Stargirl (2020–2022) 34

Az eredeti alkotótól és képregényírótól, Geoff Johnstól érkezik az új DC Universe sorozat. A történet a másodéves középiskolás, Courtney Whitmore kalandjait követi nyomon, aki a nebraskai Blue Valley-be költözik az anyjával, és annak új férjével, Pattel. A lány egy ifjú hősökből álló… [tovább]

angol
angol

Képek 21

Szereposztás

Meg DeLacyCindy Burman / Shiv
Amy SmartBarbara Whitmore
Christian AdamJerry
Brec BassingerCourtney Whitmore / Csillaglány / Stargirl
Lou Ferrigno Jr.Rex Tyler / Óramester / Hourman
Neil HopkinsLawrence Crock / Élsportoló / Sportsmaster
Nelson LeeDragon King
Joel McHaleSylvester Pemberton / Csillagember / Starman
Joy OsmanskiPaula Brooks / Tigrisnő / Tigress
Brian StapfTed Grant / Vadmacska / Wildcat

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

266 tag · 644 karc · Utolsó karc: 2023. január 26., 18:10 · Bővebben


Kedvencelte 6

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Egy kicsit csapongó értékelés lesz, mert vegyesek az érzéseim a sorozat első évadával kapcsolatban.

Stargirlel is úgy vagyok, ahogy a DC-s hősök többségével (semmit nem tudok róla), ezért kíváncsi voltam rá, valamint az AISZ-ra.

Az első rész már megmutatja, hogy mire is lehet számítani a továbbiakban. A sorozatot beáldozták a minél nagyobb nézőközönség érdekében, ezért kaptam egy szuperhősös tinidrámát. Pat és nevelt lánya, Courtney kapcsolata érdekesen alakul spoiler, de egész jól kifut.
Az új Igazság Szövetséget persze a helyi lúzerekből kell verbuválni, itt szerencsére Yolanda drámája egész jól sikerült.

Sajnos az Igazságtalanság Szövetsége tagjai sem túl érdekesek, csak Agyhullámról és Jégcsapról lehet többet megtudni, a többiek eléggé semmilyenek. Legtöbbjük nagyon kiszámítható, lehet nagyjából tudni, hogy ki kicsoda.
Azt sem sikerült felmérnem, hogy melyik gonosz mennyire erős. Oké, elmondják, hogy mit tudnak, milyen az erejük, de ezt nem érzékeltetik.

Ahogy a sorozat is. Egy kiemelkedő pontja nincs, viszont nagyon nézeti magát.
A legnagyobb baj, hogy rövid. Olyan gyorsan lezavarnak mindent, hogy nem tudtam igazán semmit „megfogni”, pedig rengeteg lehetőség lett volna a sorozatban.
A tréning az mi volt? Egy nap alatt lezavarták az egészet, nem láttam, hogy a leendő hősök fejlődtek volna. Inkább tűnt az egész egy cosplay partynak, mint igazi hősködésnek.

Courtney is teljesen idiótaként viselkedett spoiler, ráadásul a többiek sem észkombájnok spoiler.
Patet viszont nagyon megkedveltem, ő volt talán az egyetlen normális ember a brigádban spoiler.

Az effektek felemásak. Volt ami jól sikerült, bár a legtöbb halálgagyi volt spoiler. Szerintem az alkotók sem vették túl komolyan a sorozatot, úgy voltak vele, hogy szórakoztassa a nézőket, ami nálam sikerült is.
A befejezés pedig botrányos lett. Se nem epikus, se nem jó, nagyon „ ez is megvolt” érzésem lett tőle. A drámák lezárása sem ingatott meg, lehetett volna jobban is tálalni.

Elég sok dolgot vezet fel, nem mondom, hogy nagyon várom, de kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle.

S02: Az igen!
Ez az évad szerintem jobb lett, mint az első. spoiler
Jól ötvözte a humort, az akciót, a drámát, ha csak ezzel kellett volna foglalkoznom, szerintem pár nap alatt végignéztem volna az évadot.
Az új karakterek jók, bár a CGI még mindig eléggé csúnya.

S03:
Az évad kicsit furán kezdődött, és sajnos nem is hozta az előző évadok szintjét. A misztikusság rendben volt, de annyira nem éreztem erősnek, mint az első kettőnél.
Azért a vége felé okozott pár meglepetést, az utolsó része baromi király volt, bár kicsit összecsapottnak éreztem. Ha előbb elkezdték volna felépíteni, sokkal jobb is lehetett volna.
A lélektani dolgokra sem mentek nagyon rá, pedig ott is volt lehetőség.

Sajnálom, hogy kaszát kapott, de legalább sikerült normálisan, igazán menően lezárni.

LoneWolf 

1. évad:
Egynek elment. Sok tekintetben minőségibb lett, (szebb effektek, jóval kevesebb sírás és szinte nulla romantika, stb.) mint a CW sorozatok legutóbbi évadai, mégis érződött, hogy inkább egy „JSA: The Next Generation”, vagy „The Young JSA” címen kellett volna ezt elindítani, hisz annyira nem tudták a főszereplővel kitölteni ezt a 13 részt, hogy kapásból behoztak mellé egy teljes új csapatot, melynek tagjai a megosztott idő miatt szintén nem lettek túl maradandók. A gonoszok szintén többnyire felejthetők, így egyedül Pat Dugan-t (Luke Wilson) tudnám kiemelni, mint erősebb figurát a sorból.
2. és 3. évad:
Meglepően szórakoztató volt mindkettő. Mármint a maga szintjén… Mindig fejlődött egy picikét, és ugyan kissé túlzsúfolták ezt is, mégsem süllyedt le az átlag CW-s borzalmakhoz, nem éreztem fölösleges drámát, erőltetett romantikus szálat, illetve a CGI sem volt vészes. Akadtak benne érdekes fordulatok, a humora is a helyén volt, ugyanakkor nem tolta túl, és a komoly pillanatokat nem rontották el (ahogy a Marvel-nek pl. mostanában szokása), illetve a karakterek egész a szívemhez nőttek a végére, szóval míg az 1. évadnál picit húztam a szám, addig a végére már sajnáltam, hogy nincs tovább. Kár a kaszáért.

1 hozzászólás
Kemiviki 

1. évad: Nemrég panaszkodtam arról hogy nem lehet igaz az hogy minden sorozatba bele kell erőltetni valami romantikus interakciót, rettentően szenvedős szerelmi szálat. Kérésem meghallgatásra került, végre :D
Magát a sorozatot nem mondanám rossznak, erős közepes. Voltak benne jó dolgok és rengeteg jó lehetőséget hagyott a következő évadhoz is.
De őszintén a legtöbb karakter felejthető lett. Pat volt az aki a lejátszott mindenkit, és sokszor mentette a menthetőt.
A cím pedig nagyon félrevezető, mert ez a történet inkább szólt a csapatról mint csak Stargirl karakteréről.
2. évad: Voltak ennek az évadnak is gyengébb pillanatai, de szerintem sokat fejlődött. A történet nagyon tetszett, örültem ennek a sötétebb hangulatú évadnak.
A karakterek is fejlődtek, s már nem csak Pat volt az aki emlékezetes maradt. spoiler az a karakter eszméletlenül jó lett.
3. évad: Az évad eleje annyira nem fogott meg, megint ugyan úgy kezdődött mint a második eleje. A csapat széthúz és várják a pofont.
Aztán az évad felénél úgy bele húztak a sztoriba hogy az hihetetlen. Az utolsó részek csavarján pedig csak pislogtam :D Nagyon király lett.
Nagyon szomorú vagyok amiért kaszát kapott, volt még benne lehetőség bőven.

Sizzy 

Az idei ev (egyik) legjobb szuperhosos sorozata. Persze voltak hibai, melyik sorozatnak/filmenk nincsenek? Courtney neha nagyon onfeju volt,aztan eszhez tert,de gyerekek, neha meggondolatlanok(ez elvarhato). A karakterek nagyon sokszinuek voltak, tetszett a gonoszok motivacioja, de szerintem nem igy kene az embereket a jora ravenni,mindenki maga kell dontson hogy jot vagy rosszat cselekedik. Nagyon izgalmas volt a teljes evad. Aki szereti a szuperhos sorozatokat, az mindenkepp kezdje el.

SunflowerSz 

Egy szuperhősös tini sorozat, igazából többször is szemeztem már vele, de most a kihívás miatt végül tényleg belekezdtem. Nem volt rossz, bár talán egy idő után egy kicsit túlságosan gyorsan pörögtek az események. A nagy előnye, hogy tényleg nézeti magát, de ugyanakkor nagyobb élményt tényleg nem nyújt, mint egy sima szuperhősös sztori. Luke Wilson azért nagyon tetszett benne :)

VMalfoy 

Olyan izgatott voltam minden hétfőn suli után, mert tudtam, hogy vasárnap felkerült a legújabb Stargirl rész a titkos kalóz oldalra amit használok. Szóval általában minden hétfői ebédem úgy telt, hogy miután gyors letöltöttem a részt, rögtön meg is néztem, és utána izgatottan vártam, hogy elteljen az az egy hét.
Izgalmas, fordulatos, és picit tinidráma, de mondjuk ez nem olyan vészes mértékben.

Rémálom 

Az a baj ezzel a sorozattal, hogy egyszerre akar átlagos tini dráma lenni és szuperhős sorozat, veszi mindkettő zsáner 90-es évekbeli elemeit, és olyan ritka ocsmányul keveri össze őket, hogy a lehető legrosszabb mix lesz belőle, amiből se nem lesz jó tini történet, se nem jó szuperhősös dolog.

A kezdő jeleneten kívül, amikor a JSA-t lemészárolják, semmi tét és semmi feszültség, a cselekményt eleve Pat hülyesége indítja be (azért költözik a világ legveszélyesebb városába, mert azt hitte, arra jártak a gonoszok, de már elmentek onnan??? milyen indok ez már, öregem), és a többiek hülyesége hajtja. Minden tinédzser buta, nem valódi, hiteles karakterek, hanem ovis szinten álló hülye majmok. Lehetne mennyi potenciál benne, hogy bemutassák, hogy a tinik félrehasználják az erejüket és milyen következménye van, de nem, 5 órán keresztül nettó semmi nem történik, csak egy origin sztori origin sztoriját kapjuk sekélyes karakterekkel.

Mindenki mászkáló klisé: a mean girl, aki ribi, csak úgy. A jock, aki gonosz. A szupergonoszok, akik rossz apák, és pödrik a bajszukat is. ÉN EZT NEM BÍROM!

Kaszálva: 1x05

3 hozzászólás
amnézia 

Jól indult, lelkesen vártam az új részeket, aztán egy idő után nem kötött le.
Egyszer majd kap egy újabb esélyt.


Népszerű idézetek

Popovicsp87 

Mike Dugan: Look, we gotta step outside of our comfort zone, Jakeem.
Jakeem Williams: I like my comfort zone. It doesn't have crocodile people in it.

3. évad 5. rész – Veszedelmes barátok - Ötödik fejezet: A tolvaj
Popovicsp87 

Zeek Mike-nak: Ez a beszéd kölyök! Igen, a lehetőségek száma végtelen! Csak engedd szabadjára a képzelőerődet! És emlékezz egy fontos dologra, amire a nagyapám tanított kiskoromban: ha eltöröd, megveszed.

2. évad 6. rész – Nyári iskola: Hatodik fejezet
amnézia 

Cindy: Hogy legyőzd a gonoszt, légy te is az.

2. évad 12. rész – Nyári iskola: Tizenkettedik fejezet
Popovicsp87 

Jakeem húga: Jakeem! Ma neked kell elmosogatni.
Jakeem: Nekem most dolgom van! (Összenéz Mike-kal.) Megmentjük a világot.
Jakeem húga: Apaa! Jakeem nem akar mosogatni!
Jakeem: Jól van, jól van, jól van, jól van. Máris megyek.
Jakeem húga elmosolyodik: Lúzerek.
Jakeem Mike-nak: Mielőtt megmentjük a világot, segítesz elmosogatni?

2. évad 12. rész – Nyári iskola: Tizenkettedik fejezet
amnézia 

Cameron: Miért van az, hogy a jó emberekkel mindig rossz dolgok történnek?

2. évad 6. rész – Nyári iskola: Hatodik fejezet
Popovicsp87 

Sylvester Pemberton / Starman: Well, Pat just gave me some great advice, and I wanna pay it forward.
[Courtney csak néz.]
Sylvester Pemberton / Starman: It's time to level up.
[Courtney még mindig csak néz.]
Sylvester Pemberton / Starman: Like a video game.
Courtney: Aha!
Sylvester Pemberton / Starman: Like „Frogger”.

3. évad 2. rész – Veszedelmes barátok - Második fejezet: A gyanúsítottak
Kicsicsillag95 

Jenny: – Maga Sávos? Maga egy igazi legenda!
[egyszerre]
Pat: – Tényleg?
Courtney: – Tényleg?

2. évad 2. rész – Nyári iskola: Második fejezet
Popovicsp87 

Paula Brooks / Tigress: I'm sorry, Barbara. We should have been honest with you. The last time we went to prison it nearly destroyed our family. Not to mention the food. So many carbs.

3. évad 3. rész – Veszedelmes barátok - Harmadik fejezet: A zsarolás
Popovicsp87 

Pat Dugan / S.T.R.I.P.E.: Costume doesn't make the man.

3. évad 3. rész – Veszedelmes barátok - Harmadik fejezet: A zsarolás
Popovicsp87 

Sylvester Pemberton / Starman: Pat, the stash! You left home a boy, and came back a man.
Mike: Are you kidding? Look at him. He looks like an evil Pat Dugan from a parallel universe.
Sylvester Pemberton / Starman: You know, facial hair is a man's birthright, Mike. You'll understand, when you start shaving.
Mike: I shave.
Sylvester Pemberton / Starman: Do you?

3. évad 1. rész – Veszedelmes barátok - Első fejezet: A gyilkosság

Hasonló filmek címkék alapján