Doctor Strange (Marvel 14.) (2016) 723

0 díj · 13 jelölés

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget – egy titokzatos himalájai enklávé, a… [tovább]

angol
angol · magyar
angol
Magyar

Képek 37

Szereposztás

Benedict CumberbatchDr. Stephen Strange
Tilda SwintonAncient One
Chiwetel EjioforBaron Mordo
Benedict WongWong
Michael StuhlbargNicodemus West
Mads MikkelsenKaecilius
Rachel McAdamsChristine Palmer
Benjamin BrattJonathan Pangborn
Linda Louise DuanTina Minoru
Stan Leeutas a buszon

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 201

Várólistára tette 187


Kiemelt értékelések

Theana 

A film alatt sokszor kikívánkozott belőlem a zseniális szó, mert wow. Ilyen összetett világot egy még összetettebb világban kitalálni (heló Marvel Univerzum!) nem kis teljesítmény. Számomra az idő mindig is elgondolkodtató fogalom volt, így most is kicsit elterelődtek a gondolataim, de a lényeg a lényeg, hogy nagyon jól sikerült film. Ideje (haha) volt már ennek a filmnek is, mert két évet vártam vele, két évvel idősebb fejjel néztem végig, ami lehet, hogy érdemesebb volt.

Doctor Nem Strange érdekes karakter, aki már az első két percben megragadta a figyelmem. Lehengerlő egy karaktere van, meg kell hagyni, de elgondolkodtató és motiváló. Nekem egy abszolút pozitív csalódás volt, mert az akció és lélektani (ha lehet ezt mondani) jelenetek mellett nem felejtett el humorosnak lenni. Ment is kedvencnek, és többször nézős, hogy mindent megértsek. De most megyek és megemésztem. Wow.

1 hozzászólás
Andi 

Nem szoktam Marvel filmeket nézni, de azt hiszem most már be fogom pótolni a lemaradásomat.Hihetetlenül látványos volt.Ahhoz képest, hogy 2 órát tartott egyáltalán nem untam.Talán többet foglalkozhattak volna a képességekkel minthogy egyből hősködjön a főszereplő..

Marcsi 

Minden klappolt hál'Isten!!!
Úgy féltem, hogy túl nagy lesz megint az elvárásom, mint az X-Men-nél, de ohhh Istenem, de jó volt ez! :D
Cumberbatch fantasztikusan hozza, azt a Doctor Strange-t, akit a képregényekben megismerhettünk, kellőképp öntelt, de szerintem csak annyira, amint az Ő képességeivel önazonos tud maradni. Igazi őstehetség, akinek kiemelkedő elemzőképessége kiegészítve az új tudással verhetetlenné is teszi.
A képi világ megdöbbentően valós, ami, tekintve, hogy miután Nepálba utazunk 10 egybefüggő perc nem telik el mágia nélkül, elég szép munka! :D Gyönyörű és minden négyzetcentiméterében kidolgozott a film, minden akciójelenetet öröm volt nézni, és néztem is volna még órákig!

Külön kiemelném a színészi játékot, ami a képregény adaptációknál huszadrangú dolog szokott lenni. Itt egytől egyik remekeltek a színészek, Rachel McAdams-nek sikerült nem halálra idegesítenie, ami kivételesnek számít, Tilda Swinton-ról pedig végérvényesen bebizonyosodott, hogy amihez hozzáér arannyá változik. A közeliknél ittam a szavait ezért pacsi a Kiss Eszter színésznőnek! Mads Mikkelsen-t pedig az Isten is rohadéknak teremtette! :D

Ami viszont rejtély, hogy ennyi év Marvel film megjelenés után, aki eljön egy ilyenre, miért megy ki azonnal, ahogy vége?! Mindenki tudja, hogy van bónusz jelenet. Aki nem az vagy hazudik, vagy még sosem látott Marvelt. Ennyire csak a popcornért mennek moziba? Míg a család apraja-nagyja összeszedi a kabátját, meg a leesett kajáját pont elkezdődik az első (ha kettő van) bónusz jelenet, ekkor persze megállnak épp ahol vannak, ami nyilván pont az ülő, várakozó nézők előtt van!!! Imádom! @.@

20 hozzászólás
Charityy 

Minden tökéletes volt. A látvány, a színészek, a történet. Egyszerűen szuper volt *-*

Emilie

Na, így kell ezt csinálni! Szerencsére a sok-sok kedvcsináló trailer nem vette el a csillogást a filmtől, mert tényleg nagyon jó lett, felesleges jelenetek nélkül, végig pörgősként maradva, de eközben nem suhant el a részletek fölött. Hosszú idő óta ez az első Marvel mozi, amit teljes mértékben tudok ajánlani. Ja, és Tilda Swinton… ha nem lenne, ki kéne találni.

Törpillaa 

Új kedvenc filmre találtam. Imádtam. Látványos, izgalmas, pörgős, vicces, és tele akciójelenetekkel imádtam. Doctor Strange egyszerűen zseniális karakter volt, teljesen elvarázsolt. A balesete részénél csak ennyit bírtam mondani azt a k… akkorát zuhant. Voltak vicces részek jó poénnal, és a színészek is jók voltak, a történet is nagyon tetszett. Jól meglett csinálva. Imádom a Marvel filmeket és újabb szuper hős kedvencet találtam. Benedict Cumberbatch tökéletes volt erre a szerepre nagyon bírtam a pasit. A végén mikor ellőtte azt a poént az nagyon tetszett. A zene is klassz volt. :D

2 hozzászólás
justafangirl

Hát ez nagyon nagy volt! :D Még annak ellenére is, hogy két olyan színész is játszik benne, akiket nem igazán szeretek.
Vicces volt, végig fenntartotta az érdeklődésem, meg hát olyan Marveles. :D
spoiler

Rekaboni

Ilyennek kell lennie egy jó filmnek! Lehet nevetni rajta, izgulni, megkedvelni a karaktereket és k**** látványos! Megérte a széles vászon, ez nem is kérdés. Illik a Marvel univerzumba és már nem is várhatnám jobban a Thor 3-at. Már alig várom mi lesz a végtelen kövekkel, most, hogy mindegyik megvan, szóval csak így tovább Marvel!

Coralie 

Ez a film egészen zseniális a műfajon belül! A Thor és a Bosszúállók első részei óta ez az egyetlen Marvel film, amit szerettem! Sajnos a többi nem igazán jött be az utóbbi időben, egyre unalmasabbnak találtam őket, minél több új karaktert hoztak be az univerzumba. Ez volt az oka annak is, hogy nem bíztam ebben a filmben sem. Így utólag már sajnálom, hogy nem néztem meg moziban, megérte volna. Cumberbatch nagyon jól alakított, úgy tűnt, ez rutinszerep számára. A poénok is jók voltak, nem tolták túl, épp annyi került bele, hogy szórakoztatóbb legyen a történet. A vége felé azért egy kicsit már kezdett laposodni. Leginkább a filozófiai háttér tetszett benne, ahogy a nyugati, anyagias világot elhagyta, és ráeszmélt, hogy vannak fontosabb dolgok is.
Örülök, hogy Loki mellett lett végre még egy karakter, akit kedvelek. :)

LyliaBloom

Hát öööö…. Nekem ez kicsit magas volt :D
Én tipikusan az vagyok, aki mindig mindenre rákérdez. Tesómat szoktam zaklatni marveles kérdésekkel, mert ő jobban képben van, mint én. Valamint a kedvenc kérdésem az, hogy „de az hogy lehetséges, hogy…”. Pl a Galaxis őrzőinél az volt a gondom, hogy hogyan volt az űrhajón mosómedve méretű egyenruha :D
Ezt a filmet viszont megnéztem, utána ültem egy darabig, próbáltam összerakni a kérdéseimet, hogy rázúdítsam az öcsémre, de aztán csak csöndben maradtam. Mert szerintem egy csomó kérdésemre nem lenne válasz – vagy azt sem érteném :D Szóval ez tipikusan az, hogy oké, ez így van, mert ők így csinálták :D
A köpenyt bírtam, jó fej :D

Ja, viszont egy dolog miatt mérges voltam. Azt mondja az elején, hogy „mit tettek velem”, amikor meglátja a kezét. Hát senki nem vágta a fejéhez a nagy önsajnálat közepette, hogy esetleg nem kellett volna a kocsiban a kijelzőt bámulni, miközben tök sötétben ezerrel előz egy szerpentinen….

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Fondorka

Kaecilius: You'll die defending this world, Mister…
Dr. Strange: Doctor!
Kaecilius: Mister Doctor?
Dr. Strange: It's Strange!
Kaecilius: Maybe, who am I to judge?

Fondorka

Dr. Strange: What's this? My mantra?
Mordo: It's the wi-fi password. We're not savages.

Bubu 

Sosem győzhetjük le démonjainkat. De megtanulhatunk túlnőni rajtuk.

Fondorka

Dr. Strange: Dormammu, I've come to bargain!

kkata76 

(Mordo átad egy cetlit Strange-nek, amin csupán ennyi áll: shamballa)
Dr. Stephen Strange: Ez meg micsoda? A mantrám?
Mordo: Az a WiFi jelszó. Nem vagyunk ősemberek.

Fondorka

Dr. Strange: This doesn't make any sense.
The Ancient One: Not everything does. Not everything has to.

Marcsi 

Nem lehet erővel kontrollálni egy folyót. Fel kell használnunk a sodrását, hogy abból merítsünk erőt.

Marcsi 

Néha muszáj megszegnem a szabályokat a nagyobb jó érdekében.

Audrey_Cortez

Dr. Stephen Strange elgyötörten: Ne zárjanak ki! Nincs hová mennem…[beesik az ajtón] Köszönöm!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján