Stranger Things (2016–) 998

13 díj · 42 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

A nyolcvanas évek természetfeletti filmjei – Steven Spielberg és John Carpenter művei – előtt tiszteleg a Netflix új, Stranger Things című sorozata, amely egy indianai kisvárosban játszódik, ahol egyik napról a másikra eltűnik egy fiatal fiú, és miközben az anyja hajtóvadászatot indít utána,… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 151

Szereposztás

Winona RyderJoyce
David HarbourJim Hopper
Finn WolfhardMike
Millie Bobby BrownTizenegy
Gaten MatarazzoDustin
Caleb McLaughlinLucas
Noah SchnappWill
Natalia DyerNancy
Charlie HeatonJonathan
Matthew ModineDr. Martin Brenner

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Stranger Things

121 tag · 117 karc · Utolsó karc: 2024. január 9., 09:57 · Bővebben


Kedvencelte 800

Várólistára tette 379


Kiemelt értékelések

tonks

A Netflix még arra is rávett, hogy ijesztő sorozatot kezdjek el nézni, és szerencsére amiben reménykedtem – hogy egyszerűen rohadtjó lesz – az bejött.
Az összes epizód kiemelkedően jó volt, remekül beosztották a 8 epizódot, szép kerek a sztori és olyan igazi, szórakoztató sorozatélmény, pont jól esett ebben a melegben.
Bárki nyugodtan kezdjen bele, én most kicsit jobban fogok félni a sötétben (mondjuk mindig is féltem), de wow, megérte.
Ilyet még sokat!

1 hozzászólás
Tiko 

Az egyetlen meglepő dolog a sorozattal kapcsolatban számomra az volt, hogy nem volt rémálmom utána :) Nem vagyok egy nagy horror-fogyasztó, inkább olvasni szeretem ezt a műfajt, nem nézni. Nagyon sokan agyondícsérték, szinte csak jó kritikát olvastam róla, sok mindennel rendelkezik amit külön-külön már önmagában is tudok értékelni egy sorozatban, így az nem volt kérdés számomra, hogy be fog jönni. A kérdés csak az volt, hogy mennyire.

Hát egy nap alatt a végére értem, végigjárva déltől este tízig az alábbi állomásokat:
– már az intrót is imádom
– atyaég mennyire cuki ez a gyerek
– ma este sem fogok aludni
– Winona Ryder zseniális
– ♥ Millie Bobby Brown ♥
– Stephen King vajon mit szólhatott ehhez, miközben ezt nézte
– Winona Ryder már egy kicsit sok
– az intró és az összes zene még mindig zseniális (Toto – Africa ♥)
spoiler
– jajj, ha ez lesz a vége bőgni fogok
– bőgés ipari mennyiségben
– VÉGE, na ne már
– vad keresés a neten, hogy mikor jön a második évad
– a gyerekszínészekkel készített összes interjú megtekintése :)

Nézzétek meg, nagyon jó, úgyis csak áradozni tudnék róla még hosszasan :)

Chriss 

Már olyan régóta várólistás volt, így gondoltam végre belevágok. Sok jót hallottam róla, de különösebb elvárásaim nem voltak. Aztán olyan hamar kedvenc lett, hogy észre sem vettem. Én ilyen jól összerakott, izgalmas sorozatot még nem láttam. Pedig nem szeretem a horrort, ez mégis úgy lekötött, hogy mozdulni sem tudtam a képernyő elől. És mennyire sajnálom, hogy véget ért… illetve, hogy pontosabb legyek… várni kell az ötödik évadra. Azért örülök, hogy úgy kezdtem bele, hogy négy évadot már leforgattak :) Itt minden működött, a gyerekszínészek pedig zseniálisak voltak. A nyolcvanas évek hangulatában lubickolhattam – bár még aprócska voltam ekkor – ami nosztalgikus érzéssel töltött el. Jó volt újra hallani Madonna Material Girl-jét, vagy a Neverending Storyt és a Ghostbusterst. Winona Ryder visszatérése is óriási volt. Olyan remekül hozta Joyce karakterét, hogy tényleg ott a helye a legjobbak között. A folyamatosan bővülő „világmegmentő kölyökcsapatot” is azonnal megkedveltem, kivéve Mike-ot. Ő valamiért az egész sorozat alatt taszított. Nem értem, miért őt tartják a banda szívének, mikor gyakorlatilag Tizin kívül senki más nem érdekli. Szerintem Dustin volt az, aki összatartotta őket. Ő is lett a kedvencem a kezdetben még csak négyes bandából, aztán később Steve, akinek a jellemfejlődése nagyon szép ívet ír le. Először Jonathan volt a szimpatikusabb, de utána már kicsit túlzásba viszi a nagytesó szerepkört, és kezd Will agyára mászni. Will-t pedig nagyon sajnáltam. Robint nem, mert tudja, mit akar, és bár kicsit kétballábas, minden helyzetből képes kidumálni magát. Ezt imádtam benne. Aki még nagy kedvenc, az Hopper. Az ő dumái voltak a legjobbak. Természetesen Tizenegy is ott van a kedvencek között. Millie Bobby Brown-t először az Enola Holmes-ban láttam, már ott meggyőzött. A sorozat pedig amellett, hogy minden perce izgalmas, olyan légkört teremt, ami beszippant és nem is igazán akarsz menekülni a hatás alól. Az évadoknál tetszett az a megoldás, amikor kicsit szétesett a csapat, és több szálon akcióztak. Nagyon jól kezeltek minden vonalat, nem vesztünk el a részletekben, és követhető maradt mindvégig a történet. A látvány is elsőosztályú, voltak helyzetek, amikor paráztam rendesen, a feszültségkeltés is jól működött. A gyomorforgatóbb elemeket is ellensúlyozta a különc csapattagok egymással való évődése. Jól elszórakoztatták egymást és minket is. Problémamegoldó képességük is elsőosztályú. Remélem, hamar befut a folytatás…

1 hozzászólás
Szeszj 

Már mikor megjelent akkor várólistás volt de valahogy mindig elmaradt, főleg mert mindenki annyira oda volt érte, és engem pont ezért hagyott hidegeden. De mostanában már mindenhol a sorozattal találkoztam, és egyszerűen muszáj volt megnéznem mert nagyon érdekelt, most így vissza gondolva sajnálom hogy nem kezdtem el évekkel ezelőtt, mert fantasztikus volt, még az első évad annyira nem nyűgözött le, úgy a további évadok egyre jobbak lettek főleg a negyedik évad ami számomra egyszerűen csak wow.
Örülök hogy elkezdtem még úgy is hogy nagyon sok minden le volt számomra spolierezve de még így sem veszített a sorozat varázsából. Így is voltak meglepő és fordulatos, izgalmas, rengeteg vicces és érzelmes rész is.
Maga a történet is érdekes volt, tetszett a felépítése, és a képi világa is nagyon szép főleg a Upside Down olyan részletes és gyönyörűen kialakított lett hogy csak ámultam! ^^
A szereplők is remekek, először azt hittem hogy a gyerek színészek bénák lesznek de egyáltalán nem, nagyon ügyesek voltak. De igazából mindegyik színész az, remek castingja van. Nehéz kedvenc szereplőt mondani mert nagyon sok szereplőt megkedveltem, pédául Steve aki az első évadban nagyon unszimpatikus volt, úgy a második évadtól hatalmas kedvenc lett, vagy Robin aki később jött de már az első pillanatól szimpatikus lett, szint úgy Eddie is nagy kedvenc, meg persze Enzo is.^^
De igazából 4 fő kedvenc van, Hopper, Murray, Dustin és Joyce, valahogy ők állnak hozzám a legközelebb de ez nem azt jelenti hogy Will, vagy Jonathan vagy éppen Nancy nincs a kedvencek között. Szint úgy Lucas, Max akikt igazából a második évadban nem nagyon kedveltem de most már egyre jobban kedvelem, vagy Eleven aki majdnem benne van a fő kedvenceimben csak néha kicsit sok, de egyébként egy fantasztikus szereplő.
Mike-kal már néha hadilábon állok az első 2 évadban olyan kis aranyos volt de a 3-dik évadtól már nagyon más milyen lett.
Új kedvencet avattam és alig várom hogy jöjjön a következő évad de tudom sajna hogy még nagyon messze van!
Tuti hogy újra fogom még nézni! ʕ✿ᵔﻌ•̀ʔ♡
https://nerdist.com/wp-content/uploads/2018/06/giphy-1-3.gif
https://nerdist.com/wp-content/uploads/2018/06/giphy-4.gif

Nihilchan 

1. évad: Momentán új kedvencet avattam, úgy érzem. Nem gondoltam volna, hogy ez a sorozat kedvemre való lehet, de tévedtem. Iszonyatosan élveztem minden momentumát, néhol tövig rágtam a körmöm, izgultam és aggódtam a legtöbb szereplőért. A gyerekek kiválóan játszottak, a felnőttek közül pedig Winona Ryder volt lenyűgöző. Bőven maradt még elvarratlan szál, szóval folyt. köv. Őszintén imádtam az összes epizódot. Jelenleg Will és Dustin a kedvenceim.

Theana 

Újranézéskor jobban szembetűntek bizonyos dolgok, és rájöttem, miért működik olyan jól ez a sorozat (legalább is eddig). Hihetetlenül élőek a szereplők, az érzéseik, a megnyilvánulásaik, a szándékaik annak ellenére, hogy milyen szürreális környezetben élnek és milyen hihetetlen dolgok történnek velük. Gondoljunk csak Hopperre, Mrs. Wheelersre vagy Willre a harmadik évadban. Mind nagyon emberi. Nem csinál felesleges drámát, vagy visong a mű problémái miatt. Egyszerűek és ezért megnyerőek.

A másik, hogy nagyon igényesek, nem csoda, hogy ilyen jó karakterei vannak a sorozatnak. Ironikus, hogy az ilyen gusztustalan lényeket ennyire igényesen részletezik. Zseniális. A különböző mellékszálak, ahogy a végén mind egybefonódnak, a szereplők összetettsége, a háttérben feltűnő jellegzetes 80-as évek stílus (külső megjelenés), a zenék (fantasztikusak), a képvilág, amely nem engedi, hogy mást nézz…
Eddig kb. ugyanarra a sémára épült mind a három évad, ami számomra kicsit elvett az élményből (és ahogy látom, ez így fog folytatódni), de annyira tetszett, hogy nem tudott eltántorítani. Szóval engem megvett a sorozat annak ellenére, hogy nem vagyok nagy sci-fi rajongó.

Ráadásul a szerelmi szálak sem zavaróak, a komoly helyzeteket ellensúlyozza mindig a komolytalanabb, de nem nevetséges (spoiler) és nem erőltetett a humora. Az ifjú színészek is jók… nagyon jók. Személyes kedvencem abszolút Millie. Rengeteg „millie-s” videót láttam és utána színészkedni látni… Le a kalappal előtte ilyen fiatalon.

Kikiriki

♥ 1. ÉVAD ♥
Imádtam. Hatalmas kedvencemmé vált a sorozat. Zseniális, izgalmas, és a nyolcvanas években játszódik, amihez nekem nincs sok közöm, mégis közel áll hozzám a szüleim miatt, mert ezeket a zenéket hallottam mindig itthon, ezt a stílust láthattam a szüleim kedvenc filmjeiben, a régi fényképeiken.
A szereplők nagyon a szívembe vésték magukat, nem is nagyon tudnék kedvencet választani magamnak, mindnyájukat imádtam, és nem is tudnám elképzelni nélkülük a sorozatot. Az évad utolsó része lett a szívem csücske, mégjobban szerettem volna, ha egy szép befejezéssel zárul, nem függővégessel, de hát ilyet nem kívánhatok a folytatás miatt. Már szokásommá vált, hogy a hétvégémbe, azokba a napokba, amikor itthon vagyok, beszorítok pár rész, szóval a heti egy Stranger Things rész nálam már kötelező.
A színészek lenyűgözőek, a zenék nagyon királyak és nagyon ötletes az egész. Vannak benne nagyon ikonikus jelenetek (például a karácsonyi égőkkel való kommunikáció), mondatok ("Friends don't lie"), zenék (Should I stay or should I go), amelyekre én mindenképp emlékezni akarok a továbbiakban.
♥ 2. ÉVAD ♥
Sokkal izgalmasabb volt, mint az első évad, egy csomó dolog történt. Új szereplők jöttek, voltak, akiktől búcsúznunk kellett, de egészében véve nagyon jó volt. Egy csomóan változtak meg benne jó irányban. Akiket még az első évadban nem szerettem, most már imádom őket, és nem tudnám nélkülük elképzelni a sorozatot, hisz ők is a csapat részévé váltak. Olyan jó, hogy az első évad utolsó részében épp karácsony volt, és ennek az évadnak a végén is. A zenék most is menők voltak, jobban megismerhettük Willt, és ezek az effektek is szépek voltak, valamint sok-sok dolgot megtudhattunk a múltból. Kedvenc részem az évadból az utolsó, mert nagyon izgalmas volt, az utolsó 10 perc pedig csodálatos és gyönyörű. :)

liliannahorvath

Egyik nap még nem is tudtam a sorozat létezéséről, aztán másnap meg ezzel volt tele az egész internet. Nem viccelek, youtube, közösségi oldalak, angol oldalak, MINDEN.
Természetesen nekem tudnom kell,hogy mi az,amiért mindenki oda van.
Így hát rákerestem.
Horror és thriller…. Hmmmmm. NOPE.
Én nem vagyok nagy rajongója a horror/thriller sorozatoknak-filmeknek (okés nem szeretem ezt a műfajt,megijeszt és…egyszerűen nem szeretem)
De adjunk neki egy esélyt, igen,igen más,mint amit szoktam nézni (vígjáték,dráma stb.), de nézzük meg az első részét. Hátha tetszeni fog. Így is lett, és íme itt vagyok én,aki retteg már a horror filmek gondolatától is, és most írom ezt az értékelést.
Annyira örülök,hogy helyesen döntöttem és végig néztem ezt a fantasztikus sorozatot!
Még soha életemben nem láttam ehhez foghatót.
A színészek fantasztikusak, a gyerekektől padlót fogtam,hogy mennyire tehetségesek.
Dustin,Lucas,Mike, Will és Eleven. HOGYAN??? Ó te jó ég. Hihetetlenek voltatok!
A női karakterek igenis szerethetők és badass-ek, és ennek én nagyon de nagyon örültem. GIRLPOWER
Nincsen unalmas rész, az egész történet zseniálisan fel van építve, az írok tudják,hogy mit csinálnak.
Én végig nevettem, sírtam a szereplőkkel együtt, nálam ilyen még nem volt. az utolsó részt végig bőgtem, nem volt szép látvány,uhh…
Véleményem szerint jobb,hogy nem derült ki minden az első évadból. Helyette megtudtuk a szereplők háttértörténeteit, illetve nem az egészet csak részleteket. Nagyon szépen,folyamatosan „adagolta” az információkat részről részre a sorozat.
Igényes sorozat, kiemelkedő színészekkel, izgalmas,rejtélyes történettel és gyönyörű filmképekkel.
Elégedett vagyok-e a fináléval?
Hát persze hogy nem! Annyi minden fog még történni, érzem én! Apró kis nyomokat is lehetett látni a fináléban,amik a 2.évadra utalnak, én már alig várom.
Nálam abszolút kedvenc lett, jöhet a 2.évad!

Dustin…. ó te jó ég Dustin a kedvencem. Kis aranyos,éhes,fogatlan, bátor kisfiú. Dustin a kisfiú változatom, eléggé hasonlítunk,ami fura. Kivéve,hogy én nem a 80-as években élek…még jó

Yuuko 

Mivel nagyon népszerű sorozat, én is kíváncsi voltam rá. Ennek ellenére elkerültek a hatalmas spoilerek, gyakorlatilag úgy kezdtem bele, hogy nem is tudtam miről fog szólni a történet. Az elejét kicsit untam, de aztán nagyon beindult a sztori. Mindenképpen folytatni fogom.

Zahra 

Elég ütős eső évad lett, csak azt sajnálom, hogy ilyen kevés rész van. Voltak benne elég ijesztő részek, amitől rendesen megborzongtam, végig fenntartotta a feszültséget és a színészek is kiválóan játszottak, még a kisgyerekek is.


Népszerű idézetek

lipotdorka

Maybe I'm a mess. Maybe I'm crazy. Maybe I'm out of my mind! But, God help me, I will keep these lights up until the day I die if I think there's a chance that Will's still out there.

Lexy

Jonathan: The thing is, nobody normal ever accomplished anything meaningful in this world.

Ashtray_Heart

Mike: If anyone asks where I am, I've left the country!

Kopaszkutya 

– Do you seriously wanna fight the Demogorgon with your wrist rocket?
– That's like R2-D2 going to fight Darth Vader.

Christinewinchester 

Hopper: I'm just gonna be out here myself, eating all this candy. I'm gonna get fat! It's very unhealthy to leave me out here! I could have a heart attack or something.

Christinewinchester 

Hopper: I don't hate it, by the way. This whole, look. It's kinda cool.
Eleven: Bitchin'.
Hopper: Okay. Sure. Bitchin'.

Masni 

Hopper: Oh, Jesus!
Eleven: Ghost.
Hopper: Yeah, I see that.
Eleven: Halloween.
Hopper: Sure is.


Népszerű triviák

UViki 

Gaten Matarazzo, aki Dustint játssza a sorozatban, korábban hiába járt meghallgatásokra, a betegsége miatt nem kapott szerepet. A Scheuthauer-Marie-Sainton szindrómában szenvedőknek máshogy fejlődnek a csontjaik és a fogaik, gyakran hiányzik a kulcscsontjuk, és alacsonyabbra nőnek. Matarazzo-t általában azzal utasították vissza, hogy egészéges szerepre keresnek színészt, és ezen nem szeretnének változtatni. A Stranger Things alkotói viszont beleírták a betegségét a sztoriba.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Gaten Matarazzo

1 hozzászólás
UViki 

A kellékesek a demogorgont megépítették ahelyett, hogy számítógépes effektekkel állították volna elő. Összesen 24 motor kellett ahhoz, hogy a szörny szája kinyíljon és bezáródjon. A demogorgon arcát megmozgató szerkezetet egy kis hátizsákban rejtették el, amit bebújtattak a szörny bőre alá.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

2 hozzászólás
UViki 

A Dustin-t játszó Gaten Matarazzo elmondta, hogy a legtöbb vicces jelenet improvizáció volt.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Gaten Matarazzo

UViki 

Mike nővérének barátját, a vagánykodó Steve-et az első évad végén ki akarták nyírni a sorozat írói. “Egy nagy köcsög lett volna” – mesélte Ross Duffer, de aztán megtalálták a szerepre Joe Keery-t, akivel annyira jó és összetett karaktert tudtak belőle csinálni, hogy úgy érezték, óriási hiba lenne kiírni a történetből.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Ross Duffer · Joe Keery

UViki 

Eleven, a szuperképességekkel bíró kislány szerepére 246 gyerekszínész jelentkezett, de már a meghallgatáson egyértelmű volt, hogy Millie Bobby Brown a befutó. “Annyi féle érzelem futott át rajta mindössze néhány perc alatt, hogy olyan volt, mint egy földönkívüli lény, aki akkor érkezett meg a Földre” – nyilatkozta a sorozatot alkotó testvérpár egyik tagja, Ross Duffer.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Millie Bobby Brown

UViki 

A Max-et játszó Sadie Sink minden nap több órán keresztül tanult gördeszkázni 3 hónapig.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Sadie Sink

UViki 

Charlie Heaton (Jonathan) és Natalie Dyer (Nancy) a valóságban is egy párt alkotnak.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Natalia Dyer · Charlie Heaton

UViki 

Az Eleven-t játszó Millie Bobby Brown nem hall az egyik fülére.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Millie Bobby Brown

UViki 

Millie-nek a végső forgatásig nem merték elárulni, hogy le kell majd vágnia a haját.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Millie Bobby Brown

UViki 

Millie valójában utálja a gofrit.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

Kapcsolódó művészek: Millie Bobby Brown


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján