Vissza a jövőbe 2. (Vissza a jövőbe 2.) (1989) 418

Back to the Future Part II
108' · amerikai · sci-fi, kaland, vígjáték

Marty és Doki 2015-ben tett lélegzetelállító utazása úgy tűnik, megoldotta a McFly család néhány jövőbeni problémáját. Amikor azonban visszatérnek a jelenbe, hamarosan rá kell jönniük, hogy valaki fenekestül felforgatta az időt és rémséges körülményeket teremtett az 1985-ös Hill Valley-ben. Az… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Michael J. FoxMarty McFly / Marty, Jr. / Marlene McFly
Christopher LloydDr. Emmett Brown (Doki)
Thomas F. WilsonBiff Tannen
Lea ThompsonLorraine Baines-McFly
Elisabeth ShueJennifer Parker
James TolkanMr. Strickland
Jeffrey WeissmanGeorge McFly
Elijah WoodVideojátékos kisfiú
Billy ZaneMatch (Gyufa)
Jason Scott LeeWhitey

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Vissza a jövőbe

44 tag · 143 karc · Utolsó karc: 2019. szeptember 16., 22:35 · Bővebben


Kedvencelte 157

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Sajnos lekéstem az aktuális dátumot, így az újranézésnél a film már a múltban játszódott. Ennek ellenére ugyanúgy tetszett, ahogy régen, bár furcsa, míg a repülő autókkal, a légdeszkákkal és önfűző cipőkkel kissé előreszaladt a jóslat, az alternatív 2015-höz képest már rég nem használunk faxot.

krlany 

Nos, valószínűleg én vagyok az egyetlen, akinek ez a rész kevésbé tetszett, mint az első. Túl van ez kicsit bonyolítva, némelyik jeleneten érződik, hogy azért lett beletuszkolva, hogy megmagyarázzanak, vagy elvarrjanak vele egy szálat. Ettől függetlenül jó ez a film, és sok mai alkotást kenterbe ver.
Az alternatív világ elképzelés jó játék. Azért figyeled, hogy ’89-ben (is) a káosz a motorosokat jelenti? Erről lassan tanulmányt lehetne írni.:)
A jövőkép azért fura, még akkor is, ha az most a jelen. Viszont megoldották a milliárdos autópálya-kérdést.:D Vajh, amit ma elképzelünk 2045-ről, az mennyire lő mellé? Izgalmas ilyen szemmel nézni a filmet.

2 hozzászólás
duracell 

Ezt a filmet jóval kevesebbszer láttam, mint az elsőt, pedig legalább annyira jó, mint az. :) Amikor pár év után először újranéztem, már nem is emlékeztem a jelenre, amibe visszatérnek, úgyhogy most alaposan eszembe véstem a cselekményt. :D Már az első filmben is a bálos jelenet volt a kedvencem, és szerintem fantasztikus, hogy milyen pontossággal tudták belevarrni ezt az új helyzetet mindabba, amit korábban láttunk. Sajnos az ominózus időpontban nem tudtam újranézni a trilógiát, de nagyon tetszett Christopher Lloyd akkor megosztott videója. Hát igen, a jövőnk nincs megírva – senkié sincs. Nekünk kell tenni érte. :)

Nadja_Blue 

Láttam, hogy sokaknak a második rész jobban tetszett, mint az első, de nálam ez pont fordítva van. Bár lehet, ebbe az is belejátszik, hogy az első részt gyerekként is láttam és szerettem, ott van a nosztalgiafaktor, ezt a filmet viszont most láttam életemben először. Persze ez is aranyos, szórakoztató és jó volt látni a sok visszatérő elemet. A jövőben viszont mindenki olyan borzasztó hülyének tűnt. Fájt nézni. :D És persze még mindig ezer dolog közbejön. Amikor már azt hinné az ember, hogy na most minden rendben van, sikerül visszajutni a jövőbe, megint történik valami baj.

Zajec_Sternenkind 

Jaj, hogy vártam annak idején a 2015-öt! :D És olyan csalódott voltam, hogy még csak a közelében sem járunk az ott felfestett jövőképnek :D
Méltó folytatása az első résznek, imádom, ahogy beleszövik azt az idősíkot is, azt éreztetve, hogy igazából ez nem egy második rész, hanem az előző film közvetlen folytatása. Látom persze a hibáit és a gyengeségeit, de mivel számomra ez kultfilm, nem érdekel. Szerencsésnek tartom magam, hogy ezen nőttem fel, különben kimaradt volna egy nagyon jó és meghatározott filmélmény az életemből.

Emilie

Nagyon szeretem ezt a részt, de számomra az örök kedvenc az első marad. A film abban az évben jött ki, amikor megszülettem és négy éves voltam, amikor először láttam, és azóta is rajongója vagyok a trilógiának. Imádom a komikus jeleneteket, a szállóigévé váló mondatokat, a Doki őrült jellemét. Ám néha Marty karaktere elképesztően idegesítő volt. (Ez mégsem akadályozta meg a kicsike énemet abban, hogy beleszeressen a fiatal Michael J. Fox-ba. :D)

Filmdoki

Eredetileg nem volt betervezve a folytatás, ugyanis az első rész végét csak poénnak szánták Zemeckisék. Viszont a film ütött, a közönség pedig várta milyen újabb kalandba keveredik Marty és Doki, szóval 1989-ben jött is a második felvonás, melyet a harmadikkal egyszerre forgattak.
A Vissza a jövőbe 2. pedig követi azon sémát, hogy a folytatás nagyobb, látványosabb, pörgősebb. Jó néhány téren valóban felülmúlja az elődöt, de néhány helyen mondhatni megbukik. Marty és Doki újra a topon, a poénjaik ütnek, Fox és Lloyd már lazán hozza a két időbetyárt. A látványra egy rossz szavunk nem lehet, hihetetlen fantáziadús és a megvalósítás is csillagos ötös. A jövő – ami már a múlt – nagyon ötletes, ugye a DeLoreannel nagyjából egyenlően ikonikus légdeszka is itt jelenik meg először. A készítők még jobban kihasználták az időutazás adta lehetőségeket, így itt az alternatív valóságot is jobban bevonják a sztoriba. A posztapokaliptikus 1985 a jövőhöz hasonlóan piszkosul ötletes lett. Aztán jön a finálé, mely során szimplán visszaugrunk 1955-be és újra láthatunk pár jelenetet az első részből. Kreativitás terén tehát nincs hiány, a film hihetetlen fordulatszámmal pörög, és rengeteg poénos jelenetet dob le. De itt jön az a probléma, hogy néha talán picit túllőnek a poénkodással. A jövőben kb. mindenki debil, de Biff csatlósai is jóval ügyefogyottabbak, mint az előző részben. Aztán Fox játssza a saját lányát?! Szóval néha picit átmegy bugyutába a film.
Ezen hibáján mégis könnyen túl lehet tenni magunkat, mert minden gagyibb poénra jut legalább 10 remek. A szinkron megint csak príma lett, ehhez a részhez is rengeteget hozzátesz. Annyit megjegyeznék, hogy kicsit megosztó ez a rész, mert ugye félbemarad a történet, emiatt egyesek nem igazán szeretik, mert kicsit olyan, mint A két torony, egyfajta összekötő rész. Ennek ellenére nálam egyenértékű az első résszel. Bár minden folytatás ennyire jó lenne.

Honey_Fly 

Egy hangyányit kevésbé tetszett, mint az első rész, de azért ez is ott van a szeren a mai napig. Izgalmas, látványos, szórakoztató. Pár elképzelés nem bánnám, ha bejött volna. Pl. kell nekem egy ilyen légdeszka. Nagyon jól mutatna a Triál mellett.

dulkap 

A sorozatban nálam a 3. helyen áll ez a rész, de ettől még klasszikus és imádom. Főleg vicces mai szemmel nézve, hogy miket gondoltak a 2015-ös évről. Ötletes ahogy már a film eleje felé és közben is utalást tesznek a vadnyugati részre és a sport almanach már filmtörténeti tárgy. Klasszikus mondatok és a trilógiába szépen illeszkedő történet. Remélem senkinek nem jut eszébe bármiféle remake vagy reboot…

1 hozzászólás
madárka

Azt hiszem ritka az olyan film, aminek a második része legalább olyan jó, mint az első. Sőt, még jobb. Pedig ez egy ilyen film. És mint ilyet, nem lehet elégszer megnézni! :)


Népszerű idézetek

Kopaszkutya 

Bár a posta volna olyan megbízható, mint a meteorológia.

Treszka

A világegyetem két örök rejtélye: az időutazás és a nők!

Evione 

Marty McFly: The future. Unbelievable. I gotta check this out, Doc.
Dr. Emmett Brown: All in good time Marty, we're on a right schedule here.
Marty McFly: Tell me about my future. I know I make it big, but do I become like a rich rock star or something?
Dr. Emmett Brown: Please, Marty, nobody should know too much about their own destiny.
Marty McFly: Right, right. But I am rich, right?

Victorious

Young Doc: No! It can't be; I just sent you back to the future!
Marty McFly: No, I know; you *did* send me back to the future. But I'm back – I'm back *from* the future.
Young Doc: Great Scott!

Victorious

Marty McFly: [on walkie-talkie to Doc] Doc! Biff's guys chased me into the gym and their gonna jump… me!
Dr. Emmett Brown: [on walkie talkie to Marty] Then get outta there!
Marty McFly: [on walkie-talkie] No, Doc. Not *me*, the *other* me, the one that's up on stage playing „Johnny B. Goode.”!
Dr. Emmett Brown: [on walkie-talkie] Great Scott! Your other self will miss the lighening bolt, you won't get back to the future and we'll have a major paradox!

Victorious

Dr. Emmett Brown: Marty! What in the name of Sir Isaac H. Newton happened here?


Folytatása

Összehasonlítás

Vissza a jövőbe


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján