Rick és Morty (2013–) 284

Egy animációs sorozat ami egy rendkívüli tudós és a nem túl okos unokájának kalandjait követi.

angol
angol

Képek 6

Szereposztás

Justin RoilandRick (hang) / Morty (hang)
Chris ParnellJerry (hang)
Spencer GrammerSummer (hang)
Sarah ChalkeBeth (hang)
Kari WahlgrenJessica (hang)
Phil HendriePrincipal Vagina (hang)
Dan HarmonBirdperson (hang)
Brandon JohnsonMr. Goldenfold (hang)
Echo KellumBrad / Triple Trunks / First Mate (hang)
Paul F. TompkinsLawyer (hang)

További szereplők

Kedvencelte 213

Várólistára tette 161


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Nehezen tudom összegezni. Ezt egyszerűen látni kell ahhoz, hogy megértsd, miben rejlik a zsenialitása, de igazából még akkor sem fogod felfogni igazán, hisz több kérdést hagy bennünk, mint amennyit megválaszol. Összetett agymenés, ami kifordít minden sci-fit és fantasy-t, olyan ismert darabokat, mint például: a Doctor Who, a Vissza a Jövőbe, Mad Max, vagy Galaxis Őrzői. Szórakoztat, elborzaszt és közben elgondolkodtat. Egy páratlan és szigorúan felnőtteknek ajánlott rajzfilm széria.

MLauri

A kilenc csillagot csak a harmadik évad miatt adom, nekem valahogy az előző évadok sokkal jobban tetszettek.
Egyébként zseniális, őrült, és egy nehéz nap után remekül elszórakoztatja az embert. :D

Nihilchan 

1. évad: Nem indult jól a kapcsolatunk. Számomra túl in medias res volt; az első epizódban már rögtön egy furcsa kaland kellős közepébe csöppentünk. A sok idősík, a dimenziók és világok kaotikusak voltak számomra, szóval elkönyveltem magamban, hogy ez nem az én sorozatom lesz. Aztán bumm, abszolút nem vettem észre, mikor, de teljesen beszippantott és azon kaptam magam, hogy várom, mikor nézhetem meg a következő részt, mert kíváncsi vagyok, milyen őrületekbe keveredik Ricknek köszönhetően Morty. Voltak részek, amiken könnyesre nevettem magam és olyan is, amin sírtam. Rick zseniális, a zsenialitása pedig túlszárnyalhatatlan és annak ellenére is kedvelem, hogy egy végtelenül önző, nemtörődöm figura. De amit a legjobban szeretek: a többi amerikai, animációs sorozathoz viszonyítva, amiket láttam, itt teljesen normálisnak mondható a család. Persze Jerry, Beth és Summer sem teljesen százasok, de nem fájdalmasan kretének, hanem inkább emberiek. Morty pedig a maga a nyomorult és alulértékelt módján végtelenül szerethető. Szóval mindenképpen folytatom.

Dorki

Ez az egyik kedvenc sorozatom lett, komolyan, imádom :D
Annyira elborult és beteg, tökéletesen keveredik az abszurd humor, a néha sírva nevetős beszólásokkal, az egy-két rész végi komorabb hangulattal, és az elgondolkodtató történésekkel.
Nem szokványos, de valami zseniálisan működik.
ÉS MI VOLT EZ A CLIFFHANGER A MÁSODIK ÉVAD VÉGÉN?! Most komolyan?!

UViki 

Azt hittem eleinte, hogy utálni fogom ezt a sorozatot. De komolyan, ez valami fantasztikusan jópofa. Tök jó a humora, szuper a cselekmény, nagy örülök, hogy rászántam magam és belekezdtem.
1.évad: Nagyon izgalmas volt, egy percig sem unatkoztam.

snowden

Bár nekem animációs fronton még mindig a Bojack Horseman a kedvencem, ez a sorozat se szégyenkezhet: a kreativitásával és az őrültebbnél őrültebb poénokkal kisujjból alázza a Family Guy-féle kreténkedő, vicceskedő sorozatokat, miközben képes kicsit mélyebb vizekre evezni és elgondolkodtató pillanatokat hozni. Mindenképp ajánlom :)).

3 hozzászólás
Sárkánybaby

Nem egyszerű dolog értékelni ezt a sorozatot.
Igazából elkezdeni és belerázódni sem kifejezetten egyszerű, az embernek nagyon nyitottnak kell lennie, de a Rick and Morty meghálálja a figyelmet.

A sorozat olyan, mint egy ocsmányabb, gusztustalanabb Futurama, töredék annyi idő alatt. A kijelentés mindkét fele elég ambiciózus, de mivel ez a rajzfilm felrúgja a szabályokat, működik neki a dolog. Az első rész nem mutatja be a karaktereket, központi sztori nincs, a tanulságok alig érnek valamit, a legtöbb karakter képtelen megmaradni a rászabott kis szűk sztereotípiában (hála istennek), Rick nem egy jó ember, Morty nem olyan töketlen, mint amilyennek kinéz, Summer nem egy egysíkú tinédzser fruska, Beth nem egy model anya, Jerry pedig alig életképes. A Smith-Sanchez famíliát nem lehet körvonalazni két mondatban.
Tény, hogy a sorozat elég gyomorforgató tud lenni, de cserébe az ember szépen kibontakozó, messze nem átlagos karaktereket kap egy őrült világból, testnedveket a szivárvány minden színében, erős monológokat, meglepetésként mellbevágó drámát, nagyon szórakoztató szájkaratét, akasztófa humort, fekete humort, morbid humort, meta humort, paródiát, kiszólásokat, beszólásokat, meg ki tudja még mi minden mást.

Debut 

Kell egy kis nyitottság hozzá, de minden rész végén van payoff…

Szencsike 

Az 1-4. évad után (2021. júliusi megtekintés):
Nagyon ellentmondásos sorozat számomra, de rákattantam.
Nagyon tapló és ordenáré, de bejött.
Elképesztő hülyeségek társulnak néha nagyon érdekes és emberi problémákkal/gondolatokkal.
Nem értem a nagy rajongást körülötte, mert ebből a sztoriból 10 rész/évad bőven elég, viszont annyi marhaságot öntenek a nézők nyakába, hogy felér néha hússzal is, másrészt a poénok ha jól vannak tálalva óriásit ütnek.
Az első két évad volt nálam a favorit, a harmadik-negyedik már tele van a normális hülyeségek mellett „meh…” fárasztó pillanatokkal/poénokkal és nehéz megítélni, hogy valóban a sorozat viszonyaihoz mérve ezek normális baromságok vagy az írói lustaság miatt baromságok. Mindezt leszámítva még így is a legeredetibb sorozatok közé tartozik, szóval nyűgözz le, 5. (és a többi) évad!
U.I.: Kell egy Csicska-doboz, hogy legyenek Csicskáim!


Népszerű idézetek

Rick Sanchez: Weddings are basically just funerals with cake.

András_a_László

Morty: Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody’s gonna die. Come watch TV?

Evione

Morty: Oh man, Rick! I'm looking around this place and I'm starting to work up some anxiety about this whole thing!
Rick: Alright, alright, calm down. Listen to me, Morty. I know that new situations can be intimidating. You lookin' around and it's all scary and different, but you know… meeting them head-on, charging into 'em like a bull, that's how we grow as people. I'm no stranger to scary situations, I deal with them all the time. Now if you just stick with me, Morty, we're gonna be… HOLY CRAP, MORTY, RUN!! RUN FOR YOUR LIFE, MORTY, RUN!! I'VE NEVER SEEN THAT THING BEFORE IN MY LIFE, MORTY, I DON'T EVEN KNOW WHAT THE HELL IT IS!! WE-WE GOTTA GET HERE, MORTY, IT GONNA KILL US!!! WE'RE GONNA DIE, MORTY!!! WE'RE GONNA DIE!!!

1. évad 1. rész – Megamag
1 hozzászólás
Deirianz

Summer: Grandpa Rick, can you help me with my science homework?
Rick: Yeah, just don't do it.

Deirianz

Rick: You're both pieces of shit. Yeah. I can prove it mathematically.

TiaManta 

– A maguk családjában mindenki hülye?
– Hát, én meg apa tutira.

Julos

Mr. Meeseeks: Having a family doesn't mean that you stop being an individual.

Evione

My life has been a lie! God is dead! The government's lame! Thanksgiving is about killing Indians! Jesus wasn't born on Christmas! They moved the date, it was a pagan holiday!

(1x07 – Raising Gazorpazorp)

Evione

Rick: The first rule of space travel, kids, is always check out distress beacons. 9 out of 10 times, it's a ship full of dead aliens and a bunch of free shit!

(02x03 – Auto Erotic Assimilation)

Wille

Az iskolában azt tanítják, hogy mindenki egyenlő, mert félnek az egyediségedtől.

3. évad 7. rész – Mesék a Citadellából

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján