Watchmen: Az őrzők (2009) 267

2 díj · 5 jelölés

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években, amikor a világ a háború küszöbén áll. Az álarcos hősök tevékenységét betiltották, a társadalom, amely egykor megbecsülte őket, ma már fél tőlük, és ezért az alvilágba száműzte őket. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Jackie Earle HaleyWalter Kovacs / Rorschach
Billy CrudupJon Osterman / Dr. Manhattan
Matthew GoodeAdrian Veidt / Ozymandias
Jeffrey Dean MorganEdward Blake / Komédiás
Patrick WilsonDan Dreiberg / Éji Bagoly
Malin AkermanLaurie Jupiter / Selyem Kísértet
Carla GuginoSally Jupiter / Selyem Kísértet
Agam Darshiriporter
Tom McBeathhírelemző
Gerard Butlerkapitány (hang) (a The Ultimate Cut verzió Tales of the Black Freighter című animációs részeiben)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 70

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

Békacica 

Bárhányszor látom, nem tudom megunni. A képregényalapanyag is irtó jó, persze a film ettől még ócska is lehetne, de hála az égnek méltó lett. Kiváló zenei aláfestés, és az abszolút látványosan koreografált harcok is jól illenek a hangulatba, a színek és fények atmoszférájáról nem is beszélve. Majdnem elfeledkeztem a sok kiszólásról, utalásról és iróniáról az amerikai képregénnyel kapcsolatban, ezekért is érdemes nézni.
Simán szinkronnal tv-ben is láttam többször és az Ultimate Cut verzió is volt már előttem. Hát rengeteg hosszú. Aki inkább csak a szuperhősös tömegfilmeket szereti az inkább csak az alapfilmet nézze szerintem. Kicsit felszabdalja a filmet az a párhuzamosan beleszerkesztett animáció az Ultimate Cut verzióban, bár vitathatatlan, hogy hozzátesz az élményhez a metafora. Ugyanakkor így enélkül is egy intelligens és folyamatos figyelmet igénylő filmről van szó.
Szuperhősös filmből és képregényadaptációból is nálam ez etalon. Mindenképpen érdemes rászánni az időt.

Kemiviki 

Először is a zenék amit meg kell említenem, te jó ég de piszkosul jól eltalálták őket.
Érdekes és fordulatos film. Nagyon tetszett ahogy szépen lassan kibontakozik a történet, és minden a helyére kerül.
Lehet egyedül vagyok a véleményemmel de Doctor Manhattan nem egy isten hanem egy bar*m. spoiler
Kedvenc karakterem Rorschach volt.

2 hozzászólás
Kopaszkutya 

Az egyik legtökéletesebb képregény-adaptáció amit láttam. Tele rengeteg apró utalással a valós, az alternatív és a képregényes történelemre is. Talán ez tetszik benne legjobban, a „mi lett volna ha?” történések. Végig licenszelt zenéket hallhatunk a film alatt, amik nagyon jól el vannak találva. A színészi játékok hagynak némi kívánnivalót maguk után, de az összképet nem rontják végülis. A harcok koreográfiája remek. Ha valaki rászánja magát a megtekintésére, mindenképp az Ultimate Cut verziót nézze, ebben ugyanis van egy fél órás animációs film is beágyazva, amitől csak még érdekesebb lesz a film.

1 hozzászólás
LoneWolf 

Megrázóan komor, sötét és mégis realisztikus képet fest arról, hogy milyenek is lennének a szuperhősök egy korban, ahol közelgő totális háború fenyeget és a Föld pusztulása csupán egy gombnyomásnyira van. Érződik rajta a „300” hatása, ugyanakkor megvan a maga kis külön varázsa, hangulata, illetve a karakterek is könnyen magával ragadják az embert. Zseniális darab tehát, ami kiemelkedik a szalagon gyártott képregényfilmek hosszú sorából. Megtekintése kötelező!
(Megjegyezném továbbá, hogy én végig a Komédiás és Rorschach pártján álltam.)

sipiarpi 

A sorozat miatt újranéztem, hogy ne legyek nagyon fogalmatan, de az voltam. Ez nem a film hibája, hanem a sorozat bomlik ki lassan. A képregényt nem olvastam, de amit láttam belőle azt szinte teljesen visszaadta Snyder műve. Az újranézés mellett még egy érv szolgált: az ultimate cut verziót még nem láttam. Különben tetszik az alternatív történelem és a noiros hangulat szóval nem csalódtam.

Popovicsp87 

Vonakodtam újranézni a Watchment, mert bár megvannak a maga pillanatai, első nézéskor sem hagyott bennem maradandó nyomot.
Ami tetszett benne, hogy az itteni „hősök” egyszerű emberek. Nincsenek emberfeletti képességeik (kivéve Dr. Manhattant), és a kormány sem áll mellettük, sőt tiltja a működésüket. Mindnek megvan a saját problémája.
Ehhez még jön egy kis hidegháborús hangulat.
A gond az, hogy nagyon hosszú. Az Ultimate Cut három és fél órás és ebben nagyon sok a felesleges jelenet. Például benne van egy srác, aki képregényt olvas. A néző pedig animálva láthatja, hogy mi van a képregényben. Értem, hogy meta, de a történethez nekem nem tett hozzá, a harmadik-negyedik ilyet már áttekertem.
A film egyébként minden hősnek ad elég időt, megismerhetjük a hátterüket, a múltjukat. Az a baj, hogy a film pörgősebb is lehetett volna, nagyon elnyújtottnak éreztem.
Látványa még ma is ott van a szeren, Manhattan effektjei jól néznek ki, a lassítások sem feleslegesek. Egyedül Nixon orrát találtam furcsának.
Nem finomkodik, kegyetlen és véres.
Viszont ugyanaz a bajom, mint amit sok mostani képregényfilmnél tapasztaltam. Nekem az egész nagyon mű volt. Nem éreztem katarzispontokat, végig olyan érzésem volt, mintha a készítők húztak volna egy vonalat és azon sétáltatták volna a figurákat. Így a drámai részek is „megvoltak”, igazából nem éreztem a történések súlyát.

mazsolafa

Váratlanul ért maga a történet és lassan is állt össze. Nem vagyok nagy képregényismerő és kedvelő ember, de így is élvezhető volt. Hosszú film,és ha a többiek nem is Rorschach a szívembe lopta magát. (Az a folyton alakot váltó tintapaca álarc és az a hang…)

1 hozzászólás
piciszusz 

Azt hiszem én a bővítet verziót néztem most, de annyira régen láttam, hogy nem tudom a képregényen kívül mi lehetett a plusz benne. Sose tudtam megmondani, mi tetszik ebben a filmben, de valami mégis. Lassú, nyomasztó, nyers, emberi?

molymacska

Cool
Ezt a filmet is először képregényben olvastam, és elég pozitív csalódás volt, mert bár egy-két dolgot kihagytak, de a sztori mégis hű volt a képregényhez. Sőt, továbbmegyek, a színészi játék még többet hozott ki belőle, főleg Rorschah esetében. Egyszerűen fenomenális volt, olyan jól tudta adni a tökéletes pszichopatát, amit nagyon kevés filmben látni.
Ami negatív volt, hogy egy-egy mondat úgy kimaradt, ami fontos lett volna (mint az, hogy Dr. Manhattannek a fején egy hidrogénatom van, ami ugye nincs kimondva, vagy hogy Rorschah maszkja miért ennyire változékony…Amit nagyon jól oldottak meg, és zseniális a korhoz képest)
Borzasztó hosszú volt, de megérte, egyszerűen imádom, és ezek után még jobban kíváncsi vagyok a sorozatra, hogy az mit tud másképp mutatni.

fazsom01

Régóta akartam már nézni egy ilyen filmet. A mostanában kiadott erőltetett, fantáziátlan szuperhősfilmekhez képest ez egy hihetetlen nagy kontraszt-paródia.
Majdnem tökéletes. Egy kicsit talán lassú volt. Véletlenül akadtan erre a filmre, nem is számítottam rá, hogy ilyen hosszú lesz. De minden egyes másodpercét élveztem. Sajnos egyre ritkábban találok ilyen filmeket.
A zene az egyszerűen kíváló. Pont jó, pont jókor. 2009es filmhez képest az „effektek” is helytállnak.


Népszerű idézetek

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Úgy tűnik nem értitek. Nem én vagyok összezárva veletek, ti vagytok összezárva velem.

Eirian

Hallottam egy viccet: Azt mondja egy fickó az orvosnak, hogy depressziós. Az élet durva és kegyetlen. Szörnyen magányos ebben a fenyegető világban. Az orvos azt mondja: „A kezelés egyszerű. Pagliacci, a nagy bohóc fellép a városban. Nézze meg, és rögtön rendbe jön!” A fickó sírva fakad. Azt mondja: „Doktor úr, én vagyok Pagliacci!” Jó vicc. Mindenki nevet. Dobpergés. Függöny.

Eirian

Rorschach: Never compromise. Not even in the face of Armageddon.

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Tudja, doktor, nem Isten ölte meg azt a kislányt. Nem a sors küldte őt mészárszékre és nem a végzet etette meg azokkal a kutyákkal. Ha Isten látta, amit bármelyikünk azon az éjszakán tett, nem bánta. Attól fogva tudtam… Nem Isten juttatta idáig a világot. Hanem mi.

Eirian

Laurie Juspeczyk: Everyone will die!
Jon Osterman: And the universe will not even notice.

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Ma reggel kutyatetem a sikátorban, feltépett gyomrán abroncsnyomok. Ez a város fél tőlem. Én ismerem az igazi arcát. Az utcák, mint megannyi csatorna, és a csatornák vérrel vannak tele, és ha egyszer kiönt a szenny, minden féreg megfullad. A sok szex és a gyilkosság összegyűlt mocska derékig ér majd, és akkor a világ felnéz, és így kiált: mentsetek meg! Én pedig lenézek, és azt mondom: nem!

Emese_Szalai 

Dr. Manhattan: Szinte mindent meg tudok változtatni. De az emberi természetet nem.

Eirian

Ma éjjel New Yorkban meghalt egy komédiás. Valaki tudja miért. Valaki tudja.

Serafina_Darion 

Dan Dreiberg: (Rápillant a Komédiás véres jelvényére) Ez a bab leve?
Walter Kovacs / Rorschach: Az emberi bab leve…

rapchee 

The Comedian: You know, if we'd lost here in Vietnam … I think it might have driven us crazy. You know, as a country.


Hasonló filmek címkék alapján