Watchmen: Az őrzők (2009) 247

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években, amikor a világ a háború küszöbén áll. Az álarcos hősök tevékenységét betiltották, a társadalom, amely egykor megbecsülte őket, ma már fél tőlük, és ezért az alvilágba száműzte őket. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Jackie Earle HaleyWalter Kovacs / Rorschach
Billy CrudupJon Osterman / Dr. Manhattan
Matthew GoodeAdrian Veidt / Ozymandias
Jeffrey Dean MorganEdward Blake / Komédiás
Patrick WilsonDan Dreiberg / Éji Bagoly
Malin AkermanLaurie Jupiter / Selyem Kísértet
Carla GuginoSally Jupiter / Selyem Kísértet
Agam Darshiriporter
Tom McBeathhírelemző
Gerard Butlerkapitány (hang) (a The Ultimate Cut verzió Tales of the Black Freighter című animációs részeiben)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

227 tag · 458 karc · Utolsó karc: 2021. február 27., 20:18 · Bővebben


Kedvencelte 66

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Először is a zenék amit meg kell említenem, te jó ég de piszkosul jól eltalálták őket.
Érdekes és fordulatos film. Nagyon tetszett ahogy szépen lassan kibontakozik a történet, és minden a helyére kerül.
Lehet egyedül vagyok a véleményemmel de Doctor Manhattan nem egy isten hanem egy bar*m. spoiler
Kedvenc karakterem Rorschach volt.

Kopaszkutya 

Az egyik legtökéletesebb képregény-adaptáció amit láttam. Tele rengeteg apró utalással a valós, az alternatív és a képregényes történelemre is. Talán ez tetszik benne legjobban, a „mi lett volna ha?” történések. Végig licenszelt zenéket hallhatunk a film alatt, amik nagyon jól el vannak találva. A színészi játékok hagynak némi kívánnivalót maguk után, de az összképet nem rontják végülis. A harcok koreográfiája remek. Ha valaki rászánja magát a megtekintésére, mindenképp az Ultimate Cut verziót nézze, ebben ugyanis van egy fél órás animációs film is beágyazva, amitől csak még érdekesebb lesz a film.

1 hozzászólás
LoneWolf 

Megrázóan komor, sötét és mégis realisztikus képet fest arról, hogy milyenek is lennének a szuperhősök egy korban, ahol közelgő totális háború fenyeget és a Föld pusztulása csupán egy gombnyomásnyira van. Érződik rajta a „300” hatása, ugyanakkor megvan a maga kis külön varázsa, hangulata, illetve a karakterek is könnyen magával ragadják az embert. Zseniális darab tehát, ami kiemelkedik a szalagon gyártott képregényfilmek hosszú sorából. Megtekintése kötelező!
(Megjegyezném továbbá, hogy én végig a Komédiás és Rorschach pártján álltam.)

sipiarpi 

A sorozat miatt újranéztem, hogy ne legyek nagyon fogalmatan, de az voltam. Ez nem a film hibája, hanem a sorozat bomlik ki lassan. A képregényt nem olvastam, de amit láttam belőle azt szinte teljesen visszaadta Snyder műve. Az újranézés mellett még egy érv szolgált: az ultimate cut verziót még nem láttam. Különben tetszik az alternatív történelem és a noiros hangulat szóval nem csalódtam.

mazsolafa

Váratlanul ért maga a történet és lassan is állt össze. Nem vagyok nagy képregényismerő és kedvelő ember, de így is élvezhető volt. Hosszú film,és ha a többiek nem is Rorschach a szívembe lopta magát. (Az a folyton alakot váltó tintapaca álarc és az a hang…)

1 hozzászólás
molymacska

Cool
Ezt a filmet is először képregényben olvastam, és elég pozitív csalódás volt, mert bár egy-két dolgot kihagytak, de a sztori mégis hű volt a képregényhez. Sőt, továbbmegyek, a színészi játék még többet hozott ki belőle, főleg Rorschah esetében. Egyszerűen fenomenális volt, olyan jól tudta adni a tökéletes pszichopatát, amit nagyon kevés filmben látni.
Ami negatív volt, hogy egy-egy mondat úgy kimaradt, ami fontos lett volna (mint az, hogy Dr. Manhattannek a fején egy hidrogénatom van, ami ugye nincs kimondva, vagy hogy Rorschah maszkja miért ennyire változékony…Amit nagyon jól oldottak meg, és zseniális a korhoz képest)
Borzasztó hosszú volt, de megérte, egyszerűen imádom, és ezek után még jobban kíváncsi vagyok a sorozatra, hogy az mit tud másképp mutatni.

piciszusz 

Azt hiszem én a bővítet verziót néztem most, de annyira régen láttam, hogy nem tudom a képregényen kívül mi lehetett a plusz benne. Sose tudtam megmondani, mi tetszik ebben a filmben, de valami mégis. Lassú, nyomasztó, nyers, emberi?

Luna 

Hogy én ehhez (is) elfelejtettem írni egy szöszmöszt. xD Amikor kiskoromban véletlenül ezt a filmet indítottam el, miközben egy örzős baglyos mesét kerestem, kicsit megilletődtem az elejétől, és elég gyorsan ki is kapcsoltam. :D De a zenéje megmaradt. :D
Komolyan ennek van a leghatásosabb openingje, annyira imádom, ahogy Bob Dylan énekel, meg azok a képek, azok az alternatív történelmi utalások, annyira imádom, nem tudom, hányszor néztem meg ezt youtubeon, de sose fogom megunni :D
Szeretem az ilyen lassú vontatott filmeket, ahol még törni is kell a fejem, hogy megértsem a dolgokat. Nagyon tetszettek benne a karatkerek, és szerintem is Rorschach volt benne a legjobb. Tetszett benne az, ahogy bemutatta a film a karakterekegymásra épülő kapcsolatát. Bár Komédiással nem szimpatizáltam annyira, mégis sajnáltam. Szeretem azokat a filmeket, ahol mégis közel hozza hozzám azokat a szerepőket is, akiket nem nagyon kedvelek. (Vagy lehet én vagyok túlságosan empatikus O_o).
Na, de a lényeg, hogy szerintem is zseniális film. :D

Emese_Szalai 

Fantasztikus! A zene, a színészek, a látványvilág! Persze megrázó és erőszakos, de iszonyú jó a mondanivalója! Nem tudom milyen lehet az eredeti képregény, de ha ilyen, akkor azt is meg kell szereznem!

1 hozzászólás
fazsom01

Régóta akartam már nézni egy ilyen filmet. A mostanában kiadott erőltetett, fantáziátlan szuperhősfilmekhez képest ez egy hihetetlen nagy kontraszt-paródia.
Majdnem tökéletes. Egy kicsit talán lassú volt. Véletlenül akadtan erre a filmre, nem is számítottam rá, hogy ilyen hosszú lesz. De minden egyes másodpercét élveztem. Sajnos egyre ritkábban találok ilyen filmeket.
A zene az egyszerűen kíváló. Pont jó, pont jókor. 2009es filmhez képest az „effektek” is helytállnak.


Népszerű idézetek

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Úgy tűnik nem értitek. Nem én vagyok összezárva veletek, ti vagytok összezárva velem.

Eirian 

Rorschach: Never compromise. Not even in the face of Armageddon.

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Tudja, doktor, nem Isten ölte meg azt a kislányt. Nem a sors küldte őt mészárszékre és nem a végzet etette meg azokkal a kutyákkal. Ha Isten látta, amit bármelyikünk azon az éjszakán tett, nem bánta. Attól fogva tudtam… Nem Isten juttatta idáig a világot. Hanem mi.

Eirian 

Laurie Juspeczyk: Everyone will die!
Jon Osterman: And the universe will not even notice.

Serafina_Darion 

Walter Kovacs / Rorschach: Ma reggel kutyatetem a sikátorban, feltépett gyomrán abroncsnyomok. Ez a város fél tőlem. Én ismerem az igazi arcát. Az utcák, mint megannyi csatorna, és a csatornák vérrel vannak tele, és ha egyszer kiönt a szenny, minden féreg megfullad. A sok szex és a gyilkosság összegyűlt mocska derékig ér majd, és akkor a világ felnéz, és így kiált: mentsetek meg! Én pedig lenézek, és azt mondom: nem!

Eirian 

Hallottam egy viccet: Azt mondja egy fickó az orvosnak, hogy depressziós. Az élet durva és kegyetlen. Szörnyen magányos ebben a fenyegető világban. Az orvos azt mondja: „A kezelés egyszerű. Pagliacci, a nagy bohóc fellép a városban. Nézze meg, és rögtön rendbe jön!” A fickó sírva fakad. Azt mondja: „Doktor úr, én vagyok Pagliacci!” Jó vicc. Mindenki nevet. Dobpergés. Függöny.

Emese_Szalai 

Dr. Manhattan: Szinte mindent meg tudok változtatni. De az emberi természetet nem.

Eirian 

Ma éjjel New Yorkban meghalt egy komédiás. Valaki tudja miért. Valaki tudja.

Serafina_Darion 

Dan Dreiberg: (Rápillant a Komédiás véres jelvényére) Ez a bab leve?
Walter Kovacs / Rorschach: Az emberi bab leve…

rapchee 

The Comedian: You know, if we'd lost here in Vietnam … I think it might have driven us crazy. You know, as a country.


Hasonló filmek címkék alapján