Doctor Strange (Marvel 14.) (Doctor Strange 1.) (2016) 1061

0 díj · 13 jelölés

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget – egy titokzatos himalájai enklávé, a… [tovább]

angol
angol · magyar
angol

Képek 40

Szereposztás

Benedict CumberbatchDr. Stephen Strange
Tilda SwintonŐsmágus
Chiwetel EjioforMordo
Benedict WongWong
Michael StuhlbargNicodemus West
Mads MikkelsenKaecilius
Rachel McAdamsChristine Palmer
Benjamin BrattJonathan Pangborn
Linda Louise DuanTina Minoru
Stan Leeutas a buszon

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

667 tag · 956 karc · Utolsó karc: 2024. március 27., 15:02 · Bővebben


Kedvencelte 288

Várólistára tette 167


Kiemelt értékelések

Theana 

A film alatt sokszor kikívánkozott belőlem a zseniális szó. Ilyen összetett világot egy még összetettebb világban kitalálni (heló Marvel Univerzum!) nem kis teljesítmény. Számomra az idő mindig is elgondolkodtató fogalom volt, így most is kicsit elterelődtek a gondolataim, de a lényeg a lényeg, hogy nagyon jól sikerült film. Ideje (haha) volt már ennek a filmnek is, mert két évet vártam vele, két évvel idősebb fejjel néztem végig, ami lehet, hogy érdemesebb volt.

Doctor Nem Strange érdekes karakter, aki már az első két percben megragadta a figyelmem. Lehengerlő egy karaktere van, meg kell hagyni, de elgondolkodtató és motiváló. Nekem egy abszolút pozitív csalódás volt, mert az akció és lélektani jelenetek mellett nem felejtett el humoros lenni. Ment is kedvencnek, és többször nézős, hogy mindent megértsek. De most megyek és megemésztem. Wow.

1 hozzászólás
Törpillaa 

Imádtam. :-) ❤ Látványos, szórakoztató, izgalmas, pörgős, fordulatos, vicces, élvezhető, humoros, ugyanolyan jó alapsztori. :-D Doctor Strange egyszerűen zseniális karakter, teljesen elvarázsolt engem, annyira bírom a humorát, és a beszólásait. Imádom Benedict Cumberbatch-t is, tökéletes volt erre a szerepre, jól alakította. :-)❤ spoiler Az Ancient One-t vagyis az Ősmágust, és Wong-t is bírtam, főleg amikor Strange cukkolta őt a nevekkel. A zene is klassz volt, és a látvány is szuper, spoiler Mordo eleinte szimpi volt, de aztán a vége felé annyira ellenszenves volt, és annyira kemény fejű, mogorva, hirtelen nem jut az eszembe rá a megfelelő szó. Rachel McAdamst kedvelem vannak jó karakterei, ez is jó volt, de azért jó, hogy most kevesebbet szerepelt, a hangja most zavart egy kissé. :/ A megszállottakat se bírtam élükön Kaeciliussal, és Dormammu-val. De az alapsztori jó, és ahogy a sztori felépül, a kezdetektől, izgalmas és lekötötte a figyelmemet ismét. :-) ❤

Andi 

Nem szoktam Marvel filmeket nézni, de azt hiszem most már be fogom pótolni a lemaradásomat.Hihetetlenül látványos volt.Ahhoz képest, hogy 2 órát tartott egyáltalán nem untam.Talán többet foglalkozhattak volna a képességekkel minthogy egyből hősködjön a főszereplő..

Marcsi 

Minden klappolt hál'Isten!!!
Úgy féltem, hogy túl nagy lesz megint az elvárásom, mint az X-Men-nél, de ohhh Istenem, de jó volt ez! :D
Cumberbatch fantasztikusan hozza, azt a Doctor Strange-t, akit a képregényekben megismerhettünk, kellőképp öntelt, de szerintem csak annyira, amint az Ő képességeivel önazonos tud maradni. Igazi őstehetség, akinek kiemelkedő elemzőképessége kiegészítve az új tudással verhetetlenné is teszi.
A képi világ megdöbbentően valós, ami, tekintve, hogy miután Nepálba utazunk 10 egybefüggő perc nem telik el mágia nélkül, elég szép munka! :D Gyönyörű és minden négyzetcentiméterében kidolgozott a film, minden akciójelenetet öröm volt nézni, és néztem is volna még órákig!

Külön kiemelném a színészi játékot, ami a képregény adaptációknál huszadrangú dolog szokott lenni. Itt egytől egyik remekeltek a színészek, Rachel McAdams-nek sikerült nem halálra idegesítenie, ami kivételesnek számít, Tilda Swinton-ról pedig végérvényesen bebizonyosodott, hogy amihez hozzáér arannyá változik. A közeliknél ittam a szavait ezért pacsi a Kiss Eszter színésznőnek! Mads Mikkelsen-t pedig az Isten is rohadéknak teremtette! :D

Ami viszont rejtély, hogy ennyi év Marvel film megjelenés után, aki eljön egy ilyenre, miért megy ki azonnal, ahogy vége?! Mindenki tudja, hogy van bónusz jelenet. Aki nem az vagy hazudik, vagy még sosem látott Marvelt. Ennyire csak a popcornért mennek moziba? Míg a család apraja-nagyja összeszedi a kabátját, meg a leesett kajáját pont elkezdődik az első (ha kettő van) bónusz jelenet, ekkor persze megállnak épp ahol vannak, ami nyilván pont az ülő, várakozó nézők előtt van!!! Imádom! @.@

20 hozzászólás
Zahra 

Minden tökéletes volt. A látvány, a színészek, a történet. Egyszerűen szuper volt *-*

Emilie

Na, így kell ezt csinálni! Szerencsére a sok-sok kedvcsináló trailer nem vette el a csillogást a filmtől, mert tényleg nagyon jó lett, felesleges jelenetek nélkül, végig pörgősként maradva, de eközben nem suhant el a részletek fölött. Hosszú idő óta ez az első Marvel mozi, amit teljes mértékben tudok ajánlani. Ja, és Tilda Swinton… ha nem lenne, ki kéne találni.

MrsCumberbatch 

Nagyon imádtam ezt a filmet. Emiatt szerettem meg a Marvel Univerzumot. Kár, hogy nem volt több orvosi jelenete. :(

Amúgy én vagyok az egyetlen aki hidegrázást kap Christine-től? Bárcsak ne lenne benne a második részben!

Az érzés amikor rájössz, hogy nem tudsz értelmes értékelést írni a kedvenc filmedről.

4 hozzászólás
Nihilchan 

Vannak Marvel filmek, amiket unok. Sőt, a legtöbbet képtelen vagyok újranézni, hiába tetszett. Egyszerűen ebben az univerzumban ami lenyűgöz egyszer, annak nincs már rám hatása másodjára. A Doctor Strange viszont üdítő kivétel. Mindig ugyanakkora élvezet nézni, mint amikor először találkoztam vele a moziban. Nem csupán látványos és izgalmas, hanem a humora is tetszik, a színészekről nem is beszélve. Benedict Cumberbatch abszolút magáévá tette a karaktert, Tilda Swinton pedig körülbelül mindenben lenyűgöző. Sok értelmes dolgot sajnos nem tudok írni; ez a kedvenc Marvel filmem és Strange a kedvenc szuperhősöm. Ennyi.

elentiya 

Hát ez nagyon nagy volt! :D Még annak ellenére is, hogy két olyan színész is játszik benne, akiket nem igazán szeretek.
Vicces volt, végig fenntartotta az érdeklődésem, meg hát olyan Marveles. :D
spoiler

Coralie 

Ez a film egészen zseniális a műfajon belül! A Thor és a Bosszúállók első részei óta ez az egyetlen Marvel film, amit szerettem! Sajnos a többi nem igazán jött be az utóbbi időben, egyre unalmasabbnak találtam őket, minél több új karaktert hoztak be az univerzumba. Ez volt az oka annak is, hogy nem bíztam ebben a filmben sem. Így utólag már sajnálom, hogy nem néztem meg moziban, megérte volna. Cumberbatch nagyon jól alakított, úgy tűnt, ez rutinszerep számára. A poénok is jók voltak, nem tolták túl, épp annyi került bele, hogy szórakoztatóbb legyen a történet. A vége felé azért egy kicsit már kezdett laposodni. Leginkább a filozófiai háttér tetszett benne, ahogy a nyugati, anyagias világot elhagyta, és ráeszmélt, hogy vannak fontosabb dolgok is.
Örülök, hogy Loki mellett lett végre még egy karakter, akit kedvelek. :)


Népszerű idézetek

fondorka

Kaecilius: You'll die defending this world, Mister…
Dr. Strange: Doctor!
Kaecilius: Mister Doctor?
Dr. Strange: It's Strange!
Kaecilius: Maybe, who am I to judge?

fondorka

Dr. Strange: What's this? My mantra?
Mordo: It's the wi-fi password. We're not savages.

TribeBubu 

Sosem győzhetjük le démonjainkat. De megtanulhatunk túlnőni rajtuk.

kkata76 

(Mordo átad egy cetlit Strange-nek, amin csupán ennyi áll: shamballa)
Dr. Stephen Strange: Ez meg micsoda? A mantrám?
Mordo: Az a WiFi jelszó. Nem vagyunk ősemberek.

Sunshine 

Wong: Mr. Strange.
Dr. Strange: Stephen, kérem. És maga?
Wong: Wong.
Dr. Strange: Wong. Csak Wong? Mint Adele? Vagy Arisztotelész? Drake? Bono? Eminem?

1 hozzászólás
fondorka

Dr. Strange: Dormammu, I've come to bargain!

pizza42 

A halál ad értelmet az életnek. A tudat, hogy egyszer eljön a vég.

Marcsi 

Nem lehet erővel kontrollálni egy folyót. Fel kell használnunk a sodrását, hogy abból merítsünk erőt.

Marcsi 

Néha muszáj megszegnem a szabályokat a nagyobb jó érdekében.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján