A visszatérők (2014–2020) 346

1 díj · 1 jelölés

97 évvel a szörnyű nukleáris katasztrófa után, ami az emberiség tudomása szerint végzett a bolygó nagy részével, 100 fiatalt küldenek le a bolygóra az űrben keringő állomásról, hogy ellenőrizzék lehetséges-e az élet a Földön.

angol
angol

Képek 718

Szereposztás

Eliza TaylorClarke Griffin
Bob MorleyBellamy Blake
Marie AvgeropoulosOctavia Blake
Paige TurcoDr. Abigail Griffin
Lindsey MorganRaven Reyes
Devon BostickJasper Jordan
Christopher LarkinMonty Green
Ricky WhittleLincoln
Isaiah WashingtonThelonious Jaha
Richard HarmonJohn Murphy

További szereplők

Kedvencelte 257

Várólistára tette 356


Kiemelt értékelések

elentiya 

Kezdeném azzal, hogy a kedvenc sorozatom. Annak ellenére is, hogy néha fejjel mennék a falnak, amikor elrontanak valamit, bár ez legtöbbször ebben az évadban fordult elő. Hosszú volt az út a végleges megoldáshoz, és még azon is tudtak csavarni egyet. :D
Jaha-n kívül jelen pillanatban nincs nagyon olyan szereplő, akit utálok. Persze ott van még Clarke is, de őt az elején még bírtam, és az utolsó részben is végre jó döntést hozott.
Rajtuk kívül nagyjából mindenkit bírok. Octaviat és Bellamyt pedig imádom. :D
spoiler
Rengeteg lehetőséget látok még ebben a sorozatban és remélem, hogy nem a következő lesz az utolsó évad.

blackbeakwitch 

El sem tudom mondani mennyire imádtam ezt a sorozatot és így az utolsó évad megnézése után hatalmas űrt érzek. Emlékszem tavaly kezdtem el nézni és annyira ráfüggtem, hogy talán 1-1,5 hónap alatt ledaráltam 5 évadot, aztán kijött a 6.évad, most pedig ledaráltam a 7.-et, egyben az utolsót.
Eszméletlenül pörgős és izgalmas, tele érdekes és erős karakterrel, akiket néha utálunk, néha pedig imádunk. Ha ki kellene emelnem egy karaktert, akkor talán Raven lenne az, akit elejétől a végéig imádtam, nem sokkal lemaradva tőle Octavia. Hihetetlenül erős női karakterek, bár egyébként is csak ilyenek vannak a sorozatban.
Engem lenyűgözött az évadokon keresztül építgetett disztópikus világ, a látvány gyönyörűen meg volt tervezve egyes helyszíneknél és nagyon ötletesek voltak a sci-fi elemek is.
Bár a 6-7. évad nekem gyengébb volt a cselekmény és néhány döntés miatt, de ugyanúgy élveztem és végigizgultam azokat is (meg persze fel is bosszantottak).
spoiler
A sorozat befejezésével kapcsolatban, csak annyit, hogy nem volt rossz, de jobbat vártam. Néhány dolog még mindig értelmetlen és maradtak bennem kérdések. spoiler
Octavia & Raven for president!! spoiler
Még így is az egyik legfantasztikusabb sorozat, amit valaha láttam és szerintem évek múlva biztos újra fogom nézni. :)
May we meet again. ♥

Kedves_Könyvek

Egyszerűen imádom. Hihetetlen dramaturgia és világépítés van mögötte, Bellamy, Clark, Raven és Octavia a kedvenc szereplőim, és remélem, jó sok évadot terveznek.

3 hozzászólás
Samantha

Mikor először említették meg ezt a sorozatot, azt mondták, hogy körlülbelül ugyanolyan, mint a The Walking Dead, ezért kíváncsian kezdtem neki az első résznek.
Úgy gondolom, hogy mindkét sorozatnak csak egy közös tényezője van, a túlélés. Míg a TWD egy apokaliptikus világban játszódik, ahol zombi kontra ember harc van, a The 100 egy apokalipszis utórengéseit mutatja be (legalább is kezdetben), ahol a természet a legnagyobb ellenség és persze saját maguk. Kifejezetten érdekesnek találom benne, hogy olykor nehéz témákat boncolgat, és majdnem minden rész végén felmerül a kérdés, hogy az ember jót tesze-e azzal a Földnek, hogy rajta él.
A történet kezdete rettentesen izgalmas, én viszont úgy látom, hogy az évadok haladásával egyre inkább megy le az a színvonal, amit az elsőben sikerült megütniük. Persze, még így is jó, érdekes, valamint fordulatokkal teliek a részek, viszont már körülbelül a harmadik évadnál elfordultak az alap koncepciótól, és gyakorlatilag megreformálták az egész sorozatot. Arról meg már persze vitatkozni lehet, hogy ez most jó vagy éppen rossz.
A szereplők mind fiatalok, de szerintem akad köztük egy-két kiemelkedő tehetség, mint például Lindsey Morgan. Remélem, hogy a sorozat befutásával sikerül tökéletesre fejlesztenie a színészkedését.

http://sam-s-blog.blogspot.hu/2015/09/sorozatajanlo-100.html

dodóó

24 óra leforgása alatt ledaráltam az 1. évadot.
Nem hiszem, hogy ennél többet kellene mondanom.
Egy nap alatt új kedvencet avattam. Ez nálam biztosan rekord. Meg enyhén megszállottság is.
ESZ-MÉ-LET-LEN ez a sorozat!!
Alig várom, hogy kb. egy hét múlva folytathassam a 2. évaddal.

2. évad:
Miután megnéztem az első évadot, tudtam, hogy a 2. évadban valamilyen sci-fivel kapcsolatos dolog fog történni, de erre nem számítottam.
Hogy lehet megírni/megrendezni/eljátszani egy sorozatot ilyen zseniálisan? Még sosem láttam ilyet, pedig van jó néhány sorozat, amit imádok.
Az összes kapcsolat és esemény úgy alakul, amire sosem számítottam volna. Alapból a disztópia, a sci-fi és a fantasy a legnagyobb kedvenceim, de ez a sorozat minden képzeletemet felülmúlt. Annyira összetett és kidolgozott! Fogalmam sincs, hogy mit tartogatnak az elkövetkező részek, évadok(?), de biztosan lenyűgöző lesz.

Az 5. évadot már elég nehéz volt elviselni. Mindig ugyanaz a séma volt. De ez az évadzáró nagyon-nagyon kellett a sorozatnak. Az üzenet, amit közvetít az emberiség felé… eszméletlen. A legszenvedősebb évad, de azt hiszem, kellett, hogy a 6. évadnak ilyen felvezetése legyen. Kíváncsi leszek rá.

2 hozzászólás
Rémálom

1. évad: Érdekes alapkoncepció, nulla kivitelezés, elég ramaty kezdettel. A végefelé már meg lehetett kedvelni a szereplőket, de igazából látszott, hogy a CW tévé romantikus sokszög sablonját akarták követni, de minden jobb lett, mikor a készítők abszolút szabad kezet kaptak. Az elején elég unalmas az egy probléma a túlélésben/egy rész felépítés. 6★

2. évad: Abszolút imádtam! Erős női karakterek, igazán izgalmas történet, ami felveti azokat a kérdéseket, hogy ugyan mi mindent megtennénk a túlélésért, akár a többi ember kárára is. Az egyik kedvenc könyvemet idézte fel – a benti Mt. Weather és a kinti világ párhuzamával, szóval még több bónuszpont jár neki. 9★
Kedvenc részek: 2x01 – The 48, 2x04 – Many Happy Returns, 2x06 – Fog of War, 2x07 – Long Into an Abyss, 2x09 – Remember Me, 2x10 – Survival of the Fittest, 2x12 – Rubicon, 2x15 – Blood Must Have Blood, Part One, 2x16 – Blood Must Have Blood, Part Two

3. évad: Leginkább a Grounder politikai manőverezések, a lelki traumák feldolgozása van a középpontban. Néha kicsit laposabb volt, de imádtam a mitológiát. 9★
Kedvenc részek: 3x07 – Thirteen, 3x15 – Perverse Instantiation – Part One

4. évad: 9★
Kedvenc részek: 4x03 – The Four Horsemen, 4x10 – Die All, Die Merrily, 4x13 – Praimfaya

5. évad: Sok kritikát hallottam a karakterizálásra erről az évadról, de őszintén 6 évvel később és olyan túlélési körülmények között, ahogy a karakterek voltak, szerintem reális volt. Kicsit elveszett mindenki, különösen szerettem, hogy mennyire boncolgatja, vajon az emberek természete tényleg háborút szül-e, még ha épp a kihalás szélén is állnak. Az évadból mondjuk én hiányoltam Clarke-ot, mint aktív résztvevőt, de attól függetlenül jó volt. 9★
Kedvenc részek: 5x04 – Pandora's Box, 5x08 – How We Get to Peace, 5x13 – Damocles (2)

6. évad: Kifejezetten tetszett az új helyszín, de még mindig úgy érzem, hogy az új karaktereknek lehetne mégis több filler része. Annyira elidőznék a drámáikon. Mindig sajnálom, ha Clarke kevés jelenetet kap. :P 9★
Kedvenc részek: 6x07 – Nevermind

7. évad: Hát vége. Történetileg ez az évad marha kihasználatlan, annyira érdekes sci-fi dolgok lehettek volna, de csak be vannak lógatva, a karakterívek valamennyire rendben vannak, főleg az évadzáróra szépen bezáródik a 4 főbb szereplő története, de azért sok volt a filler és a rosszul ütemezett flashback. 7★
Kedvenc részek: 7x11 Etherea

Zahra 

Több mint két évad után kijelenthetem, hogy az egyik legjobb sorozat amit eddig láttam. Egyike azon sorozatoknak amik az idő múlásával nem lesznek rosszabbak, hanem egyre inkább fejlődik.
Nagyon jók a karakterek és a történetvezetés is. A kedvencem Octavia és Lincoln de persze Bellamy is kedvenc.
Sok lehetőség van ebben a sorozatban és remélem nem fogják elszúrni.

LoveRosie

Pár napja ~pontosabban 4 napja~ kezdtem el nézni, és ledaráltam 1.5 évadot. Egy-két rész után anyum is becsatlakozott.

Teljességgel beleszerettem! Akció, vér, küzdés, élni akarás…
A szereplők nagyrészét néha meg tudnám ütni, a másik pillanatban pedig annyi szeretetet érzek velük kapcsolatosan, hogy az nem egészséges. ~Igen, Bellamy, rád gondolok!!~
Kedvenc párosom egyértelműen Octavia+Lincoln! Külön külön is imádom őket, de együtt a legjobbak! Nagyon nagyon nagyon szeretném, ha többet szerepelnének a sorozatban…! *--*

1 hozzászólás
Everrie 

Hát ez is véget ért. Most csak nagy vonalakban fogom értékelni a sorozatot itt. Az első két évad nekem kuka, tini drámázás, ami abszolút hidegen hagy. A karakterek számomra unszimpatikusak, kifejezetten Octavia, Clarke ekkor még. A harmadik-negyedik évad nagyon adja, szinte minden epizód úgy ért véget, hogy tátva maradt a szám, és alig vártam a következőt. Az ötödik-hatodik évadok voltak mégis a kedvenceim, bár a prime szál számomra valahol idegesítő volt. Örültem neki, hogy viszonylag hamar elvágták ezt a szálat, és annyira nem húzták, vitték tovább az utolsó évadba már. Na és akkor az utolsó évad. Nagyon ambivalens érzéseim vannak a hetedik évaddal kapcsolatban. Folyamatosan váltakozott nálam a „hű, ez de izgi” és a „ez mi a rossebb?!” érzések. Kissé olyan, mintha az egészet csak gyorsan összecsapták volna, a karakterek olyan semmilyenek voltak, van, aki alig szerepelt egész végig, a történet is össze-vissza haladt, érdekes történetszálakat indítottak el, aztán random elvágták őket, a végkifejlet meg … Megmosolyogtam, de nekem csalódás volt. Keserű szájízt hagyott maga után.


Népszerű idézetek

lipotdorka

– Clarke is in trouble.
– Clarke is always in trouble.

Theana 

Bellamy: Okay, princess, what now?
Clarke: Now we survive.

(4. évad, 1. rész)

Zeyna382

Jaha: I believe this is what they call having faith.
Murphy: Nah, I just have nothing better to do.

3 hozzászólás
Zeyna382

Raven Reyes: Grounder princess looks pissed.
Bellamy Blake: Our princess has that effect.

Zeyna382

Bellamy Blake: Octavia, Octavia, no. Let's give them something else to remember you by.
Octavia Blake: Yeah? Like what?
Bellamy Blake: Like being the first person on the ground in 100 years.
Octavia Blake: WE ARE BACKKKK! BIIIITTTCCCCHHHHEEEESSS!

Theana 

John Murphy: Hé, hé, hé, várj! Rád nem vonatkoznak a szabályok?
Finn Collins: Itt nincsenek szabályok.

(1. évad, 2. rész)

1 hozzászólás
Zeyna382

Bellamy: If I'm going to take orders from you, I need a better reason.
Clarke: I can't lose you, too.


Népszerű triviák

Puska

Ugyan a legtöbb adaptáció esetén megvárják a készítők, hogy a történet írója hogyan alakítja a szálakat és hogy megkezdődjön az izgalom, A visszatérők esetében ez épp fordítva volt. Kass Morgan még nem is publikálta munkáját, amikor már elkezdtek dolgozni a sorozaton.

Kapcsolódó filmek: A visszatérők (2014–2020)

A visszatérők (2014–2020)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján