Dr. Stone (Dr. Stone 1.) (2019–2019) 43

1 díj · 0 jelölés

Ooki Taiju végre összeszedi maréknyi bátorságát, és szerelmet vall Yuzurihának. Igazán peches egy srác, hogy pont ebben a pillanatban változik kővé az egész világ, vele együtt az imádott lány és ő maga is. Több ezer évnyi szoborlét után végre megtöri burkát, és elindul felfedezni a teljesen… [tovább]

japán

Képek 1

Szereposztás

Kobayashi YuusukeIshigami Senkuu (hang)
Ichinose KanaOgawa Yuzuriha (hang)
Furukawa MakotoOoki Taiju (hang)
Nakamura YuuichiShishiou Tsukasa (hang)
Kawanishi KengoAsagiri Gen (hang)
Murase AyumuGinrou (hang)
MugihitoKaseki (hang)
Maeno TomoakiKinrou (hang)
Numakura ManamiKohaku (hang)
Satou GenKuromu (hang)

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Bea_Csakegyolvasólány 

Meglepődtem, de komolyan. Egyáltalán nem volt rossz, sőt inkább izgalmasnak mondanám mind a 24 epizódot. Igaz, voltak néhányban felesleges részek, de ezek mellőzhetőek voltak.
Maga az alapötlet zseniális volt. Egy olyan világba csöppentem, ahol az emberek kővé váltak és csak évezredekkel később emelkedett ki belőle egy, aki képes volt ezt az állapotot megtörni. Ezért is szerettem meg Senkuu-t. Ő emelkedett ki a legjobban és a kedvencem lett. :)

molly_

Nagyon szórakoztató anime. Jó az alapsztori, miszerint egyik pillanatról a másikra kővé változik mindenki, és 3700 évvel később, egy olyan világban találják magukat a főszereplők, ahol már nincsenek modern kütyük, internet, járművek, mozi, gyorsétterem, elektronika, na szóval az égvilágon semmi, ami eddigi életükben megszokottnak és természetesnek számított, tehát indulhat megint a nulláról az emberiség. :D

Számomra Senkuu vitte a hátán az egész sztorit, nem az a tipik befordult zseni, hanem nagyon is szerethető karakter. A többiektől annyira nem estem hasra, nem is bántam különösebben, hogy Taijutól és Yuzurihától spoiler és a falusiak sem győztek meg. Bár Kohakut és a másik tudós srácot, Chrome-ot kedveltem.

Szóval ezért vontam le egy csillagot, a másikat meg azért, mert nekem néhol kicsit lassan haladt előre a sztori. Sajnálom azt is, hogy nem tértek ki arra, milyen volt a szereplőknek 3700 évig bezárva lenni a saját gondolataikkal. Mert hát ebbe már csak belegondolni is elég súlyos, de nem úgy tűnt, mintha bárkit is különösebben megviselt volna a dolog. Na persze simán lehet, hogy direkt nem foglalkozik ezzel az anime, hiszen a felmerülő komolyabb témák ellenére is elég lazán veszi magát végig.

Liliána_Tanács 

Eszméletlen milyen érdekes volt. Elkezdeni újjáépíteni a világot kb a nulláról, az azért nem semmi. A látványvilág szuper és már az első részben egy csomó minden történt. A karakterek érdekesek és rendkívül jók. A zene fantasztikus, élén az openingekkel! és az a dal a végén, nagyon megindító volt :)

Barbuus 

Tudom magamról, hogy viszonylag lassan haladok az animekkel szeretek egyszerre többet nézni válogatva de ez magába szipantott. Pár nap alatt megnézetem és mikor épp volt pár szabad percem azon kaptam magam, hogy azon gondolkozom, hogy tudnám nézni akkor is. Nem volt vontatott és érdekes volt hiába kételkedem az elején benne gyorsan be is indult a sztori. Nagyon pozitívan csalódtam most.

3 hozzászólás
Popovicsp87 

Őszintén szólva, az anime alapötlete nagyon tetszett. A kővé vált szereplők és a tudomány találkozása bizakodásra adott okot.
Ám ahogy elkezdtem nézni a sorozatot, kicsit csökkent a lalkesedésem. Ez egy tudományos shounen, tehát így is kell kezelni.
Maga a tudománnyal foglalkozó része érdekes, viszonylag követhető és szórakoztató, ahogy a szereplők megszerzik az alapanyagokat. Egy fizika-, vagy kémiahallgató animés biztos tépné pár helyen a haját, de én elvoltam vele.
A gondom akkor kezdődött, amikor visszapillantottak a múltba, hogy hogy is kezdődött ez az egész. spoiler Vagy itt a kővé válás problémája. Ha ilyen sokáig mozdulatlanná válnak, csodálom, hogy fizikailag topon vannak és egyből tudnak mozogni. Azt sem értem, hogy csak a madarak és az emberek váltak kővé? spoiler
Aztán ott vannak a szereplők. Senkuut is megírhatták volna „élőbbre”, de folyamatosan találkozunk idegesítő karakterekkel. Eleinte Taiju borzolta az idegeimet, majd az egyik őr, Ginrou. A végén már vízbe tudtam volna fojtani őket.
Az ellenfél sem piskóta, ők is úgy néznek ki, mintha egy szuperhősfilmből ugrottak volna ki. Tsukasa például puszta kézzel oroszlánokat intéz el és az az ideálja, hogy technológia mentes világot teremtsen. A spártai módszer mindig működik, mi?
Szerencsére azért a szereplők többsége szimpatikus volt és tényleg szórakoztató a sorozat. A kézműves például vicces lett, bár önismétlő a poénja.
Pár helyen azért nagyokat néztem, mert a gyógyszer adagolásánál és máshol is nem voltam biztos, hogy nem egy hentait nézek.

Ebben az évadban inkább a technikai fejlődésen van a hangsúly, mint a harcra, kíváncsi leszek, hogy mit nyújt a második évad.

Victorious 

Bevallom, hogy ez még nem az a pont volt a történetben ami igazán megnyert magának a mangában. Az majd a jövőbeni 3.évaddal jön el.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tetszett volna korábban, mert alapjában véve egy egyedi történet, többségében szerethető karakterekkel és érdekes alapkoncepcióval. Mégis hiányzott valami plusz ami szerencsére megjött később.
Maga az adaptáció jó, bejöttek a szinkronhangok és az animáció is, mindenképp volt 1-2 remek adalék is. A spoiler kifejezetten jól megcsinálták. Helyenként volt egy kevés felesleges flashback, de még nem volt vészes.

Hajzer_Aida 

A Dr. Stone egy eléggé meghatározó mű számomra, mert az első mangaélményeim között volt és hamar megszerettem az meg már más dolog, hogy egy jó ideje ezt is félbehagytam :P Újranézve is úgy gondolom, az animeadaptáció is jó lett.
Szórakoztató sorozat tudományos köntösben. A manga stílusa jobban tetszik, de az anime is jól néz ki. Senkuut még mindig nagyon kedvelem. Az átlagos agyatlan shounen főhősökkel ellentétben használja az eszét, és ezzel kompenzálja a gyengeségeit.
Várom a további találmányait :D

Gazuzangó 

Ilyen nagyon ritkán van velem (főleg, mert nem elég kevés sorozatot nézek végig többször), de ezt az animét ezerszer jobban élveztem második, mint első nézésre. Már előszörre is tetszett, érdekesnek tartottam az alapötletet, a történetet és persze Senkuu haját is. Viszont most, hogy újranéztem, teljesen átértékelődött bennem. Jobban magával ragadott, minden szereplőről úgy éreztem, most már jobban megértem, és a tudományos része is sokkal jobban érdekelt (talán, mert azóta már nekem is lettek olyan óráim). És ez nem minden, teljesen „ráfüggtem”, elkezdtem szinte naponta hallgatni a zenéit, folyton rajta gondolkodtam és majdnem mindenről a Dr. Stone jutott eszembe. Ha előszörre szerettem, most már imádom. A második évadot pedig gyorsan megnézem, amíg tart a lelkesedésem.
U.i.: Senkuu csak szerintem olyan elképesztően jó karakter? Ritka, hogy ilyet mondok, de elég jól néz ki, szerethető és nagyon magával ragadó a stílusa. Azt hiszem, az egyik (ha nem A) kedvenc főszereplőm lett (így, második nézésre).

krlany 

Ó, én ezt nagyon bírtam. Mindig volt valami izgi feltalálmány… és még majd csak most jön a java: StoneWar. Nagyon várom a 2. évadot.

Mamuszy

Huh, alig jutok szóhoz! :3
Szerintem egy nagyon különleges darab volt, érdekes történetvezetéssel, különleges történetszálakkal, na meg jó karakterekkel. Szeretem az ehhez hasonló gyöngyszemeket amikből az ember tanulni is tud,de ugyan akkor egy nagyon jó kis kikapcsolódást is nyújt!
Az első openinget imádtam, a második viszont nem igazán nyerte el a tetszésemet. Az endingek meg úgy igazából rendben voltak.
Összességében nekem nagyon tetszett, a második évadot, meg már nagyon várom! :3


Népszerű idézetek

Hajzer_Aida 

Senkuu: Nem arról van szó, hogy van olyasmi, amit a tudomány nem tud megmagyarázni. A szabályokat kell keresni a dolgok mögött. A tudomány csak a neve annak a hosszadalmas, és rohadt fárasztó erőfeszítésnek, amivel véghez visszük azt.

1. évad 1. rész – Stone World
Sunshine 

Senkuu: I was ten Billion percent certain that you were alive. There is no way a guy who was intent on confessing to Yuzuriha would give in after just a few thousand years. You aren’t that weak.

1. évad 1. rész – Stone World

Folytatása

Összehasonlítás

Dr. Stone


Hasonló filmek címkék alapján