Dr. Stone (Dr. Stone 1.) (2019–2019) 27

1 díj · 0 jelölés

Ooki Taiju végre összeszedi maréknyi bátorságát, és szerelmet vall Yuzurihának. Igazán peches egy srác, hogy pont ebben a pillanatban változik kővé az egész világ, vele együtt az imádott lány és ő maga is. Több ezer évnyi szoborlét után végre megtöri burkát, és elindul felfedezni a teljesen… [tovább]

Japán

Képek 1

Szereposztás

Kobayashi YuusukeIshigami Senkuu (hang)
Ichinose KanaOgawa Yuzuriha (hang)
Furukawa MakotoOoki Taiju (hang)
Nakamura YuuichiShishiou Tsukasa (hang)
Kawanishi KengoAsagiri Gen (hang)
Murase AyumuGinrou (hang)
MugihitoKaseki (hang)
Maeno TomoakiKinrou (hang)
Numakura ManamiKohaku (hang)
Satou GenKuromu (hang)

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

molly_

Nagyon szórakoztató anime. Jó az alapsztori, miszerint egyik pillanatról a másikra kővé változik mindenki, és 3700 évvel később, egy olyan világban találják magukat a főszereplők, ahol már nincsenek modern kütyük, internet, járművek, mozi, gyorsétterem, elektronika, na szóval az égvilágon semmi, ami eddigi életükben megszokottnak és természetesnek számított, tehát indulhat megint a nulláról az emberiség. :D

Számomra Senkuu vitte a hátán az egész sztorit, nem az a tipik befordult zseni, hanem nagyon is szerethető karakter. A többiektől annyira nem estem hasra, nem is bántam különösebben, hogy Taijutól és Yuzurihától spoiler és a falusiak sem győztek meg. Bár Kohakut és a másik tudós srácot, Chrome-ot kedveltem.

Szóval ezért vontam le egy csillagot, a másikat meg azért, mert nekem néhol kicsit lassan haladt előre a sztori. Sajnálom azt is, hogy nem tértek ki arra, milyen volt a szereplőknek 3700 évig bezárva lenni a saját gondolataikkal. Mert hát ebbe már csak belegondolni is elég súlyos, de nem úgy tűnt, mintha bárkit is különösebben megviselt volna a dolog. Na persze simán lehet, hogy direkt nem foglalkozik ezzel az anime, hiszen a felmerülő komolyabb témák ellenére is elég lazán veszi magát végig.

Liliána_Tanács 

Eszméletlen milyen érdekes volt. Elkezdeni újjáépíteni a világot kb a nulláról, az azért nem semmi. A látványvilág szuper és már az első részben egy csomó minden történt. A karakterek érdekesek és rendkívül jók. A zene fantasztikus, élén az openingekkel! és az a dal a végén, nagyon megindító volt :)

Gazuzangó

Ilyen nagyon ritkán van velem (főleg, mert nem elég kevés sorozatot nézek végig többször), de ezt az animét ezerszer jobban élveztem második, mint első nézésre. Már előszörre is tetszett, érdekesnek tartottam az alapötletet, a történetet és persze Senkuu haját is. Viszont most, hogy újranéztem, teljesen átértékelődött bennem. Jobban magával ragadott, minden szereplőről úgy éreztem, most már jobban megértem, és a tudományos része is sokkal jobban érdekelt (talán, mert azóta már nekem is lettek olyan óráim). És ez nem minden, teljesen „ráfüggtem”, elkezdtem szinte naponta hallgatni a zenéit, folyton rajta gondolkodtam és majdnem mindenről a Dr. Stone jutott eszembe. Ha előszörre szerettem, most már imádom. A második évadot pedig gyorsan megnézem, amíg tart a lelkesedésem.
U.i.: Senkuu csak szerintem olyan elképesztően jó karakter? Ritka, hogy ilyet mondok, de elég jól néz ki, szerethető és nagyon magával ragadó a stílusa. Azt hiszem, az egyik (ha nem A) kedvenc főszereplőm lett (így, második nézésre).

krlany 

Ó, én ezt nagyon bírtam. Mindig volt valami izgi feltalálmány… és még majd csak most jön a java: StoneWar. Nagyon várom a 2. évadot.

MoiraCarey 

Alapjáraton nem terveztem megnézni ezt az animét, de láttam, hogy mennyire megosztó (nem ezen az oldalon), és ez mindig felkelti az érdeklődésem. Nem most fejeztem be, mégis csak most írok róla, mert egyszerűen nem tudtam hova tenni. Ennyire vegyes érzéseim talán még sosem voltak egy alkotással kapcsolatban sem.

Az animére egy különös összeférhetetlenség, inkonzisztencia jellemző. A jellegzetes shounen elemeket ötvözi a tudománnyal. Itt az a probléma, hogy az egész koncepció, a történet tudományos igényű (lenne). Komolyan veszi magát, ugyanakkor mégsem. Egy ilyen rendkívül összetett koncepció és történet mellett nagyon furcsa látni az agyatlan, shounen-féle túlzásokat például: Egy ember nyers erővel legyőz egy oroszlánt ; A főszereplő 3700 évig képes folyamatosan és pontosan számolni az időt. A lélektani részébe meg ne is menjünk bele, hogy milyen érzés lehet VALÓJÁBAN egy kőburokban 3700 évig csak úgy létezni…

Ezt még úgy ahogy elnézném, ha az a tudományos igényű koncepció helytállna… De nem. Elképesztő buktatók vannak az egészben. Gyökeresen lett elrontva. Így meg nincs is miről beszélni, nincs kiindulópont: Ha már maga az alapkoncepció egy vérző seb, nem is lehet továbbhaladni. Arról nem is beszélve, hogy ahogyan halad előre a sztori, egyre több kisebb, a történet szempontjából szinte elhanyagolható kérdés vagy ellentmondás keletkezik, amelyekkel csak azért foglalkozik bárki is, mert a sorozat annyira szeretne tudományos lenni. Igazán kár érte, mert az egyik legérdekesebb ötlettel állt elő véleményem szerint.

A karakterek teljesen kidolgozatlanok. Mindenki kapott egy jól megjegyezhető jellemet, 3-4 tulajdonsággal. Egydimenziós bábuk. A reakciók kifejezetten valószerűtlenek sok esetben (itt az egész helyzetre való reagálásra gondolok elsősorban). Poénok szempontjából pedig számomra nagyon erőltetettnek hatott.

Ha teljesen objektív lennék, nem adnék ennyi csillagot sem neki, de az a nagy helyzet, hogy én kifejezetten kedveltem ezt az animét. Tetszett a hangulata, és amellett sem mehetek el, hogy mennyire jó volt az ötlet. A zenék és a rajzolás is elnyerte a tetszésem. Ha nem próbálja az ember úgy kezelni, mint egy Steins Gate-et például – hogy minden oldalról figyelmesen kielemzi, hátha talál benne egy kis logikai bakit – , akkor ez egy élvezhető shounen anime, semmi több. A tudományra csak gondoljunk díszítésként, semmiképpen ne vegyük komolyan.

MewIchigo_Fan_Daniel 

*Csak azért adok 9 csillagot, mert ennyi nem volt elég belőle. Viszont lesz második évad. Megérdemelné a 10 csillagot is, de „motivációképpen” legyen az a 9. :)*
Nagyon jó volt ez a tudományos, lényegében a nulláról újrakezdős téma. Jól összehozták a készítők. A karakterek jól kidolgozottak voltak, szinkron szempontjából is stimmelt minden. :) A zene (gondolok itt az anime alatt szólókra, az openingekre és az endingekre is egyaránt) tökéletesen illett az animéhez. A rajzolás/animáció hozta a 2019-es szintet. (A kicsikét távol lévő szemek zavartak az elején az „új generációnál”, bár ennek is megvan a maga bája. ^^)
Remélem a második évad is tartogat izgalmakat és hasonlóan szépre, jóra fog sikerülni. ^w^ :)

Mamuszy 

Huh, alig jutok szóhoz! :3
Szerintem egy nagyon különleges darab volt, érdekes történetvezetéssel, különleges történetszálakkal, na meg jó karakterekkel. Szeretem az ehhez hasonló gyöngyszemeket amikből az ember tanulni is tud,de ugyan akkor egy nagyon jó kis kikapcsolódást is nyújt!
Az első openinget imádtam, a második viszont nem igazán nyerte el a tetszésemet. Az endingek meg úgy igazából rendben voltak.
Összességében nekem nagyon tetszett, a második évadot, meg már nagyon várom! :3


Népszerű idézetek

Sunshine 

Senkuu: I was ten Billion percent certain that you were alive. There is no way a guy who was intent on confessing to Yuzuriha would give in after just a few thousand years. You aren’t that weak.

1. évad 1. rész – Stone World

Folytatása

Összehasonlítás

Dr. Stone


Hasonló filmek címkék alapján