Kedvencelte 31

Várólistára tette 170


Kiemelt értékelések

csartak 

A könyvet szerettem, ez is kiváló volt, hangulatilag, képileg, színészileg nagyon ott van. Végre egy jó cyberpunk sorozat.

3 hozzászólás
LoneWolf

Tetszett az egyedi világa, a társadalom, melynek alapja a testből-testbe áttölthető tudat technológiája, ami lényegében örök életet biztosít azoknak, akik megengedhetik ezt a luxust.
Klisés ugyan picit, hiszen itt is a gazdagokat és a tehetetlen pornépet állítja ellentétbe, mégis megvolt a maga bája, amit a látvány, a folyamatosan kibontakozó, szövevényes sztori, a Szárnyas Fejvadászt idéző hangulat és a remek szereposztás biztosított. Akadtak ugyan apróbb hibái és az évad finálé is hagyott maga után egy kis rossz szájízt, de még így is az utóbbi pár év egyik legjobb sci-fi szériája lett.
ui.: Én nem élnék feltöltött tudat lehetőségével, hisz az adatok bármikor meghibásodhatnak, átprogramozhatók, törölhetők, ráadásul a komputer vírusok veszélyeinek is ki lennénk téve, ahogyan az itt is bemutatták. Örök élet? Ilyen áron, köszi, de nem…

chibizso

Félreértések elkerülése végett, jó sorozatnak tartom az Altered Carbont, még a könyv iránt is felkeltette az érdeklődésemet. Szerettem a karaktereket, főleg Kovácsot és Ortegát, tetszett a cyberpunk világ is a maga multikulti jelleggével, és bár nem tértem ki rá bővebben, de jó pár merengeni való kérdést is feltesz a sorozat. Így összességében 7/10 nálam az Altered Carbon – akár év sci-fije, akár nem. Megnézni meg lehet, és biztos vagyok benne, hogy másoknak bőven tetszeni fog.

Bővebben: https://anti-gane.blogspot.hu/2018/05/rendben-van-de-me…

Mesemondo

Na, erre mondják azt, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja… próbáltak egy Szárnyas fejvadászt alkotni, csak sajnos a felét nem vállalták be annak, amit egy ilyen világ megkövetelt volna. Végig azt éreztem, hogy visszariadtak egy csomó lehetőségtől, és ezért született egy közepes, kardozós-lövöldözős, sok flashbackkel elmagyarázott produktum, amihez nem kell túl erősen gondolkodni, de mégis úgy érzi az ember, mintha valami bonyolultat nézne. Pedig a sorozat sok ponton határozottan együgyű, sajnos, és rengeteg logikai buktató is van benne (spoiler). Nézés közben folyton máshol járt az agyam, és a világ egyéb lehetőségein filóztam. Voltak benne jó pillanatok és jó karakterek, csak sajnos lehetett volna ez azért sokkal jobb is.

Kemiviki 

1. évad: Mint minden sorozatot amit szeretek/ szeretni fogok, úgy ezt is sikeresen pihentettem jó egy évig. Meg sem lepődök már magamon…
A látványvilág gyönyörű, a harcok cseszettül tetszettek. Imádtam a visszaemlékezéseket, a történet kibontakozását. Vetettek fel itt is jó pár morális kérdést és még rengeteg dolgot amin el lehet töprengeni. Jó a könyv sokkal erőteljesebb ebből a szempontból szerintem, de a sorozatra se lehet panasz.
Nagyon szerettem Poe és Ortega karakterét. Természetesen Takeshi se maradhat le a kedvenc listáról. Én megszerettem Joel Kinnaman-t.
Kíváncsi vagyok a 2. évadra, de az új burkot nem igazán kedvelem. De lássuk mit alkotnak :)
Ui: Nagyon ajánlom a könyv sorozatot olvasásra. De ha csak egyet a 3 közül, akkor az elsőt, az a legjobb.
2. évad:

engiee

Ez a sorozat valami hihetetlenül lenyűgöző volt. Annyi morális kérdést felvet és annyi gondolatot ültet el a fejedben, hogy egész nap csak ezen tud járni az agyad.
A disztópia, a disztópikus világok nem újdonság számunkra, az elmúlt pár évben jópár könyv, film és sorozat készült ebben a témában, azonban az Altered Carbon mégis tudott újat nyújtani. Akkora élmény volt ez a sorozat, hogy azt meg sem tudom rendesen fogalmazni. Mind a történet, mind az elképzelt jövő, mind maga a képi világ elképesztően különleges és eredeti. Egyedi.
A sorozat az elejétől a végéig lekötött, egy percig sem unatkoztam. A történet szépen fokozatosan bontakozott ki előttünk és mutatott be életeket, halálokat, érdekesebbnél érdekesebb koncepciókat, morálokat, karaktereket. Takeshi Kovacs az új kedvenc badass férfikarakterem, az már tuti. Na, és Ortega sem marad mögötte, immáron ő az egyik kedvenc női szereplőm, az fix.

Egy szó, mint száz: IMÁDTAM!!!

Új ultimate favourite (Ja és a rózsaszín tatyó mindent vitt ♥)

Szencsike 

Megérdemli a hírverést, elképesztő a sorozat. A látványvilág, a külsőségek egyszerűen gyönyörűek voltak. Fogalmam sincsen, hogy mi fán terem Richard Morgan regénye, bár gyanítom, hogy a sorozatnál sokkal elvontabb lehet. Az első epizód után azt hittem valami furcsa, elvont akármicsodát fogok látni, de a végére egy elképesztő kerek sztori állt össze. Kedvet kaptam a könyvhöz, de azt hiszem ezeket után félve merem elolvasni, nehogy csalódás érjen, mert nem érek fel Morgan világához.
spoiler Hihetetlen számomra, hogy egy ilyen egyszerű alaphoz, micsoda világot lehet felépíteni, és ettől igazán jó ez a sorozat.

Horváth_Evelyn 

1. évad
A végére összeszedte magát a sorozat, de nagyon döcögősen indult számomra. Szerintem túlságosan sok benne a harc. Persze, nagyszerűen macsós ez, értem én. Én nem éreztem indokoltnak azt, hogy egy rész 20%-a verekedés. Ennyi az egész. Illetve egy kicsit el is húzták. Már a zárórész előtt kiderült minden, de utána még ezer évig harcoltak meg ultráztak. Azért vártam volna még egy csavart a végére, mert így tényleg nem sok értelme volt. Egyébként a színészek gyengék voltak. Teátrálisak. Nem vagyok meggyőződve afelől, hogy folytatom majd a második évaddal. Nem igazán vett meg.


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Nem számít, meddig élsz, sosem tudod befejezni.

(1.évad 4.rész)

NaNa_88 

Mikor mindenki hazudik, igazat mondani nem csak lázadás. Hanem egy forradalmi tett. Szóval óvatosan használd, mert az igazság egy fegyver.

(1.évad 4.rész)

ViraMors

Poe: It is not our enemies that defeat us. It is our fear. Do not be afraid of the monsters, Miss Elizabeth. Make them… afraid of you.

(1x6)

virrasztó

Oh, Mr. Kovacs, haven't you heard? God is dead_ We have taken his place_

[S01:E03]

virrasztó

When you believe a lie for too long the truth does not set you free_ It tears you apart_

[S01:E08]

Nocharity 

– I know people like you.
– There aren't any people like me.

TiaManta 

– … ha túl sokáig hiszünk egy hazugsában, az igazság nem szabadíthat fel. Csak széjjel tép.

ViraMors

Kovacs: Technology advances. But humans don't. (…) We're smart monkeys, and what we want is always the same. Food, shelter, sex, and in all its forms… escape.

(1x2)

ViraMors

Kovacs: I knew I shouldn't go… 'cause when the victors rewrite history, it's just another kind of war, waged after the battlefield killing is done… to murder the memory of the defeated.

(1x2)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján