogy egyszerre akar átlagos tini dráma lenni és szuperhős sorozat, veszi mindkettő zsáner 90-es évekbeli elemeit, és olyan ritka ocsmányul keveri össze őket, hogy a lehető legrosszabb mix lesz belőle, amiből se nem lesz jó tini történet, se nem jó szuperhősös dolog.

A kezdő jeleneten kívül, amikor a JSA-t lemészárolják, semmi tét és semmi feszültség, a cselekményt eleve Pat hülyesége indítja be (azért költözik a világ legveszélyesebb városába, mert azt hitte, arra jártak a gonoszok, de már elmentek onnan??? milyen indok ez már, öregem), és a többiek hülyesége hajtja. Minden tinédzser buta, nem valódi, hiteles karakterek, hanem ovis szinten álló hülye majmok. Lehetne mennyi potenciál benne, hogy bemutassák, hogy a tinik félrehasználják az erejüket és milyen következménye van, de nem, 5 órán keresztül nettó semmi nem történik, csak egy origin sztori origin sztoriját kapjuk sekélyes karakterekkel.

Mindenki mászkáló klisé: a mean girl, aki ribi, csak úgy. A jock, aki gonosz. A szupergonoszok, akik rossz apák, és pödrik a bajszukat is. ÉN EZT NEM BÍROM!

Kaszálva: 1x05

3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján