Eredet (2010) 663

Inception
148' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, thriller 12

13 díj · 31 jelölés

A profi tolvaj mindent el tud lopni. Minél nagyobb mester a szakmájában, annál kevésbé lehet előtte akadály. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) a legjobbak között is az első: ő mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata éjszaka az álomfázisba jut, ő belopózik, és a legnagyobb értékekkel távozik. E tudás… [tovább]

Képek 36

Szereposztás

Leonardo DiCaprioCobb
Joseph Gordon-LevittArthur
Ellen PageAriadne
Tom HardyEames
Ken WatanabeSaito
Cillian MurphyRobert Fischer
Marion CotillardMal
Dileep RaoYusuf
Tom BerengerPeter Browning
Pete PostlethwaiteMaurice Fischer

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 346

Várólistára tette 201


Kiemelt értékelések

Ciccnyog

Két hét alatt háromszor néztem meg a moziban. Harmadszorra már egyedül mentem, mert senki nem volt hajlandó elkísérni. :D Azt hiszem, ez már önmagában jelzi, hogy mekkora hatást tett rám.
Emiatt a film miatt kezdtem el amúgy vaterázni is. Pont végeztem fősulin, nyilván sehova nem kellettem, viszont előrendelhető volt a filmből egy aktatáskás BD+DVD változat pörgettyűvel, képekkel. 17-ért. Ööö, oké, challenge accepted! Gyorsan újraterveztem, hogy akkor mihez is ragaszkodom, mihez nem (könyvek, filmek), és kb. 3 hónap alatt meglett rá a pénz, voltak is örömkönnyek ám! Azóta is ez a filmgyűjteményem egyik legszebb (és legdrágább) darabja, büszke vagyok rá. Ennyi emberi gyarlóság belefér az életembe.
Történet, színészek, zene, látvány, minden csillagos ötös. Látni kell!
És nem számít, hogy a valóságban vagyunk vagy éppen álmodunk, ha boldogok vagyunk.

2 hozzászólás
AniTiger

Szeretem az összetett filmeket, a túlbonyolított filmeket, az álmokról és a tudatalattiról szóló filmeket. Azt is szeretem, ha egy filmnek nem tudom eldönteni a végén, hogy akkor most mi van. Mivel ez mind az egyben, ezért ez egy non plus ultra mozi számomra, szeretem.

[Isteni érzés arra ébredni, hogy félálomban random ezt indítottam el. :') Nem egy „akkor most visszaalszom”-film volt.]

Charityy 

Zseniális film, ahol néha te sem tudod eldönteni, hogy mi az álom és mi a valóság. És miután a végére értél, még órákon keresztül a film jár a fejedben, annyira magával ragadott. Elgondolkozol, hogy mi is az igazán fontos és mi a jobb? Az álom vagy a valóság?

negike

Nagy kedvencem ez a film, zseniális. Legalább 3-szor láttam már, de még mindig fantasztikus. Imádom az elgondolkodtató filmeket, és ez is olyan, a film megnézése után is ezen járt az eszem.
A szereplők zseniálisak, a kedvencem belőle Leonardo és Tom Hardy! :))
Biztos hogy még rengetegszer fogom megnézni! :D

Pandamonium

Nekem ez a LEG-LEG-LEG! Nagyon nagyon szeretem a Christopher Nolan filmeket, de ez az abszolút kedvenc. Ha nem veszem bele Nolant, hanem csak úgy általánosságban véve, minden eddig látott film közül azt hiszem ez volt rám a legnagyobb hatással. Nem tudom hányszor néztem már meg, de nem találok benne hibát. Maga a téma, a színészek, a rendezés, és az a zene! *.* Egyszerűen tökéletes! Szerintem nem is kell ennél többet mondanom.

justafangirl

Rég láttam már olyan filmet, ami ennyire magával tudott volna ragadni, es ez valami elképesztő volt. Mind látványilag, mind színészileg. És az a befejezés!
Az biztos, hogy még meg fogom nézni párszor.

KillerCat

A film jó. Ami azért is érdekes, mert az úgynevezett intelligens nézőknek szól. Valószínűleg azért örülünk annyira az Eredetnek, mert manapság igen ritka a valamiről is szólni akaró film, de a koncepció világos: minél több nézőtípusnak megfelelni.

molly_

Kedvenc, akárhányszor nézem meg, mindig lenyűgöz és elgondolkodtat, hatással van rám. Jó zene, remek színészek, izgalmas történet, érdekes téma, elképesztő látvány. Mi mást is akarhatnék még egy filmtől? Akárhogy nézem is, csakis egy zseni fejéből pattanhat ki egy ilyen komoly, bonyolult szálakkal teli sztori. Szerintem odafigyeléssel elsőre is érthető, de utána garantáltan meg akarod majd nézni még párszor. :)


Népszerű idézetek

alaska

Vársz egy vonatra. Egy vonatra, ami elvisz messze. Reméled, hogy oda visz, ahova akarod. Nem tudhatod biztosan, de nem is fontos. Miért nem fontos? Mert ott is együtt leszünk.

woolfe

A gondolat a legellenállóbb parazita, ha egyszer gyökeret ver, kiirtani lehetetlen.

Theana 

Saito: Álom az álomban. Nagyon ügyes. De aki álmodik, az diktálja a szabályokat.

Treszka

Egy álomnál sose tudjuk, hogy kezdődött, ugye? Valahogy mindig az események közepébe csöppenünk.

Theana 

Cobb: De azt a csodálatos valakit, aki voltál az én képzeletem nem tudja újrateremteni.

bonnie9 

Ariadne: Nem tudnál rászólni a tudatalattidra?
Cobb: Hogyha rá tudnék szólni, nem volna a tudatalattim.

woolfe

A gondolat olyan, mint egy vírus. Ragályos és kiirthatatlan. Az ötletmagból kifejlődött kész gondolat meghatároz téged, vagy elpusztít.

s_l_m

Elég egy apró gondolat, például hogy a világod csak egy álom. Egyszerű kis gondolat, mégis mindent megváltoztat. Olyan biztos vagy a világodban, a valóságodban… vajon mi is az?

Theana 

Mal: Tudod te, milyen szerelmesként egy egész felének lenni?

s_l_m

Amíg álmodunk, addig olyan, mintha valóságos lenne. Csak akkor vesszük észre, hogy valami furcsa volt, amikor felébredünk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján