Hold (2009) 172

0 díj · 1 jelölés

Sam Bell asztronauta egyedül dolgozik a Holdon, számítógépe, Gerty segítségével küldi az itt kitermelt erőforrást a Földre, ezáltal megmentve bolygónk összeomlott energiagazdálkodását. A Holdon eltöltött hároméves megbízásának végéhez közeledve saját magával kerül összeütközésbe.

angol

Képek 5

Szereposztás

Sam RockwellSam Bell
Dominique McElligottTess Bell
Kevin SpaceyGerty (hang)
Kaya ScodelarioEve
Benedict WongThompson
Matt BerryOvermeyers
Robin ChalkSam Bell klónja

Kedvencelte 43

Várólistára tette 121


Kiemelt értékelések

Londonna 

Ez a film már sokkal jobban tetszett, mint az Interstellar. Ez is kicsit lassan telt, de sokkal több értelmet találtam benne. Ügyes húzása volt David Bowie fiának, érdekes volt az alapkoncepció, bár bevallom, hogy az idővel itt is hadilábon álltam. Illetve nem teljesen értettem, hogyha ennyire fejlett a technika, akkor spoiler ? Nekem erre az a megfejtésem, hogy amolyan „belső hajtóerőnek” kellett a melóhoz, de az meg durván nem szimpatikus válasz. :S Szörnyen embertelen. :(
Ami miatt morci voltam, hogy lehetett volna a filmben még sokkal több Bertie*. Én is akarok egy saját Bertie-t… *-* Imádtam a kis smiley-jait, meg hogy annyira-annyira-annyira kedves volt… Aww… :))))

Most nézem, hogy a leírás szerint nem is Bertie, hanem Gerty. Nekem akkor is Bertie! :P

walksdowonders 

Korán világossá vált, hogy ki kicsoda és miért, viszont a befejezés többesélyes volt az utolsó pillanatig, majd' lerágtam a körmeimet.

Gerty ♡

ChöppMoly

Mindig újra tudom nézni. Most arra is figyeltem, hogy milyen fantasztikus, nyugodt zenéje is van.

1 hozzászólás
mvancsika 

Nagyon tetszett. Túl sok minden nem történt, és elég hamar rá lehetett jönni, hogy mi fog történni, de mégis végig lekötött. Gerty robot létére igen emberségesnek bizonyult, nagyon bírtam.
A film felvet bizonyos erkölcsi-etikai problémákat, amin aztán a néző kedvére gondolkodhat, vitatkozhat. (Én ezt inkább kihagynám.)
A zenét imádtam. :)

Shinzo 

Nahát kérem, még sosem láttam ennyire semleges darabot, semmi humor, semmi akció, és még drámainak sem mondanám. Ráadásul hullafáradtan álltam neki a nézésnek, ami azt jelenti, hogy az első harmadáig elvergődtem, aztán elszenderedtem, és csak az utolsó kb. 20 percnél ébredtem fel… nade micsoda 20 perc volt az! Olyan, ami után még képes voltam megnézni a hiányzó részt, mert úgy éreztem valami fontosról lemaradtam. Így összességében azt mondanám, nagyon is megérte végignézni. Sőt megy is a kedvencek közé. Még azok után is, hogy semlegesnek tituláltam. Tud ez a pasas valamit :) Ja igen, és Kevin Spacey… akinek hangját a Közönséges bűnözők óta imádom. Szóval így lett kerek az egész. :)

2 hozzászólás
Lunemorte 

Lehet, hogy én is klón vagyok? Á, egy is sok belőlem…

Pnikolett

Számomra egyszernézős film. Érdekes volt, csak lassan indult be és akkor se tudtam hova is akar majd kilyukadni a történet, ennek ellenére valami azért csak megfogott benne és elgondolkodtatott.

Negative_Singularity

1. kamara sci-fi; egyhelyszínes, egyszereplős hangulatorgazmus, nekem ennél aligha kellhet több.

2. a cselekmény: túl egyszerű, mégis van valami különös bája, ahogy két hamis élet egymásba kapaszkodva próbálja leleplezni ezt az egészet, és persze mindvégig ott van bennem, nézőben az a hideg, fagyos magányérzet, hogy bár látszólag rendelkezem individuummal, de a gyakorlatban nem együtt bégetek én is a nyájjal egy sokkalta komplexebb helyen, mint a holdbéli bázison Sam? A tudomány és a fejlődés eleve elrendeltetése.

3. a látvány és a zene gyönyörű, a színészi játék remek, sokat merít a kultusz-elődeiből, de nem majmolja azokat, amiért külön dicséret. Viszont nekem túl szájbarágó, ugyan gondolkodásra késztet, de végig fogja a kezem, így nem nagyon bolygatta meg a szinapszisaimat.

4. Gerty, már megint az ember gyermeke, az organikus-mínusz mesterséges értelem az egyedüli szabad akarat; rég túlnőtt a teremtett a teremtő felett.

Rémálom 

Nem mondanám, hogy annyira egyedi a történet, elég sokszor lett már ehhez a témához nyúlva, de nagyon hangulatos (és lehangoló) mese az emberségességről és mit is jelent embernek lenni.

rhysciar

Nagyon jó kis sci-fi. Egyáltalán nem zavart, hogy 1 szereplővel operál, sőt, újdonságként hatott, a sztori meg… :D must-see.


Népszerű idézetek

Sam Bell: Neked is megfelel?
GERTY: Én azért vagyok itt, hogy megvédjelek, Sam. Segíteni akarok.

Sam Bell: Figyelj, miért nem lazítasz? Vegyél be egy bogyót, süss egy tortát, olvasd az enciklopédiát.

1 hozzászólás

Sam Bell: Túl régóta vagy már itt, öreg. Elvesztetted az üveggolyóidat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján