Eredet (2010) 1089

13 díj · 32 jelölés

A profi tolvaj mindent el tud lopni. Minél nagyobb mester a szakmájában, annál kevésbé lehet előtte akadály. Dom Cobb a legjobbak között is az első: ő mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata éjszaka az álomfázisba jut, ő belopózik, és a legnagyobb értékekkel távozik. E tudás tette Cobbot az… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 37

Szereposztás

Leonardo DiCaprioCobb
Joseph Gordon-LevittArthur
Elliot PageAriadne
Tom HardyEames
Watanabe KenSaito
Cillian MurphyRobert Fischer
Marion CotillardMal
Dileep RaoYusuf
Tom BerengerPeter Browning
Pete PostlethwaiteMaurice Fischer

További szereplők

Kedvencelte 536

Várólistára tette 287


Kiemelt értékelések

Nia1985

Két hét alatt háromszor néztem meg a moziban. Harmadszorra már egyedül mentem, mert senki nem volt hajlandó elkísérni. :D Azt hiszem, ez már önmagában jelzi, hogy mekkora hatást tett rám.
Emiatt a film miatt kezdtem el amúgy vaterázni is. Pont végeztem fősulin, nyilván sehova nem kellettem, viszont előrendelhető volt a filmből egy aktatáskás BD+DVD változat pörgettyűvel, képekkel. 17-ért. Ööö, oké, challenge accepted! Gyorsan újraterveztem, hogy akkor mihez is ragaszkodom, mihez nem (könyvek, filmek), és kb. 3 hónap alatt meglett rá a pénz, voltak is örömkönnyek ám! Azóta is ez a filmgyűjteményem egyik legszebb (és legdrágább) darabja, büszke vagyok rá. Ennyi emberi gyarlóság belefér az életembe.
Történet, színészek, zene, látvány, minden csillagos ötös. Látni kell!
És nem számít, hogy a valóságban vagyunk vagy éppen álmodunk, ha boldogok vagyunk.

2 hozzászólás
AniTiger 

Szeretem az összetett filmeket, a túlbonyolított filmeket, az álmokról és a tudatalattiról szóló filmeket. Azt is szeretem, ha egy filmnek nem tudom eldönteni a végén, hogy akkor most mi van. Mivel ez mind az egyben, ezért ez egy non plus ultra mozi számomra, szeretem.

[Isteni érzés arra ébredni, hogy félálomban random ezt indítottam el. :') Nem egy „akkor most visszaalszom”-film volt.]

Nihilchan 

Mióta láttam a filmet, szinte mindig ezzel álmodok. Annyira beleette magát a gondolataimba, hogy kezd az egész szörnyen fárasztó lenni. Ugyanakkor ez egy roppant érdekes alkotás az ember tudatalattijáról, az álmokról és a valóságról. Mindezek mellett ráadásul izgalmas és akcióban gazdag. Egy pillanatra sem ül le a cselekmény, nagyon pörgősen zajlanak az események. A vége pedig… imádtam, ahogy a látványt és a zenét is.

PandamoniumMukics 

Nekem ez a LEG-LEG-LEG! Nagyon nagyon szeretem a Christopher Nolan filmeket, de ez az abszolút kedvenc. Ha nem veszem bele Nolant, hanem csak úgy általánosságban véve, minden eddig látott film közül azt hiszem ez volt rám a legnagyobb hatással. Nem tudom hányszor néztem már meg, de nem találok benne hibát. Maga a téma, a színészek, a rendezés, és az a zene! *.* Egyszerűen tökéletes! Szerintem nem is kell ennél többet mondanom.

Zahra 

Zseniális film, ahol néha te sem tudod eldönteni, hogy mi az álom és mi a valóság. És miután a végére értél, még órákon keresztül a film jár a fejedben, annyira magával ragadott. Elgondolkozol, hogy mi is az igazán fontos és mi a jobb? Az álom vagy a valóság?

Szeszj 

Nagy kedvencem ez a film, zseniális. Legalább 3-szor láttam már, de még mindig fantasztikus. Imádom az elgondolkodtató filmeket, és ez is olyan, a film megnézése után is ezen járt az eszem.
A szereplők zseniálisak, a kedvencem belőle Leonardo és Tom Hardy! :))
Biztos hogy még rengetegszer fogom megnézni! :D

hpatricia_ 

Nagyon közel áll hozzám a téma, mindig is foglalkoztattak az álmok.
Az nem kérdés, hogy fantasztikus film lett.
Bonyolult és néhol nehéz követni, már rögtön az elején belekezdett az idő és a világok variálásával. A forgatókönyv eszméletlenül zseniális lett Michael Caine azt nyilatkozta, hogy amikor olvasta a forgatókönyvet, nem értette hol a határ a valóság és az álom között. Nem csodálom :D,nem véletlenül készült egy évtizedig.
A torta habja pedig a színészi játék, szerintem DiCaprio zseniálisan hozta a szerepet. Persze nem csak Leonak jár a taps: az egész szereplőgárdának, Hans Zimmernek, akinek a nagyszerűen aláfestő, melodramafikus zenéje sokat segít az élmény átélésében. És természetesen Christopher Nolannak, aki ezt az egész csodát MEGÁLMODTA és megteremtette.

molly_

Kedvenc, akárhányszor nézem meg, mindig lenyűgöz és elgondolkodtat, hatással van rám. Jó zene, remek színészek, izgalmas történet, érdekes téma, elképesztő látvány. Mi mást is akarhatnék még egy filmtől? Akárhogy nézem is, csakis egy zseni fejéből pattanhat ki egy ilyen komoly, bonyolult szálakkal teli sztori. Szerintem odafigyeléssel elsőre is érthető, de utána garantáltan meg akarod majd nézni még párszor. :)

MrsCumberbatch 

Imádom ezt a minél mélyebbre mennek dolgot. Nekem rohadt sokszor van ilyen álomban az álom jelenség és néha tényleg ijesztő tud lenni. Van egy rémálmod, felriadsz… Aztán éled az életed majd pár történés után megszólal az ébresztőd és rájössz, hogy egy fenéket voltál ébren. MOST vagy ébren. Durva.


Népszerű idézetek

woolfe

A gondolat a legellenállóbb parazita, ha egyszer gyökeret ver, kiirtani lehetetlen.

lestal

Vársz egy vonatra. Egy vonatra, ami elvisz messze. Reméled, hogy oda visz, ahova akarod. Nem tudhatod biztosan, de nem is fontos. Miért nem fontos? Mert ott is együtt leszünk.

Treszka

Egy álomnál sose tudjuk, hogy kezdődött, ugye? Valahogy mindig az események közepébe csöppenünk.

bonnie9 

Ariadne: Nem tudnál rászólni a tudatalattidra?
Cobb: Hogyha rá tudnék szólni, nem volna a tudatalattim.

Timi0915

Vársz egy vonatra. Egy vonatra, ami elvisz messze. Reméled, hogy oda visz, ahova akarod. Nem tudhatod biztosan, de nem is fontos… Mert ott is együtt leszünk.

s_l_m

Elég egy apró gondolat, például hogy a világod csak egy álom. Egyszerű kis gondolat, mégis mindent megváltoztat. Olyan biztos vagy a világodban, a valóságodban… vajon mi is az?

Theana 

Saito: Álom az álomban. Nagyon ügyes. De aki álmodik, az diktálja a szabályokat.

woolfe

A gondolat olyan, mint egy vírus. Ragályos és kiirthatatlan. Az ötletmagból kifejlődött kész gondolat meghatároz téged, vagy elpusztít.

Theana 

Cobb: De azt a csodálatos valakit, aki voltál az én képzeletem nem tudja újrateremteni.

Theana 

Mal: Tudod te, milyen szerelmesként egy egész felének lenni?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján