A hihetetlen Hulk (Marvel 2.) (2008) 331

The Incredible Hulk
112' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 16

Bruce Banner, a tudós kétségbeesetten keresi a gyógymódot arra a gamma-sugárzásra, amely megmérgezte a sejtjeit, és egy fékezhetetlen haragú erőt szabadít fel benne: a Hulkot. Banner kénytelen az árnyékba húzódni, bujkálni, elszakadni attól az élettől, amit ismert, és attól a nőtől, akit… [tovább]

angol

Képek 23

Szereposztás

Edward NortonBruce Banner
Liv TylerBetty Ross
Tim RothEmil Blonsky
William HurtGeneral 'Thunderbolt' Ross
Tim Blake NelsonSamuel Sterns
Peter MensahJoe Greller
Ty BurrellLeonard
Christina CabotMajor Kathleen Sparr
Lou Ferrignobiztonsági őr / Hulk hangja
Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)
Hirdetés

Kedvencelte 22

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

pvik13 

Szeretem is meg ugy vonakodok is meg nem is olyan egyszer nézős de nem is tudooom.. vegyes érzelmek :DD

szakonyianiko 

Hajjaj ez még kevésbé nyűgözött le, mint a Vasember. Na de nem baj, legalább túlvagyok rajta és többet nem kell megnéznem :D
Egyébként nekem sokkal sokkal szimpatikusabb a Ruffalo-féle Hulk mint ő. Szóval én örülök a cserének, bár nem tudom miért történt.
Amúgy a film háromnegyede körül rájöttem, hogy én már láttam ezt xD
Egyébként aggódtam, hogy nem lesz semmi utalás, de a vége szerencsére feldobta.

2 hozzászólás
ChöppMoly 

Imádom Hulk-ot. Az egyik kedvenc Marvel figurám.

ScarlettBlair 

Én valahogy Mark Ruffalot jobban szeretem Hulk szerepében. Ez az egyik legkevésbé kedvenc Marvel filmem.

moonchristal 

Talán ez a legkevésbé kedvelt részem a Marvel-filmek közül. Persze lehet, hogy nem feltétlenül egyezik ennek kapcsán a véleményem másokkal, de nekem Mark Ruffalo a tökéletes Hulk, szerintem annyira jól áll neki a szerep, hogy hiába ez a régebbi film (vagy akár az Eric Bana-féle is), nem tudom megszokni, hogy nem Mark játssza Hulkot.
Emellett valahogy a sztori sem a kedvencem, persze sok jó jelenet van benne, meg alapjában véve jól összerakott film, de így, hogy csak ezt a részt vette meg a Marvel, egyrészt hiányos is az Eric Bana-féle epizód nélkül, másrészt nem is illik bele a többi film stílusába.
Egyszer-egyszer a teljesség kedvéért megnézem, és persze az érdekes tények miatt is, de nekem hiányzik a humoros és tudományos-fantasztikus vonal is belőle, ez inkább amolyan átlag akciófilm számomra, némi csavarral, meg a tudattal, hogy szükség van rá a továbbiak miatt.

Tamás 

Üldözős jelenetek, -> Váltakoznak a napszakok egy jeleneten belül.
szörny VS katonaság, -> Hulk egy túlszálkázott ronda és gonosz óriásmanó.
szánalmas szerelem, -> A csaja egy erkölcstelen ribi, és még szexelni se tudnak.
horrorpankráció -> Ezt mondjuk elnéztem.

Az egész egy ZS-filmes kivitelezésű, unalmas és szürke keveréke egy üldözős thrillernek és egy King Kong sztorinak. ÉS Norton és Roth zseniális drámai színészek, de ide szükségtelenek voltak, a film/sztori nem használja a képességeiket.

rhysciar 

Kerülgettem ezt a filmet, mint a forró kását, soha nem néztem végig, most is a második felét már bele-belepörgetve szenvedtem ki, mert ez aztán tényleg egy szenvedés. Zs kategóriás horrorgagyiság, mert filmnek nem nevezném, eszméletlenül rossz mind a története, mind a színészi játéka is, hiába a felsorakoztatott nevek. A két csillag nem is igazán tudom, mire járt, nem akartam egyet vagy nullát adni neki, fogjuk rá, hogy Tony Starkért megy az utolsó fél percben.

4 hozzászólás
mary_chan 

Ez a film számomra nagyon gyengére sikeredett. Bár utólag néztem meg, tehát nekem kimaradt miközben jöttek az új Marvel filmek, és már Mark Ruffalo-ként kedveltem meg Hulkot, azért adtam ennek is egy esélyt, ha már ő is egy Marvel film. De sajnos nem olyan lett mint. amit vártam volna. Azért jó volt látni Liv Tylert, hisz sajnos elég kevés filmben szerepel.

bonnie9 

Mivel nekivágtam a nagy Marvel-DC univerzum bejárásának, eljött ennek a filmnek az ideje is.
Hulk is egyike azon alakoknak, akiről tudok sok mindent, mégsem tudok igazán semmit. Afféle ismeretlen ismerős.
Az biztos, hogy nem ő lesz a kedvenc szereplőm és nem ez a film a szívem csücske. Kár érte, pedig Norton és Hurt sokat tehettek volna érte. Norton még a munkálatokban is aktívan részt vett, mégsem sikerült alkalmat teremteni az adottságaik kihasználására.
A történet is megragadt a sablonoknál. Tipikus spoiler Liv Tylerből csak a szánakozó őzikeszemek és a kétszázszor elsuttogott „Semmi baj!” maradt meg. A dráma meg a King Kong vs. Godzilla összecsapásokban csúcsosodott ki, aztán annyi.
Tim Roth és én fura viszonyba kerültünk, mert annyira emlékeztetett egy ismerősömre, hogy amíg őt néztem, csak ezen járt az agyam.
Viszont örültem Lou Ferrigno (a 70-es évek Hulkja) cameojának. :)
Nem mondom, hogy ne nézzétek, része a teljességnek ha valaki úgy vág bele mint én, de lehetett volna jobb is.


Népszerű idézetek

Skylight 

Kapitány: Használja az ágyút katona, segítsen neki!
Katona: De melyiknek?
Kapitány: A zöldnek a szentségit, mit gondol?

Skylight 

Rendszereztem akit tudtam és mindegyik király. És hoztam egy ászt is. Emil Blonsky-t. Orosz születés, angol nevelés. Kölcsön kaptuk az angol tengerész gyalogságtól.


Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján