Vámpírnaplók (Vámpírnaplók 1.) (2009–2017) 449

0 díj · 7 jelölés

Stefan Salvatore vámpír. Ezt azonban senki sem sejti a Mystic Falls Gimnáziumban, ahova váratlanul visszatér. Az iskolában beleszeret a gyönyörű Elenába, aki szülei halála óta képtelen magára találni. Szerelmüket azonban sötét titkok árnyékolják be. Bár Stefan békés életet él, bátyja, Damon… [tovább]

angol

Képek 41

Szereposztás

Ian SomerhalderDamon Salvatore
Nina DobrevElena Gilbert
Paul WesleyStefan Salvatore
Matthew DavisAlaric Saltzman
Kat GrahamBonnie Bennett
Candice KingCaroline Forbes
Steven R. McQueenJeremy Gilbert
Joseph MorganKlaus
Zach RoerigMatt Donovan
Claire HoltRebekah

További szereplők

Kedvencelte 332

Várólistára tette 159


Kiemelt értékelések

Emilie

Az első évadot utáltam, a másodikba beleszerettem, a harmadikkor eksztázisba estem, a negyediknél kétségeim támadtak, az ötödiknél összetörtem, a hatodiknál abbahagytam.

Greylupus

Az egyik legnagyobb rajongója voltam. Még arra is képes voltam, hogy kiutazzak Barcelonába, hogy találkozzak a színészekkel.
Imádtam, mert a történet izgalmas volt, tele csavarokkal, eleinte a szerelmi cívódásokat is nagyon bírtam, a hab a tortán pedig Ian Somerhalder volt, akinél tökéletesebb színészt nem találhattak volna Damon szerepére.
Az első 5 évad nagyon jó volt, imádtam, de onnantól kezdve hanyatlik folyamatosan:(. Sajnálom, mert nagyon ígéretesen kezdődött ez a sorozat, nagy jövőt jósoltam volna neki…

4 hozzászólás
crissy 

Tudjátok, ez a sorozat akkor kezdett el lefele csúszni a lejtőn, amikor több akart lenni, mint ami volt: egy YA fantasy történet. Amikor a szereplők és a színészek is egyre jobban nőttek fel, akkor már kicsúszott az egész a készítők kezeiből, és nem tudták kordában tartani, s már nem volt önmaga a sorozat. Volt olyan, aki kilépett szerintem pont ezekből az okokból, és szerény véleményem szerint nem kellett volna eddig húzzák.
Mégis… Most, ahogy néztem az utolsó részt, alig tudtam visszatartani a könnyeimet. És nem azért, ahogy véget ért, hanem pont azért, mert vége, és ezzel lezárult egy korszak. Azok, akik kb. velem egy idősek, szerintem ezen a sorozaton (is) nőttek fel, hiszen gimis koromban élte fénykorát. Én legalábbis háromszor is újranéztem az első néhány évadot. Szóval most búcsút intettem a tinédzserkorom egyik meghatározó sorozatának, és minden hibája ellenére megadtam neki a 7 pontot.
Viszlát, Vámpírnaplók. Egyszer talán ismét találkozunk…

LoneWolf 

Az 5. évadig bírtam és vége! Besokalltam. Ha a „Trónok Harcának” van ellentéte, akkor az a Vámpírnaplók, ugyanis itt minden lényeges szereplő életben marad, még akkor is, ha előtte minden évadban 6x leszúrták, elégették, vagy eltemették. Visszahozzák őket a szellemvilágból, begyógyítják a sebeiket, vámpírként térnek vissza, meg bla-bla-bla. Egyszerűen lehetetlenség kibírni ennyi időn át az Elena, Damon és Stefan trió öröklétes szenvedését. Inkább nézem végig 5x a Twilight-ot, lőjetek le, vagy Klaus tépje le végre mindenki fejét, de ne tovább!

UViki 

1. évad: Eredetileg akkor kezdtem el nézni a sorozatot, amikor részről részre vetítették a tévében, kétségtelen, már akkor magával ragadott. Az első évadban nekem abszolút Stefan volt a befutó, anno. Most viszont, már magam mögött tudva hónapok óta a sorozatot, más szemmel nézem és Damon a totál favorit.
Elena még mindig aranyos, ő a kedvenc női főszereplőm, bár néha spoiler sokkal jobban bírtam Katherine – t.
Sokat adott nekem a sorozat eddigi újra nézése spoiler.

Puska

Minden idők legjobb vámpíros sorozata!! ♥♥♥

nikol_24

4-5 évvel ezelőtt kezdtem el nézni a sorozatot, anyukám kollegáinak ajánlására. És onnan kezdve függője is lettem. Ledaraltám az addigi évadokat, majd az 5.évadnál már minden héten egy részt néztem, úgy ahogy kijöttek a részek. Gyakorlatilag az életem egy fontos részévé vált, a szereplők a barátaimmá váltak, akik minden időszakban melletem álltak.
Köszönöm L.J.Smith,hogy megírtad ezt a könyvet, ami alapján Julie Plec és Kevin Williamson megírhatta a forgató könyvet. Köszönöm a rendezőknek ezt a remek munkát. És a szereplőknek! Köszönöm Vámpírnaplók hogy az életem része voltál. Örökre a szívembe zártalak!
Viszlát Vámpírnaplók, Még találkozunk biztosan! <3

zsebibaba007

Guilty pleasure kategoria. Elejen nagyon imadtam, de rengetegeg esett a szinvonala. Klaus a legnagyobb arc benne, illetve Damon.

5 hozzászólás
MFKata

Az első pár évadot imádtam. Aztán a 100. részig bírtam azt is okkal néztem meg azóta nem bírom magam rávenni a folytatásra. Kicsit sok lett a végére.


Népszerű idézetek

Coffee

Damon: Ha én megölök valakit, attól elvárom, hogy halott maradjon.

3. évad 7. rész – Szellemvilág
Baly

Caroline: Mi tartott ilyen sokáig?
Enzo: Véresek voltak az ujjaim és nem reagált az érintőképernyő.

Marcsi 

Damon :Amikor rád nézek magamat látom. Egy kevésbé vonzó és intelligens kiadásban.

Treszka

– Miért nem hagyod, hogy az emberek meglássák benned a jót?
– Mert ha az emberek jót látnak, akkor el is várják azt. És én nem akarok mások elvárásai szerint élni.

Theana 

Damon: Nézed, ahogy alszom?

(6. évad, 10. rész)

Vivienkrisztina

Mason: I heard great things about you.
Damon: Really? That’s weird because I’m a dick.

Marcsi 

Nincs olyan, hogy rossz ötlet; csak rosszul végrehajtott.

blackbeakwitch 

Damon: A családi drámátok mellett a pokol valóságos Disneyland.

7. évad 8. rész – Ölelj meg, ölj meg!
blackbeakwitch 

Stefan: Caroline osztott-szorzott…
Damon: Caroline?!
Stefan: Nyugi, számológéppel.

5. évad 15. rész – Búcsúzik a lány

Népszerű triviák

blackbeakwitch 

A könyvsorozatban Katherine Pierce valódi neve Katherine von Swartzschild volt és német gyökerekkel rendelkezett, azonban mivel Nina Bulgáriában született, így a karaktere végül a bolgárul is beszélő Katerina Petrova lett.

Kapcsolódó filmek: Vámpírnaplók (2009–2017)

Vámpírnaplók (2009–2017)

Kapcsolódó művészek: Nina Dobrev

blackbeakwitch 

A második évad 12. részében megtudhatjuk Isobel telefonszámát (919-399-2507), amit rajongók milliói hívtak fel. A szám rögtön rögzítőre kapcsol és egy üzenetet hallhatunk Elenától, Stefantól és Damontól.

Kapcsolódó filmek: Vámpírnaplók (2009–2017)

Vámpírnaplók (2009–2017)

Kapcsolódó művészek: Ian Somerhalder · Nina Dobrev · Paul Wesley

blackbeakwitch 

Amikor szóba jött, hogy megfilmesítik A szürke ötven árnyalata könyveket, rengeteg színész felmerült a jóképű főszereplő szerepére, többek között Ian Somerhalder is. Erre utal az a jelenet a sorozat nyolcadik évadában, amikor Damon épp A szürke ötven árnyalata című könyvet olvasta.

Kapcsolódó filmek: A szürke ötven árnyalata (2015) · Vámpírnaplók (2009–2017)

A szürke ötven árnyalata (2015) Vámpírnaplók (2009–2017)

Kapcsolódó művészek: Ian Somerhalder

blackbeakwitch 

Eredetileg Ashlee Simpson-nak szánták a készítők Elena Gilbert szerepét, de Ashley Tisdale is esélyes volt – utóbbi azonban nem jelent meg a meghallgatáson.
Végül Nina Dobrev-nél landolt a szerep, aki nagyon beteg volt a meghallgatása napján, így videóra vette azt a részletet, amit el kellett volna játszania és elküldte e-mailben a rendezőnek.

Kapcsolódó filmek: Vámpírnaplók (2009–2017)

Vámpírnaplók (2009–2017)

Kapcsolódó művészek: Ashley Tisdale · Nina Dobrev · Ashlee Simpson

blackbeakwitch 

A sorozat hatodik évadának összes epizódjának címe egy-egy 90-es évekbeli dalhoz fűződik.

Kapcsolódó filmek: Vámpírnaplók (2009–2017)

Vámpírnaplók (2009–2017)


Folytatása

Összehasonlítás

Vámpírnaplók


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján