Deadpool (Deadpool 1.) (2016) 1090

3 díj · 13 jelölés

A szuperhősök korát éljük, de vár még néhány meglepetés. Wade Wilson a különleges erőknél szolgált, azután zsoldos lett. Egy furcsa, alig legális kísérlet eredményeképpen a szervezete meghökkentő képességekre tett szert: hihetetlenül gyorsan meggyógyul, bármi baj éri.
De nem ez az egyetlen… [tovább]

angol
angol · magyar
angol

Képek 12

Szereposztás

Ryan ReynoldsWade Wilson / Deadpool
Morena BaccarinVanessa Carlysle / Copycat
T. J. MillerCserkész
Gina CaranoAngel Dust
Ed SkreinAjax
Rachel SheenWeasel felesége
Jed ReesToborzó
Taylor HicksonMeghan Orlovsky
Brianna HildebrandEllie Phimister / Negaszonikus Tini Torpedó
Karan SoniDopinder

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

664 tag · 953 karc · Utolsó karc: 2024. február 19., 12:18 · Bővebben


Kedvencelte 308

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Ne nézz Valentin-napon egyedül filmet, különben garantáltan föl akarod utána vágni az ereid. Ezt megtanultam. Sajnos az élményt durván elvették a körülmények és a társaság hiánya, emiatt pedig sanszos az újranézés. Ettől függetlenül beteg volt, pörgős és látványos, nagyjából olyan, amilyennek igérték. Le a kalappal tehát Ryan Reynolds kitartása és a karakterbe vetett hite előtt, arról nem is szólva, hogy a FOX-tól végre valami értékelhető darab is kikerült a rengeteg elszúrt Fantasztikus Négyes és X-men után. Örültem a cameoknak, az easter egg-ek tömkelegének és a stáblista utáni extra jelenet pontosan az lett, amire számítottam, így az is plusz pontot érdemel. Kiemelném még, hogy a Deadpool kivételesen olyan film, ahol nem zavart a trágárság, mert a figura egyszerűen megköveteli, illetve a zenei válogatás is érdekesre sikeredett, hisz vegyült benne a retró és a modern. Külön elismerés még Morena Baccarin kivillanó melleiért, hiszen a Firefly rajongók valószínűleg mind eldobták az agyukat attól a kreatívan összedobott, mégis humoros szexjelenettől. A folytatás egyértelműen várós!

1 hozzászólás
Röfipingvin

Üde színfolt, hogy finoman és nőiesen fejezzem ki magam.

spoiler

1 hozzászólás
agi89

1. Kislánykorom óta szeretem az akciófilmeket. Főleg amelyek olyan tipikus „pasisak”.
Értsd: lövöldöznek, törnek-zúznak, folyik a vér (Apukám hatása, túl sokat filmeztünk együtt gyerekkoromba. :D)
2. Eléggé bírom a szuperhősös filmeket. (X-Men filmek szívemcsücskei egyébként is.)
3. Meglehetősen alpári a humor-szintem.
4. Zene-b*zi vagyok. Ha jó a zene, akkor engem félig megvett magának egy film.

Matematikai képlet: 1+2+3+4=Egy tökéletes film számomra.

Deadpool:
1. Minden adott volt: fröccsenő vér; közelről mutatott lőtt/szúrt seb; felborult, összetört autók; fegyverek, lövöldözés, kaszabolás….
2. Adott.
3. Sírva röhögtem, van még kérdés? :D
4. Hihetetlen jó zenék voltak benne. Feszt járt a lábam. :D

Nekem: 10/10
Sokszor újranézős.

3 hozzászólás
Nyx

Bárcsak minden mozis élményem ilyen maradandó lehetne. Érződik a levegőben a lelkesedés, mindenki remekül érzi magát és a tömött terem fennhangon nevet a poénokon.

Mit mondhatnék, amit az előttem értékelők még nem írtak le? Ez egy fantasztikus film, a képregényvilág egyik legeredetibb és legfelejthetetlenebb karakterével, okos, egymás után özönlő viccekkel és olyan hangulattal, ami a vetítés nyolcvan százalékában vigyort tapaszt az ember arcára. Ráadásul az egész érdekesen felépített, és hozzácsaptak egy jó kis X-Men szálat, ami által számítani lehet leendő crossoverekre.

Respect Ryan Reynolds-nak, és mindenkinek, aki kierőszakolta a magasabb korhatárt – nélküle nem működött volna. Lehet, hogy kicsit jobban elmélyedek majd a képregényekben, minél többet meg akarok tudni erről az eszement, végtelenül szórakoztató egyéniségről. Alig várom az újranézést és a következő részt. Chimichanga!

NaNa_88 

Sajnáltam, hogy csak szinkronosan tudtuk megnézni, de nem volt csalódás. Végig röhögtük az egész filmet. Nem mondom, hogy a legviccesebb, vagy a legjobb film, amit valaha láttam, de egyedi és nagyon élveztem.
Még eredeti nyelven meg fogom nézni (párszor :D), mert kb. a film fele tuti, hogy magyar halandzsa volt. :D Nagyon örülök, hogy végül sikerült eljutnunk, és moziba megnéznünk. Megérte a széles vászon. Mondhatni ezt is végig visítottuk. A pár székkel arrébb ülő nővel ellentétben. XD

5 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom ezt a filmet. ❤ Imádom Deadpool-t. ❤ Imádom Ryan Reynolds-t. ❤ Nagyon vicces, bírom ezt a fekete humort, ami körül lengi az egész filmet. Szórakoztató volt, izgalmas, látványos akciódús jelenetek, amik végig lekötötték a figyelmemet. :D Már nem először láttam, de nem is utoljára az biztos. :-D Bírtam a beszólásokat, a szereplők annyira jók, főleg Deadpool. :-D A zenék is jól össze lettek válogatva, és én végig röhögtem a filmet nagyon, de nagyon tetszett. :-D Ed Skrein tetszett, ő is jól alakította a szerepét. Szeretem a Marcel hősöket, és Deadpool is a kedvenceim közé tartozik, nagyon vicces figura. :D

AniTiger 

Nekem tetszett. Ráadásul, miután elkezdtem nézni szép lassan mellém szivárgott a kis család, mert fel-felröhögtek egy-egy poénon, szóval az első húsz percet háromszor is láttam… :)

Egy kérdésem van csak: a stáblista utáni jelenetekben miért nincs szó szegény taxisofőrről?! XD

revelácifa

Na ez tényleg egy olyan film amit tényleg rajongók készítettek régi és új (jelen!) rajongóknak. Olyan képregény adaptáció lett ez a film, amilyennek egy Deadpool filmnek lennie kell. Egy R kategóriás blockbuster, ahol a készítők kezét nem kötötte meg a stúdió, ahol a karakter dománlt, de attól még nem szartak bele a történetbe, mondván, hogy ezek csak az alapok és várjátok a következő részt mert majd ott tényleg eldobjátok az agyatok és most örüljetek, hogy egyáltalán elkészült ez a film (TFA). Nem. Itt a készítők kikacsintanak a nézőre és nyíltan vállalják a kötelező kliséket és hihetővé teszik őket. Üdítő volt nézni a flaschbackkeket, belelátni Wade fejébe a narratíván keresztül és hangosan röhögni a közönséggel a poénokon, ellentétben a korábbi tapasztalatokkal, amikor már nem voltam képes mosolyt erőltetni az arcomra a kilométerekkel előre látható sokadik sablon poénon (MCU phase 2). Nem kellettek ide csavarok és hű de nagy fordulatok, mert nem arra építették a filmet, hogy leessen az állunk és így nem is lett csalódás (Farkas 2).
Ilyet még sokat! Mondjuk a már pletykált R kategóriás Wolverine filmet. És nem lehet most már az a kifogás, hogy jaj mert a jó filmhez sok pénz kell és jaj mert mi lesz a tinikkel ha nem mehetnek rá a moziba. A közönség szólt, reméljük Hollywood hallgat. Bár már annak is örülnék, ha folytatásba nem szólnak bele..:)

Razor

Viszonylag kevés Deadpool-képregényt olvastam, de azok eddig csont nélkül bejöttek, így szurkoltam, hogy Ryan Reynoldsnak összejöjjön a film, hisz látszott, szívügye a karakter. A végső alkotás aztán teljesen megnyert magának, szinte végignevetős/röhögős volt az egész. Az eredettörténet és a „hősködés” vegyítése pont jó arányban volt, nem is ült le a történet, de túl sem pörgött. Külön kiemelném, hogy szerintem a harcjelenetek nagyon jól sikerültek, követhetőek és látványosak voltak. Folytatást ide, de minél előbb!


Népszerű idézetek

Deirianz

Deadpool: Szép nagy ház… fura, hogy mindig csak kettőtökkel találkozom. Csak nem kiürült a produkciós kassza?

Deirianz

Kolosszus: Megyünk, beszélünk a professzorral.
Deadpool: McAvoy vagy Stewart? Belezavarodtam az idősíkokba.

Deirianz

Vak Al: A külső nem minden.
Wade: De igen, minden a külső. David Beckham tudod hogy beszél? Mint aki leszopott egy héliumpalackot. És asszed Ryan Reynoldsot a tehetsége juttatta idáig?

Pandalin 

Deadpool: Figyelj! Ha kedvem lesz felcsapni nyifi-nyafi bűnüldözőnek és összeköltözni a többi rinyagéppel egy sohaországi házban és egy ronda, kopasz, agyament, vén szektavezért követni – ha ahhoz lesz kedvem…hanyatt homlok bejelöllek ismerősnek.

Deirianz

Wade: Ha nem találkoznánk többet, azt akarom, tudd, hogy nagyon szeretlek. Ja, igen és… Valahol a lakásban el van dugva 116 kiló kokain, és mellette a vakság gyógyszere. Sok sikert.

lilla_csanyi

Vanessa: Mi a baj?
Wade: Semmi, csak Liam Neesonnel álmodtam. Elraboltam a lányát, és nem tettem zsebre, amit ezért kaptam tőle.

1 hozzászólás
Deirianz

Deadpool: She’s gonna do a superhero landing! Wait for it… Whooo, superhero landing! You know, that's really hard on your knees. Totally impractical. They all do it.

Deirianz

Deadpool: It’s a big house. It’s funny that I only ever see two of you. It’s almost like the studio couldn’t afford another X-Man.

Deirianz

[after the credits]
Deadpool: You're still here? It's over. Go home.

Pandalin 

Deadpool: Nézzük ennek a szuperhős dolognak a két oldalát:
Előnyök:
-a szuperhősök után döglenek a csajok
-jól fizetett szerepet kapnak úgy a saját eredet filmjükben, mint a nagyobb szabású csapatos mozikban
Hátrány:
-béna, eminens tanárkedvence mind.


Folytatása

Összehasonlítás

Deadpool


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján