Deadpool (Deadpool 1.) (2016) 887

0 díj · 4 jelölés

A szuperhősök korát éljük, de vár még néhány meglepetés. Wade Wilson (Ryan Reynolds) a különleges erőknél szolgált, azután zsoldos lett. Egy furcsa, alig legális kísérlet eredményeképpen a szervezete meghökkentő képességekre tett szert: hihetetlenül gyorsan meggyógyul, bármi baj éri.
De… [tovább]

angol
angol · magyar
angol
ma
magyar

Képek 12

Szereposztás

Ryan ReynoldsWade Wilson / Deadpool
Morena BaccarinVanessa Carlysle / Copycat
T. J. MillerCserkész
Gina CaranoAngel Dust
Ed SkreinAjax
Rachel SheenWeasel felesége
Jed ReesToborzó
Taylor HicksonMeghan Orlovsky
Brianna HildebrandEllie Phimister / Negaszonikus Tini Torpedó
Karan SoniDopinder

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

558 tag · 542 karc · Utolsó karc: 2020. július 23., 00:21 · Bővebben


Kedvencelte 264

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Ne nézz Valentin-napon egyedül filmet, különben garantáltan föl akarod utána vágni az ereid. Ezt megtanultam. Sajnos az élményt durván elvették a körülmények és a társaság hiánya, emiatt pedig sanszos az újranézés. Ettől függetlenül beteg volt, pörgős és látványos, nagyjából olyan, amilyennek igérték. Le a kalappal tehát Ryan Reynolds kitartása és a karakterbe vetett hite előtt, arról nem is szólva, hogy a FOX-tól végre valami értékelhető darab is kikerült a rengeteg elszúrt Fantasztikus Négyes és X-men után. Örültem a cameoknak, az easter egg-ek tömkelegének és a stáblista utáni extra jelenet pontosan az lett, amire számítottam, így az is plusz pontot érdemel. Kiemelném még, hogy a Deadpool kivételesen olyan film, ahol nem zavart a trágárság, mert a figura egyszerűen megköveteli, illetve a zenei válogatás is érdekesre sikeredett, hisz vegyült benne a retró és a modern. Külön elismerés még Morena Baccarin kivillanó melleiért, hiszen a Firefly rajongók valószínűleg mind eldobták az agyukat attól a kreatívan összedobott, mégis humoros szexjelenettől. A folytatás egyértelműen várós!

1 hozzászólás
agi89

1. Kislánykorom óta szeretem az akciófilmeket. Főleg amelyek olyan tipikus „pasisak”.
Értsd: lövöldöznek, törnek-zúznak, folyik a vér (Apukám hatása, túl sokat filmeztünk együtt gyerekkoromba. :D)
2. Eléggé bírom a szuperhősös filmeket. (X-Men filmek szívemcsücskei egyébként is.)
3. Meglehetősen alpári a humor-szintem.
4. Zene-b*zi vagyok. Ha jó a zene, akkor engem félig megvett magának egy film.

Matematikai képlet: 1+2+3+4=Egy tökéletes film számomra.

Deadpool:
1. Minden adott volt: fröccsenő vér; közelről mutatott lőtt/szúrt seb; felborult, összetört autók; fegyverek, lövöldözés, kaszabolás….
2. Adott.
3. Sírva röhögtem, van még kérdés? :D
4. Hihetetlen jó zenék voltak benne. Feszt járt a lábam. :D

Nekem: 10/10
Sokszor újranézős.

3 hozzászólás
Nyx

Bárcsak minden mozis élményem ilyen maradandó lehetne. Érződik a levegőben a lelkesedés, mindenki remekül érzi magát és a tömött terem fennhangon nevet a poénokon.

Mit mondhatnék, amit az előttem értékelők még nem írtak le? Ez egy fantasztikus film, a képregényvilág egyik legeredetibb és legfelejthetetlenebb karakterével, okos, egymás után özönlő viccekkel és olyan hangulattal, ami a vetítés nyolcvan százalékában vigyort tapaszt az ember arcára. Ráadásul az egész érdekesen felépített, és hozzácsaptak egy jó kis X-Men szálat, ami által számítani lehet leendő crossoverekre.

Respect Ryan Reynolds-nak, és mindenkinek, aki kierőszakolta a magasabb korhatárt – nélküle nem működött volna. Lehet, hogy kicsit jobban elmélyedek majd a képregényekben, minél többet meg akarok tudni erről az eszement, végtelenül szórakoztató egyéniségről. Alig várom az újranézést és a következő részt. Chimichanga!

Röfipingvin

Üde színfolt, hogy finoman és nőiesen fejezzem ki magam.

spoiler

1 hozzászólás
NaNa_88 

Sajnáltam, hogy csak szinkronosan tudtuk megnézni, de nem volt csalódás. Végig röhögtük az egész filmet. Nem mondom, hogy a legviccesebb, vagy a legjobb film, amit valaha láttam, de egyedi és nagyon élveztem.
Még eredeti nyelven meg fogom nézni (párszor :D), mert kb. a film fele tuti, hogy magyar halandzsa volt. :D Nagyon örülök, hogy végül sikerült eljutnunk, és moziba megnéznünk. Megérte a széles vászon. Mondhatni ezt is végig visítottuk. A pár székkel arrébb ülő nővel ellentétben. XD

5 hozzászólás
AniTiger 

Nekem tetszett. Ráadásul, miután elkezdtem nézni szép lassan mellém szivárgott a kis család, mert fel-felröhögtek egy-egy poénon, szóval az első húsz percet háromszor is láttam… :)

Egy kérdésem van csak: a stáblista utáni jelenetekben miért nincs szó szegény taxisofőrről?! XD

revelácifa

Na ez tényleg egy olyan film amit tényleg rajongók készítettek régi és új (jelen!) rajongóknak. Olyan képregény adaptáció lett ez a film, amilyennek egy Deadpool filmnek lennie kell. Egy R kategóriás blockbuster, ahol a készítők kezét nem kötötte meg a stúdió, ahol a karakter dománlt, de attól még nem szartak bele a történetbe, mondván, hogy ezek csak az alapok és várjátok a következő részt mert majd ott tényleg eldobjátok az agyatok és most örüljetek, hogy egyáltalán elkészült ez a film (TFA). Nem. Itt a készítők kikacsintanak a nézőre és nyíltan vállalják a kötelező kliséket és hihetővé teszik őket. Üdítő volt nézni a flaschbackkeket, belelátni Wade fejébe a narratíván keresztül és hangosan röhögni a közönséggel a poénokon, ellentétben a korábbi tapasztalatokkal, amikor már nem voltam képes mosolyt erőltetni az arcomra a kilométerekkel előre látható sokadik sablon poénon (MCU phase 2). Nem kellettek ide csavarok és hű de nagy fordulatok, mert nem arra építették a filmet, hogy leessen az állunk és így nem is lett csalódás (Farkas 2).
Ilyet még sokat! Mondjuk a már pletykált R kategóriás Wolverine filmet. És nem lehet most már az a kifogás, hogy jaj mert a jó filmhez sok pénz kell és jaj mert mi lesz a tinikkel ha nem mehetnek rá a moziba. A közönség szólt, reméljük Hollywood hallgat. Bár már annak is örülnék, ha folytatásba nem szólnak bele..:)

Razor 

Viszonylag kevés Deadpool-képregényt olvastam, de azok eddig csont nélkül bejöttek, így szurkoltam, hogy Ryan Reynoldsnak összejöjjön a film, hisz látszott, szívügye a karakter. A végső alkotás aztán teljesen megnyert magának, szinte végignevetős/röhögős volt az egész. Az eredettörténet és a „hősködés” vegyítése pont jó arányban volt, nem is ült le a történet, de túl sem pörgött. Külön kiemelném, hogy szerintem a harcjelenetek nagyon jól sikerültek, követhetőek és látványosak voltak. Folytatást ide, de minél előbb!

Rekaboni

Most ismételjem az előttem értékelőket? Miért ne? Hiszen ez tényleg egy nagyon badass movie és megérte rá várni. Teljesen eszement és ez benne a legjobb, számomra végig sírva-röhögős volt. Nem akarok lelőni semmit inkább csak azt mondom, hogy mindenki pattanjon és induljon a moziba, ezt látni kell! Deadpool örökre belopta magát a szívembe :DD


Népszerű idézetek

Eirian 

Kolosszus: Megyünk, beszélünk a professzorral.
Deadpool: McAvoy vagy Stewart? Belezavarodtam az idősíkokba.

Eirian 

Deadpool: Szép nagy ház… fura hogy mindig csak kettőtökkel találkozom. Csak nem kiürült a produkciós kassza?

Eirian 

Vak Al: A külső nem minden.
Wade: De igen, minden a külső. David Beckham tudod hogy beszél? Mint aki leszopott egy héliumpalackot. És asszed Ryan Reynoldsot a tehetsége juttatta idáig?

Pandalin

Deadpool: Figyelj! Ha kedvem lesz felcsapni nyifi-nyafi bűnüldözőnek és összeköltözni a többi rinyagéppel egy sohaországi házban és egy ronda, kopasz, agyament, vén szektavezért követni – ha ahhoz lesz kedvem…hanyatt homlok bejelöllek ismerősnek.

Eirian 

Wade: Ha nem találkoznánk többet, azt akarom, tudd, hogy nagyon szeretlek. Ja, igen és… Valahol a lakásban el van dugva 116 kiló kokain, és mellette a vakság gyógyszere. Sok sikert.

lilla_csanyi

Vanessa: Mi a baj?
Wade: Semmi, csak Liam Neesonnel álmodtam. Elraboltam a lányát, és nem tettem zsebre, amit ezért kaptam tőle.

1 hozzászólás
Eirian 

Deadpool: She’s gonna do a superhero landing! Wait for it… Whooo, superhero landing! You know, that's really hard on your knees. Totally impractical. They all do it.

Eirian 

[after the credits]
Deadpool: You're still here? It's over. Go home.

Eirian 

Deadpool: It’s a big house. It’s funny that I only ever see two of you. It’s almost like the studio couldn’t afford another X-Man.

Pandalin

Deadpool: Nézzük ennek a szuperhős dolognak a két oldalát:
Előnyök:
-a szuperhősök után döglenek a csajok
-jól fizetett szerepet kapnak úgy a saját eredet filmjükben, mint a nagyobb szabású csapatos mozikban
Hátrány:
-béna, eminens tanárkedvence mind.


Folytatása

Összehasonlítás

Deadpool


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján