Sweet Home (Sweet Home 1.) (2020–2020) 78

Miközben az emberek vérszomjas és félelmetes szörnyekké válnak, egy zaklatott kamasz és szomszédai a túlélésért küzdenek — és próbálják megőrizni emberségüket.

koreai · magyar

Képek 32

Szereposztás

Song KangCha Hyun Soo
Lee Jin WookPyeon Sang Wook / Wook Pyeon
Lee Si YoungSeo Yi Kyung
Park Kyu YeongYoon Ji Soo
Lee Do HyunLee Eun Hyuk / Hyuk Lee
Go Min ShiLee Eun Yoo / Eun Lee
Go Yoon JungPark Yoo Ri
Kim Gab SooAhn Gil Seob
Kim Nam HeeJung Jae Heon
Kim Sang HoHan Du Sik

További szereplők

Sweet Home (2020–2020)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
Netflix

Streaming
Netflix

Kedvencelte 24

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Shad 

Vessetek meg érte, nekem ez tetszett. Tény, hogy irgalmatlan sok művér volt és a horror részét sokszor azért nem tudtam komolyan venni, mert az egésznek volt egy képregény feelingje és a szörnyek is abszolút olyanok voltak, mint ami egy képregényből szabadult ki. Szerintem szándékosan csinálták ilyenre a CGI-t. IMÁDTAM a zenéjét, főleg a harcok alatt:) Sztoriban picit lassan indultunk és igazából nem is nagyon van sztori vagy ami lenne azok irgalmatlan nagy kérdésekké válnak a végére:D Egy dolog miatt húzok le egy pontot és ez a vége… ha lenne második évad és válaszaim a tonnányi kérdésre:D A végén Hyun Soo átalakulásánál ahh mamám groteszken gyönyörű volt a srác:D Legtöbb karakter az elején péklapáttal agyonverős volt, de szép lassan összekovácsolódtak:)
Megértem az emberek miért pontozták le, de nekem ez akkor is tetszett:D

8 hozzászólás
scheszti 

Hát ez idetapasztott a képernyő elé rendesen! XDD
Hónapok óta mondogatjuk lányommal, hogy megnézzük, végre sor került rá és omg, én ezt imádtam! :))))

Az elején sokszor volt Happiness-feelingem (tudom, ez előbb volt :D), a rettenetesen eltúlzott műszörnyek és az egyre igazibb emberi szörnyetegek miatt, de azért nem volt zavaró.
Imádtam a zenei aláfestéseket, és volt egy pár olyan jelenet, aminél csak tátottam a számat, annyira gyönyörű volt (a maga groteszk módján is). A szereplők közül is sokat megkedveltem, volt egy pár hatalmas kedvenc spoiler és volt egy pár, akinek néha még szörnyebb véget kívántam volna.

A vége nem az igazi, illetve rengeteg kérdést hagy maga után és ordít a folytatásért. Kíváncsi lennék a webtoonra, mennyiben tér el, illetve mit kezdtek a végkifejlettel..
Azért Song Kang hatalmas volt, figyelni fogom a srácot a továbbiakban is. :))

kkata76 

Nálam ez egy nagy 10-es, minden tetszett benne a történettől a színészeken át a zenéig, és nagyon remélem, hogy nem kell sokat várnom a folytatásra.

Kiskakukk 

Borzasztó volt. Nem azért, mert félelmetes.

AMI TETSZETT, és amire a 3 csillagot kapja:
– jók a zenék
– A főszereplő srác öngyilkosságos, iskolai zaklatásos vonala tök jó. (Annak idején ezért is került várólistára nálam a sorozat… Kár, hogy ez a téma csak kb. 20 perc volt. -_-.)
– Lee Do Hyun-nak, a puszta létezése és jelenléte miatt. (A karaktere inkább no comment.)

AMI NEM TETSZETT:
– Nem volt történet. Két mondatban össze lehet foglalni, mivel húzták el ezt a 10 x 50 percet… Jönnek a szörnyek, locsi-fecsi a semmiről, emeletről le, emeletre fel… Hagyjuk már. Halálra untam magam.
– Gagyi szörnyek. Ráadásul mindegyik hülye, mint a s*gg.
– Gagyi hangulat.
– Kétbites, ostoba karakterek. (Az is sokat elárul, hogy a tolószékes fickó volt a legtalpraesettebb az egész bagázsból.)
– Nem folyik, hanem ömlik a vér. Kezet foghat ezzel a szintén „zseniális” filmmel. -_–

Hjajj, nagyon rossz volt. El sem hiszem, hogy a szabad szombatomat erre a szutyokra fecséreltem. @_@

b_vivi

A teljes értékelés a blogon olvasható: http://koreaekkoveiblog.blogspot.com/2021/03/sweet-home.html
"Mérges vagyok. Vagy inkább csalódott és szomorú. Mint átlagos drámanéző lehet, hogy annyira nem akadtam volna ki a sorozaton… De mint az eredeti webtoon olvasója, nagyon is. Aki követi a blogom, tudja, hogy a Sweet Home webtoon az egyik kedvencem, oda meg vissza voltam érte, mikor olvastam. Talán ezért is voltak magas elvárásaim a sorozat felé, amiket sajnos nem tudott megugrani; de még a közelében sem ért. Egyre inkább azt érzem, hogy a Netflix kezébe nem szabad sorozatot adni, és a webtoonokat is vagy hagyjuk meg webtoonnak, vagy csináljunk belőle animét, mert az ezerszer jobban mutat.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy azok a „szörnyetegek”, amiket ebben a sorozatban összehoztak nemhogy ijesztőek nem voltak, de egyenesen nevetségesek. Egyszerűen nem tudtam komolyan venni az ijesztő jeleneteket, mert elkapott a röhögés ezektől a CGI-os, gagyi, kisgyerekek ijesztgetésére sem alkalmas monstrumoktól. Igen, ezerszer jobban mutattak volna egy animében. Azért az ember egy Netflixtől azt várná, hogy ennél minőségibb és valósághűbb munkát végez… És mivel a szörnyetegek egyszerűen nem lehetett komolyan venni, odaveszett az egész sorozat horror beütése. Ami azért is nagy csalódás, merthogy a webtoonban nem csak a szörnyetegek, és nem csak az akció jelenetek, hanem a szereplők háttere, cselekedete, egymással való kapcsolata, és a belső vívódásuk adta a horror hangulatot. Az előbb felsoroltakat ez a sorozat hírből sem ismerte." Az értékelés a blogon folytatódik: http://koreaekkoveiblog.blogspot.com/2021/03/sweet-home.html

K_A_Hikari

Ez volt az a sorozat, aminek a nézése közben majd befejezve se tudtam, hogy én amúgy miért is nézem? :D
Horrornak röhejes gyenge, talán az első 1-2 részben még felhúztam a szemöldököm, hogy mik ezek az undormány szörnyek, aztán már azt sem, totálisan fapofával néztem a részeket. Valahol a vége felé meg erősen elgondolkodtam, hogy félbehagyom, de akkor már olyan kevés rész volt hátra, hogy csak sóhajtottam egyet, és rászántam egy estét, hogy befejezzem.
Nem jött be, pedig az alapötlet nem volt rossz.

Dorka50 

Nem a szörnyektől kell félni… Milyen igaz. Legalábbis legtöbbször. A sztori semmi extra. Megtörténik a baj és az emberek próbálnak túlélni, és persze egymás ellen fordulnak páran. Na de… Azért csak kijön mindenkiből az igazi énje, amikor átváltozik. Nagyon ötletes szörnyeket találtak ki és a látvány csillagos ötös! Minde rész tartogatott valami érdekességet a túlélőkről és mindig jött valami új szörnyi akit le kellett győzni spoiler. A vége pedig a szokásos spoiler

kookachu 

Csak azért nem 10 csillag, mert a rohadt idegesítő karakterek nem murdeltek meg elég hamar :D

De egyébként picit lassú volt talán a meder és nem kaptam választ a legfőbb kérdésre: Hyunsoo miért? És hogyan? De remélem a második évad majd ezt is elmagyarázza. Érdekes volt látni, hogy a vidám karakterből milyen hikikomori lett a főszereplőnk és a végén mégis hogy magára talált; akárcsak a többi karakter. Honnan indultak és hova jutottak – majd egy ilyen katasztrófa helyzet kiből mit hoz ki. Meglepően sok karaktert felismertem más sorozatokból, pedig messze gyenge vagyok még a kdramakból, úgyhogy ennek örültem, hogy azért megragadnak az emberek (kár, hogy mindegyik amúgy full idegesítő szerep miatt. Na mindegy)

Nem vártam semmit amúgy, a vér hektoszámra folyt és a szörnyek még néha viccesek is voltak ("nem… láátokk"), összességében szerintem egy tök izgalmas apokaliptikus sorozatot kaptam.

Criala 

Az utolsó rész végével nem tudok igazán mit kezdeni, az kicsit zavaros volt számomra, de azt leszámítva nagyon tetszett!! Egyből ment is kedvencnek.
A CGI eltúlzott, ami az elején kicsit zavart, de hamar meg lehetett szokni. A színészek nagyon jók, a karakterek nagyon jól kidolgozottak és hamar megkedvelhetőek, vagy megutálhatóak. :D spoiler
Remélem nem fogják elkaszálni, nagy kár lenne érte!!

Imoran 

Az utolsó rész miatt mínusz 1 csillag, kicsit érthetetlen lett a vége,de amúgy látványvilág, zene és a színészek és persze a sztori is jók voltak. A lényekből volt pár kedvencem, pl. a gólem vagy a pók, durván jól néztek ki.
Várom a folytatást!


Népszerű idézetek

b_vivi

Nem a szörnyektől kell félnünk. A legfélelmetesebbek az emberek.

1. évad 9. rész – Episode 9
b_vivi

Van olyan szörny, aki nem bánt embereket. De vajon lesznek olyan emberek, akik nem bántják a szörnyeket?

1. évad 9. rész – Episode 9
b_vivi

Embernek születtünk, emberként is kell meghalnunk.

1. évad 5. rész – Episode 5
b_vivi

Maga nem tudja, milyen érzés, amikor mások kezében van az élete.

1. évad 7. rész – Episode 7

Folytatása

Összehasonlítás

Sweet Home


Hasonló filmek címkék alapján