Cowboy Bebop – Csillagközi fejvadászok (1998–1999) 72

Cowboy Bebop · カウボーイビバップ
24' · japán · sci-fi, animációs, sorozat, anime 16
1 évad · 26 rész

A Cowboy Bebop egy japán anime, mely 2071-ben, a Bebop űrhajón játszódik és négy balszerencsés fejvadász néhol vicces, néhol drámai kalandjait követhetjük nyomon.

Képek 1

Szereposztás

Hayashibara MegumiFaye Valentine (hang)
Ishizuka UnshouJet Black (hang)
Yamadera KoichiSpike Spiegel
Hirdetés

Kedvencelte 44

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Az egyik örök kedvencem a maga nemében. A karakterek imádnivalóak, (Ebben ismertem meg a Corgikat!) a történet többnyire epizodikus, mégis akciódús, drámai, plusz humorban is gazdag, az animáció pedig végig megőrízte a minőségét. Emellett külön érdemes kiemelni, hogy a zenéje az a fajta mestermű, amit magában is órákig el tudok hallgatni, mert minden érzelmi állapotnak megfelel. Mielőtt tehát a Firefly kaszája lyukat ütött volna a rajongók szívén, létezett ez a kis 26 részes, sci-fi / western szösszenet, melynek egyedüli hibája, hogy nincs belőle több, mert ez egy olyan darab, amit az ember bármikor szívesen újranézne.

2 hozzászólás
Blissenobiarella 

Nem vagyok anime-rajongó, nem vagyok jártas a témában, és nem néztem sok animét. A Cowboy Bebop viszont meghatározó volt számomra, nem nagyon találkoztam még hasonlóan igényes kivitelezésű rajzfilm-sorozattal. Mind a rajzok minőségét és stílusát tekintve, mind történetében magával ragadónak tartom. …éééés, ami kihagyhatatlan, az a zenéje. Rendkívül érdekesnek tartom, hogy a jazz milyen remekül kíséri a történetet, és hangulatában is nagyon el van találva. Nem véletlenül ért meg mindenféle kiadást. A mai napig is sokat hallgatom.

4 hozzászólás
TribeBubu 

Az egyik legstílusosabb anime, amit eddig láttam. A legtöbb tipikus animés klisétől mentes, ami (bár nem vagyok nagy ismerője ennek a műfajnak) szerintem ritkaság. Emellett annyira el van találva minden epizód sztorija, hogy egy élőszereplős sci-fi-akciósorozatként is nagyon ütős lenne.
Azt viszont sajnálom, hogy csak ez az egy évad készült belőle és hogy ilyen furcsa és kicsit keserű lezárást kapott. Kíváncsi leszek, vajon a film enyhíti-e majd ezeket az érzéseket.

sipiarpi 

Nem vagyok anime rajongó, viszont szeretem a sci-fit és a film noir-t. Ez mesterien ötvözi a kettőt, és a zenei aláfestés is nagyon eltalált. 1-2 évenként újra előveszem és megnézem a sorozatot.

ViraMors 

Mindent visz a sorozat hangulata. Egy kis sci-fi, egy kis noir, egy kis humor, némi dráma. Nekem való :)


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Tudja, melyik az egyik legnagyobb és egyben legártalmasabb emberi találmány? A televízió. A televízió irányítja az embereket, addig bombázva őket információval, amíg elvesztik valóságérzéküket. Így a televízió vált az új vallássá. A televízió létrehozta az embert, aki képzeletszülte drámákban hisz, akit apró fénypontokkal lehet irányítani.

Cobbler 

Why do you think people believe in God? It's because they want to. It's not easy living in this rotten world. There is nothing certain while living on in this world. Do you get it? God didn't create humans. Humans created God.

TribeBubu 

– Csak hülyíti magát, ha azt hiszi, hogy a régi barátnője tárt karokkal várja.
– Te meg hülyíted magad, ha azt hiszed, hogy minden nő olyan, mint te.

TribeBubu 

— Tudjátok, hogy ez nem az én stílusom. Ücsörögni és várni a nagy semmit.
— Kiböksz egy pontot és csak vársz. Ez az óceáni halászat titka.
— Vagy rossz pontot böktél ki, vagy rossz óceánt.
— Vagy a csali befejezhetné a nyafogást!

brittta

Jet Black: Szóval ez történt. És mi a tanulság? Ne hagyj semmit a fridzsiderben!

TribeBubu 

– Nem bírom, ha egy nő parancsolgat nekem.
– Akkor parancsolj neki te!
– Azt még kevésbé bírom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján