Alkonyzóna (1959–1964) 9

3 díj · 1 jelölés

Létezik egy ötödik dimenzió azon túl, amit az ember ismer. Olyan széles, mint a világűr, és olyan időtlen, mint a végtelen. A köztes tér a fény és az árnyék, a tudomány és a babona között. Az ember félelmének mélye és tudásának csúcsa közt húzódik. Ez a képzelet dimenziója. Ez egy olyan terület,… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Rod Serlingnarrátor
Earl HollimanMike Ferris
James Gregorytábornok
Paul Langtondoktor
Ed WynnLou Bookman
Murray HamiltonMr. Halál
Dana DillawayMaggie Polanski
Jay Overholtsdoktor
Dan DuryeaAl Denton
Martin LandauDan Hotaling

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Szencsike 

Egy filmtörténeti klasszikus, mai szemmel nézve talán furcsának is hathat, hiszen belelátunk az ’50-es, ’60-es évkbeli amerikaiak lelkébe. Furcsa belegondolni, hogy az 1960-as években még úgy hitték, gondolták, hogy az 1990-es évekre az emberiség már meghódította a világűrt. Érdekes volt látni az igazi amerikait: a férfiak a kenyérkeresők az asszonyok csinosan, kiskosztümben főzik nekik a vacsorát. Némelyik rész inkább az alkonyzóna filozófiai mélységeibe visz minket, mások pedig a sci-fisebb részeibe. 156 részből nehéz megmondani, hogy kinek milyen típusú epizódok jönnek be, de valamilyen szempontból érdekesek lehetnek, hiszen mind kimond egy-egy tanulságot (legyünk jobb emberek, legyünk nyitottak, ne hódoljunk be, mi az élet értelme stb.) amit a néző a saját szája íze szerint értelmezhet. Érdekes de vannak viccesebb epizódok is, amelyek jól jönnek a sok komorabb rész között. Igazából a legérdekesebb az lehet, hogy vajon 1959–1964 között vajon mit gondoltak az átlag amerikai nézők ezekről a kérdésekről. Ez az a sorozat, amit érdemes elővenni, mert a részek önállóan is élvezhetőek, és talán egy-egy újabb megtekintéssel ismét felfedezzük az Alkonyzóna ismeretlen terepeit.


Népszerű idézetek

Szencsike 

Rod Serling: There is a fifth dimension, beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is the middle ground between light and shadow, between science and superstition, and it lies between the pit of man's fears and the summit of his knowledge. This is the dimension of imagination. It is an area which we call The Twilight Zone.

Szencsike 

Rod Serling: You unlock this door with the key of imagination. Beyond it is another dimension: a dimension of sound, a dimension of sight, a dimension of mind. You're moving into a land of both shadow and substance, of things and ideas; you've just crossed over into the Twilight Zone.

Szencsike 

Rod Serling: You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead—your next stop, the Twilight Zone.

Szencsike 

Rod Serling: You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. Your next stop…the Twilight Zone.


Hasonló filmek címkék alapján