Kedvencelte 46

Várólistára tette 250


Kiemelt értékelések

csartak

A könyvet szerettem, ez is kiváló volt, hangulatilag, képileg, színészileg nagyon ott van. Végre egy jó cyberpunk sorozat.

3 hozzászólás
LoneWolf 

1. évad:
Tetszett az egyedi világa, a társadalom, melynek alapja a testből-testbe áttölthető tudat technológiája, ami lényegében örök életet biztosít azoknak, akik megengedhetik ezt a luxust.
Klisés ugyan picit, hiszen itt is a gazdagokat és a tehetetlen pornépet állítja ellentétbe, mégis megvolt a maga bája, amit a látvány, a folyamatosan kibontakozó, szövevényes sztori, a Szárnyas Fejvadászt idéző hangulat és a remek szereposztás biztosított. Akadtak ugyan apróbb hibái és az évad finálé is hagyott maga után egy kis rossz szájízt, de még így is az utóbbi pár év egyik legjobb sci-fi szériája lett.
2. évad:
Sajnos közel sem kötött le annyira, mint az első és ezt nem is feltétlenül az új színész által eljátszott főhősnek köszönheti. Túl sok volt már a felesleges nyűglődés, illetve a 7. résszel egy olyan dolgot hoztak be, ami teljesen elütött a sorozat jellegétől és nem illett az alapvetően cyberpunk közegbe, legalábbis szerintem. Persze ennek ellenére is voltak erősebb momentumai és a hangulata, illetve világának felépítése mit sem vesztett korábbi fényéből, de az összkép mégis jóval gyengébb. Mondjuk így is várom a folytatást, azonban annak igencsak ütősnek kell lennie, hogy kijavítsa mindazt, amit itt elrontottak. Míg az 1. egy nyolcas fölé, addig ez egy nagyon gyenge, már-már hatosnak érződő 7-es.
ui.: Én nem élnék feltöltött tudat lehetőségével, hisz az adatok bármikor meghibásodhatnak, átprogramozhatók, törölhetők, ráadásul a komputer vírusok veszélyeinek is ki lennénk téve, ahogyan az itt is bemutatták. Örök élet? Ilyen áron, köszi, de nem…

Kemiviki 

1. évad: Mint minden sorozatot amit szeretek/ szeretni fogok, úgy ezt is sikeresen pihentettem jó egy évig. Meg sem lepődök már magamon…
A látványvilág gyönyörű, a harcok cseszettül tetszettek. Imádtam a visszaemlékezéseket, a történet kibontakozását. Vetettek fel itt is jó pár morális kérdést és még rengeteg dolgot amin el lehet töprengeni. Jó a könyv sokkal erőteljesebb ebből a szempontból szerintem, de a sorozatra se lehet panasz.
Nagyon szerettem Poe és Ortega karakterét. Természetesen Takeshi se maradhat le a kedvenc listáról. Én megszerettem Joel Kinnaman-t.
Kíváncsi vagyok a 2. évadra, de az új burkot nem igazán kedvelem. De lássuk mit alkotnak :)
Ui: Nagyon ajánlom a könyv sorozatot olvasásra. De ha csak egyet a 3 közül, akkor az elsőt, az a legjobb.
2. évad: Voltak benne jó részek és jó ötletek, de ez az évad nem ragadott meg annyira mint az első. Anthony Mackie Kovácsa se volt annyira szimpatikus. Egy kiskutyus lett, aki csak rohanni tudott Quell után és Quellnek. Hova lett a Kinnaman féle menő srác a rózsaszín tatyóval? Kellett volna mellé egy erős karakter, mint az első évadban Ortega, akkor lett volna aki helyrebillenti.
Amúgy a végén behozott szál érdekes volt, de kár hogy nem jutott rá több idő, én még azért megismertem volna jobban ezt a spoiler .
Kíváncsi vagyok mivel folytatják majd a 3. évadban, ha lesz. És hogy ki lesz spoiler .

csokidani 

2. évad: nem volt olyan jó, mint az első. A főbb szereplők messze elmaradtak karizmában és hitelességben, és egy kicsit kapkodónak is éreztem. Ugyanakkor azért összességében tetszett.
Kár hogy nem lett több évad (köszi Netflix), néztem volna még , főleg ez az egyedi világ és a gyönyörű megvalósítás ami hiányozni fog.

1. évad: sok negatív kritikát olvastam róla anno, el is ment a kedvem attól h megnézzem. Most valahogy szerencsére eszembe jutott és tetszett. Vizuálisan hibátlan, gyönyörű, rendkívül igényes. Igy kell kinéznie egy sci-finek. Tetszik a történet is, az alapsztori ötletes és eredeti. Szereplők rendben vannak, tehát ez sem rontja le.
Mindenképpen megnézős a 2. évad is.

chibizso

Félreértések elkerülése végett, jó sorozatnak tartom az Altered Carbont, még a könyv iránt is felkeltette az érdeklődésemet. Szerettem a karaktereket, főleg Kovácsot és Ortegát, tetszett a cyberpunk világ is a maga multikulti jelleggével, és bár nem tértem ki rá bővebben, de jó pár merengeni való kérdést is feltesz a sorozat. Így összességében 7/10 nálam az Altered Carbon – akár év sci-fije, akár nem. Megnézni meg lehet, és biztos vagyok benne, hogy másoknak bőven tetszeni fog.

Bővebben: https://anti-gane.blogspot.hu/2018/05/rendben-van-de-me…

elentiya 

Az első évad nagyon jó volt, tetszett a világ, a karakterek, a történet, minden. Viszont a második évadból nekem hiányzott valami. Az utolsó három rész volt az, amire azt mondtam, hogy végre valami érdekes, és megvolt ugyanaz az érzés a nézése közben, mint az első évadnál. Azért kicsit sajnálom, hogy nem folytatták, mert maga a világ nagyon tetszett, jó lett volna még kicsit benne lenni.
A könyveket eddig nem olvastam, de megjött a kedvem, úgyhogy valamikor sort kerítek arra is.

engiee

Ez a sorozat valami hihetetlenül lenyűgöző volt. Annyi morális kérdést felvet és annyi gondolatot ültet el a fejedben, hogy egész nap csak ezen tud járni az agyad.
A disztópia, a disztópikus világok nem újdonság számunkra, az elmúlt pár évben jópár könyv, film és sorozat készült ebben a témában, azonban az Altered Carbon mégis tudott újat nyújtani. Akkora élmény volt ez a sorozat, hogy azt meg sem tudom rendesen fogalmazni. Mind a történet, mind az elképzelt jövő, mind maga a képi világ elképesztően különleges és eredeti. Egyedi.
A sorozat az elejétől a végéig lekötött, egy percig sem unatkoztam. A történet szépen fokozatosan bontakozott ki előttünk és mutatott be életeket, halálokat, érdekesebbnél érdekesebb koncepciókat, morálokat, karaktereket. Takeshi Kovacs az új kedvenc badass férfikarakterem, az már tuti. Na, és Ortega sem marad mögötte, immáron ő az egyik kedvenc női szereplőm, az fix.

Egy szó, mint száz: IMÁDTAM!!!

Új ultimate favourite (Ja és a rózsaszín tatyó mindent vitt ♥)

carragher 

1.évad Igazi Cyberpunk pont olyan amilyenek képzelem ezt a műfajt.
de a 2.évad már nem lett az igazi de azért szódával elmegy.

Mesemondo 

Na, erre mondják azt, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja… próbáltak egy Szárnyas fejvadászt alkotni, csak sajnos a felét nem vállalták be annak, amit egy ilyen világ megkövetelt volna. Végig azt éreztem, hogy visszariadtak egy csomó lehetőségtől, és ezért született egy közepes, kardozós-lövöldözős, sok flashbackkel elmagyarázott produktum, amihez nem kell túl erősen gondolkodni, de mégis úgy érzi az ember, mintha valami bonyolultat nézne. Pedig a sorozat sok ponton határozottan együgyű, sajnos, és rengeteg logikai buktató is van benne (spoiler). Nézés közben folyton máshol járt az agyam, és a világ egyéb lehetőségein filóztam. Voltak benne jó pillanatok és jó karakterek, csak sajnos lehetett volna ez azért sokkal jobb is.


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Nem számít, meddig élsz, sosem tudod befejezni.

1. évad 4. rész – A gonosz ereje
NaNa_88 

Mikor mindenki hazudik, igazat mondani nem csak lázadás. Hanem egy forradalmi tett. Szóval óvatosan használd, mert az igazság egy fegyver.

1. évad 4. rész – A gonosz ereje
virrasztó

Your body is not who you are_

1. évad 1. rész – Ismerős a múltból
virrasztó

Oh, Mr. Kovacs, haven't you heard? God is dead_ We have taken his place_

1. évad 3. rész – Magányos helyen
ViraMors 

Poe: It is not our enemies that defeat us. It is our fear. Do not be afraid of the monsters, Miss Elizabeth. Make them… afraid of you.

1. évad 6. rész – Ember az én arcommal
TiaManta 

– … ha túl sokáig hiszünk egy hazugsában, az igazság nem szabadíthat fel. Csak széjjel tép.

virrasztó

When you believe a lie for too long the truth does not set you free_ It tears you apart_

1. évad 8. rész – Éjjeli ütközet
Nocharity 

– I know people like you.
– There aren't any people like me.

ViraMors 

Kovacs: I knew I shouldn't go… 'cause when the victors rewrite history, it's just another kind of war, waged after the battlefield killing is done… to murder the memory of the defeated.

1. évad 2. rész – Bukott angyal
ViraMors 

You have to beat the player, not the game.

1. évad 4. rész – A gonosz ereje

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján