Buffy, a vámpírok réme (1997–2003) 137

Buffy the Vampire Slayer
44' · amerikai · akció, dráma, romantikus, fantasy, sorozat 16 !
7 évad · 144 rész

7 díj · 25 jelölés

Buffy Summers egy átlagos, 16 éves lány; leginkább a fiúk érdeklik, az iskola azonban annyira nem. Élete fordulatot vesz, amikor egy különös alak azzal áll elé, hogy ő nem egy mindennapi lány, hanem kiválasztott. A világon egyedül ő rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy vámpírokat… [tovább]

angol

Képek 22

Szereposztás

Sarah Michelle GellarBuffy Summers
Nicholas BrendonXander Harris
Alyson HanniganWillow Rosenberg
Anthony HeadRupert Giles
James MarstersSpike
Emma CaulfieldAnya
Michelle TrachtenbergDawn Summers
David BoreanazAngel
Charisma CarpenterCordelia Chase
Kristine SutherlandJoyce Summers

További szereplők

Kedvencelte 83

Várólistára tette 140


Kiemelt értékelések

Wee 

Gyakorlatilag meghatározta a kamaszkoromat :) Ráadásul Angel… hm… :)

2 hozzászólás
KillerCat

Szerettem,David Boreanaz és James Marsters nagy szerelem volt akkor :-)

4 hozzászólás
Zahra 

A sorozat eleje még elég gagyi, de ahogy haladunk előre fejlődik a minőség és érdekesebbé válik a történet. A szereplőgárdát pedig nem lehet nem szeretni.

Marcsi 

Imádtam tiniként. Jött egy sugallat úgy 3 éve, hogy nekem ezt újra kell néznem, így megint nekiálltam. Az első évad szörnyen nehezen csúszott. Régi, gyerekes és az őszintét megmondva elég gagyi, de a szereplők annyira szerethetőek no és Angel, hogy nem adhattam fel. Rengeteget változik mindenki, felnőnek, eltávolodnak, megerősödnek.
A korombelieknek kötelező!

Liv_Lovely 

Hát befejeztem ezt is. :( Hiányozni fog a sorozat. Nem tudom miért, de mindig vizsgaidőszakban néztem ezt a sorozatot… mi lesz így velem a maradék 2 félévemben?
Az első 4 és az utolsó évadot imádtam, szerintem az 5-6. kicsit gyengébbre sikerült.
Kedvenc karaktereim: Buffy, Anya, Spike (őt eleinte utáltam :D) és Angel. Persze volt néhány olyan karakter is, akiket ki nem állhattam (Tara, Faith, Riley).
Bár én „késve” kezdtem bele mivel a születésem évében kezdődött, de szerintem ez egy olyan sorozat ami teljesen megállná a helyét akkor is, ha ma lenne a premiere. Nehéz megfogalmazni, hogy mitől is jó ez a sorozat: nagyon szerethetőek a karakterei, izgalmas, jól vegyíti a „tini életet” a fantasy világgal, jó a humora és hát anno sok mindenben úttörőnek számított spoiler. Számomra kedves emlék maradt az a rész, spoiler mivel ezt épp akkor láttam, amikor magam is kollégiumba kerültem. Ugyanakkor voltak elég szomorú részek is spoiler.
Nem tudom, hogy lesz-e valami a reboot-ból de szerintem az már nem lesz ugyanilyen a megszokott csapat nélkül…

Kiskakukk 

Ez egy nagyon jópofa sorozat.
Limonádé kategória, tehát nem szabad véresen komolyan venni (szerencsére a sorozat se teszi önmagával), viszont igazán hangulatos, izgalmas, jók a karakterek és rengeteg humor van benne. :D Jópár helyen megkönnyeztem (mármint a nevetéstől :D).

amnézia 

Nem szeretem a vámpírokat (vérfarkasos vagyok), sem a velük kapcsolatos történeteket, néhány kivételtől eltekintve, ez pedig azok közül is kiemelkedik. Talán 10-12 lehettem, amikor elkezdtem nézni. Mindig a képernyő elé ültetett, több évad elteltével is tudott „újat” mutatni. Érdekes cselekmény, jó fej karakterek (btw, a női karaktereket sem szoktam szívlelni, ez e téren is kivétel), el nem laposodó történet.
Ezt is újráznom kéne.

LoneWolf 

Nagy kedvencem volt anno és még mai szemmel nézve is azt kell mondjam, lazán viszi a pálmát a mai, modern vámpíros szériákkal szemben. (Gondolok itt a Vámpírnaplókra és az Originals-ra.) Ennél valahogy sosem éreztem, hogy ellaposodna és bátran mertek pihenőre küldeni karaktereket hosszabb időre is, amire a TVD például nem képes. Buffy tehát továbbra is egyeduralkodó a maga nemében.

EBrody

A Maffiózókkal szokták egy kalap alá venni, mert minkét sorozat a televíziózás egy-egy mérföldköve volt, amik szakítani mertek a zsánerük tradícióival és új fejezetet nyitottak a maffia vagy tini drámasorozatok szerkesztésében, történetmesélésében.

Úgy kezdtük el nézni @Zikk-kel, akinek derengett még régről néhány rész vagy jelent, hogy tök jó, el lehet rá lötyögni. Hát… bárki bármit mond, ez nem egy kis matiné romantikus vámpíros tinisorozat… hanem az egyik legnyomasztóbb, legizgalmasabb, legeredetibb, legmeghökkentőbb és még rengeteg leglegleg!! Méltatlanul elfeledett és alulértékelt sorozat, és felfoghatatlan, hogy miért nem dobálták szét Emmy-díjakkal. Folyamatos beszédtéma volt köztünk @Zikk-kel az egyes részek, és a részek 80%-ból szerintem kitelne 1-1 disszertáció vagy valamilyen tudományos munka, mert annyira gyönyörűen össze van rakva minden egyes szó, minden egyes rezdülés, vagy annak megválasztása, hogy milyen filmre forgassanak, hogy évekig filozofálgathatnánk és emésztgethetnénk, a feléig sem jutnánk.

Úgyhogy igenis, minden idők egyik legjobb sorozata, és remélem, hogy mások is értékelni fogják a mélységét, a sötétségét és a korszakalkotóságát, amihez az elmúlt több mint 20 évben sem tudtak felérni.

GentleRain 

Tinikorom kedvenc és máig meghatározó vámpíros sorozata. Angelt utáltam benne, inkább Spike-ot szerettem (és szeretem ma is). A történet ugyan mai szemmel nézve picit gagyinak hat, de szerintem még ma is simán vállalható.


Népszerű idézetek

Jean

Giles: A könyveknek az illata az, ami leginkább megragadja a képzeletet. Egy apró virág, egy füstölő illata gyönyörű emlékeket ébreszthet, amik már feledésbe merültek.
Egy könyv illata, mindig sokféle.
Annak a tudásnak, ami a gépekből jön, nincsen, nincs teste, nincs múltja. Ott van, de rögtön elszáll. Még ha a könyv le is tűnt már, a benne lévő tudás kézzel fogható és van illata.

1 hozzászólás
kirA_S 

Buffy: What are you doing here?
Spike: Well…
Buffy: In five words.
Spike: Out for a walk… bitch.

hypedne

Buffy: Figyelj! Akarod tudni, hogy hangzik az én életfilozófiám?
Willow: Igen, mondd csak!
Buffy: Az élet rövid.
Willow: Az élet rövid?
Buffy: Nem túl eredeti mondás, de igaz. Tudod, minek pazarolni az időt a rettegésre, hogy mi lesz, ha egy fiú kinevet? Élvezd a percet, mert holnap talán halott leszel!

1. évad 1. rész – Üdvözlet a pokol szájában!
Jinx_Sniper

Spike: Felőlem akár a csendes éjt is játszatja egy tetves hárfán, de vedd ki a hátamból!

1 hozzászólás
s_l_m

A szerelem és a szenvedély kéz a kézben jár a bánattal és a harccal.

s_l_m

Szenvedély – mindannyiunkban megbújik. Alszik. Vár… és bár nem akarjuk, nem kérjük, végül felkavar. Kinyitja száját és üvölt, beszél hozzánk. Irányít. A szenvedély uralkodik rajtunk, mi pedig engedelmeskedünk. Mi más lehetőségünk lenne? A szenvedélyből merítünk legjobb pillanatainkban: a szerelem örömében, az utálat tisztaságában és a fájdalom extázisában… Néha elviselhetetlenül fáj. Ha tudnánk szenvedély nélkül élni, talán békességet találnánk, de akkor üresek lennénk. Üres szobák: lefüggönyözve, nyirkosan. Szenvedély nélkül – igazán holtak lennénk.

s_l_m

Elkezdetek beszélgetni, és minden remek: szereted és tetszel neki. Sokat vagytok együtt, az érzés egyre mélyebb. S egy napon, anélkül, hogy észrevennétek, rájössz, hogy szereted. Az idő megáll, és azt hiszed, hogy az egész világ csakis a tiétek, egyedül a tiétek. Egészen addig, míg egyikőtök lelép, és kitépi a másik szívét, amíg még dobog, és otthagyja a leggyalázatosabb állapotban szegényt.

ttiillyy

Buffy: Erre Kathy rávágta: „Osztozzunk.” És erre én: "Oh, igen? Akkor tessék…"(A levegőbe csapkod)
Oz: Nos ezek szerint megütötted vagy pantomimot adtál elő?
Buffy: Hüm, egyiket sem tettem egyelőre. De megérdemelné, nem igaz?
Oz: Senki sem érdemel pantomimot, Buffy.

s_l_m

Nyisd ki a szíved valakinek, és ő jól megszívat! Talán egyszerűbb, ha senkit sem engedünk be.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján