A Vasember (Marvel 1.) (Vasember 1.) (2008) 891

0 díj · 6 jelölés

Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb… [tovább]

angol
magyar

Képek 35

Szereposztás

Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)
Terrence HowardRhodey
Gwyneth PaltrowPepper Potts
Jeff BridgesObadiah Stane
Leslie BibbChristine Everhart
Samuel L. JacksonNick Fury
Faran TahirRaza
Shaun ToubYinsen
Clark GreggPhil Coulson ügynök
Bill SmitrovichGabriel tábornok

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

601 tag · 687 karc · Utolsó karc: 2021. június 15., 10:29 · Bővebben


Kedvencelte 293

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Theana 

Az első babaléptek, hah? Ha belegondolok, hogy a MCU első filmje, azt kell mondjam, ütős kis kezdés. Tony Stark lehengerlő stílusa, a történet érdekes felépítése, amely halad ezalatt a két óra alatt, majd a végén kiteljesedik: bumm, egy nagyon jó alapja a következő filmeknek. A gonosz karaktere tipikusan Marvel. spoiler dumája meg odavág rendesen.

moonchristal 

Érdekesen kezdődött a kapcsolatom ezzel a filmmel, és ezáltal az egész Marvel-univerzummal is. Párom, aki nagy rajongója a kezdetektől, ragaszkodott hozzá, hogy 2016-ban, a moziban együtt nézzük meg a Deadpoolt. Nem kifejezetten rajongtam az ötletért, de ez volt az első közös mozizásunk Pesten, úgyhogy megadtam magam. Még tisztán emlékszem, hogy mielőtt beültünk volna a terembe, megjegyezte, hogy majd úgyis tetszeni fog, és meg akarom nézni a többi Marvel-filmet is.
Természetesen nem hittem neki, pedig igaza lett. Másnap elújságoltam a kolléganőmnek, hogy tetszett a Deadpool, és tulajdonképpen kíváncsi vagyok a többire is, ő lelkes lett, és innentől elkezdődtek a közös, munka utáni filmezős délutánok.
Szóval, igen, a Deadpool után ez volt a következő Marvel-filmem. Más élmény volt, mégis tetszett, és megint csak többet akartam. Aztán Deadpool ide vagy oda, mégis Vasember a szinte legkedvencebb kedvenc karakterem az univerzumból.
Nem számítottam rá, hogy ilyen sok mindent kapok majd tőle, hogy mennyi elgondolkodtató rész van benne háborúról, veszteségekről, jó és rossz harcáról. Nem számítottam a tudományos-fantasztikus vonalra sem, pedig kifejezetten érdekesnek találtam akkor is, most is, újranézésekkor.
Zseniális a szereposztás, a zene, a képi világ. Az akciófilm címke miatt nem adtam neki esélyt anno, de innen is látszik, hogy néha ki kell lépni a komfortzónánkból, mert megéri. Ezért a szuper, komoly, akciódús és egyben humoros filmért mindenképpen megérte. Nem tudom, ha másikat látok előbb a Deadpool után, nem ezt, akkor ugyanígy éreznék-e, már mindegy is. A lényeg, hogy beszippantott a Marvel világa, és ezt Deadpoolnak és Tony Starknak köszönhetem. Egy élmény. ♥

25 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom, imádom, imádom, imádom. ❤❤ Lehetetlen nem szeretni ezt a pasit, megunhatatlan, utánozhatatlan. :-) Vicces, izgalmas, jó poénok, szórakoztató, akciódús jelenetek, fordulatos, pörgős, látványos, humoros, élvezhető, és Tony még mindig nagyon szexi, egy igazi gentleman. :-D A helyszínek is tökéletesek, főleg Tony Malibui otthona csodálatos. ❤❤ Imádom Robert Downey Jr. nagyon jó színésznek tartom, és minden egyes szerepében önmagát adja. :-) Remek szereposztás, Peppert is nagyon bírom teljesen kiegészítik egymást, és vicces ahogy egymást ugratják, nagyon jó páros. :-D Rodney-t is bírom, és Happyt is, bár ő most nem sokat szerepelt, de csípem a fickót, és Phil Coulsont is, és jól eltalálták az alapsztorit, ez az első olyan film, ami pont tökéletesen megfelel a Marvel-moziuniverzum filmek kezdetének, világa felépítésének, ami nagyon hamar beszippantja a nézőt, és a képernyő elé szegezi a tekintetét. A lövöldözések a robbantások a bunyók nagyon látványosak, és élvezhetők. :-) Nekem nagyon nagy kedvencem lett, és innentől lettem én Marvel imádó, és Vasember az első olyan hős akit az elejétől kezdve imádok. :) ❤❤ De Obadiah-t utálom, mert egy gonosz pénzéhes spoiler A zenék is nagyon jók, sokat lehet rajta nevetni, és izgulni. :) Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, a nagy dumás Tony Starkot. :-)

pvik13 

Nem rossz nem rossz. Így hogy a Marvel első filmje :D Tudom nálam nem ez lett a favorit Marvel film vagy szuperhős, de a film egynek elment :DD

Echelon_girl 

Kár, hogy idáig húztam a megnézését. :D

Kikiriki

Amikor szinte két éve láttam ezt a filmet, nem igazán tetszett. És most hogy újranéztem, szinte nem is emlékeztem semmire belőle… ezúttal nagyon megszerettem! Eddig nem kedveltem Tonyt, de most lenyűgözött! ♥

bonnie9 

Hogy én ezt mennyire akartam utálni!!! És az első néhány percben még vigyorogtam is, hogy hááá, akkor sem fogom szeretni, mert R.D. Jr. egy s.fej benne és zsigerből utálhatom, jeee. Mert leginkább a főszereplő miatt ástam el. Hiába semmi bajom nem volt Roberttel, míg fiatal volt ( Vissza a suliba (1986), Air America (1990), Lelkük rajta (1993) ), mikor a csapból is ő kezdett folyni, úgy jártam vele, mint Matt Damonnal. Ha megláttam a nevét, csak azért sem néztem meg. Dafke.
És akkor jött a kellemes csalódás, hogy én ezt a filmet mennyire iszonyatosan élveztem! :)
Szóval nézzétek meg, ha:
-nem kedvelitek R.D. Jr.-t, mert a film után kap néhány piros pontot és előrébb kerül a szimpátia listán (ha meg kedvelitek, akkor meg pláne).
-ha bírjátok a szuperhősős, akciódús látványfilmeket.
-ha kíváncsiak vagytok a képregény adaptációkra a képregények ismerete nélkül. Nem tudom, akik a képregényeket ismerték előbb, milyen véleménnyel vannak a Marvel filmekről, de nekem ezek hozták/hozzák meg a kedvem, hogy megismerjem a képregény elődöket is.
-ha szereted a vicces ősbunkókat (mint pl.: Dr. House), akiken jókat röhögsz a filmeken, de 5 percig sem szeretnél vele együtt élni.
-ha férfi vagy és szeretnél egy csinos hölgyet látni. Ugyan tudomásom szerint Gwyneth Paltrow is plasztikáztatott, de neki legalább sikerült. Nem is rosszul. :)

Miután az X-Men széria már alapból levett a lábamról, most már bizton állíthatom, hogy a Marvel ezzel együtt megvett kilóra.

MrsCumberbatch 

Ez az a Vasember rész aminek emlékszem kétszer kezdtem neki. Annyira untam az elejét, hogy egyszerűen nem vitt rá a lélek hogy először végig nézzem. De másodjára már sikerült. Mondjuk barátnőm szerint szuper az eleje én kicsit untam. Onnantól izgi hogy megvan a páncél.

Obadiah karaktere egyébként szerintem rendkívül jól lett kitalálva. Egyszerűen szó szerint a hideg rázott a pasitól minden pillanatban. Vicces és akciódús. Miután végre beindul nagyon jó film. És azt hiszem megfelelő franchise indító film.

Yuuko 

Igazából még nagyon nem gondolkodtam el azon, hogyan is vált Tony Vasemberré. Eredetfilmnek egész jó volt.

szaniko62

Igazából nem értem, hogy miért nem láttam még eddig. Nagyon el vagyok maradva a Marvel filmekkel, és megígértem magamnak, hogy ezen nyáron változtatni fogok, tehát íme :D
Maga Vasember nem éppen a kedvencem, de úgy gondolom kihagyhatatlan a sorozatból.
Engem 100%-ban nem tudott lekötni, de nem mondom, hogy unalmas lett volna.
Jó poénok voltak benne, helyenként izgalmas volt a sztori. A csavarra már az elején rájöttem, de itt nem ez volt a lényeg, szóval nem bánom.
Arra mindenestre kíváncsi vagyok volt-e valami összefüggés a többi filmmel, azt leszámítva persze, hogy képbe jött a S.H.I.E.L.D.
Hujuj visszavontam mindent a végén a rövidke rész mindent megmagyarázott! :O

Újranézve: 2019.
Oké, szóval rájöttem, hogy baromira alulértékeltem ezt a filmet. Most sem tudott 100%-ban lekötni, de ez az én hibám, már tudom mi után mi jön és így nem foglal le teljesen. De valóban jó kis film, Downey egyszerű zseniális, és durva belegondolni, hogy hová vezetett ez az egész. :)


Népszerű idézetek

Sunshine 

Christine Everhart: Önt korunk Da Vinci-jének nevezik, mit gondol erről?
Tony Stark: Abszolút nevetséges, nem festek.

sipiarpi 

Phil Coulson: Jó estét,Mr. Stark. Coulson ügynök.
Tony Stark / Vasember: Á, igen, maga van attól aa….Stratégiai Honvédő..
Phil Coulson: …Iroda Elhárító és Logisztikai Divízió.
Tony Stark / Vasember: Atyaég, változtassanak nevet.
Phil Coulson: Sokan mondták már.

Sunshine 

Yinsen: Találkoztunk egyszer, régen. Egy konferencián Bernben.
Tony Stark: Nem emlékszem
Yinsen: Nem csodálom. Hát, olyan részegen én még állni sem tudtam volna, nemhogy előadást tartani az integrált áramkörről

Treszka

A világ tökéletlen, de csak egy van belőle.

sipiarpi 

Christine Everhart: Volt már álmatlan éjszakája?
Tony Stark / Vasember: Nem, de magára szánok egyet.

Sunshine 

Pepper Potts: A repülőgépnek már másfél órája el kellett volna indulnia
Tony Stark: Azt hittem, mivel a repülő az enyém, talán megvárja még odaérek

sipiarpi 

Jarvis: Túl szűk ez a hacuka. Uram, úgy nem tudom levenni, ha folyton kapálódzik!
Virginia 'Pepper' Potts: Mi folyik itt?
Tony Stark / Vasember: Lássuk be, kapott már rajta rosszabb dolgokon is.

Skylight

Jarvis: Kész a renderelés.
Tony: Kissé hivalkodó, nem?
Jarvis: Mit is képzeltem, hisz mindig olyan diszkrét.

sipiarpi 

Tony Stark / Vasember: Adjon egy scotch-t! Éhen halok.

BlackWidow 

Tony: feszélyezve érzi magát velem?
Pepper: ó, nem… nem. Csak éppen nincs rajtam dezodor és a főnökömmel táncolok egy ruhában, aminek nincs háta és ezt mindenki látja, akivel dolgozom.
Tony: gyönyörű és illatos.
Pepper: jó ég.
Tony: de kirúghatom, ha úgy kellemesebb.
Pepper: nem hiszem, hogy nélkülem mondjuk meg tudná kötni a cipőjét.
Tony: egy hétig túlélném.
Pepper: tényleg?
Tony: simán.
Pepper: mondja, mennyi a tajkártya száma?
Tony: … 5.


Népszerű triviák

MrsCumberbatch 

Az ikonikus Én vagyok Vasember szöveget Robert Downey Jr csak improvizálta.

Kapcsolódó filmek: A Vasember (2008)

A Vasember (2008)

Kapcsolódó művészek: Robert Downey Jr.

2 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján