A hihetetlen Hulk (Marvel 2.) (2008) 549

The Incredible Hulk
112' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 16

Bruce Banner, a tudós kétségbeesetten keresi a gyógymódot arra a gamma-sugárzásra, amely megmérgezte a sejtjeit, és egy fékezhetetlen haragú erőt szabadít fel benne: a Hulkot. Banner kénytelen az árnyékba húzódni, bujkálni, elszakadni attól az élettől, amit ismert, és attól a nőtől, akit… [tovább]

angol

Képek 23

Szereposztás

Edward NortonBruce Banner
Liv TylerBetty Ross
Tim RothEmil Blonsky
William HurtGeneral 'Thunderbolt' Ross
Tim Blake NelsonSamuel Sterns
Peter MensahJoe Greller
Ty BurrellLeonard
Christina CabotMajor Kathleen Sparr
Lou Ferrignobiztonsági őr / Hulk hangja
Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

666 tag · 934 karc · Utolsó karc: 2023. december 8., 09:41 · Bővebben


Kedvencelte 25

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, Hulk is az egyik kedvenc Marvel hősöm, de Mark Ruffalo sokkal jobb a Bosszúállókban, mint Edward Norton ebben Hulkként szerintem. :-D De ez is ugyanolyan izgalmas, és látványos, akciódús, lövöldözős, robbantós, élvezhető film, mint a többi. :-D A színészek is jók, Tim Roth eléggé jól alakította a rosszfiút, tetszett nagyon a karaktere, spoiler Liv Tyler pedig egyáltalán nem lett szimpatikus számomra, annyira uncsi szegényke, a hangja pedig idegesítő… Az apja se szimpi, a Tábornok őt nagyon nem csípem. De az alapsztori jó volt, meg lehet nézni többször is, mert izgalmas, de nekem Markkal sokkal hihetőbb, és szerethetőbb Hulk karaktere. A zenék is jók voltak. :-D

Szeszj 

Még szerintem ez volt az első Marvel film amit láttam, még apuval néztem meg a megjelenése után. Bár akkor szerintem jobban tetszett mint most, mármint nem volt vészes de valahogy elégé untam az elejét és még a közepét is. A vége jó volt, mármint érdekes inkább. Egyébként az is lehet hogy azért nem tetszett annyira mert én nagyon szeretem
Mark Ruffalo mint Hulk és ettől nem is tudtam annyira elvonatkoztatni.
Persze voltak benne nagyon jó részek. :D
https://www.youtube.com/watch…

Yuuko 

Őszintén szólva sosem terveztem megnézni, és Hulk háttértörténetének ismerete nem tesz túl sokat a későbbiekben a karakteréhez szerintem. Csak még több kérdés merült fel bennem, hogy akkor most mi lett a többi filmnél Bettyvel? Talán az első Marvel film, aminek nem tetszett a látványvilága, illetve nekem már csak Mark Ruffalo marad a tökéletes Dr. Banner szerepére, és komolyan nem hittem volna, de a későbbi Hulk ehhez képest kifejezetten előnyös külsejű.

pvik13 

Szeretem is meg ugy vonakodok is meg nem is olyan egyszer nézős de nem is tudooom.. vegyes érzelmek :DD

szaniko62 

Hajjaj ez még kevésbé nyűgözött le, mint a Vasember. Na de nem baj, legalább túlvagyok rajta és többet nem kell megnéznem :D
Egyébként nekem sokkal sokkal szimpatikusabb a Ruffalo-féle Hulk mint ő. Szóval én örülök a cserének, bár nem tudom miért történt.
Amúgy a film háromnegyede körül rájöttem, hogy én már láttam ezt xD
Egyébként aggódtam, hogy nem lesz semmi utalás, de a vége szerencsére feldobta.


2022: https://snitt.hu/hozzaszolasok/932179

2 hozzászólás
ScarlettBlair

Én valahogy Mark Ruffalot jobban szeretem Hulk szerepében. Ez az egyik legkevésbé kedvenc Marvel filmem.

moonchristal

Talán ez a legkevésbé kedvelt részem a Marvel-filmek közül. Persze lehet, hogy nem feltétlenül egyezik ennek kapcsán a véleményem másokkal, de nekem Mark Ruffalo a tökéletes Hulk, szerintem annyira jól áll neki a szerep, hogy hiába ez a régebbi film (vagy akár az Eric Bana-féle is), nem tudom megszokni, hogy nem Mark játssza Hulkot.
Emellett valahogy a sztori sem a kedvencem, persze sok jó jelenet van benne, meg alapjában véve jól összerakott film, de így, hogy csak ezt a részt vette meg a Marvel, egyrészt hiányos is az Eric Bana-féle epizód nélkül, másrészt nem is illik bele a többi film stílusába.
Egyszer-egyszer a teljesség kedvéért megnézem, és persze az érdekes tények miatt is, de nekem hiányzik a humoros és tudományos-fantasztikus vonal is belőle, ez inkább amolyan átlag akciófilm számomra, némi csavarral, meg a tudattal, hogy szükség van rá a továbbiak miatt.

ChöppMoly

Imádom Hulk-ot. Az egyik kedvenc Marvel figurám.

bonnie9 

Mivel nekivágtam a nagy Marvel-DC univerzum bejárásának, eljött ennek a filmnek az ideje is.
Hulk is egyike azon alakoknak, akiről tudok sok mindent, mégsem tudok igazán semmit. Afféle ismeretlen ismerős.
Az biztos, hogy nem ő lesz a kedvenc szereplőm és nem ez a film a szívem csücske. Kár érte, pedig Norton és Hurt sokat tehettek volna érte. Norton még a munkálatokban is aktívan részt vett, mégsem sikerült alkalmat teremteni az adottságaik kihasználására.
A történet is megragadt a sablonoknál. Tipikus spoiler Liv Tylerből csak a szánakozó őzikeszemek és a kétszázszor elsuttogott „Semmi baj!” maradt meg. A dráma meg a King Kong vs. Godzilla összecsapásokban csúcsosodott ki, aztán annyi.
Tim Roth és én fura viszonyba kerültünk, mert annyira emlékeztetett egy ismerősömre, hogy amíg őt néztem, csak ezen járt az agyam.
Viszont örültem Lou Ferrigno (a 70-es évek Hulkja) cameojának. :)
Nem mondom, hogy ne nézzétek, része a teljességnek ha valaki úgy vág bele mint én, de lehetett volna jobb is.


Népszerű idézetek

Skylight

Kapitány: Használja az ágyút katona, segítsen neki!
Katona: De melyiknek?
Kapitány: A zöldnek a szentségit, mit gondol?

Skylight

Rendszereztem akit tudtam és mindegyik király. És hoztam egy ászt is. Emil Blonsky-t. Orosz születés, angol nevelés. Kölcsön kaptuk az angol tengerész gyalogságtól.


Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján