Vissza a jövőbe 3. (Vissza a jövőbe 3.) (1990) 380

Back to the Future Part III
118' · amerikai · sci-fi, kaland, vígjáték, western 12

Az 1955-ös furcsa villámlás után Martynak egyenesen 1885-be kell visszautaznia, hogy megmentse a Dokit egy túl korai haláltól. Nagy nehezen túléli az indiánok támadását és a barátságtalan városlakók intrikáit, s végül ráakad a Dokira, aki nem más, mint a városka kovácsa. Doki azonban nem hallgat… [tovább]

Képek 13

Szereposztás

Michael J. FoxMarty McFly
Christopher LloydDr. Emmett Brown (Doki)
Mary SteenburgenClara Clayton
Thomas F. WilsonBuford Tannen
Lea ThompsonMaggie McFly / Lorraine Baines-McFly
Elisabeth ShueJennifer Parker
Jeffrey WeissmanGeorge McFly
James TolkanJames Strickland seriff
Marc McClureDave McFly
Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Vissza a jövőbe

41 tag · 131 karc · Utolsó karc: 2019. augusztus 20., 09:45 · Bővebben


Kedvencelte 132

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

AniTiger

Imádom ezt a sorozatot. :)) Lloyd és Steenburgen arcjátéka zseniális, Michael J. Fox Marty McFly-figurája örök kedvenc – a történetet pedig nagyon szeretem.

(Biztos vannak hibái a trilógiának, de 1) nem látom és 2) nem is érdekel.)

duracell 

Teljesen más a hangulata, mint az első két résznek, de ugyanannyira szeretem, mint azokat. Ugyanolyan poénos és izgalmas, méltó folytatása – s egyben lezárása – ennek a fantasztikus trilógiának. A vonat mint időgép szerintem zseniális ötlet volt, a felgyorsítása az egyik kedvenc jelenetem volt már kiskoromban is, de a mai napig képes vagyok rátapadni a képernyőre és úgy izgulni a sikerért, mint legelső alkalommal. Doki zárógondolatát örökre az emlékezetembe véstem, és már rengeteg alkalommal emlegettem (és fogom is még emlegetni) életem során. Szóval ne feledjétek! „A sorsotok nincs megírva előre! Senkié sem. A sorsotokat magatok alakítjátok. Úgy csináljátok, hogy jó legyen!”

krlany 

Komolyan mondom felidegesített… Tudtam én már anno is, hogy ezt nem szabad megnéznem, így eddig kimaradt. De ami rossz 1990-ben, az nem lesz attól jobb, hogy eltelt közben 25 év…
Már a második résznél is zavartak bizonyos következetlenségek… pl. hogy 1955-ben a diétás pepsi-n hogy elcsodálkoznak a népek, a légdeszkát meg észre sem veszik. Itt pedig spoiler… hogy már az első részben is az volt, hogy egy üzemanyag töltet egy út, még az utolsó kockákon is bioszeméttel eteti a kocsit emberünk, hogy vissza tudjon menni a jövőbe, de amikor Biff barátunk ellopja, neki már nem kell üzemanyag, a vadnyugaton meg már egyenesen spoiler, nem pedig zöldséghéj…
Itt már annyira szájbarágósak a poénok, hogy tudjuk ha valami szokatlant említenek csattani fog. Lsd. spoiler… Aztán ott van Clara… spoiler
Szóval nem véletlen, hogy a zseniális első rész és a folytatásai között 4 év telt el. Látszik, hogy nem filmsorozatnak készült, csak hagytak neki lehetőséget, de aztán ha már bejött, le akartak még róla nyúzni némi lóvét, de igazán nagy ötletük nem volt hozzá… ez látszik is a második részen, ahol rengeteg jelenetet vágtak be az első részből. Én amondó vagyok, nem kellettek volna ezek a folytatások…

2 hozzászólás
LoneWolf

Továbbra is úgy érzem, hogy kilóg picit a sorból, de elvarrt minden szálat és több elemet is átemelt a korábbi két részből, amitől méltó lezárása lett eme legendás trilógiának. Az a vonat pedig szerintem futurisztikusabb is, mint az autó, hiába az utóbbival azonosítják a franchise-t.
ui.: Vicces érdekesség, hogy jobban figyelve észrevettem, a táncmulatság alatt, a HIMYM-es Barney, csajozós telefonjának csengőhang alapja is dalok közt volt.

viky0222

Ettől a résztől már tartottam kicsit, ezért is néztem meg csak most. Féltem, hogy nem fog tetszeni, de szerencsére nem így lett. Nekem persze már kicsit lassú, de azért jól szórakoztam, voltak jó poénok, és hűek maradtak a sorozathoz. És a lezárása is tetszik. :)

Zzsófi

Hát, az első rész abszolút utánozhatatlan, de jó volt ez is. Azt hittem, nem fog tetszeni a Vadnyugat, de egész jó volt. Érekes, hogy engem Clara nagyon irritált. :D És haragudtam rá, hogy spoiler
Ledaráltam a 3 részt egymás után, hiányozni fognak!

sipiarpi 

Magam is meglepődve vettem észre, hogy valamiért ezt a részt láttam legtöbbször. Nem mindig önszántamból. Csak ezt sikerült elkapnom a tv-ben legtöbbször. Jó lezárása a sorozatnak. Doki megoldja a világ két legnagyobb rejtélyét (időutazás és a nők)!
:)

1 hozzászólás
Lunemorte 

Mindjárt elbőgöm magam, hogy véget ért a 3 napos maratonom…Miért nincs folytatás?
Hogy őszinte legyek, ez a rész is fergeteges volt, de talán a második rész az, ami a leginkább megragadott.

dulkap 

Nekem a kedvenc részem a trilógiából. Kiválóan oldották meg, hogy ne legyen önismétlő a film, azáltal, hogy az (időben) távoli vadnyugatra helyzeték a történetszálat. De mindezt úgy, hoyg a szerethető jegyeket megtartották az első két részből. Izgalmas, vicces és hangulatos lezárást készítettek az alkotók a 80-as évek végének egyik legjobb trilógiájához.
(Azért finoman nyitva hagyták a befejezést egy esetleges folytatáshoz, amiről már sosem tudjuk meg, hogy jó ötlet lett volna vagy sem.)

Honey_Fly 

Elfogyott a lelkesedésem. Ez a rész anno sem tetszett annyira, pont így voltam vele most is. (Azért még mindig jobb választás volt, mint a horvát-portugál ahol nem bírtam már a semmit tovább nézni, úgyhogy inkább visszamentünk a jövőbe.) Van egy olyan érzésem az ilyen mű-vadnyugatos vicces filmeknél (Új csapás, Maverick), hogy az alkotók azt gondolják, a vadnyugat már magában elég komikumot ad, úgyhogy elég csak félgőzt beletenni a filmbe. Aztán jönnek a logikai hibák spoiler és a szájbarágós poénok. No nem baj, nem volt olyan rossz, de ezt a részt többet biztos nem nézem meg.


Népszerű idézetek

ggizi

Ha nem mész oda ki, mindenki tudni fogja, hogy Clint Eastwood volt a leggyávább ember az egész Vadnyugaton!

Valcsa

Doki (Martynak és Jennifernek): …a sorsotok nincs megírva előre. Senkié sem. A sorsotokat magatok alakítjátok. Úgy csináljátok, hogy jó legyen!

Victorious

Young Doc: No wonder this circuit failed. It says „Made in Japan”.
Marty McFly: What do you mean, Doc? All the best stuff is made in Japan.
Young Doc: Unbelievable.

1 hozzászólás
Róka

Marty McFly: Great Scott!
Doc: I know, this is heavy.

Victorious

Marty McFly: How many did he have?
Bartender: Just the one.
Marty McFly: Just the one? Come on, Doc!
Bartender: There's a fella that can't hold his liquor.

Victorious

Dr. Emmett Brown: Well, she did have quite a shock. After all, Miss Clayton almost ended up at the bottom of Clayton Ravine…
[realizing]
Dr. Emmett Brown: Clayton Ravine…
Marty McFly: Holy shit, Doc! Clayton Ravine was named after a teacher. They say she fell in there a hundred years ago.
Dr. Emmett Brown: A hundred years ago? That's this year!
Marty McFly: Every kid in school knows that story 'cause we all have teachers we'd like to see fall into that ravine.

Victorious

Young Doc: Well, good luck for both of our sakes. See you in the future.
Marty McFly: You mean the past.
Young Doc: Exactly!

Victorious

Marty McFly: Doc! Doc! Doc!
Young Doc: [not paying attention] What?
Marty McFly: Doc!
Young Doc: What?
Marty McFly: Doc!
Young Doc: [finally seeing him] Aaaah!
Marty McFly: Okay, relax, Doc, it's me! It's me, It's Marty!
Young Doc: No, it can't be! I just sent you back to the future!
Marty McFly: Oh, I know you did send me back to the future. But I'm back, I'm back *from* the future.
Young Doc: Great Ssscott!

Róka

Doc: Marty, you're going to have to do something about those clothes. You walk around town dressed like that, you're liable to get shot.
Marty McFly: Or hanged.
Doc: What idiot dressed you in that outfit?
Marty McFly: You did.

Róka

(…) your future hasn't been written yet. No one's has. Your future is whatever you make it. So make it a good one, both of you.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján