Az Esernyő Akadémia (2019–) 147

1977-et írunk. Sir Reginald Hargreeves, azaz The Monocle járja a világot és gyerekek után kutat. A 20. század közepén történt ugyanis, hogy 43 szuperképességekkel rendelkező gyermek született olyan nőktől, akik nem mutatták terhesség jeleit, és korábban nem álltak kapcsolatban egymással. Mire… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 18

Szereposztás

Ellen PageVanya Hargreeves
Tom HopperLuther Hargreeves
Emmy Raver-LampmanAllison Hargreeves
David CastanedaDiego Hargreeves
Robert SheehanKlaus Hargreeves
Aidan GallagherNumber Five
Justin H. MinBen Hargreeves
Mary J. BligeCha-Cha
Cameron BrittonHazel
Colm FeoreSir Reginald Hargreeves

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

The Umbrella Academy

28 tag · 26 karc · Utolsó karc: 2020. augusztus 13., 00:06 · Bővebben


Kedvencelte 68

Várólistára tette 250


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

1. évad: Kezdetben elég könnyed, furcsa és humoros dolognak indult, ami nagyon hamar átment nálam teljes letargiába. A sorozat arról szól, hogy milyen következményei lehetnek a rossz szülői nevelésnek; az összes szereplő lelkileg komolyan sérült, katasztrofális múlttal.

A látványvilág nagyon rendben van és kiválóan használja fel a zenéket, főleg szerintem az első pár epizódban. A karakterek elég érdekesek, viszont egyeseket kifejezetten nehéz megkedvelni még akkor is, ha érted a motivációjukat vagy a nyűgüket-bajukat. Elég nagynak érzem a testvérek közötti különbségeket; Klaus és Five kiváló karakterek, elképesztően jó színészekkel, hozzájuk képest a többiek sokkal „átlagosabbak”. Örültem volna, ha jobban kibontották volna a szereplőket, mint egyéneket, ugyanakkor ilyen cselekmény mellett erre nem feltétlenül lett volna idő. Itt érdemes megemlíteni, hogy Aidan Gallagher erre a szerepre született, ritka tehetséges gyerek.

A cselekmény érdekes és izgalmas, bár szerintem elég lassan indul be. Nem bántam ugyan, de viszonylag hamar összeállt a kép és újdonságot nem hozott; azok a fordulatok, amikre számítottam, bekövetkeztek, viszont olyan csavar, amire nem gondoltam, nem igazán volt. Ez viszont nem rontja az évad élvezhetőségét.

Amit sajnálok, az a vége. Mármint, a nyolcadik epizód körül egyértelmű volt, hogy nem lesz idő a normális lezárásra, de gyakorlatilag garantálták, hogy a második évad ugyanarról szóljon, mint az első. Ez nem feltétlenül baj, csak én azt hittem, „szakaszosabb” lesz a történet és egy évad egy adott problémára koncentrál, a következő meg majd egy másikra.

Összegészében elégedett vagyok, bár ez nagyrészt Five és Klaus közreműködésének köszönhető. Nézni fogom a folytatást, de nem csigázta fel az érdeklődésem annyira, hogy tűkön ülve várjam.

Ó, és értem én, hogy miért vígjáték, de ha nagyon őszinték akarunk lenni, pár humoros momentumot leszámítva nem vicces a történet. Esetleg abszurd és furcsa itt-ott. Szerintem ez egy kifejezetten letargikus, sokszor szomorkás sorozat. Én legalábbis szinte minden epizódban bőgtem valamin.

Szeszj 

Fuu nekem ez most nagyon bejött. Pedig nem gondoltam volna, mármint oké tökre érdekes maga az egész történet, de azért kicsit olyan tipikus szuperhősösnek tűnt. Aztán igazából kiderült hogy még se teljesen az. Izgalmas volt, vicces, érdekes, igaz hogy voltak kiszámítható jelentetek de azokat is jól oldották meg. A szereplőket is szerintem jól eltalálták. Kedvencem egyértelműen Klaus és Five. Igazából Allison-t is bírom, meg Diego-t is. Sokáig Luther-t is de a vége fele szerintem elégé rossz irányba ment át. Vanya-ról pedig még nem tudom mit gondoljak, mármint sajnálom de közben meg nem értem hogy ezt miért így tette.
Na mindegy, alig várom a második évadot. Mondjuk kicsit a végére haragszok hogy pont így lett vége. Ez így nagyon nem jó! :D
Szóval egy jó sorozat, elég erős első évaddal, igaz hogy voltak egy kicsit laposabb részek de szerintem izgalmas és érdekes sorozat. Remélhetőleg nem rontják el a második évaddal.
Ohh és nagyon jó számok voltak benne.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…

Mesemondo

Hát ezt eléggé odatették. Ledaráltam egy nap alatt. Bevallom, a képregényt nem olvastam, így tapasztalatlan nézőként álltam neki; arról nincs foglalmam, mennyiben tért el az eredetitől, vagy hogy jobb-e vagy sem. Nekem mindenesetre bejött. Valahol az X-men és a Watchmen keresztmetszetében helyezkedik el, ami elég klassz hely, izgalmas és sötét egyszerre. Minden karakter nagyon komplexre sikerült, és remek színészeket válogattak hozzájuk. Robert Sheehan az új Johnny Depp, csak jobb. Aidan Gallagher kegyetlen jó gyerekszínész. A látványvilág is a helyén volt, és a sorozat hozta azt a fura, megfoghatatlan retró hangulatot, ami mostanában annyira menő. Élvezhető volt, izgalmas, nézném tovább.

LoneWolf 

1. évad:
Igazi hibrid, rengeteg más képregényes sztori felismerhető benne, (Watchmen, X-men, Hősök, stb.) mégis remekül működik. Változatos karakterek, csavaros történet, magával ragadó hangulat, amit a zenei válogatás csak tovább fokoz. Ennek ellenére nem lett hullámvölgyektől mentes, sajnos több helyen leült picit és volt egy-egy szál, ami nagyon nem kötött le. (pl. a két 'időügynök' csapongása, de Vanya-t sem igazán tudták közel hozni hozzám, ami talán Ellen Page megszokott depressziós játékának köszönhető.) A kedvenc karakterem egyérteműen 5-ös lett, de a Klaus-t alakító Robert Sheehan-t is csak dicsérni lehet. Emellett külön kiemelném, hogy Pogo, a beszélő majom az egyik legszebben kidolgozott CGI karakter a TV / netes szériák történelmében, viszont amiért sokan – köztük én is – kiemelten haragszanak, az az átkozott cliffhanger. Ha kaszát kapna a sorozat, akkor bizony most mindenki a fejét verné a falba, mert lezárás az semmilyen téren nincs, szóval reméljük hamar érkezik a folytatás és legalább ilyen színvonalon.
2. évad:
Megvoltak a maga kis pillanatai, melyeket ismét remek zenékkel megbolondítva, de jóval gyengébbre sikeredett, mint az első. Sokszor csúsztak klisékbe és a PC vonal is kissé túl lett tolva Vanya drámájával. spoiler Emellett a Kennedy féle főszál is lerágott csont a 23.11.63. című sorozat óta, szóval hiába tetszett, azért maradt egy kis keserű mellékíz utána. Míg a kezdő évad 9/10-et kapott tőlem, ezzel sajnos lecsúszott egy 8/10-re.

Yuuko

1. évad
Mi a jó ég volt ez? Ez a sorozat egy hatalmas katyvasz, és én imádtam ezért! Az elején csak kapkodtam a fejem, hogy mégis mi történik, de aztán lassan összeállt a kép. Mindegyik különleges gyerek egy sérült felnőtté vált, azonban mégis ragaszkodnak egymáshoz. Nem kedveltem meg mindenkit, viszont Klaus egy isten még a „gonoszok” közül sem tudtam mindenkit utálni. spoiler
Nekem Klaus volt a kedvenc karakterem, elképesztő, amit a színész lenyomott.

Valaki viszont elmondhatná nekem, hogy mi is pontosan Luther képessége, mert nekem nem esett le…

Engem is meglepett, hogy ennyi megszerettem ezt a sorozatot, de egyszerűen beszippantott a világa, és nem bírtam abbahagyni a nézését.
Alig várom a folytatást, mert muszáj tudnom, mi fog történni…

2. évad
Ez az évad még jobban tetszett, mint az előző. A legtöbb karakter sokkal szimpatikusabb lett, például Luther, akit nem hittem volna, hogy meg fogom kedvelni, valamint Vanya is sokkal szimpatikusabb lett. (Vannak még csodák.) Illetve Diegot is bírtam, de most még jobban kedvelem. Most sokkal több idő jutott a többi testvérnek is Five-on és Klauson kívül, ami szintén pozitívum, és itt sokkal összetartóbbak ami nem azt jelenti, hogy ezentúl rendesen együttműködnek egymással, de azért fejlődnek. Kb Ötösön kívül mindenki kap egy kis karakterfejlődést, ő meg ugyanaz a kis seggfej marad, de ezért szeretjük xD
Imádtam még Klaus és Ben párosát. spoiler Illetve sokkal több vicces jelenet vagy beszólás volt benne. spoiler
Ha lehet, itt még jobban lenyűgözött Aidan Gallagher alakítása. De a közösen táncikálós vagy a legtöbb harc alatt bevágott zenés jelenetek nem jöttek be.
De már megint mi volt ez a befejezés?!

Illetve még nem említettem meg, de nagyon tetszik, mikor a részek elején előtűnik mindig az esernyő meg a sorozat neve. Nagyon kreatívan oldották meg.

2 hozzászólás
_Norbi

Nagyon szép látványvilággal rendelkezik a sorozat. A karaktereket szépen építik fel, a cselekmény lassan és érthetően bontakozik ki. Kellő mennyiségű retély is van benne. Számomra mindezek ellenére baromira steril. A karakterek egyáltalán nem szimpatikusak, néhány közülük kifejezetten idegesítő. Mivel az ilyen sorozatoknak a karakterek a legfőbb elemei, így nem igazán került hozzám közel ez a széria. Nem volt rossz a történet, de gyakorlatilag semmit nem mozgatott meg bennem ezek miatt. Kár érte. Egyáltalán nem várom a folytatást….

bornerbianca 

Nagyon szerethető és kreatív sorozat, érdekes szereplőkkel.
Szuperhős film létére a karakterei annyira emberiek, teljesen emberi problémákkal és egy teljesen elb*szott családi múlttal. Kezdetben nagyon utáltam az apjukat, de mire a sztori végére értünk kezdtem megérteni az indíttatásait. A kedvencem Klaus volt, nagyon jól szórakoztam az ő jelenetein. Valamint teljesen meg tudom érteni, hogy miért menekült a drogokba, ilyen képességek mellett lehet én is megtettem volna bármit, hogy tompítsam. Viszont Luthert egyáltalán nem tudták velem megkedveltetni.
A történet lassan építkezik, de mindvégig fent tudja tartani az érdeklődést, mindig jön valami apróbb csavar, ami miatt az ember már lép is a következő részhez. Viszont a film végi legnagyobb csavar teljesen kiszámítható volt, már két-három résszel korábban sejtettem, hogy mi fogja kiváltani az apokalipszist, valamint a megoldás is elég kézenfekvő volt. Ettől függetlenül kíváncsian várom a következő évadot.

Novecento 

Hát ez nagyon jó volt. Sikerült egy hétvége alatt ledarálnom a tíz órányi sorozatot, ez szerintem mindent elmond a hangulatáról, mennyire beszippant. A zenéket fantasztikusan eltaltálták, így akad jópár nagyon epic jelenet. Five volt a legjobb karakter, a srác zseniálisan játszott, de Allisont és Klaust is nagyon szeretem. Vanya eléggé idegesítő volt már az elejétől kezdve, nehéz volt átérezni a motivációit. De nagyon jól összerakták a sorozatot, jólesett végignézni.

brena 

Tetszett!!!! Izgalmas volt,de nagyon azt hittem már láthatom a 2.évadot is…hát most jó függővéggel lerághatom az összes körmöm!

rhysciar

Hol a 2. évad? O:

Szóval azért nem tökéletes, voltak ennek gondjai, mint pl. klisés, a közepén nagyon leül a sztori, és unalmas, aztán egy-két logikátlanság is felfedezhető benne, na és arról ne is beszéljünk, hogy a karakterek többsége annyira buta, hogy az már fáj. Sok-sok problémát megoldhatnánk azzal, ha a Hargreeves tesók meghallgatnák a másikat, és nem viselkednének ilyen hülyén, ennyire nem emberien.

A sztori viszont érdekes, még ha kiszámítható is, és a vége egyszerűen fenomenális. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Five mit sütött ki, kicsit remélem, hogy visszamegyünk a múltba, és most majd a tini Hargreeveseket figyelhetjük, meglátjuk még.

A színészi játék engem megvett, egyedül a Luthert és Allisont játszó színészeket nem bírtam, bár náluk magát a karaktert sem. Robert Sheehannak viszont kimondottan örültem, imádtam a játékát, a karaktere is kimagaslott a többiek közül, úgyhogy hamar favorit lett. Rajta kívül még megemlítendő Aidan Gallagher, akiről fogalmam sincs, hogyan tudta hozni ezt a felnőttes karaktert, le a kalappal előtte, mert meg nem mondanám róla, hogy 15 éves. Simán elhinném, hogy valóban felnőtt.

Na és hát a zene. Ha már Gerard Way az alkotó, örülök, hogy a zene ilyen fontos szerepet kapott, nem csak a történetben, de a kivitelezésben is. Imádtam ezt a hegedűs vonalat, a nyugtató, máskor pulzáló zenét, jól illeszkedett a sztori hangulatához.

Úgyhogy egy próbát megér ez a sorozat, most nagyon remélem, hogy hamarosan jön majd a folytatás, néztem volna tovább. Kicsit X-Men, kicsit Watchmen, szóval jó ez, na.


Népszerű idézetek

rapchee 

Ben: I've got a crazy idea. Why not try starting your day with a glass of orange juice or some eggs?
Klaus: Can't smoke eggs.

AdriennKanter 

Klaus: I know this is impossible, but… did we all get sexier?

2. évad 5. rész
Nocharity 

Elég nyugtalanító látni, hogy mi van az agyad helyén.

AdriennKanter 

Diego: We go in there as a united front. No more “Number One,” “Number Two” bullshit. From now on, it’s Team Zero.
Luther: Team Zero?
Diego: Team Zero. All the way.

2. évad 6. rész
Nocharity 

– Nem maradhatsz itt.
– Miért nem?
– Hát, ha nyers akarok lenni, akkor nem igazán kedvellek.
– Ja, én se magamat.

MrsCumberbatch 

Diego: Kinyírtad a haverunkat Olga! Ezért el fogunk intézni! Nem fogod megélni az estét!
Ötös: Hé! Öga för öga, idióták. Szemet szemért, svédül. Vagyis a svédek ölték meg.
Diego: Téves hívás, további szép napot!

2. évad 7. rész
AdriennKanter 

Klaus: Have you ever heard the fable of The Scorpion and the Frog?
Allison: What?
Klaus: The scorpion wants to get across the river, so he asks the frog to carry him across. But the frog's like, „Well, what's in it for me?” And the scorpion's like, „How about five bucks?” And the frog says, „Make it 20.” The scorpion's like, „Ten.” The frog goes, „All right, fine, 15.” And the scorpion's like, „All right, fine, 15.” Then halfway across the river, the frog feels this terrible pain on his back, and… eh… the scorpion stung him. You know? And the frog's like, „Well, what the hell? We're both gonna drown now,” and… they both did.
Allison: What the hell is the point of that story?
Klaus: The point is, frogs are bitches, and we do not negotiate with terrorists, Allison…

2. évad 4. rész
Nocharity 

A benned élő sötétség leljen békére a fényben.

MrsCumberbatch 

Kisbaba korodban megvett téged egy különc milliárdos, ő nevelt fel egy elit akadémián 6 rendkívüli erővel bíró testvéreddel, de 2019-ben a világvégét elkerülendő beleugrottunk egy örvénybe és mindannyian Dallasban kötöttünk ki, csak más-más időpontban. Van kérdésed?

2. évad 3. rész
AdriennKanter 

Diego: Do you believe there are things in this universe we're never meant to understand?
Lila: Well, I failed remedial school. Most things I don't understand.
Diego: Okay.
Lila: Like yogurt. How does it know how to stop being milk?

2. évad 2. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján