A Búra alatt (2013–2015) 129

Az Egyesült Államokbeli kisváros lakói egy nap különös jelenségre ébrednek. Hirtelen gyorsasággal egy rejtélyes erőmező, egy láthatatlan Búra ereszkedik le a településre. A pánik azonnal eluralkodik az embereken, ám a megpróbáltatások sora csak most kezdődik számukra. Teljesen elszigetelődnek a… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Natalie MartinezLinda Esquivel
Mike VogelDale 'Barbie' Barbara
Rachelle LefevreJulia Shumway
Britt RobertsonAngie McAlister
Alexander KochJunior Rennie
Dean NorrisJames 'Big Jim' Rennie
Aisha HindsCarolyn Hill
Colin FordJoe McAlister
Mackenzie LintzEleanor Calvert-Hill (Norrie)
Sherry StringfieldPauline Rennie

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 155


Kiemelt értékelések

Sydney 

A mai napig elkap a harctéri ideg ettől a sorozattól, de kemény csaj vagyok, a snitten nem szerepel, hogy láttam, van kihívás hozzá, és hála Istennek, csak háttérzaj :D :D

Nagyon kevés film, és sorozat van, ami ennyire ki tud hozni a béketűrésemből, de az egyik kedvenc könyvemről van szó, és annyira szeretni akartam, és akartam, hogy igazán jó legyen a sorozat!!! Az első pár rész után még bizakodó voltam, de szkeptikus, hiába hosszú a regény, de kellhet egy kis duzzasztás, erre a trutymóra nem számítottam!!

AniTiger 

Három csillag, mert 1) Barbie és 2) Anita ügyes és végignézte. :D
Hááát… nagyon nem ezt vártam… talán az első évad még tetszett is, de a többit bár eltudnám felejteni, annyira rossz volt.

7 hozzászólás
Rebarbara 

Mire nem képes a kedves rajongó egy szinészért!
Előre szólok, hogy nem olvastam a könyvet, nem vagyok se fantasy, se sci-fi rajongó, ezt a sorozatot egyedül és kizárólag Mike Vogel miatt néztem meg.
Az első évad jó volt, mondhatom, hogy kimondottan tetszett. A második évad már nem tetszett annyira, mondhatom, hogy egész más lett, mint az első, de még akkor is nézhető. A harmadik évad viszont már semmi élvezetet nem nyújtott, mondhatom nyugodtan, hogy ledaráltam, hogy lássam mi lesz a vége. Sajnos a cselekmény elmet bolodfelé!
Barbie és Julia nagyon tetszett, Jo és Norrie is, bár Norrie legtöbbször tényleg egy spoiler. Voltak benne hibák (szerintem) de ezeket most nem feszegetem.
Nem bántam meg, hogy megnéztem, de lehetett volna jobb is.

7 hozzászólás
Klitty

Az első évadot nagyon szerettem, azt legalább 8-ra (jobb napjaimon 9-re is) értékeltem volna, tetszett benne a Stephen King-féle alapötlet, tetszettek a karakterek, aztán a második évad már csak úgy jó volt, éreztem, hogy kezdenek kifogyni az ötletből, kezdik túlhúzni a sorozatot, úgyhogy egy kicsit reméltem, hogy a második évad végén véget ér a sorozat – szerintem abból még egy elég jó lezárás is lehetett volna.
De azt jött ez a harmadik évad…. Hát ez mégis mi a fene volt? Teljesen értelmetlen, random cselekmények össze-vissza, új és teljesen megmagyarázhatatlan módon a búra alá került karakterek, spoiler, mindenki megkattant, mindenki tök ellenszenvessé vált és esküszöm, az évad felétől már csak azt akartam, hogy haljanak meg mind a búra alatt. Ostoba döntéseket hoztak, állati idiótán viselkedtek, 2-3 szereplő kivételével a többieket kicsit sem sajnáltam volna. A vége pedig… Hát inkább nem is kommentálnám. Lehetett volna egy úgy-ahogy megnyugtatónak nevezhető vége, erre megkaptuk ezt a valamit.
Az utolsó évad akárhonnan nézem sem érdemel többet 5 vagy nagyon maximum 6 csillagnál, úgyhogy átlagolva úgy döntöttem, a sorozat 7-et kap, de nem jó szívvel. Sajnos nagyon elrontották, pedig tényleg szerettem.

3 hozzászólás
annna

A könyv elolvasása után kezdtem el nézni, és a címén, a szereplők nevén és a helyszínen kívül másban nem hasonlít egymáshoz a film és a könyv. Emiatt nem is nyerte el a tetszésem. Adtam neki egy esélyt, de nem igazán szerettük meg egymást.. Lehet később folytatom, de jelenleg az első évadnál megakadtam.

Dorka 

Az eleje még nem nyűgözött le, de aztán egészen belejött,és várjuk a folytatást :) Kevés sci-fi sorozat maradt már, amit a férjemmel tudnánk nézni, pedig a sci-fi a metszéspont, amit mind a ketten tudunk értékelni (+ néhány egyéb is). Nézek is majd a snitten valami klassz sorozatot :)

KillerCat 

A téma érdekes,a szereplők is jók,csak néhány dologba tudnék belekötni,de abba meg felesleges.

Everrie 

Az első két évad nagyon jó, én legalábbis nagyon élveztem! De az utolsó annyira erőltetett és förtelmes, hogy tönkre vágja az egészet. Második évad után bekellett volna fejezni.

Marcsi0603 

Az első évadot nagyon szerettem, a második összezavart és untatott, a harmadik meg annyira gagyi volt, hogy csak na. Ilyen lezárást régen kaptam már, annyi hihetetlen és béna jelenet volt benne, hogy csak na. A szereplők hülyék és életképtelenek voltak, és bár nem olvastam a könyvet, nagyon remélem, hogy az egészen más, mert ennek a sorozatnak az alapján hozzá se szagolnék.

Timi98 

Nem tökéletes sorozat, nem valószínű, hogy a könyvet olvasó nézők elégedettek vele.Lehet, hogy néha túlságosan elnyújtott sorozat, de nekem mondhatni felkeltette az érdeklődésemet az első évad első részei, így úgy döntöttem végignézem. Az első évad nagyon tetszett és ahogy haladtunk egyre kevésbé, örültem hogy vége, főként ahogy lezárták, másrészt pedig mert nem valószínű, hogy a további évadok sikeresek lettek volna. Összességében van ebben a sorozatban egy kis King- esszencia, bár nem sok, hisz ezt csak könyvek tudják teljességgel átadni. A szereplőválogatás szerintem nagyon jól sikerült, az izgalomfaktor kb. 10/7, viszont az effektek és számítógépes munka ócó. Itt szúrták el szerintem, ezért nem annyira teljes ez a sorozat. Voltak látványos elemek és figyelemreméltó részletek, de sokszor nem figyeltek a legalapvetőbb dolgok megjelenésére, ami néhol zavaró. Összességében a film cselekménye és hangulata igen jó.


Népszerű idézetek

Papp_Fanna8 

Paul: Az emberek félnek, és a félelem ostobaságokat szül.

Papp_Fanna8 

Nagy Jim: A lényeg, hogy nem végtelen az esélyek száma… Ne tékozold el őket!

Papp_Fanna8 

Rose: Kicsi ez a város… És egyre csak kisebb lesz.

Papp_Fanna8 

Haver, végítélet van. A tanácsok mellőzhetőek.

Papp_Fanna8 

Barbie: Maga járt háborúban?
Nagy Jim: Nem. Nem ért a kiváltság.

Papp_Fanna8 

Ifi: Egy férfi kiáll, egy férfi nem szúrja el.

Papp_Fanna8 

Norrie: A gonosz győzelméhez az is elég, ha a jó emberek tétlenkednek.

Papp_Fanna8 

Julia: Mindnyájan hibázhatunk, hozhatunk rossz döntéseket.

Papp_Fanna8 

Julia: Előfordul, hogy nem tudjuk megérteni a választ, ezért keresünk egy bűnbakot.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján