Kedvencelte 62

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Chris_teena 

Hatalmas kedvenc! Imádom.
Humoros, drámai, elég dark, van benne western, van benne sci-fi…
A karakterek nagyon jók, szerethetőek. Főgonoszunk egy rohadék, naná hogy Vicious is kedvenc lett.
spoiler
És a szinkron… Remek magyar szinkront kapott, vetekszik a Yu-yu hakusho szinkronjával, mindkettő mestermunka. Imádom.

LoneWolf 

Az egyik örök kedvencem a maga nemében. A karakterek imádnivalóak, (Ebben ismertem meg a Corgikat!) a történet többnyire epizodikus, mégis akciódús, drámai, plusz humorban is gazdag, az animáció pedig végig megőrízte a minőségét. Emellett külön érdemes kiemelni, hogy a zenéje az a fajta mestermű, amit magában is órákig el tudok hallgatni, mert minden érzelmi állapotnak megfelel. Mielőtt tehát a Firefly kaszája lyukat ütött volna a rajongók szívén, létezett ez a kis 26 részes, sci-fi / western szösszenet, melynek egyedüli hibája, hogy nincs belőle több, mert ez egy olyan darab, amit az ember bármikor szívesen újranézne.

2 hozzászólás
Rab_Csenge 

Végre ezt is bepótoltam :D
Igazából nem tudok többet mondani mint amit már előttem is mondtak sokan :P Örök kedvenc lett ez az anime és a szinkronja is nagyon jó :D Az opening-jét már többször hallottam/hallgattam az előtt is hogy megnéztem volna, egyszerűen imádom, az ending-je is jó *-* A története jól le lett zárva, egy picit szomorú voltam, de tetszett ez így :') A rajzolása is szép, láttam már szebbeket, de nem volt olyan rossz.
Ez is egy olyan darab lett amit szívesen bármikor újranéznék :D

Blissenobiarella 

Nem vagyok anime-rajongó, nem vagyok jártas a témában, és nem néztem sok animét. A Cowboy Bebop viszont meghatározó volt számomra, nem nagyon találkoztam még hasonlóan igényes kivitelezésű rajzfilm-sorozattal. Mind a rajzok minőségét és stílusát tekintve, mind történetében magával ragadónak tartom. …éééés, ami kihagyhatatlan, az a zenéje. Rendkívül érdekesnek tartom, hogy a jazz milyen remekül kíséri a történetet, és hangulatában is nagyon el van találva. Nem véletlenül ért meg mindenféle kiadást. A mai napig is sokat hallgatom.

4 hozzászólás
TribeBubu 

Az egyik legstílusosabb anime, amit eddig láttam. A legtöbb tipikus animés klisétől mentes, ami (bár nem vagyok nagy ismerője ennek a műfajnak) szerintem ritkaság. Emellett annyira el van találva minden epizód sztorija, hogy egy élőszereplős sci-fi-akciósorozatként is nagyon ütős lenne.
Azt viszont sajnálom, hogy csak ez az egy évad készült belőle és hogy ilyen furcsa és kicsit keserű lezárást kapott. Kíváncsi leszek, vajon a film enyhíti-e majd ezeket az érzéseket.

Katyesz

Elég sokat láttam az elmúlt időben, igaz inkább háttérnek ment, de azért láttam. No így sem jött be nekem nagyon. Ez nem az én kategóriám, ezért nem is néztem meg már annak idején sem.

Popovicsp87 

Eléggé nehéz helyzetben vagyok, mert a Cowboy Bebop egy kisebbféle kultusznak örvend.
Jelenleg MAL szerint 8,75-ön áll, az Anilisten az 54. legjobb anime. Nekem azonban mégis fenntartásaim vannak a sorozattal kapcsolatban.
A 26 rész szorosan nem kapcsolódik egymáshoz, nagyjából mindegyik egy önálló történetet mesél el. Persze vannak összefüggő szálak, ezek főleg Spike múltjához köthetőek.
Pont az epizódikussága miatt a történetek annyira nem fogtak meg. Inkább a hangulata volt az, ami a képernyő előtt tartott.
Bár első ránézésre sci-fivel van dolgunk, már az első részben lehet érezni, hogy a sorozat inkább a ’70-ees évek krimijeire hasonlít. Később még több műfaj idekeveredik, a western, a vígjáték, hogy csak párat említsek. Van itt „vonatrablás”, űrkamionosok, terrorizmus, kiberterrorizmus, szinte minden, ami kellhet. A műfaji kavarodás meglepően jól áll a sorozatnak.
Ami még a nagy erőssége, azok a karakterek egy része. Spike és Jet a nyughatatlan, és a hidegfejű ellentétét alkotják, később csatlakozik hozzájuk a problémás Faye. A legcukibb viszont Ein, a kutya. Ed halálosan irritált, sok létjogosultságát nem éreztem.
A bűnözők is jópofák, a változatosságra nem lehet panasz.
Ugyanakkor azt sem mondanám, hogy nem nézném újra, mert egyes történetei önmagukban is szórakoztatóak.

sipiarpi 

Nem vagyok anime rajongó, viszont szeretem a sci-fit és a film noir-t. Ez mesterien ötvözi a kettőt, és a zenei aláfestés is nagyon eltalált. 1-2 évenként újra előveszem és megnézem a sorozatot.

melcsy21051300 

Már nagyon régóta a várólistámon szerepelt ami nagyon sajnálatos. Egyszerűen imádtam a karaktereit, a zenéi nagyszerű hangulatot adott az egésznek. A humor és a dráma elegyedik a történetekben és arra nem is számítottam, hogy így lesz vége a történetnek de jobban nem is lehetett volna lezárni.


Népszerű idézetek

Chris_teena 

Faye: Könnyen beszélsz, neked legalább van múltad!
Spike: Neked meg jövőd, és csakis ez számít!

1. évad 15. rész – Űr Don Juan
TribeBubu 

Tudja, melyik az egyik legnagyobb és egyben legártalmasabb emberi találmány? A televízió. A televízió irányítja az embereket, addig bombázva őket információval, amíg elvesztik valóságérzéküket. Így a televízió vált az új vallássá. A televízió létrehozta az embert, aki képzeletszülte drámákban hisz, akit apró fénypontokkal lehet irányítani.

Fool 

Why do you think people believe in God? It's because they want to. It's not easy living in this rotten world. There is nothing certain while living on in this world. Do you get it? God didn't create humans. Humans created God.

1 hozzászólás
Zakuro 

Jet Black: Már akkor is a blues ritmusára sírtam, amikor még csecsszopó kisbaba voltam.

Popovicsp87 

Faye: Tudom, Spike miért utálja a pasit. Túl hasonlóak.
Spike ingerülten az asztalra csap: Megtudhatnám, miben hasonlítok erre az idétlen lókolbászra?
Jet: Hogy te is rohadtul fárasztó vagy.

1. évad 22. rész – Fejvadász a cowboy ellen
Chris_teena 

Faye: Ismeri a harcolás első számú szabályát? Mindig először lőjj!

1. évad 3. rész – Nő a baj
TribeBubu 

— Tudjátok, hogy ez nem az én stílusom. Ücsörögni és várni a nagy semmit.
— Kiböksz egy pontot és csak vársz. Ez az óceáni halászat titka.
— Vagy rossz pontot böktél ki, vagy rossz óceánt.
— Vagy a csali befejezhetné a nyafogást!

Chris_teena 

A vörösszemű prérifarkas elcsámborgott a város másik végébe, északra.

1. évad 1. rész – Bolygóközi blues
Chris_teena 

-Csillag hullott le az égből.
-Nem közönséges csillag volt, fiam. Az egy harcos könnye.
-Miféle harcos?
-Egy elveszett lélek. Aki végleg befejezte harcát. Egy nyomorult lélek, aki nem lelte meg útját a szellemek birodalmába.

1. évad 13. rész – Halál jazz

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján