Amazon: Ügyvéd (Marvel) (2022–2022) 163

She-Hulk: Attorney at Law
30' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, dráma, vígjáték, sorozat, krimi
1 évad · 9 rész

A történet középpontjában Jennifer Walters áll, aki Hulkhoz mérhető erőre tesz szert…

angol
angol
magyar

Képek 16

Szereposztás

Tatiana MaslanyAmazon (Jennifer Walters)
Tim RothFörtelem (Emil Blonsky)
Mark RuffaloBruce Banner / Hulk
Jameela JamilTitania (Mary MacPherran)
Benedict WongWong
Renée Elise GoldsberryAmelia
Ginger GonzagaNikki
Josh SegarraAugustus Pugliese
Charlie CoxMatt Murdock / Daredevil
Drew MatthewsDennis Bukowski

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

665 tag · 931 karc · Utolsó karc: 2023. november 27., 14:48 · Bővebben


Kedvencelte 7

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Chriss 

Még három rész ugyan hátravan, de a véleményem nem fog változni. Igazából nem értem ezt a hatalmas ellenszenvet a sorozattal szemben. Nem elfogultságból adtam maximum pontszámot, és a kedvencem sem emiatt lett. Tatiana szerintem jól hozza Amazon karakterét. A drámai helyzeteket is sikerült humorral oldania, ami még erőltetett sem volt. A látvány ugyan nem csúcskategóriás, de még bőven élvezhető kategória. Ez vígjátéknak készült, nem pedig mélydrámának. Annak pedig tökéletes. Szerintem egyáltalán nem unalmas, én egyhuzamban megnéztem hat részt, és a többit is azért toltam másnapra, mert már késő volt. Jennifer Walters szakmájában verhetetlen, de szuperhősként és hétköznapi nőként sebezhető és esetlen. Viszont ami nagyon tetszett, hogy a folyamatos kudarcélményeket is próbálja humorosan felfogni, nem esik azonnal depresszióba. A karakterét szuperül eltalálták. A kibeszélések sem zavartak, szeretem, ha a nézőket is bevonják a történetbe ilymódon, mint például az Enola Holmes tette anno. Remélem, azért lesz folytatás, mert én örülnék, ha Tat visszatérne She-Hulkként pár évadra. Vannak hibái, közel sem tökéletes a sorozat, mégis… hajrá K. E. V. I. N. :)

Yuuko 

Objektíven inkább 7 csillag, de elfogult lettem vele nem is kicsit, úgyhogy 8. Nem vártam a sorozatot, mert kicsit belefáradtam a Marvel sorozatdömpingjébe, és az utolsó pár film nem teljesen ért fel az elvárásaimhoz. Nagyon sok negatív dolgot hallottam a sorozatról, úgyhogy amiatt is féltem kicsit. De aztán belekezdtem, és csak úgy röpültek a részek, mire észbe kaptam, már a finálénál jártam. Nagyon tetszett Tatiana Maslany alakítása spoiler. Nem teljesen értem azokat, akik unalmasnak gondolják ezt a sorozatot. Értem én, hogy a marvel esetében az embernek van egy alapelvárása, de szerintem a történet meg a címkék eléggé azt sugallják, hogy ez elsősorban egy ügyvédes sorozat. Jen ügyvéd, ügyvéd is akar maradni, még akkor is, ha az élete teljesen felfordult. Totál meg tudom érteni, hogy nem akar szuperhőssé válni. Neki már voltak álmai, amiért keményen megdolgozott (meg még mindig fizeti a hiteleket utána), aztán hirtelen pár csepp vér miatt nemcsak, hogy azokkal a férfiakkal kell megbírkóznia, akik sosem kezelték a szakértelmének megfelelően, hanem még munkát sem kap miatta. Teljesen újra kell építenie az életet, az identitását – mindkét szerepkörben teljesen ellentétes dolgokat várnak el tőle…
Abba bele sem megyek, akik szerint túl feminista a sorozat. spoiler Na, egy kicsit belementem, de itt inkább megállok.
Szóval én abszolút élveztem a történetet, Jen nagyon szimpatikus főszereplő mindkét „változatában”. Az eseteket élveztem, nyilván a Marvel világában elég abszurd jogi eseteket kell megoldani, érdekes volt látni belőle párat. Jessi Zoom című száma meglepetésként ért, de feldobta a napomat, hogy végre felismertem egy kpop számot. Az utolsó részben a finálé viszont annyira nem jött be – persze ötletes volt, meg minden, de nagyon elütött az addigi hangulattól – és a kiszólalgatásokat sem szeretem. Ezek miatt nem kap 9 pontot, de egyébként bármikor újra tudnám nézni.

Hudson 

Gyenge karakterek, gyenge forgatókönyv, és mellé még unalmas is.
Eric Bana-t egy kicsit azért visszasírom.

Kemiviki 

Ez nem az én sorozatom volt. A humora nem jött át, nem is igazán volt története és egyik új karakter sem fogott meg.

FélszipókásŐsmoly 

Sajnálom, K. E. V. I. N., ez mellé ment. Agyatlan agymenésnek ott van Deadpool. Egyedül Tatiana Maslany látványa és Amazon Fenegyerekkel közös jelenetei voltak tetszetősek, de minden más jobb lett volna, ha nem készül el. Egyszerűen semmi sem történt a sorozatban, amiért érdemes megnézni – meg egyébként sem történt semmi.

linokumiko 

Egyáltalán nem tetszett. Nálam ott lett vége, amikor a főszereplő elkezdett kifelé beszélni a közönségnek. Ez a fajta elbeszélés nekem mindig is unszimpatikus volt és az érdeklődésem innentől drasztikusan csökkent.
Elég nehezen indult be a történet és nem is volt teljesen kidolgozva, hogy merre is tart: Amazon érzelmi világát, szerelmi életét mutatja be vagy lesz egy főgonosz és szuperhősösdit játszik. Leginkább egyiket se sikerült normálisan belevinni. Az utolsó rész nálam totál betette a kaput. Azt a részt teljesen értelmetlen volt megcsinálni.
Amazon karaktere végeredményben jó volt és szerethető, meg a barátnője is nagyon cuki volt. Amazont mint mellékszereplőt valamelyik filmben szívesen látnám viszont, de egyénit csak akkor adjanak neki, ha eldöntötték, hogy mit akarnak vele…

Victorious 

Sajnos végül csak egy fokkal tudom jobbra értékelni, mint a Ms. Marvelt. (szerk: utólag visszagondolva inkább nem)
Pedig sokakkal ellentétben még bizakodó voltam az elején is, de annyi volt később a filler, hogy sajnos a történet se nagyon haladt semerre. Ez pedig sajnos egy igazán antiklimatikus fináléval zárult.
Mint írtam a részértékelőmnél is engem egyáltalán nem zavar a negyedik fal áttörése és a humorosabb hangvétel, de ez még nem mentség mindenre.
Van sajnos egy „csúnya gonosz és undorító férfiak” mentalitása is a sorozatnak, de még túllehet lendülni rajta.
Jen-t igazából megtudtam kedvelni, Tatiana Maslany is jól hozta a szerepet, így szívesen látom a későbbiekben. Jó volt látni spoiler (de azért tervben van). Emil-ből azért többet is kilehetett volna hozni, Wong minden jelenete aranyat ért, Titania sajnos csalódás volt. Kíváncsian várom mit hoznak ki később a spoiler szálból.

Szóval igen…összességében sajnos jóval többet kilehetett volna hozni a sorozatból, így csak egy egyszernézős darab lett.

STVN 

Ez nem nekem való. Vártam, kíváncsi voltam milyen lehet, de nagyon …
Többieknek jó szórakozást.
:/

Rémálom

Nem mondom, hogy tökéletes, ahogy egyetlen Marvel sorozat sem, de szórakoztató. Jen nekem szimpatikus karakter volt, a humor rendben van, de itt is azon úsztak el, hogy nincs igazán megfogható vagy jól ütemezett történet, kicsit nemcsak mintha Jen keresné önmagát, de a sorozat is. Azért a metahumort és a Daredevil kameót kifejezetten értékeltem.

SunflowerSz 

Lehet nem én leszek a legjobb értékelő, mert annyira nem vártam tűkön ülve a sorozatot, inkább csak azért akartam megnézni, mert a Marvel részét képezi. Engem nem zavart, hogy ez inkább vígjáték, a Thor utóbbi két része után őszintén még rosszabbra is számítottam, de ez elment. Tatiana Maslany szerintem jó választás volt, a mellékszereplők azonban nem nagyon maradtak meg. Jó, Emil Blonsky-ra nyilván emlékeztem, Wong sem volt meglepetés, de Matt Murdock azt hittem azért kicsit többet lesz benne… azért örülök, hogy visszatért, de ez elég kevés volt eddig. Titania valahogy tök feleslegesnek tűnt viszont, azt hittem, hogy ennél nagyobb szerepet kap, de olyan volt, mintha a részek között elfelejtették volna, hogy ő is szereplő és akkor még 2 percre gyorsan besúvasztották az utolsó részbe (ami hozzáteszem a leggyengébb volt szerintem az összes közül). Maga a történet olyan közepesen okés volt nekem, de egyáltalán nem jött be a negyedik fal áttörés. Alapban nem zavar az ilyesmi, de itt olyan idiótán jött ki és nekem élvezhetetlenné tette a sorozatot. Nem akarom tényleg nagyon lehúzni, mert voltak benne jó pillanatok, de nagyon kevés. Nem mondanám, hogy érdemes második évadra… de persze, ha lesz, akkor még reménykedem, hogy ennél erősebb sztori lesz + több Fenegyerek.


Népszerű idézetek

S_Bíborka 

Doug: Kopp, kopp. Helló, Doug vagyok. Én is a szuperemberes részlegen dolgozom.
Jennifer: Ohh, oh, én Jennifer Walters vagyok.
Doug: Összeraktam egy kis köszöntő kosarat.
Jennifer: Ohhh!
Doug: Vannak benne különbféle irodai cuccok, nasik és egy térkép a vécéhez ahol a legjobb kakilni.
Jennifer: Köszönjük!

1. évad 2. rész – Szuperemberes jog
amnézia 

Van rosszabb, mint harmincasként randizni?

1. évad 4. rész – Ez nem valódi mágia?
2 hozzászólás
Kicsicsillag95 

– Bocsásson meg bíró út, de Asgard nem egy hely, hanem a nép. Ezért én…
– Thor motivációs beszédei sajnos nem használható fel a bíróságon…

1. évad 3. rész – Állam kontra Emil Blonsky
BlackWidow

Medisynn: Wanguss!

1. évad 4. rész – Ez nem valódi mágia?

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján