Inni és élni hagyni (2008–2014) 187

2 díj · 15 jelölés

A tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak nincs szükségük többé emberekre, hogy napi szükségleteiket fedezzék, és – ha kényelmesen nem is, de szabadon – sétálhatnak halandó társaik között. Bár azáltal, hogy embertársaik lekerültek étlapjukról, legendabeli… [tovább]

angol

Képek 27

Szereposztás

Anna PaquinSookie Stackhouse
Stephen MoyerBill Compton
Alexander SkarsgårdEric Northman
Ryan KwantenJason Stackhouse
Rutina WesleyTara Thornton
Sam TrammellSam Merlotte
Nelsan EllisLafayette Reynolds
Chris BauerAndy Bellefleur
Deborah Ann WollJessica Hamby
Jim ParrackHoyt Fortenberry

További szereplők

Kedvencelte 82

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

Nevra 

True Blood. Mikor elkezdtem, akkor pár rész után félbe hagytam. Majd mondta valaki, hogy Ő nagyon szereti és folytassam mert nagyon jó. Így is tettem. Pár rész múlva már a sorozat szerelmese lettem. Megvan benne minden ami kell: rengeteg vámpír, sok vér. spoiler Nagyon szerettem ezt a véres stílust. A vámpírok itt legalább „igazinak” tűntek. Nem mint az Alkonyatban..
Mikor először megláttam Pam-et… Azonnal a kedvencemmé vált. Imádtam a stílusát, a beszédét, mindenét. A ruhái ohh:3 Aztán ott van Jason. Na ő is nagy kedvencem volt. Szinte minden egyes mondatán, tettén, sírva nevettem. Nélküle nem lett volna ilyen jó a sorozat. Eric: wooo na ő aztán dögös volt, imádtam. Pam és Eric voltak a kedvenc vámpírjaim, remek páros. Oh, és nehogy elfelejtsem Lafayettet. Kb. az egyik legjobb stílus?:D A szövege állati volt. Egy ideig Tara-t is szerettem. Viszont Sookie…anyám. Tudom, hogy ő a főszereplő, de túl sok belőle! Hát őt nem csíptem bocsi. Bill. Hát párszor hasonlított Edward-ra. Hát róluk ennyit.
A főcímdal egyszerűen tökéletes. Most is ez a csengőhangom.:D

Ha látod az írományom, és nem kezdted el a sorozatot, akkor mindenképp tedd meg. Nem fogsz csalódni.:)

Én egy óriási fantasy rajongó vagyok, és minden megvolt ebben a sorozatban amire csak vágytam.

Kija 

Az új Tarzan film kapcsán jött velem szembe a sorozat, akkor már sokadjára, aztán poénból neki kezdtem és végül előtte ragadtam, 1 hónap alatt ledaráltam mind a 7 évadot és évek óta először megint kitört rajtam egy kicsit a vámpír láz.
Az 1. évad első 3 részében hatalmasakat szórakoztam Bill Edwardhoz méltó nyávogásán, de aztán valahogy többé vált számomra ez a sorozat és nem engedett el. Habár az 1. szezon nem lett a kedvencem, de a 2. és 3. már egyértelműen hatalmas szerelem voltak. Az előbbiben a Maryann szálat nagyon utáltam és Lora sem volt a kedvencem, de más karakterek simán kárpótoltak miattuk. Ilyen karakter volt pl. Jessica, akinek a karakterfejlődését öröm volt követni az évadokon keresztül vagy Jason is, aki hasonlóan nagy utat járt be, mint az előbb említett lány, csak kicsit másként, valamint a nem túl sok részben szereplő, de nekem hatalmas kedvenccé váló Godrick is.
Én úgy gondolom, hogy a sorozat mélypontját a 4. évad hozta el. Egyszerűen itt már egy kicsit túl sokat akartak a készítők a vérpárducokkal, boszorkányokkal, vámpírokkal és tündérekkel. Nem volt mindenre idő, szóval egyes szálak teljesen elsüllyedtek évad közben, amelyik pedig megmaradt nem lett rendesen kifejtve és persze ez volt az az évad is, ami a spoiler párost behozta, ami rettenetesen unalmasan lett szerintem megcsinálva.
Az 5. évad minden baromsága ellenére elhozta nekem a kedvenc párosom nagyobb együttműködését, Bill és Eric nagyon jók voltak együtt. Habár a története az évadnak nem volt valami nagy dobás, de simán verte az előzőt, itt már egy külön vérfarkasos szál is futott, ami tök felesleges volt mind ebben az évadban, mind az ezt követőkben, mintha csak Alcide miatt kellett volna fenntartani ezt a szálat. A 6. szezon volt az, amiben Sookie elkezdett nagyon idegesítő lenni, de az az évad is tűrhető volt, a spoiler kifejezetten izgalmas lett, mondjuk a spoiler fura volt.
A 7. évad meg már szinte csak a búcsúzkodásról szólt, tele volt kitöltő részekkel, de ettől függetlenül szerintem jobban is meglehetett volna csinálni.
Igazándiból a sorozat a végére körbeért és én szomorú voltam, hogy a kedvenceimet el kellett engednem, még úgyis, hogy rengeteg problémám volt a sorozattal. Így a végére viszont csak az maradt meg, hogy egy vicces, rettenetesen szórakoztató, érdekes társadalmi kérdésekkel foglalkozó, néhol borzalmasan megírt, bizarr és sok helyen undorító, de összességében remek sorozattól búcsúzok, ami sok remek órányi szórakozást adott nekem és rengeteg meztelenkedést, meg sok remek szálat és karaktert.
Ja és a zenei része is nagyon ott volt a sorozatnak, az end creditek zenéi, de maga az opening is nagyon el lett találva.

9 hozzászólás
LoneWolf 

Anno kb. a 3. évadig jutottam, de kaszáltam is, mert lényegében egy vámpíros témájú pornó volt az egész, Sookie, Tara és Lafayette karakterétől pedig a falat kapartam. Az HBO talán egyik legótvarabb saját gyártású szériája…

rhysciar

Úgy szerettem a sorozat elején, igaz, csak évekkel az első évad után kezdtem neki, körülbelül 2012–2013 körül. Könyvet nem olvastam, viszont rengeteg rosszat hallottam róla, és ezért örülök, hogy teljesen más lett a sztori, viszont a vége… az agyamra ment, hogy mindenki Sookie-ba szerelmes, és hogy végül ki lett a párja – inkább ne is beszéljünk róla.
A hangulata viszont felejthetetlen, és hála a jó égnek, amiért a vámpírok igazi vámpírok maradtak.

Szeszj 

Az egyik kedvenc sorozatom! :D Nagyon imádom! Annyira jó, sokat nevetem rajta, meg sírtam is egyes részeken! :D Fantasztikus! És Eric ohhh imádom! ^_^

Pennmenelien

Nem rossz, nem rossz, de azért annyira nem is jó. Ennek ellenére kíváncsi vagyok a történetre, de leginkább Alexander Skarsgard és az általa játszott Eric fogott meg az egész gárdából. Anna Paquin nem egy nagy durranás, Stephen Moyer pedig elmehetne egy színészképzőbe mimika és hangjáték órára. Ami negatívum, az az egyre több különféle lény, abból is elég konfliktus van, hogy vannak vámpírok és emberek. Néha pedig olyan gagyi jelenetek vannak, amelyeken csak nevetni tud az ember és ez is jócskán levesz az élvezeti értékből.

Imoran 

Talán a negyedik évadig jutottam, nem tudom, miért nem folytattam, mert nekem bejött, Lafayette a kedvenc karakterem :) Majd egyszer, ha nagyon nincs mit néznem, folytatom.

LittleLiar

1. Évad:
Én még mindig nagyon imádom ezt a sorozatot. Már egyszer végig néztem az egészetm, de még egyszer muszáj :D

2.Évad:
Már az egész sorozatot egyszer végignéztem, de még mindig vannak benne olyan részek, amikre nem melékszem. Jajj de most a vége… Mért nem lehetett boldog…?

Kontra_Judit 

Az első évadok nagyon tetszettek, aztán ellaposodott. Viszont a szereplőket nagyon eltalálták. Eric <3

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kija 

Pam: I am so over Sookie and her precious fairy vagina and her unbelievably stupid name! Fuck Sookie!
(S04X12)

1 hozzászólás
Treszka

Akit szeretsz, olyannak szereted, amilyen. Különben nem szereted.

chickette 

Sookie Stackhouse: He's your maker, isn't he?
Eric Northman: Don't use words you don't understand.
Sookie Stackhouse: You have a lot of love for him.
Eric Northman: Don't use words I don't understand.

gabicu

Erkölcsileg kifogásolható egy egész társadalmi csoportot elítélni, azért mert néhány tagja felelőtlenül viselkedett.

gabicu

Csak úgy lehet élni,ha bizonyos határokat átlépsz.

1. évad 7. rész – Burning House of Love
gabicu

Az embernek eljön az a pont az életében, amikor rájön, hogy mindent, amit addig hitt, csak belenevelték. Ritka, aki tudja, hogy ki ő valójában.

1. évad 9. rész – Plaisir d'amour
Kija 

Sookie: You just killed my Fairy-Godmother!
Eric: Sorry.

4. évad 4. rész – I'm Alive and on Fire
Treszka

Azt szokták mondani: „Hallgass a szívedre!”. De mi van, ha a szíved mindig ugyanazt a baromságot mondja újra és újra? Mi van, ha nem hagyatkozhatunk a szívünkre? Ha nekünk az eszünkre kellene hallgatnunk?

Treszka

Szeretlek. Még akkor is, ha néha legszívesebben a vizes vödröt húznám a fejedre.

Kija 

Sookie: I'm scared.
Eric: Death is scary. I've been avoiding it for a thousand years.
(S07X09)


Hasonló filmek címkék alapján