Az Esernyő Akadémia (2019–2023) 400

Snitt-díj-jelölt 2021

1989-et írunk. Sir Reginald Hargreeves, azaz The Monocle járja a világot és gyerekek után kutat. A 20. század közepén történt ugyanis, hogy 43 szuperképességekkel rendelkező gyermek született olyan nőktől, akik nem mutatták terhesség jeleit, és korábban nem álltak kapcsolatban egymással. Mire… [tovább]

angol

Képek 25

Szereposztás

Elliot PageVanya Hargreeves / Viktor Hargreeves
Tom HopperLuther Hargreeves
Emmy Raver-LampmanAllison Hargreeves
David CastanedaDiego Hargreeves
Robert SheehanKlaus Hargreeves
Aidan GallagherÖtös
Justin H. MinBen Hargreeves
Mary J. BligeCha-Cha
Cameron BrittonHazel
Colm FeoreSir Reginald Hargreeves

További szereplők

Kapcsolódó zónák

The Umbrella Academy

67 tag · 46 karc · Utolsó karc: 2023. július 28., 12:58 · Bővebben


Kedvencelte 167

Várólistára tette 290


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

1. évad: Kezdetben elég könnyed, furcsa és humoros dolognak indult, ami nagyon hamar átment nálam teljes letargiába. A sorozat arról szól, hogy milyen következményei lehetnek a rossz szülői nevelésnek; az összes szereplő lelkileg komolyan sérült, katasztrofális múlttal.

A látványvilág nagyon rendben van és kiválóan használja fel a zenéket, főleg szerintem az első pár epizódban. A karakterek elég érdekesek, viszont egyeseket kifejezetten nehéz megkedvelni még akkor is, ha érted a motivációjukat vagy a nyűgüket-bajukat. Elég nagynak érzem a testvérek közötti különbségeket; Klaus és Five kiváló karakterek, elképesztően jó színészekkel, hozzájuk képest a többiek sokkal „átlagosabbak”. Örültem volna, ha jobban kibontották volna a szereplőket, mint egyéneket, ugyanakkor ilyen cselekmény mellett erre nem feltétlenül lett volna idő. Itt érdemes megemlíteni, hogy Aidan Gallagher erre a szerepre született, ritka tehetséges gyerek.

A cselekmény érdekes és izgalmas, bár szerintem elég lassan indul be. Nem bántam ugyan, de viszonylag hamar összeállt a kép és újdonságot nem hozott; azok a fordulatok, amikre számítottam, bekövetkeztek, viszont olyan csavar, amire nem gondoltam, nem igazán volt. Ez viszont nem rontja az évad élvezhetőségét.

Amit sajnálok, az a vége. Mármint, a nyolcadik epizód körül egyértelmű volt, hogy nem lesz idő a normális lezárásra, de gyakorlatilag garantálták, hogy a második évad ugyanarról szóljon, mint az első. Ez nem feltétlenül baj, csak én azt hittem, „szakaszosabb” lesz a történet és egy évad egy adott problémára koncentrál, a következő meg majd egy másikra.

Összegészében elégedett vagyok, bár ez nagyrészt Five és Klaus közreműködésének köszönhető. Nézni fogom a folytatást, de nem csigázta fel az érdeklődésem annyira, hogy tűkön ülve várjam.

Ó, és értem én, hogy miért vígjáték, de ha nagyon őszinték akarunk lenni, pár humoros momentumot leszámítva nem vicces a történet. Esetleg abszurd és furcsa itt-ott. Szerintem ez egy kifejezetten letargikus, sokszor szomorkás sorozat. Én legalábbis szinte minden epizódban bőgtem valamin.

Szeszj 

Fuu nekem ez most nagyon bejött. Pedig nem gondoltam volna, mármint oké tökre érdekes maga az egész történet, de azért kicsit olyan tipikus szuperhősösnek tűnt. Aztán igazából kiderült hogy még se teljesen az. Izgalmas volt, vicces, érdekes, igaz hogy voltak kiszámítható jelentetek de azokat is jól oldották meg. A szereplőket is szerintem jól eltalálták. Kedvencem egyértelműen Klaus és Five. Igazából Allison-t is bírom, meg Diego-t is. Sokáig Luther-t is de a vége fele szerintem elégé rossz irányba ment át. Vanya-ról pedig még nem tudom mit gondoljak, mármint sajnálom de közben meg nem értem hogy ezt miért így tette.
Na mindegy, alig várom a második évadot. Mondjuk kicsit a végére haragszok hogy pont így lett vége. Ez így nagyon nem jó! :D
Szóval egy jó sorozat, elég erős első évaddal, igaz hogy voltak egy kicsit laposabb részek de szerintem izgalmas és érdekes sorozat. Remélhetőleg nem rontják el a második évaddal.
Ohh és nagyon jó számok voltak benne.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
2. évad: Nekem egyébként jobban tetszett mind az első, jobb volt a testvérek között az összhang és sok érdekes dolgot tettek bele. Izgalmas és látványos volt.
A szereplők nagyon jók, kedvencem Five és Klaus de a többi tesót is nagyon bírtam. :D
Már nagyon várom a harmadik évadot, kíváncsi leszek hogy mi lesz még itt.
Ohh és a soundtrack még mindig fantasztikus.

Békacica

1. évad:
Először is: Na ne már, hogy Aidan Gallagher ennyire tehetséges lenne? Utoljára egy nickelodeonos élőszereplős komolytalankodásban láttam. Igazi meglepetés számomra, remélem beindítja a karrierjét ez a sorozat, biztosan követni fogom.
Egyébként kedvenc szereplőm Klaus lett. Talán az ő karaktere, akivel az író a legjobban kibabrált, mindennek ő issza meg a levét (nem mintha a többiek kevésbé lennének elcseszettek).
Sir Reginald Hargreeves se semmi, mennyi mindent elhallgatottspoiler, lefogadom, hogy még mindig vannak titkai. Az is 1000%, hogy spoiler. Ezzel kapcsolatban viszont van egy dolog, ami tudom, hogy a sűrítést szolgálja, de engem mindig zavar. Ilyen nagyon kevésszer van a világon, hogy valaki spoiler
Tetszik a világ felépítése, és végülis maga a cselekmény is, nem lehet unatkozni közben. Mindig tetszett, ha hősöknek valódi problémái vannak, és nem minden fekete vagy fehér. Ráadásul egyik karakter sem üres vagy unalmas, a tetteik pedig érzéseket váltanak ki. Nincs karakter, akiről ne lehetne vitázni, véleményt alkotni. Néha pedig egészen szürreális dolgok derülnek ki, vagy megszólal a zene, és elkezdi vezetni az esetményeket, mint egy videoklipben.

2. évad:
Hozza az első színvonalát. Kicsit jobban tetszett, mint az első, mivel több poént engedett meg magának. Kaptunk új szereplőket, akik nem céltalan népesítették a stábot. Végül már a negatív karakterekkel is együttéreztem, és ez mindenképp pozitív. :D
Örültem annak is, hogy Ben több szerepet kapott, de az spoiler nagyon nem.
Megemlíteném, hogy egyre jobbak az esernyős főcímek, persze az első évadban is jók voltak. Jöhet a harmadik évad.

LoneWolf 

[1. évad:]
Igazi hibrid, rengeteg más képregényes sztori felismerhető benne, (Watchmen, X-men, Hősök, stb.) mégis remekül működik. Változatos karakterek, csavaros történet, magával ragadó hangulat, amit a zenei válogatás csak tovább fokoz. Ennek ellenére nem lett hullámvölgyektől mentes, sajnos több helyen leült picit és volt egy-egy szál, ami nagyon nem kötött le. (pl. a két 'időügynök' csapongása, de Vanya-t sem igazán tudták közel hozni hozzám, ami talán Ellen Page megszokott depressziós játékának köszönhető.) A kedvenc karakterem egyérteműen 5-ös lett, de a Klaus-t alakító Robert Sheehan-t is csak dicsérni lehet. Emellett külön kiemelném, hogy Pogo, a beszélő majom az egyik legszebben kidolgozott CGI karakter a TV / netes szériák történelmében, viszont amiért sokan – köztük én is – kiemelten haragszanak, az az átkozott cliffhanger. Ha kaszát kapna a sorozat, akkor bizony most mindenki a fejét verné a falba, mert lezárás az semmilyen téren nincs, szóval reméljük hamar érkezik a folytatás és legalább ilyen színvonalon.
[2. évad:]
Megvoltak a maga kis pillanatai, melyeket ismét remek zenékkel megbolondítva, de jóval gyengébbre sikeredett, mint az első. Sokszor csúsztak klisékbe és a PC vonal is kissé túl lett tolva Vanya drámájával. spoiler Emellett a Kennedy féle főszál is lerágott csont a 23.11.63. című sorozat óta, szóval hiába tetszett, azért maradt egy kis keserű mellékíz utána. Míg a kezdő évad 9/10-et kapott tőlem, ezzel sajnos lecsúszott egy 8/10-re.
[3. évad:]
Hasonló szinten volt, mint a 2. szezon, viszont ennek is megvoltak a maga problémái. Alison nyűglődése elviselhetetlenné tette a karakterét, illetve egy az előző évadból megmaradt mellékszál lényegében nem vezetett sehova (spoiler), nem beszélve a sokszor egy helyben topogó, szinte filler érzést keltő epizódokról, amik ugyan tartogattak pár vicces és aranyos momentumot, de a lényeget 5 részben is el tudták volna mesélni, miáltal feszesebb és élvezhetőbb lehetett volna a cselekmény.

1 hozzászólás
Mesemondo

Hát ezt eléggé odatették. Ledaráltam egy nap alatt. Bevallom, a képregényt nem olvastam, így tapasztalatlan nézőként álltam neki; arról nincs foglalmam, mennyiben tért el az eredetitől, vagy hogy jobb-e vagy sem. Nekem mindenesetre bejött. Valahol az X-men és a Watchmen keresztmetszetében helyezkedik el, ami elég klassz hely, izgalmas és sötét egyszerre. Minden karakter nagyon komplexre sikerült, és remek színészeket válogattak hozzájuk. Robert Sheehan az új Johnny Depp, csak jobb. Aidan Gallagher kegyetlen jó gyerekszínész. A látványvilág is a helyén volt, és a sorozat hozta azt a fura, megfoghatatlan retró hangulatot, ami mostanában annyira menő. Élvezhető volt, izgalmas, nézném tovább.

Echo

1.évad:
Előre éreztem,h imádni fogom ezt a sorozatot. Még úgy is,h van benne időutazás,amit utálok. A történet tetszett és a legtöbb szereplőt is kedveltem, attól független,h mindegyik el van cseszve. Reginald igazán szép munkát végeztél! Pontosan így kell elrontani az ember gyerekorát és ezzel együtt az élete többi részét is.

Luther: Szerintem ő az egyetlen a családból,akit utálok. Nem elég,h tök hülye,de még vezetőnek is pocsék, hisz folyton rossz döntéseket hoz.
Diego: Róla nem tudom mit gondoljak. Átlag idegesít és feleslegesnek érzem a jelenlétét, nem mellesleg egy bunkó, de vannak jó pillanatai.
Ben: Nem sokat tudtam meg róla. Remélem a második évadban többet fog szerepelni.
Klaus: Egyértelműen ő a kedvencem! Annyira imádnivaló! Igazságtalan h őt senki nem veszi komolyan. Igaz, talán van okuk rá,de remélem ezen végre változtatnak.
Alison: Nekem ő eddig olyan semleges volt. Nem igazán gondolok róla semmit.
Five: Második nagy kedvenc. Bár néha a hozzáállásán változtatthatna.
Vanya: Tőle az életkedvem is elmegy. De azért sajnálom ahogy bántak vele. spoiler A végén elég szépen megkattan,de remélem jobban lesz.

Brigi89 

Érdekes sorozat volt. Nem lett kedvenc, de ha jön a folytatás biztos hogy megnézem :)
Az első évad jobban tetszett. Kíváncsi voltam, hova lyukad ki az egész sorozat. A kedvenc szereplőm Klaus volt, vele mindig történt valami érdekes :)
Vanyát nem sikerült megkedvelnem, valamiért alapból ellenszenves volt.
Ötös nagyon kellett a sorozatba, ő irányítja a történéseket.
A második évad nekem kicsit unalmasabb volt. Azt hittem itt végre máson lesz a hangsúly, nem pedig megint a világvégén. Az, hogy 1963-ban voltak adott egy kis izgalmat a történéseknek. Jó volt nézni, ki hogyan boldogult egyedül egy másik korban. Itt is természetesen megint Ötös irányította a dolgokat, de szükség is volt rá. Az első évadból hiányoltam az apjukat, jó hogy itt többet szerepelt.

Yuuko 

1. évad
Mi a jó ég volt ez? Ez a sorozat egy hatalmas katyvasz, és én imádtam ezért! Az elején csak kapkodtam a fejem, hogy mégis mi történik, de aztán lassan összeállt a kép. Mindegyik különleges gyerek egy sérült felnőtté vált, azonban mégis ragaszkodnak egymáshoz. Nem kedveltem meg mindenkit, viszont Klaus egy isten még a „gonoszok” közül sem tudtam mindenkit utálni. spoiler
Nekem Klaus volt a kedvenc karakterem, elképesztő, amit a színész lenyomott.

Valaki viszont elmondhatná nekem, hogy mi is pontosan Luther képessége, mert nekem nem esett le…

Engem is meglepett, hogy ennyi megszerettem ezt a sorozatot, de egyszerűen beszippantott a világa, és nem bírtam abbahagyni a nézését.
Alig várom a folytatást, mert muszáj tudnom, mi fog történni…

2. évad
Ez az évad még jobban tetszett, mint az előző. A legtöbb karakter sokkal szimpatikusabb lett, például Luther, akit nem hittem volna, hogy meg fogom kedvelni, valamint Vanya is sokkal szimpatikusabb lett. (Vannak még csodák.) Illetve Diegot is bírtam, de most még jobban kedvelem. Most sokkal több idő jutott a többi testvérnek is Five-on és Klauson kívül, ami szintén pozitívum, és itt sokkal összetartóbbak ami nem azt jelenti, hogy ezentúl rendesen együttműködnek egymással, de azért fejlődnek. Kb Ötösön kívül mindenki kap egy kis karakterfejlődést, ő meg ugyanaz a kis seggfej marad, de ezért szeretjük xD
Imádtam még Klaus és Ben párosát. spoiler Illetve sokkal több vicces jelenet vagy beszólás volt benne. spoiler
Ha lehet, itt még jobban lenyűgözött Aidan Gallagher alakítása. De a közösen táncikálós vagy a legtöbb harc alatt bevágott zenés jelenetek nem jöttek be.
De már megint mi volt ez a befejezés?!

Illetve még nem említettem meg, de nagyon tetszik, mikor a részek elején előtűnik mindig az esernyő meg a sorozat neve. Nagyon kreatívan oldották meg.

2 hozzászólás
_Norbi 

Nagyon szép látványvilággal rendelkezik a sorozat. A karaktereket szépen építik fel, a cselekmény lassan és érthetően bontakozik ki. Kellő mennyiségű retély is van benne. Számomra mindezek ellenére baromira steril. A karakterek egyáltalán nem szimpatikusak, néhány közülük kifejezetten idegesítő. Mivel az ilyen sorozatoknak a karakterek a legfőbb elemei, így nem igazán került hozzám közel ez a széria. Nem volt rossz a történet, de gyakorlatilag semmit nem mozgatott meg bennem ezek miatt. Kár érte. Egyáltalán nem várom a folytatást….

Novecento

Hát ez nagyon jó volt. Sikerült egy hétvége alatt ledarálnom a tíz órányi sorozatot, ez szerintem mindent elmond a hangulatáról, mennyire beszippant. A zenéket fantasztikusan eltaltálták, így akad jópár nagyon epic jelenet. Five volt a legjobb karakter, a srác zseniálisan játszott, de Allisont és Klaust is nagyon szeretem. Vanya eléggé idegesítő volt már az elejétől kezdve, nehéz volt átérezni a motivációit. De nagyon jól összerakták a sorozatot, jólesett végignézni.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Diego: Kinyírtad a haverunkat Olga! Ezért el fogunk intézni! Nem fogod megélni az estét!
Ötös: Hé! Öga för öga, idióták. Szemet szemért, svédül. Vagyis a svédek ölték meg.
Diego: Téves hívás, további szép napot!

2. évad 7. rész – Öga för öga
7 hozzászólás
Nocharity

Megkérdezném, mit csinálsz, de aztán rájöttem… nem érdekel.

2 hozzászólás
rapchee 

Ben: I've got a crazy idea. Why not try starting your day with a glass of orange juice or some eggs?
Klaus: Can't smoke eggs.

AdriennKanter 

Klaus: Have you ever heard the fable of The Scorpion and the Frog?
Allison: What?
Klaus: The scorpion wants to get across the river, so he asks the frog to carry him across. But the frog's like, „Well, what's in it for me?” And the scorpion's like, „How about five bucks?” And the frog says, „Make it 20.” The scorpion's like, „Ten.” The frog goes, „All right, fine, 15.” And the scorpion's like, „All right, fine, 15.” Then halfway across the river, the frog feels this terrible pain on his back, and… eh… the scorpion stung him. You know? And the frog's like, „Well, what the hell? We're both gonna drown now,” and… they both did.
Allison: What the hell is the point of that story?
Klaus: The point is, frogs are bitches, and we do not negotiate with terrorists, Allison…

2. évad 4. rész – A Fenséges Tizenkettő
2 hozzászólás
Nocharity

Kit kell megölnöm, hogy kapjak egy csésze tűrhető kávét?

MrsCumberbatch 

Kisbaba korodban megvett téged egy különc milliárdos, ő nevelt fel egy elit akadémián 6 rendkívüli erővel bíró testvéreddel, de 2019-ben a világvégét elkerülendő beleugrottunk egy örvénybe és mindannyian Dallasban kötöttünk ki, csak más-más időpontban. Van kérdésed?

2. évad 3. rész – A svéd meló
AdriennKanter 

Klaus: I know this is impossible, but… did we all get sexier?

2. évad 5. rész – Valhalla
Nocharity

When I was a kid, my imagination was my escape. And clearly, I never grew up.

1 hozzászólás
Nocharity

– Nem maradhatsz itt.
– Miért nem?
– Hát, ha nyers akarok lenni, akkor nem igazán kedvellek.
– Ja, én se magamat.

MrsCumberbatch 

Vagy itt maradsz és megvárod, hogy kinyírjon téged az IKEA-MAFFIA vagy velem is jöhetsz.

2. évad 3. rész – A svéd meló

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján