Hold (2009) 147

Moon
97' · amerikai, angol · sci-fi, dráma 12

0 díj · 1 jelölés

Sam Bell asztronauta (Sam Rockwell) egyedül dolgozik a Holdon, számítógépe, Gerty segítségével küldi az itt kitermelt erőforrást a Földre, ezáltal megmentve bolygónk összeomlott energiagazdálkodását. A Holdon eltöltött hároméves megbízásának végéhez közeledve saját magával kerül összeütközésbe.

angol

Képek 5

Szereposztás

Sam RockwellSam Bell
Dominique McElligottTess Bell
Kevin SpaceyGerty (hang)
Kaya ScodelarioEve
Benedict WongThompson
Matt BerryOvermeyers
Robin ChalkSam Bell klónja
Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

ChöppMoly

Mindig újra tudom nézni. Most arra is figyeltem, hogy milyen fantasztikus, nyugodt zenéje is van.

walksdowonders 

Korán világossá vált, hogy ki kicsoda és miért, viszont a befejezés többesélyes volt az utolsó pillanatig, majd' lerágtam a körmeimet.

Gerty ♡

Lunemorte

Lehet, hogy én is klón vagyok? Á, egy is sok belőlem…

Shinzo 

Nahát kérem, még sosem láttam ennyire semleges darabot, semmi humor, semmi akció, és még drámainak sem mondanám. Ráadásul hullafáradtan álltam neki a nézésnek, ami azt jelenti, hogy az első harmadáig elvergődtem, aztán elszenderedtem, és csak az utolsó kb. 20 percnél ébredtem fel… nade micsoda 20 perc volt az! Olyan, ami után még képes voltam megnézni a hiányzó részt, mert úgy éreztem valami fontosról lemaradtam. Így összességében azt mondanám, nagyon is megérte végignézni. Sőt megy is a kedvencek közé. Még azok után is, hogy semlegesnek tituláltam. Tud ez a pasas valamit :) Ja igen, és Kevin Spacey… akinek hangját a Közönséges bűnözők óta imádom. Szóval így lett kerek az egész. :)

2 hozzászólás
Saille 

Már másodszorra néztük meg a férjemmel, de durván elgondolkodtató alkotás, az emberi élet és egyéniség semmibevevéséről.Egy csomó etikai problémát is felvet persze, de nem szájbarágósan.Tkp. egy monodráma az egész, hisz Gertyn kívül egy ember játszik mindent, de nagyon jól. És a vége minden komorság ellenére reménytkeltő, hogy mégiscsak van némi következménye az emberi lények semmibevételének és kihasználásának, és megéri harcolni ellene.

Zajec_Sternenkind 

1. kamara sci-fi; egyhelyszínes, egyszereplős hangulatorgazmus, nekem ennél aligha kellhet több.

2. a cselekmény: túl egyszerű, mégis van valami különös bája, ahogy két hamis élet egymásba kapaszkodva próbálja leleplezni ezt az egészet, és persze mindvégig ott van bennem, nézőben az a hideg, fagyos magányérzet, hogy bár látszólag rendelkezem individuummal, de a gyakorlatban nem együtt bégetek én is a nyájjal egy sokkalta komplexebb helyen, mint a holdbéli bázison Sam? A tudomány és a fejlődés eleve elrendeltetése.

3. a látvány és a zene gyönyörű, a színészi játék remek, sokat merít a kultusz-elődeiből, de nem majmolja azokat, amiért külön dicséret. Viszont nekem túl szájbarágó, ugyan gondolkodásra késztet, de végig fogja a kezem, így nem nagyon bolygatta meg a szinapszisaimat.

4. Gerty, már megint az ember gyermeke, az organikus-mínusz mesterséges értelem az egyedüli szabad akarat; rég túlnőtt a teremtett a teremtő felett.

Londonna 

Ez a film már sokkal jobban tetszett, mint az Interstellar. Ez is kicsit lassan telt, de sokkal több értelmet találtam benne. Ügyes húzása volt David Bowie fiának, érdekes volt az alapkoncepció, bár bevallom, hogy az idővel itt is hadilábon álltam. Illetve nem teljesen értettem, hogyha ennyire fejlett a technika, akkor spoiler ? Nekem erre az a megfejtésem, hogy amolyan „belső hajtóerőnek” kellett a melóhoz, de az meg durván nem szimpatikus válasz. :S Szörnyen embertelen. :(
Ami miatt morci voltam, hogy lehetett volna a filmben még sokkal több Bertie*. Én is akarok egy saját Bertie-t… *-* És ugyanezzel a magyar hanggal. :P Imádtam a kis smiley-jait, meg hogy annyira-annyira-annyira kedves volt… Aww… :))))

Most nézem, hogy a leírás szerint nem is Bertie, hanem Gerty. Nekem akkor is Bertie! :P

rhysciar

Nagyon jó kis sci-fi. Egyáltalán nem zavart, hogy 1 szereplővel operál, sőt, újdonságként hatott, a sztori meg… :D must-see.

Kingslayer

Nem rossz, nem rossz, de igazából nem tudott megérinteni a téma. Máskor is láttunk már ilyet, ilyen-olyan köntösben. Egy kérdés merült fel bennem a végén: spoiler Vagy csak én nem figyeltem jól? És megint felmerült bennem a kérdés, hogy én vagyok a hülye, vagy a nagy többség? Mert itt és az online filmnézős oldalakon is ez a film az egekig van magasztalva, a 400 napról meg mindenki leszedi a keresztvizet. Én éppen fordítva vagyok vele.

2 hozzászólás
LoneWolf

Zseniális egy szereplős darab, elgondolkodtat és megdöbbent, miközben kissé vontatottan, de szórakoztat is, mivel közben egy igen komoly sci-firől beszélünk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján