A Búra alatt (2013–2015) 155

Az Egyesült Államokbeli kisváros lakói egy nap különös jelenségre ébrednek. Hirtelen gyorsasággal egy rejtélyes erőmező, egy láthatatlan Búra ereszkedik le a településre. A pánik azonnal eluralkodik az embereken, ám a megpróbáltatások sora csak most kezdődik számukra. Teljesen elszigetelődnek a… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Natalie MartinezLinda Esquivel
Mike VogelDale 'Barbie' Barbara
Rachelle LefevreJulia Shumway
Britt RobertsonAngie McAlister
Alexander KochJunior Rennie
Dean NorrisJames 'Big Jim' Rennie
Aisha HindsCarolyn Hill
Colin FordJoe McAlister
Mackenzie LintzEleanor Calvert-Hill (Norrie)
Sherry StringfieldPauline Rennie

További szereplők

Kedvencelte 37

Várólistára tette 214


Kiemelt értékelések

Sydney 

A mai napig elkap a harctéri ideg ettől a sorozattól, de kemény csaj vagyok, a snitten nem szerepel, hogy láttam, van kihívás hozzá, és hála Istennek, csak háttérzaj :D :D

Nagyon kevés film, és sorozat van, ami ennyire ki tud hozni a béketűrésemből, de az egyik kedvenc könyvemről van szó, és annyira szeretni akartam, és akartam, hogy igazán jó legyen a sorozat!!! Az első pár rész után még bizakodó voltam, de szkeptikus, hiába hosszú a regény, de kellhet egy kis duzzasztás, erre a trutymóra nem számítottam!!

AniTiger 

Három csillag, mert 1) Barbie és 2) Anita ügyes és végignézte. :D
Hááát… nagyon nem ezt vártam… talán az első évad még tetszett is, de a többit bár eltudnám felejteni, annyira rossz volt.

7 hozzászólás
Rebarbara

Mire nem képes a kedves rajongó egy szinészért!
Előre szólok, hogy nem olvastam a könyvet, nem vagyok se fantasy, se sci-fi rajongó, ezt a sorozatot egyedül és kizárólag Mike Vogel miatt néztem meg.
Az első évad jó volt, mondhatom, hogy kimondottan tetszett. A második évad már nem tetszett annyira, mondhatom, hogy egész más lett, mint az első, de még akkor is nézhető. A harmadik évad viszont már semmi élvezetet nem nyújtott, mondhatom nyugodtan, hogy ledaráltam, hogy lássam mi lesz a vége. Sajnos a cselekmény elmet bolodfelé!
Barbie és Julia nagyon tetszett, Jo és Norrie is, bár Norrie legtöbbször tényleg egy spoiler. Voltak benne hibák (szerintem) de ezeket most nem feszegetem.
Nem bántam meg, hogy megnéztem, de lehetett volna jobb is.

7 hozzászólás
annna

A könyv elolvasása után kezdtem el nézni, és a címén, a szereplők nevén és a helyszínen kívül másban nem hasonlít egymáshoz a film és a könyv. Emiatt nem is nyerte el a tetszésem. Adtam neki egy esélyt, de nem igazán szerettük meg egymást.. Lehet később folytatom, de jelenleg az első évadnál megakadtam.

Klitty

Az első évadot nagyon szerettem, azt legalább 8-ra (jobb napjaimon 9-re is) értékeltem volna, tetszett benne a Stephen King-féle alapötlet, tetszettek a karakterek, aztán a második évad már csak úgy jó volt, éreztem, hogy kezdenek kifogyni az ötletből, kezdik túlhúzni a sorozatot, úgyhogy egy kicsit reméltem, hogy a második évad végén véget ér a sorozat – szerintem abból még egy elég jó lezárás is lehetett volna.
De azt jött ez a harmadik évad…. Hát ez mégis mi a fene volt? Teljesen értelmetlen, random cselekmények össze-vissza, új és teljesen megmagyarázhatatlan módon a búra alá került karakterek, spoiler, mindenki megkattant, mindenki tök ellenszenvessé vált és esküszöm, az évad felétől már csak azt akartam, hogy haljanak meg mind a búra alatt. Ostoba döntéseket hoztak, állati idiótán viselkedtek, 2-3 szereplő kivételével a többieket kicsit sem sajnáltam volna. A vége pedig… Hát inkább nem is kommentálnám. Lehetett volna egy úgy-ahogy megnyugtatónak nevezhető vége, erre megkaptuk ezt a valamit.
Az utolsó évad akárhonnan nézem sem érdemel többet 5 vagy nagyon maximum 6 csillagnál, úgyhogy átlagolva úgy döntöttem, a sorozat 7-et kap, de nem jó szívvel. Sajnos nagyon elrontották, pedig tényleg szerettem.

3 hozzászólás
Marcsi0603 

Az első évadot nagyon szerettem, a második összezavart és untatott, a harmadik meg annyira gagyi volt, hogy csak na. Ilyen lezárást régen kaptam már, annyi hihetetlen és béna jelenet volt benne, hogy csak na. A szereplők hülyék és életképtelenek voltak, és bár nem olvastam a könyvet, nagyon remélem, hogy az egészen más, mert ennek a sorozatnak az alapján hozzá se szagolnék.

Dorka 

Az eleje még nem nyűgözött le, de aztán egészen belejött,és várjuk a folytatást :) Kevés sci-fi sorozat maradt már, amit a férjemmel tudnánk nézni, pedig a sci-fi a metszéspont, amit mind a ketten tudunk értékelni (+ néhány egyéb is). Nézek is majd a snitten valami klassz sorozatot :)

KillerCat

A téma érdekes,a szereplők is jók,csak néhány dologba tudnék belekötni,de abba meg felesleges.

desertangelable 

Nem ez az első Stephen King adaptáció amivel úgy járok, hogy az elején nagyon ígéretesnek tűnik, rengeteg benne a lehetőség, aztán a végére valahogy ellaposodik. Mondom ezt úgy, hogy nem olvastam a könyvet és így nem tudom, hogy mennyi átfedés van a könyv és a film között.
Sajnáltam egy-két karaktert, hogy kiesett, szerintem kár volt tőlük megszabadulni, ugyanakkor maradtak benne olyan szereplők, akikhez én nem ragaszkodtam volna annyira.
Egynek jó volt, de nagyon nem bánom, hogy vége, az utolsó évadot már csak azért néztem meg, hogy ne növeljen a félbehagyott sorozataimnak számát. A vége természetesen klisére sikeredett, de nem is vártam mást.

Everrie 

Az első két évad nagyon jó, én legalábbis nagyon élveztem! De az utolsó annyira erőltetett és förtelmes, hogy tönkre vágja az egészet. Második évad után bekellett volna fejezni.


Népszerű idézetek

Papp_Fanna8

Paul: Az emberek félnek, és a félelem ostobaságokat szül.

Papp_Fanna8

Nagy Jim: A lényeg, hogy nem végtelen az esélyek száma… Ne tékozold el őket!

Papp_Fanna8

Rose: Kicsi ez a város… És egyre csak kisebb lesz.

Papp_Fanna8

Haver, végítélet van. A tanácsok mellőzhetőek.

Papp_Fanna8

Barbie: Maga járt háborúban?
Nagy Jim: Nem. Nem ért a kiváltság.

Papp_Fanna8

Ifi: Egy férfi kiáll, egy férfi nem szúrja el.

Papp_Fanna8

Norrie: A gonosz győzelméhez az is elég, ha a jó emberek tétlenkednek.

Pinki18

Rebecca: Tudod ha mindenre megtaláljuk a választ az nem öli meg a csodát. Inkább még bámulatosabbá teszi.


Hasonló filmek címkék alapján