Forráskód (2011) 246

Bombamerényletet követnek el egy vonat ellen. A titkosszolgálat embere, Colter Stevens százados Sean Fentress álnéven ott volt a vonaton. Feladata, hogy azonosítsa a merénylőt, aki újabb akcióra készül. A Forráskód nevű szupertitkos program segítségével Stevens-Fentresst újra és újra… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Jake GyllenhaalColter Stevens
Michelle MonaghanChristina Warren
Vera FarmigaColleen Goodwin
Jeffrey WrightDr. Rutledge
Michael ArdenDerek Frost
Cas AnvarHazmi
Russell PetersMax Denoff
Brent SkagfordGeorge Troxel
Craig Thomasaranyórás igazgató
Gordon Mastenkalauz

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

pvik13 

Jake Gyllenhaal mint mindig most is perf volt. Ahogy az elején gondoltam már megvolt a végén a jóó nagy csattanó. De aztán az a pár utolso perc már kicsit zavaros lett hogy így ezt hogy..? Viszont az a szerkezet amivel ezt mind megvalosították az meg wooow. :D

MrsCumberbatch 

Azta. Ez nagyon érdekes film volt. Bár nem teljesen tiszta a miért és hogyan de nagyon jó volt és elnézném még egy ideig. :D

mvancsika 

Egyszer nézhető, izgalmas film volt, ami nem mentes a hibáktól sem (mint szinte minden film, amiben az idővel játszanak). Sajnos ebben is túl sok a romantika, ami a történet rovására megy.

Kincsanna 

Az alapsztori izgalmas volt, de nem mondanám kiemelkedőnek az időhurkos filmek között. A lezárása nem tetszett, meg lehetett volna oldani sokkal frappánsabban is.

Emerson 

Az alap jó volt, mert bringával és vonattal nekem mindent el lehet adni – itt meg megvolt mindkettő. Az állandó ismétlődéssel még nem lett volna gond, ha nem mindig egy cicababa szerelmes pillarebegtetését kellett volna nézni… garantált volt, hogy hősünk egy-két etap után reszketni fog érte. Milliószor feltettem már a kérdést, mi a francnak kell minden filmbe beleerőltetni azt, hogy a két főszereplő nagy nyáltócsával körítve egymásnak cuppanjon a végén. Itt pláne úgy éreztem, hogy teljesen fölösleges időt pazarolni a nagy lamúrra. Sokkal jobban érdekelt volna spoiler A zárás meg? spoiler Halvány hét csillag (a vége miatt igazából 6-ot érdemelne vagy még annyit se).

Tiko 

Nem sokkal az Időhurok (https://snitt.hu/filmek/idohurok-2014) után néztem meg, eléggé hasonló témát dolgoznak fel. Míg azt rettentő pocséknak értékeltem, itt már jobban összeállt a történet. A romantikus szálat akár ki is lehetett volna hagyni, túl sokat nem tett hozzá a történethez. Egyszernézős, de a jobbik fajtából :)

Novecento 

Szeretem az ilyen filmeket, kicsit sci-fi, eléggé elgondolkodtató (vajon én mit tennék Goodwin helyében például). Oké, a sztoriban volt nem kevés logikátlanság, plot hole, de el lehet nézni neki, elmegy egy könnyed filmnek. A színészek nagyon jók voltak. Az effekteken látszott, hogy nem egészen mai film, de nem volt olyan zavaró látványilag. A zenéje is tetszett, most nézem, Clint Mansell :)

naravna

Nem bánom, hogy megnéztem, mert egy nagyon érdekes lehetőséget tár elénk a film. Ha elvonatkoztatok attól, hogy spoiler, akkor ez a forráskód (amit vajon miért is hívnak így?) egy óriási potenciállal rendelkező gondolat.
Viszont ezt a potenciált nem sikerült kihasználni. Érdekes volt, ahogy újra és újra megtörtént (majdnem)ugyanaz, viszont nekem a reakciók nem álltak össze egy képpé, a forgatókönyvíró egyszerűen nem tudta valóságosan elképzelni, hogy ezekben a képtelen helyzetekben hogyan reagálnának az emberek.
A végén pedig csak ültem döbbenten, és nem az a jófajta ámulattal kevert döbbenet volt, hanem az a WTF-fajta. spoiler De várom a további értelmezéseket, mert minden esetre nagyon elgondolkodtató.
Azért nem keresem az ehhez hasonló filmeket egyébként, mert mindig az jut eszembe róluk, hogy ezt könyvben mennyivel jobban meg lehetett volna oldani. Mert erre rá lehet mondani, hogy azért csinálták ilyenre, hogy ne legyen szájbarágós, de a könyvek sem szájbarágósak, és mégis, azért a legtöbb nem hagy az emberben ilyen hiányérzetet.

1 hozzászólás
balika88

Jó kis film volt, bár a befejezés nem nagyon lett meg / túlmagyarázva… :-) De elfogadom hogy az lett ami és kész :-) összességében élvezhető lett


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Mit tennél, ha tudnád, hogy csak egy perced van hátra?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján