Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

215 tag · 438 karc · Utolsó karc: 2020. október 23., 19:21 · Bővebben


Kedvencelte 6

Várólistára tette 127


Kiemelt értékelések

sfox33 

Lassan bontakozott kis, túl lassan, az évad első felét szinte alig értettem, de a végére egészen élvezhető lett. Sok mellékszál még mindig lóg a levegőben, vagy szinte felesleges a történet szempontjából, ami kicsit zavaró és megtévesztő, de lehet, hogy a folytatás elvarrja őket.

1 hozzászólás
Sylvanas_Windrunner 

Hát-hát… Az a helyzet, hogy nem igazán tudom, mit gondoljak erről. Nem volt rossz, de sajnos túl jónak sem mondanám. :( Nagy reményekkel indultam neki, és sok dolog tetszett is benne, de ami nagyon fájt, hogy az egyik kedvenc karakteremet úgy, de úgy lebutították, és ledegradálták, spoiler, hogy ezt nem nagyon tudtam megbocsátani. Még ha valami frappáns megoldás lett volna, akkor rendben van, még tudtam volna is szeretni, de így… :( Angelával egyáltalán nem tudtam azonosulni, egyáltalán nem sikerült megszeretni, így nem tudott nagyon elvinni magával a jeleneteinek a hangulata… Persze voltak olyan karakterek is, akiket szerettem, ilyen például Tükörarc, akinek az epizódja az egyik legjobb volt az évadban, és persze rajta kívül még Ozymandias is nagyon tetszett, spoiler. :D Jeremy Irons nagyon jól alakított itt is, de ő szinte mindenben kiváló. Voltak az évadban tényleg nagyszerű és hangulatos jelenetek is, ami miatt nem tudom azt mondani egyértelműen, hogy rossz volt és nem jött be… Egyenlőre 7-re csillagozom, de lehet, hogy ha alszom még rá 1-2-t, akkor ez változni fog.

2 hozzászólás
snowden 

Részleteiben zseniális, sajna az összképet meg a zárást tekintve már kicsit gyengébb, felszínesebb, ám ezzel együtt is borzasztó izgalmas sorozat, kár lenne kihagyni. Aki vevő a kreatív, ötletes és meghökkentő húzásokra, nézze, jó értelemben vett agyhalál az egész, a szereplőkkel együtt kérdezed, hogy mi a lóf. történik éppen. Kéne ilyenből évente egy évad, és helyreállna a rend a világban. Tiszta káosz, de hála istennek, az átgondoltabb fajtából, marha jól áll neki. (ez az üldözéses jelenet például remekül összegzi azt az élményt, amit a Watchmen nyújt: https://www.youtube.com/watch…)

Hozzá kell tenni, hogy én mondjuk nem olvastam a képregényt és a filmet is régen láttam, szóval nem volt tiszta elég sok minden, de ez nem zavart, sőt, szerintem kifejezetten erőssége a sorozatnak, hogy olyanokat is rá tud kattantani, akiknek homályos a sztori (elvégre 2019-es Watchmen a képregénybeli események következményeiről gondolkodik). Szóval abszolút nem egy sima adaptációról van szó, inkább újraértelmezés és újraírás, tanítani valóan, kiváló hangulattal (uuu a zene: https://www.youtube.com/watch…)

Mindenképpen kell hozzá nyitottság, érdemes egyben lenyomni mondjuk az első 3-4 részt, utána már be fog húzni egész biztosan. Twin Peaks-meg Leftovers-rajongóknak egyenesen kötelező, bár sajna nem ér fel hozzájuk, még így is örülök, hogy készülnek ilyenek.

Jeremy Ironst meg jelöljék szét.

LoneWolf 

Nem tagadom, hogy az elején eléggé húztam a számat a túlzásba vitt pol. korrektség okán, melynek kb. köze nem volt az eredeti műhöz, viszont a történet haladásával sikerült enyhítenie ezt a rossz mellékízt és egy egész komolyan fölépített, minőségi folytatást kaptunk, ügyes fordulatokkal, meg persze emlékezetes színészi játékokkal. (Jeremy Irons részéről különösen.) Természetesen ez sem tökéletes és kell hozzá hangulat, meg egy kis extra nyitottság, de örülök, hogy az első 1-2 epizód után nem adtam föl.
ui.: Persze a pozitív kritikám ellenére, számomra továbbra is a Doomsday Clock képregény a Watchmen igaz folytatása.

dulkap 

Nem vagyok az eredeti filmnek a nagy rajongója, így ezt a sorozatot sem kapkodtam el. Pont ezért nagyobb elvárásom sem volt feléje, pont emiatt nem ért negatív csalódás sem, de olyan durván pozitív sem. Az első két rész nagyon tetszett, de aztán kicsit hullámzóvá vált számomra a színvonal. Igazából egy szóval tudnám jellemzi a sorozatot: sűrű. Szerintem túl ok mindent pakoltam bele és túlságosan csapkodóan. Jó volt látni ugyan a képregényre való utalásokat, illetve az eredet vagy utóéletek megjelenítését, de szerintem így kicsit túl sok volt.
Nem rossz sorozat, érdekes és látványos is, de számomra túl lett mixelve a dolog kicsit.
(Szegény Louis Gossett Jr-t fel sem ismertem annyira megöregedett…)

Hippoforaccus 

A képregényt nem olvastam, a film nagyon tetszett, de ennek már az első részét is alig bírtam végignézni… Itt ki is szállok.

4 hozzászólás
Gábor_Ale 

Nagyon vártam a sorozatot.

Az első résznek nagyon jó hangulata volt. A második részben már a főszereplő sem tudta, hogy miről is szól az a rész. :-) Egyedi hangulata volt a sorozatnak ezzel az alternatív világgal. A filmet már láttam, a képregényeket nem olvastam, de felkeltette az érdeklődésem.

Raving 

Nem bántam meg, hogy megnéztem ezt a sorozatot, bár szerintem a képregénykedvelők számára nem elég képregényszerű, a képregény-laikusoknak meg túlságosan is az. (Biztosan nehéz lehet kitalálni, hogy az utóbbiba tarozom.) Looking Glass és Ozymandias történetszála magasan kiemelkedett a számomra. Jeremy Irons minden egyes jelenete jutalom a színésznek és a nézőknek is, azokra abszolút 10 pontot adnék.
Maga a sorozat üde színfolt a sok hibás, rossz forgatókönyv között.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján