Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 8

Várólistára tette 130


Kiemelt értékelések

sfox33 

Lassan bontakozott kis, túl lassan, az évad első felét szinte alig értettem, de a végére egészen élvezhető lett. Sok mellékszál még mindig lóg a levegőben, vagy szinte felesleges a történet szempontjából, ami kicsit zavaró és megtévesztő, de lehet, hogy a folytatás elvarrja őket.

1 hozzászólás
Sylvanas_Windrunner 

Hát-hát… Az a helyzet, hogy nem igazán tudom, mit gondoljak erről. Nem volt rossz, de sajnos túl jónak sem mondanám. :( Nagy reményekkel indultam neki, és sok dolog tetszett is benne, de ami nagyon fájt, hogy az egyik kedvenc karakteremet úgy, de úgy lebutították, és ledegradálták, spoiler, hogy ezt nem nagyon tudtam megbocsátani. Még ha valami frappáns megoldás lett volna, akkor rendben van, még tudtam volna is szeretni, de így… :( Angelával egyáltalán nem tudtam azonosulni, egyáltalán nem sikerült megszeretni, így nem tudott nagyon elvinni magával a jeleneteinek a hangulata… Persze voltak olyan karakterek is, akiket szerettem, ilyen például Tükörarc, akinek az epizódja az egyik legjobb volt az évadban, és persze rajta kívül még Ozymandias is nagyon tetszett, spoiler. :D Jeremy Irons nagyon jól alakított itt is, de ő szinte mindenben kiváló. Voltak az évadban tényleg nagyszerű és hangulatos jelenetek is, ami miatt nem tudom azt mondani egyértelműen, hogy rossz volt és nem jött be… Egyenlőre 7-re csillagozom, de lehet, hogy ha alszom még rá 1-2-t, akkor ez változni fog.

2 hozzászólás
Emerson 

Erősen gondolkodtam a 6 és 7 csillag között… többet még jóindulattal sem tudnék adni. Furcsállottam, amikor jött a hír, hogy sorozatot csinálnak a kedvenc képregényemből. Ott a film, az nem elég? spoiler
Direkt nem olvastam előre semmit, legyen meglepetés, hogy ez most előzmény lesz, vagy folytatás. Hát az utóbbi… de hol vannak a régi karakterek? 1-2 ugyan szaladgált, de rájuk se lehetett ismerni. Persze az idő vasfoga… meg a pol.korrektség, hogy legyen Mr. Manhattan fekete, ha már a barátnője is az. Ja, meg akkor gyorsan csináljunk meleg karaktereket is. Az eredeti sztori gerince, Rorschach valami egészen kifacsart torz utánzatot kapott. Az meg, hogy a nagy ellenség Rorschach maszkot használt… WTF?!
Nekem nem jött át a Watchmen feeling. Összetett volt – igen, színes, szagos – igen. Intelligens volt? Hát ööö… maradok a képregénynél. Az igazi mindfuck volt.
Ettől függetlenül nem tudom azt mondani, hogy nem érte megnézni, de nem szívesen fogok rá visszaemlékezni.

Kemiviki 

Úgy érzem, hogyha ismerném a képregényt, vagy ha legalább a filmet újra néztem volna akkor jobban tetszene.
Az első két rész alatt csak pislogtam, aztán csak sikerült összerakni pár dolgot, de így is rengeteg kérdésem maradt és ezen az utolsó rész se segített.
Miért nem tett spoiler Na mindegy.
A látvány az nagyon bejött. A zenéket fuuu de jól eltalálták. A történet hangulata és világa is tetszett. De túl lassan indult be a cselekmény, és sok mellékszál volt ami teljesen elfelejtődött.
Jeremy Irons brillírozott Ozymandias szerepében, és őszintén megvallva sz ő szála érdekelt a legjobban . Brutális beteg elme :)

LoneWolf 

Nem tagadom, hogy az elején eléggé húztam a számat a túlzásba vitt pol. korrektség okán, melynek kb. köze nem volt az eredeti műhöz, viszont a történet haladásával sikerült enyhítenie ezt a rossz mellékízt és egy egész komolyan fölépített, minőségi folytatást kaptunk, ügyes fordulatokkal, meg persze emlékezetes színészi játékokkal. (Jeremy Irons részéről különösen.) Természetesen ez sem tökéletes és kell hozzá hangulat, meg egy kis extra nyitottság, de örülök, hogy az első 1-2 epizód után nem adtam föl.
ui.: Persze a pozitív kritikám ellenére, számomra továbbra is a Doomsday Clock képregény a Watchmen igaz folytatása.

dulkap 

Nem vagyok az eredeti filmnek a nagy rajongója, így ezt a sorozatot sem kapkodtam el. Pont ezért nagyobb elvárásom sem volt feléje, pont emiatt nem ért negatív csalódás sem, de olyan durván pozitív sem. Az első két rész nagyon tetszett, de aztán kicsit hullámzóvá vált számomra a színvonal. Igazából egy szóval tudnám jellemzi a sorozatot: sűrű. Szerintem túl ok mindent pakoltam bele és túlságosan csapkodóan. Jó volt látni ugyan a képregényre való utalásokat, illetve az eredet vagy utóéletek megjelenítését, de szerintem így kicsit túl sok volt.
Nem rossz sorozat, érdekes és látványos is, de számomra túl lett mixelve a dolog kicsit.
(Szegény Louis Gossett Jr-t fel sem ismertem annyira megöregedett…)

snowden

Részleteiben zseniális, sajna az összképet meg a zárást tekintve már kicsit gyengébb, felszínesebb, ám ezzel együtt is borzasztó izgalmas sorozat, kár lenne kihagyni. Aki vevő a kreatív, ötletes és meghökkentő húzásokra, nézze, jó értelemben vett agyhalál az egész, a szereplőkkel együtt kérdezed, hogy mi a lóf. történik éppen. Kéne ilyenből évente egy évad, és helyreállna a rend a világban. Tiszta káosz, de hála istennek, az átgondoltabb fajtából, marha jól áll neki. (ez az üldözéses jelenet például remekül összegzi azt az élményt, amit a Watchmen nyújt: https://www.youtube.com/watch…)

Hozzá kell tenni, hogy én mondjuk nem olvastam a képregényt és a filmet is régen láttam, szóval nem volt tiszta elég sok minden, de ez nem zavart, sőt, szerintem kifejezetten erőssége a sorozatnak, hogy olyanokat is rá tud kattantani, akiknek homályos a sztori (elvégre 2019-es Watchmen a képregénybeli események következményeiről gondolkodik). Szóval abszolút nem egy sima adaptációról van szó, inkább újraértelmezés és újraírás, tanítani valóan, kiváló hangulattal (uuu a zene: https://www.youtube.com/watch…)

Mindenképpen kell hozzá nyitottság, érdemes egyben lenyomni mondjuk az első 3-4 részt, utána már be fog húzni egész biztosan. Twin Peaks-meg Leftovers-rajongóknak egyenesen kötelező, bár sajna nem ér fel hozzájuk, még így is örülök, hogy készülnek ilyenek.

Jeremy Ironst meg jelöljék szét.

Hippoforaccus 

A képregényt nem olvastam, a film nagyon tetszett, de ennek már az első részét is alig bírtam végignézni… Itt ki is szállok.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Emerson 

Laurie Blake: Why'd you have them make him so… old?
Lady Trieu: Because he is old. In my culture, our elders are revered.
Laurie Blake: Well, yeah, but this is America, sweetheart, and… he looks like shit.

4. rész – If You Don't Like My Story, Write Your Own
Csanika 

Looking Glass: Most mi legyen?
Red Scare: Átzúzunk Nixonville-be, és áddig basszuk be a fejüket, amíg valaki nem kop. Most akkor ez lesz bazdmeg! Nyomás, cowboyok!
Angela: Várj! Előbb várjunk, vegyünk nagy levegőt.
Red Scare: Nem akarod szarrá verni g*ciket? Te? De hát imádja szarrá verni a g*ciket.
Looking Glass: Ez egyértelműen vitán felül áll.
Red Scare: Jössz vagy légzőgyakorlatokat csinálsz?

Gábor_Ale

Laurie Blake: Hogy tudja megkülönböztetni a maszkos zsarut az önbíráskodótól?
Angela Abar: Nem tudom.
Laurie Blake: Én sem!


Hasonló filmek címkék alapján