Watchmen: Az őrzők (2009) 212

Watchmen
162' · amerikai, angol, kanadai · akció, sci-fi, dráma 18

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években, amikor a világ a háború küszöbén áll. Az álarcos hősök tevékenységét betiltották, a társadalom, amely egykor megbecsülte őket, ma már fél tőlük, és ezért az alvilágba száműzte őket. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Jackie Earle HaleyWalter Kovacs / Rorschach
Billy CrudupJon Osterman / Dr. Manhattan
Matthew GoodeAdrian Veidt / Ozymandias
Jeffrey Dean MorganEdward Blake / Komédiás
Patrick WilsonDan Dreiberg / Éji Bagoly
Malin AkermanLaurie Jupiter / Selyem Kísértet
Carla GuginoSally Jupiter / Selyem Kísértet
Agam Darshiriporter
Tom McBeathhírelemző
Hirdetés

Kedvencelte 57

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

Kopaszkutya 

Az egyik legtökéletesebb képregény-adaptáció amit láttam. Tele rengeteg apró utalással a valós, az alternatív és a képregényes történelemre is. Talán ez tetszik benne legjobban, a „mi lett volna ha?” történések. Végig licenszelt zenéket hallhatunk a film alatt, amik nagyon jól el vannak találva. A színészi játékok hagynak némi kívánnivalót maguk után, de az összképet nem rontják végülis. A harcok koreográfiája remek. Ha valaki rászánja magát a megtekintésére, mindenképp az Ultimate Cut verziót nézze, ebben ugyanis van egy fél órás animációs film is beágyazva, amitől csak még érdekesebb lesz a film.

1 hozzászólás
LoneWolf 

Megrázóan komor, sötét és mégis realisztikus képet fest arról, hogy milyenek is lennének a szuperhősök egy korban, ahol közelgő totális háború fenyeget és a Föld pusztulása csupán egy gombnyomásnyira van. Érződik rajta a „300” hatása, ugyanakkor megvan a maga kis külön varázsa, hangulata, illetve a karakterek is könnyen magával ragadják az embert. Zseniális darab tehát, ami kiemelkedik a szalagon gyártott képregényfilmek hosszú sorából. Megtekintése kötelező!
(Megjegyezném továbbá, hogy én végig a Komédiás és Rorschach pártján álltam.)

mazsolafa

Váratlanul ért maga a történet és lassan is állt össze. Nem vagyok nagy képregényismerő és kedvelő ember, de így is élvezhető volt. Hosszú film,és ha a többiek nem is Rorschach a szívembe lopta magát. (Az a folyton alakot váltó tintapaca álarc és az a hang…)

1 hozzászólás
sipiarpi 

A sorozat miatt újranéztem, hogy ne legyek nagyon fogalmatan, de az voltam. Ez nem a film hibája, hanem a sorozat bomlik ki lassan. A képregényt nem olvastam, de amit láttam belőle azt szinte teljesen visszaadta Snyder műve. Az újranézés mellett még egy érv szolgált: az ultimate cut verziót még nem láttam. Különben tetszik az alternatív történelem és a noiros hangulat szóval nem csalódtam.

LukeSkywalker 

Remekmű. Talán a valaha készült, a forrásműhöz leghűebb képregényfeldolgozás. Szinte képkockáról képkockára hajszálpontosan elevenedik meg a „vicces könyv” minden oldala.
Alan Moore és Dave Gibbons klasszikus képregényét megfilmesíthetetlennek tartották, és nem is nagyon akarta senki megfilmesíteni.
Erre jött Zack Snyder, aki a 300-zal berobbant a köztudatba, és leforgatott egy olyan filmet, ami mintha maga volna az életre kelt képregény. Elképesztő (audio-)vizuális orgia, ami tartalmazza a Watchmen graphic novel minden létfontosságú elemét (kivétel a hajótöréses kalóztörténet, ami kissé az eredeti műből is kilóg, legalábbis számomra érthetetlen és zavaró volt) és még többet.
Hihetetlen képi világgal rendelkezik, és a nagyszerű forrászene-választásnak köszönhetően igazi időtlen klasszikussá vált.
Talán ez lesz Snyder mesterműve, amiről emlékezni fognak rá. Minden, amit azóta hozott össze, a nyomába sem ér a Watchmennek. Hiába, itt az eredeti mű megkövetelte a maximumot tőle. Természetesen a rendezői változatot ajánlott megnézni, az, ha lehet, még tovább növeli az élvezeti értéket.
Minden szereplő telitalálat, és külön tetszik, hogy meg merték mutatni Dr. Manhattan nemi szervét, és nem ijedtek meg az álszemérem hőbörgésétől. A karakterek és a színészek mind nagyszerűek, a sztár persze Rorschach (Haley) és a Komédiás (Morgan).
Ez már-már nem is film, hanem fotorealisztikus képregény. Minden képregényrajongó, ezen belül minden DC-rajongó számára kötelezően megtekintendő filmalkotás.

molymacska

Cool
Ezt a filmet is először képregényben olvastam, és elég pozitív csalódás volt, mert bár egy-két dolgot kihagytak, de a sztori mégis hű volt a képregényhez. Sőt, továbbmegyek, a színészi játék még többet hozott ki belőle, főleg Rorschah esetében. Egyszerűen fenomenális volt, olyan jól tudta adni a tökéletes pszichopatát, amit nagyon kevés filmben látni.
Ami negatív volt, hogy egy-egy mondat úgy kimaradt, ami fontos lett volna (mint az, hogy Dr. Manhattannek a fején egy hidrogénatom van, ami ugye nincs kimondva, vagy hogy Rorschah maszkja miért ennyire változékony…Amit nagyon jól oldottak meg, és zseniális a korhoz képest)
Borzasztó hosszú volt, de megérte, egyszerűen imádom, és ezek után még jobban kíváncsi vagyok a sorozatra, hogy az mit tud másképp mutatni.

Hippoforaccus 

Akciódús, pörgős, morbid humorú szuperhősfilm. Kissé nehezen követhető történet, de ha figyel az ember össze lehet rakni a dolgokat. Az első tíz perc, amikor az előzményeket foglalták össze, ilyen zenés összevágás címszóval, halálra idegesített, de megérte végigszenvedni.

piciszusz 

Azt hiszem én a bővítet verziót néztem most, de annyira régen láttam, hogy nem tudom a képregényen kívül mi lehetett a plusz benne. Sose tudtam megmondani, mi tetszik ebben a filmben, de valami mégis. Lassú, nyomasztó, nyers, emberi?

Luna 

Hogy én ehhez (is) elfelejtettem írni egy szöszmöszt. xD Amikor kiskoromban véletlenül ezt a filmet indítottam el, miközben egy örzős baglyos mesét kerestem, kicsit megilletődtem az elejétől, és elég gyorsan ki is kapcsoltam. :D De a zenéje megmaradt. :D
Komolyan ennek van a leghatásosabb openingje, annyira imádom, ahogy Bob Dylan énekel, meg azok a képek, azok az alternatív történelmi utalások, annyira imádom, nem tudom, hányszor néztem meg ezt youtubeon, de sose fogom megunni :D
Szeretem az ilyen lassú vontatott filmeket, ahol még törni is kell a fejem, hogy megértsem a dolgokat. Nagyon tetszettek benne a karatkerek, és szerintem is Rorschach volt benne a legjobb. Tetszett benne az, ahogy bemutatta a film a karakterekegymásra épülő kapcsolatát. Bár Komédiással nem szimpatizáltam annyira, mégis sajnáltam. Szeretem azokat a filmeket, ahol mégis közel hozza hozzám azokat a szerepőket is, akiket nem nagyon kedvelek. (Vagy lehet én vagyok túlságosan empatikus O_o).
Na, de a lényeg, hogy szerintem is zseniális film. :D

Emese_Szalai 

Fantasztikus! A zene, a színészek, a látványvilág! Persze megrázó és erőszakos, de iszonyú jó a mondanivalója! Nem tudom milyen lehet az eredeti képregény, de ha ilyen, akkor azt is meg kell szereznem!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Úgy tűnik nem értitek. Nem én vagyok összezárva veletek, ti vagytok összezárva velem.

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Ma reggel kutyatetem a sikátorban, feltépett gyomrán abroncsnyomok. Ez a város fél tőlem. Én ismerem az igazi arcát. Az utcák, mint megannyi csatorna, és a csatornák vérrel vannak tele, és ha egyszer kiönt a szenny, minden féreg megfullad. A sok szex és a gyilkosság összegyűlt mocska derékig ér majd, és akkor a világ felnéz, és így kiált: mentsetek meg! Én pedig lenézek, és azt mondom: nem!

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Tudja, doktor, nem Isten ölte meg azt a kislányt. Nem a sors küldte őt mészárszékre és nem a végzet etette meg azokkal a kutyákkal. Ha Isten látta, amit bármelyikünk azon az éjszakán tett, nem bánta. Attól fogva tudtam… Nem Isten juttatta idáig a világot. Hanem mi.

Eirian 

Rorschach: Never compromise. Not even in the face of Armageddon.

Eirian 

Laurie Juspeczyk: Everyone will die!
Jon Osterman: And the universe will not even notice.

Eirian 

Ma éjjel New Yorkban meghalt egy komédiás. Valaki tudja miért. Valaki tudja.

Eirian 

Hallottam egy viccet: Azt mondja egy fickó az orvosnak, hogy depressziós. Az élet durva és kegyetlen. Szörnyen magányos ebben a fenyegető világban. Az orvos azt mondja: „A kezelés egyszerű. Pagliacci, a nagy bohóc fellép a városban. Nézze meg, és rögtön rendbe jön!” A fickó sírva fakad. Azt mondja: „Doktor úr, én vagyok Pagliacci!” Jó vicc. Mindenki nevet. Dobpergés. Függöny.

Emese_Szalai 

Dr. Manhattan: Szinte mindent meg tudok változtatni. De az emberi természetet nem.

Serafina_Darion 

Dan Dreiberg: (Rápillant a Komédiás véres jelvényére) Ez a bab leve?
Walter Kovacs / Rorschach: Az emberi bab leve…

Dr_Gonzo

Egyszer hallottam egy viccet: Az ember elmegy orvoshoz. Azt mondja, depressziós. Hogy az élet kemény és kegyetlen. Egyedül érzi magát a fenyegető világban. Az orvos azt mondja, „a kezelés egyszerű. A kiváló bohóc, Pagliacci ma este épp a városban van. Menjen el a műsorára, az majd felvidítja.” Erre az ember könnyekben tör ki: „De doktor úr, én vagyok Pagliacci!” Jó vicc. Mindenki nevet. Dobpergés. Függöny…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján