Buffy, a vámpírok réme (1997–2003) 87

Buffy the Vampire Slayer
44' · amerikai · akció, dráma, romantikus, fantasy, sorozat 16
7 évad · 144 rész

7 díj · 25 jelölés

Buffy Summers egy átlagos, 16 éves lány; leginkább a fiúk érdeklik, az iskola azonban annyira nem. Élete fordulatot vesz, amikor egy különös alak azzal áll elé, hogy ő nem egy mindennapi lány, hanem kiválasztott. A világon egyedül ő rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy vámpírokat… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Sarah Michelle GellarBuffy Summers
Nicholas BrendonXander Harris
Alyson HanniganWillow Rosenberg
Anthony HeadRupert Giles
James MarstersSpike
Emma CaulfieldAnya
Michelle TrachtenbergDawn Summers
David BoreanazAngel
Charisma CarpenterCordelia Chase
Kristine SutherlandJoyce Summers

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 54

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Wee

Gyakorlatilag meghatározta a kamaszkoromat :) Ráadásul Angel… hm… :)

2 hozzászólás
KillerCat

Szerettem,David Boreanaz és James Marsters nagy szerelem volt akkor :-)

4 hozzászólás
Marcsi 

Imádtam tiniként. Jött egy sugallat úgy 3 éve, hogy nekem ezt újra kell néznem, így megint nekiálltam. Az első évad szörnyen nehezen csúszott. Régi, gyerekes és az őszintét megmondva elég gagyi, de a szereplők annyira szerethetőek no és Angel, hogy nem adhattam fel. Rengeteget változik mindenki, felnőnek, eltávolodnak, megerősödnek.
A korombelieknek kötelező!

NannyOgg 

Az úgy volt, hogy amikor először elkezdte a magyar tv sugározni, megnéztem néhány részt – úgy kb. az első évadot –, de az Angel-féle vekengős szál nem jött be, és borzasztóan gagyinak tartottam a vámpírmaszkokat. Úgyhogy abbahagytam.
Évekkel (és évadokkal) később a legjobb barátom, aki szerelmes volt Sarah Michelle Gellarba, rávett, hogy töltsem le neki, és nézzem vele, és bár a vámpírmaszkok még mindig hülyén néztek ki*, sokkal jobban tetszettek a karakterek, örültem, hogy Angel meg az a barna hajú jócsaj eltűntek, és – Spike. Megaszerelmes voltam Spike-ba. Oké, miatta néztem. Azokat a részeket, amikben nem volt benne – mielőtt kvázi ő is főszereplő lett volna –, nem is nagyon néztem meg. De most komolyan, hát nem ő a legjobb és legéletrevalóbb pasi az egész sorozatban? De. (Azért néztem bele az Angelbe is. Mert megjelenik. És, hát, na.)

Még valami: a Once More, With Feeling című rész összes dalát tudom kívülről, és nemcsak rendszeresen énekelem is őket zuhanyzás közben, de néha konkrétan meg is hallgatom a CD-t. Ennyire gáz vagyok.

*Azok a vámpírmaszkok csak nem sikerültek sose. Mindig úgy éreztem, hogy egész jó kis történetek lennének itt, ha nem kapnék röhögőgörcsöt az első vérszívó láttán. Úgy azért nehéz.

1 hozzászólás
LoneWolf

Nagy kedvencem volt anno és még mai szemmel nézve is azt kell mondjam, lazán viszi a pálmát a mai, modern vámpíros szériákkal szemben. (Gondolok itt a Vámpírnaplókra és az Originals-ra.) Ennél valahogy sosem éreztem, hogy ellaposodna és bátran mertek pihenőre küldeni karaktereket hosszabb időre is, amire a TVD például nem képes. Buffy tehát továbbra is egyeduralkodó a maga nemében.

Stone 

Ennyi év után is élvezetes volt és haláliak a dumák benne.

mvancsika 

Ez a sorozat nekem is tinikori kedvenc volt. (Akkor még nem csillogtak a vámpírok, és nem jártak iskolába.) Az első három évadot imádtam, a negyedik és az ötödik kicsit nehezebben emészthető volt számomra, az utolsó két évad pedig elég felemásra sikeredett.
Spike-ot én is nagyon bírtam, főleg a humorát. spoiler
Bár igaz, hogy az ötödik és a hatodik évadban volt néhány elképesztően jól sikerült rész.
spoiler

Andro 

Tinikorom kedvenc és máig meghatározó vámpíros sorozata. Angelt utáltam benne, inkább Spike-ot szerettem (és szeretem ma is). A történet ugyan mai szemmel nézve picit gagyinak hat, de szerintem még ma is simán vállalható.

Kicsiboszi

Kamaszkoromban csak össze-vissza láttam a sorozat részeit, ezért az elmúlt héten végignéztem az elejétől a végéig. Kiderült, hogy mégsem maradt ki olyan sok rész. :)
Amit szeretek a sorozatban, az a jellemfejlődés. Egy trendmániás, kicsit sekélyes lányból már a negyedik évadra egy igazán tökös csajt faragtak, aki mindent feláldoz a világ megmentéséért. A mellékszereplők nagyon szerethetőek voltak. Egyedül a sorozat végét sajnálom. A nagy finálé túl hamar jött, túl rövid volt a lecsengése. Két összecsapás volt, és vége is. Spike mindig a szívem csücske marad egy kicsikét, imádom a figuráját, sokkal belevalóbb, mint Angel, és fura mód jobb is. Lélek nélkül sem olyan gonosz, sokkal inkább megtartja a személyiségét a lélektől függetlenül, mint Angel, bár őt is nagyon szeretem, a teszetoszasága kicsit idegesítő (a saját sorozatában is).
Mint sokaknak, a Once more with feeling a kedvenc részem, kívülről fújom a dalokat. Spike és Giles hangja nagyon tetszik.


Népszerű idézetek

Jean

Giles: A könyveknek az illata az, ami leginkább megragadja a képzeletet. Egy apró virág, egy füstölő illata gyönyörű emlékeket ébreszthet, amik már feledésbe merültek.
Egy könyv illata, mindig sokféle.
Annak a tudásnak, ami a gépekből jön, nincsen, nincs teste, nincs múltja. Ott van, de rögtön elszáll. Még ha a könyv le is tűnt már, a benne lévő tudás kézzel fogható és van illata.

1 hozzászólás
kirA_S

– What are you doing here?
– Well…
– In five worlds.
– Out for a walk…bitch.

ttiillyy

Buffy: Erre Kathy rávágta: „Osztozzunk.” És erre én: "Oh, igen? Akkor tessék…"(A levegőbe csapkod)
Oz: Nos ezek szerint megütötted vagy pantomimot adtál elő?
Buffy: Hüm, egyiket sem tettem egyenlőre. De megérdemelné, nem igaz?
Oz: Senki sem érdemel pantomimot Buffy.

Jinx_Sniper

Spike: Felőlem akár a csendes éjt is játszatja egy tetves hárfán, de vedd ki a hátamból!

1 hozzászólás
s_l_m

A szerelem és a szenvedély kéz a kézben jár a bánattal és a harccal.

s_l_m

Szenvedély – mindannyiunkban megbújik. Alszik. Vár… és bár nem akarjuk, nem kérjük, végül felkavar. Kinyitja száját és üvölt, beszél hozzánk. Irányít. A szenvedély uralkodik rajtunk, mi pedig engedelmeskedünk. Mi más lehetőségünk lenne? A szenvedélyből merítünk legjobb pillanatainkban: a szerelem örömében, az utálat tisztaságában és a fájdalom extázisában… Néha elviselhetetlenül fáj. Ha tudnánk szenvedély nélkül élni, talán békességet találnánk, de akkor üresek lennénk. Üres szobák: lefüggönyözve, nyirkosan. Szenvedély nélkül – igazán holtak lennénk.

[névtelen]

Buffy: Figyelj! Akarod tudni, hogy hangzik az én életfilozófiám?
Willow: Igen, mondd csak!
Buffy: Az élet rövid.
Willow: Az élet rövid?
Buffy: Nem túl eredeti mondás, de igaz. Tudod, minek pazarolni az időt a rettegésre, hogy mi lesz, ha egy fiú kinevet? Élvezd a percet, mert holnap talán halott leszel!

1.évad 1.rész

s_l_m

Nyisd ki a szíved valakinek, és ő jól megszívat! Talán egyszerűbb, ha senkit sem engedünk be.

s_l_m

Elkezdetek beszélgetni, és minden remek: szereted és tetszel neki. Sokat vagytok együtt, az érzés egyre mélyebb. S egy napon, anélkül, hogy észrevennétek, rájössz, hogy szereted. Az idő megáll, és azt hiszed, hogy az egész világ csakis a tiétek, egyedül a tiétek. Egészen addig, míg egyikőtök lelép, és kitépi a másik szívét, amíg még dobog, és otthagyja a leggyalázatosabb állapotban szegényt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján