Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

272 tag · 673 karc · Utolsó karc: 2023. június 9., 02:06 · Bővebben


Kedvencelte 23

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Eddig folyton mondogattam, hogy tökéletes nem létezik és ez a Doom Patrol-ra is érvényes, azonban azt sosem állítottam, hogy a tökéletességhez erősen közeli állapot sincs. Ha százalékosan kellene értékelnem most a DC DP-jének, (A trinity: Detective Pikachu, Deadpool és Doom Patrol. XD) első, és remélhetőleg nem utolsó szezonját, akkor bizony nyugodt szívvel kapna tőlem 99%-ot.
Eredetiségben, humorban, karakterekben, de még fordulatokban is mámorítóan élvezetes, ha lehet ilyet mondani egy sorozatra. Persze minden elborultsága ellenére is felfedezhetők benne az átlag szuperhős formula jegyei, mégis képesek voltak olyannyira kifordítani, hogy ne tudd a többivel egy lapon említeni. Az ellenségeik, az eredetük, a viselkedésük, a világuk egy része, mind felrúgta az eddigi szabályokat.
Az alaphangulatot mindig megadta a nem áttekerendő, remekül eltalált intró, és a nem feltétlen AAA-s sztárokból álló, mégis brillírozó színészgárda, kik mind gyönyörűen átadták magukat az általuk játszott karakternek és még a leggyengébb figurákból is szerethető egyéniséget varázsoltak, a maguk kis elcs***ett módján. Ezt követően kb. készülhettél bármire, az írók olyan elborult dolgokat dobáltak a nyakunkba, hogy az egyszerre mozgott a meg nem értett zsenialitás és az őrület határán.
Nehéz összefoglalni, miért is ennyire jó a Doom Patrol, de az is tény, hogy csupán a nyitottabb elmék fogadják majd be, s a racionálisabb, földhöz ragadt, mindenben logikát kereső nézőknek nem fog tetszeni, de ez konkrétan nem is nekik készült. Ha valami frissítően gyökér, zakkant, dilis, mégis mély élményre vágysz, akkor ez bizony a te szériád.
ui.: Az 1% mínusz, csupán az alacsony költségvetésből következő, helyenként gyengébb effektekért jár, de ez is szimpla szőrszál hasogatás, nem több.

Szeszj 

Nem gondoltam volna de ez nekem most nagyon bejött. Az elején azt gondoltam hogy mennyire hasonlít a The Umbrella Academy-hoz de igazából nekem ez sokkal de sokkal jobban tetszett. Persze az The Umbrella Academy-t is szeretem de valahogy nem tudom itt nagyon jól szórakoztam, kaptam egy vicces, de közben érdekes és kreatív történetet, remek szereplőkkel, egy fantasztikus fő gonosszal- imádom Mr. Nobody-t-, jó csavarokkal. Nálam ez nagyon működőt. Új nagy kedvenc lett.
A DC mindig is közel állt a szívemhez -főleg hogy Batman a kedvenc szuperhősöm- már a Gotham sorozatát is imádtam ohh mennyire, de szerintem ez is felér ahhoz.
Szóval én nagyon remélem hogy kapunk második évadot, de nagyon. Mert nagyon hozzám nőt ez a kis csapat! ^-^ Egytől egyig.
https://thumbs.gfycat.com/UnluckyIdolizedAndeancondor-s…

csokidani 

Ket resz utan kasza, szerintem ultragagyi. Mar egy resz utan is ezt erztem, de meg egy resznyi eselyt akartam adni neki. Idopazarlas volt.

Damien_Lambert 

Az egy pont levonást azért kapja, mert Mr. Nobody-ból eltudtam volna még viselni ennél jóval többet.

Mesemondo

Na, ez van, amikor egy DC sorozat kap végre egy 18-as karikát, és elszabadul vele a kisvonat (avagy a szamár) (személyes véleményem, hogy a DC-t megöli a PG13). A sorozat vicces, szórakoztató, zseniálisan szürreális ereszd-el-a-hajamat őrület, megfejelve Alan Tudyk őrültgonosz-miazanegyedikfal alakításával. Ennek ellenére mind íróilag, mind színészileg, érzelmileg, és karakterfejlődésileg is messze beelőz sok sorozatot, amiket mostanában láttam, és bizony néhány toposzt, amit a Marvel is ellőtt az utóbbi időben, sokkal szebben (és ütősebben) old meg. A színészek közül kiemelném még April Bowlby-t, aki egyszerre volt utálható és szerethető, és a karakter minden rezdülését pontosan hozta, a sztoriból pedig Dannyt, a genderqueer teleportáló utcát, akiért jobban izgultam egyetlen epizódban, mint a Trónok Harca egész szereplőgárdájáért nyolc évad alatt.
Jöhet még, kvajó.

_Norbi 

Ami nem működött nálam az Umbrella Academy-ben, annál inkább bejön itt. Számomra hasonló hangulatot áraszt ez a sorozat ia, de itt valahogy élettel töltötték meg a karaktereket. A sztori eléggé gyenge de mégis érdekel mi lesz a karakterekkel. Szinte mindegy ki van előtérben, mindenki színes-szagos egyéniség. Remélem tartják majd a színvonalat. Ez a sorozat jó!

Szencsike 

2. évad: Hát nem tudom, hol és kinek gurult el a gyógyszere a kreatív csapatból, de volt több fárasztó hülyeség, sajnos nem jó értelemben (szexdémon, szkent, T.M.Pusz…), de legalább Dannyvel minden rendben… Örülök, hogy csak 9 rész volt, legalább nem tartott sokáig a marhaságcunami. Jane és Dorothy voltak igazán érdekesek a történetben, mindenki más csak mellékes…
1. évad: A Doom Patrol neve nagyon sokáig nekem az ég világon nem jelentett semmit. Néha láttam egy-két cikket róluk, de különösebben nem érdekelt. Aztán valamikor jött a hír, hogy Mark. A. Sheppard szerepel benne, jött is a gondolat, hogy rá kell majd szánni az időt. Szerencsére az HBO elhozta a sorozatot és meg tudtam nézni. Őszintén szólva, ilyen életképtelen csapatot még sose láttam, legalábbis a tökéletes Igazság ligájához meg a Bosszúállókhoz képest. De ez a csapat a végére magára talált, egymást is megmentették a szó sokféle értelmében. A sok hisztit, a sok lelkizést olyan egészséges humorba csomagolták be, amin jókat lehet kacagni, kecskéstől mindenestől egy igazán vidám történetet láttunk, és élmény lenne ezt a társaságot megismerni Dannyvel együtt (Matt Boomer éneke óriási volt). Nem gondoltam volna, hogy Cyborg pont náluk köt ki, de szerintem jót tett neki, hogy velük lehet. Az biztos, hogy a színészek nagyszerű munkát végeztek, Jane szerepében Diane Guerrero különösen nagyot játszott. Egytől egyig szerethetőek a karakterek, és azt hiszem ha nekem is szuperképességeim lennének, úgy hiszem pont azt az utat járnám be mint ők és a picsogásban is ugyanolyan jó lennék.
Nagyon jó hangulatú, vidám sorozat, ami igazi kikapcsolódás lehet bárkinek.

Rémálom 

1. ÉVAD
Pro:
– Őrült humor.
– Képregényes hülyeségek, abszolút morbidságok, amik működnek képernyőn, csakúgy mint képregényekben, mégis sötét és brutális hangulata van.
– Egy halom dilettáns szereplő, akik nem akarnak hősködni.
– Mr. Nobody és a meta ereje/narrációja.
– Meta humor.

Kontra:
– Egy halom dilettáns szereplő. Noha semmi gond a szerethetetlen karakterekkel és az antihősökkel, mégis valamiért érdekelnie kéne a sorsuknak. És habár a sorozat karakterközpontú, leginkább utáltam mindenkit, kivéve Ritát. Cliff egyenesen az agyamra ment.
– Lassú, szinte nem létező cselekmény. Tudom, a streaming sorozatok mindig ilyenek, és nem zavar a lassan hömpölygő dráma, de néha úgy éreztem, hogy semmi sem történik és vontatott volt.

Értékelés: 7★

2. ÉVAD:
A karakterizálás és az őrült humor még mindig jó, de azóta sincs se főgonosz, se főtörténet, kb. mindenki elsétál egymás mellett és a saját drámájukat nyomják. Niles még mindig idegesítően csak a hülyeségével hajtja előre azt a vajmi cselekményt, ami van. A covid miatti elvágás sajnos nem segített az évad minőségén, pedig lehetett volna jobb is. Így viszont olyan elnyújtott rétestészta egy semmi befejezéshez.

Értékelés: 7★

Chris90

Az 5. rész után kaszáltam – legalábbis egy időre. Nem volt rossz az indulás, még tetszett is, viszont nem volt lelki erőm a folytatáshoz, mire meg lett volna, addigra elfelejtettem, mi történt addig, így hosszadalmasabb pihenésre száműztem. Majd valamikor, talán, folytatom.

Fremy18

ez egy kib*sz*tt jó sorozat, de komoylan.
én életemben nem hallottam még erről a sorozat vagy nem is a sorozatról hanem magáról a Doom Patrol névről. Semmit sem tudtam így nagy elvárásaim nem voltak vele kapcsolatban csak a kíváncsiságom hajtot, hogy mi vagy ki az a Doom Patrol. De kellemesen csalódtam a sorozatban, többet kaptam mint vártam. Ebben a 15 részben majdnem minden benne volt. mivel semmit sem tudtam a sorozatról így örültem neki, hogy az összes szereplőt megismerhettem nem csak a jelenkori énjét hanem azt is aki éppen 30, 40 vagy több éve volt, hogy hogyan élt, ki volt vagy mit érzett akkor. Volt, hogy sírtam a sorozat közben mert annyira szívbe markoló volt az a jelent, rész, de volt, hogy féltem mert hát volt ijesztő részis.
Minden szereplő akkor fejlődésen ment keresztül, hogy a végére mindegyikre büszke voltam Míg az elején alig áltak egymással szoba a végére olyan mintha egy nagy család lettek volna.
És persze a főgonosz, Mr. Nobody igazán mulatságos volt, de tényleg. Ilyen gondosszal soha nem találkoztam még. Nekem nagyon tetszett, szerintem az Ő jelenléte még egyet dobott a hangulaton, színnvonalon és magán a történeten . :D

Már nagyon vároma második évadot :3


Népszerű idézetek

LoneWolf 

Mr. Nobody: I'm powerful enough to control this entire streaming service if I wanted to.

1. évad 14. rész – Utolsó előtti őrjárat
TribeBubu 

Üvöltött velem. Mindenféle torzszülöttnek elmondott. Közöltem vele, a tényt utálja, hogy ember vagyok, ahogy ő. Ez bántotta őt… hogy ugyanazt a levegőt szívjuk be, és ugyanazt a flasztert koptatjuk. Olyan nagy az önutálat… bárkin kitöltik a haragjukat, aki más… aki másképp viselkedik.

2. évad 4. rész – Szex őrjárat
BlueDeath

-MI történt azzal a nővel, aki a papírmunkának élt?
-Annak a nőnek lejárt a munkaideje.

3. évad 6. rész – 1917 őrjárat
TribeBubu 

Cliff: Csak erre jók a kölykök: elcseszik az egész életedet.

2. évad 4. rész – Szex őrjárat

Hasonló filmek címkék alapján