Buffy, a vámpírok réme (1997–2003) 94

Buffy the Vampire Slayer
44' · amerikai · akció, dráma, romantikus, fantasy, sorozat 16
7 évad · 144 rész

7 díj · 25 jelölés

Buffy Summers egy átlagos, 16 éves lány; leginkább a fiúk érdeklik, az iskola azonban annyira nem. Élete fordulatot vesz, amikor egy különös alak azzal áll elé, hogy ő nem egy mindennapi lány, hanem kiválasztott. A világon egyedül ő rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy vámpírokat… [tovább]

angol

Képek 22

Szereposztás

Sarah Michelle GellarBuffy Summers
Nicholas BrendonXander Harris
Alyson HanniganWillow Rosenberg
Anthony HeadRupert Giles
James MarstersSpike
Emma CaulfieldAnya
Michelle TrachtenbergDawn Summers
David BoreanazAngel
Charisma CarpenterCordelia Chase
Kristine SutherlandJoyce Summers

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 56

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Wee

Gyakorlatilag meghatározta a kamaszkoromat :) Ráadásul Angel… hm… :)

2 hozzászólás
KillerCat

Szerettem,David Boreanaz és James Marsters nagy szerelem volt akkor :-)

4 hozzászólás
Charityy 

A sorozat eleje még elég gagyi, de ahogy haladunk előre fejlődik a minőség és érdekesebbé válik a történet. A szereplőgárdát pedig nem lehet nem szeretni.

Marcsi 

Imádtam tiniként. Jött egy sugallat úgy 3 éve, hogy nekem ezt újra kell néznem, így megint nekiálltam. Az első évad szörnyen nehezen csúszott. Régi, gyerekes és az őszintét megmondva elég gagyi, de a szereplők annyira szerethetőek no és Angel, hogy nem adhattam fel. Rengeteget változik mindenki, felnőnek, eltávolodnak, megerősödnek.
A korombelieknek kötelező!

LoneWolf

Nagy kedvencem volt anno és még mai szemmel nézve is azt kell mondjam, lazán viszi a pálmát a mai, modern vámpíros szériákkal szemben. (Gondolok itt a Vámpírnaplókra és az Originals-ra.) Ennél valahogy sosem éreztem, hogy ellaposodna és bátran mertek pihenőre küldeni karaktereket hosszabb időre is, amire a TVD például nem képes. Buffy tehát továbbra is egyeduralkodó a maga nemében.

mvancsika 

Ez a sorozat nekem is tinikori kedvenc volt. (Akkor még nem csillogtak a vámpírok, és nem jártak iskolába.) Az első három évadot imádtam, a negyedik és az ötödik kicsit nehezebben emészthető volt számomra, az utolsó két évad pedig elég felemásra sikeredett.
Spike-ot én is nagyon bírtam, főleg a humorát. spoiler
Bár igaz, hogy az ötödik és a hatodik évadban volt néhány elképesztően jól sikerült rész.
spoiler

lilyluna

Az ötödik évadot néztem újra, mert az a kedvencem.
Nehéz elfogultság nélkül beszélni arról a sorozatról, ami nálam a leglegleg. Legviccesebb, legszomorúbb, legszerethetőbb, legigazibb. Olyan ez, mint a Harry Potter könyvek, a kerek egészet szeretem minden hibájával együtt. Felismerem minden gyengéjét, de ettől csak még jobb lesz az egész, nem tökéletes.
Ez az évad nekem a legerősebb részeket hozta, itt a kedvencem talán a főgonosz szál is (Glory egy pszichopata, és ezt úgy imádom). Itt nyílik ki a legjobban az, hogy Buffy mennyire vadász és mennyire ember is. Ebben van a legszomorúbb epizód, amit valaha láttam. Talán azért ez a kedvenc évadom, mert nekem mindig is Buffy volt a kedvenc szereplőm, és az ötödik nagyon Buffy-központú, igazán ráfókuszál. A fájdalmaira, a veszteségeire, az erejére, amit nagyon szeretek benne.
Ami még megérintett most, az spoiler
Xandert egészen hülyének találtam, ami meglep, mert régen kedveltem.
Anya továbbra is ultracuki, Giles jól hozza az apafigurát.
És persze a két kihagyhatatlan: Dawn és Spike, akik csak simán <3
(igen, szeretem Dawnt, mert úgy viselkedik, mint egy 15 éves, és nagyon jól van ábrázolva az identitásválsága; Spike meg az, akinek a leghalálibb dumái vannak a sorozatban)

Dawn_Silver

Kultsorozat számomra. :) Nagyon szerettem. Vagy ötször néztem végig az összes évadot. Mai fejjel vannak benne nagyon gagyi megoldások, de hát régi sorozat, még nem volt olyan fejlett a technika. Talán az első olyan sorozat volt, amiben találkoztam leszbikus szállal.

Andro 

Tinikorom kedvenc és máig meghatározó vámpíros sorozata. Angelt utáltam benne, inkább Spike-ot szerettem (és szeretem ma is). A történet ugyan mai szemmel nézve picit gagyinak hat, de szerintem még ma is simán vállalható.

Kicsiboszi

Kamaszkoromban csak össze-vissza láttam a sorozat részeit, ezért az elmúlt héten végignéztem az elejétől a végéig. Kiderült, hogy mégsem maradt ki olyan sok rész. :)
Amit szeretek a sorozatban, az a jellemfejlődés. Egy trendmániás, kicsit sekélyes lányból már a negyedik évadra egy igazán tökös csajt faragtak, aki mindent feláldoz a világ megmentéséért. A mellékszereplők nagyon szerethetőek voltak. Egyedül a sorozat végét sajnálom. A nagy finálé túl hamar jött, túl rövid volt a lecsengése. Két összecsapás volt, és vége is. Spike mindig a szívem csücske marad egy kicsikét, imádom a figuráját, sokkal belevalóbb, mint Angel, és fura mód jobb is. Lélek nélkül sem olyan gonosz, sokkal inkább megtartja a személyiségét a lélektől függetlenül, mint Angel, bár őt is nagyon szeretem, a teszetoszasága kicsit idegesítő (a saját sorozatában is).
Mint sokaknak, a Once more with feeling a kedvenc részem, kívülről fújom a dalokat. Spike és Giles hangja nagyon tetszik.


Népszerű idézetek

Jean

Giles: A könyveknek az illata az, ami leginkább megragadja a képzeletet. Egy apró virág, egy füstölő illata gyönyörű emlékeket ébreszthet, amik már feledésbe merültek.
Egy könyv illata, mindig sokféle.
Annak a tudásnak, ami a gépekből jön, nincsen, nincs teste, nincs múltja. Ott van, de rögtön elszáll. Még ha a könyv le is tűnt már, a benne lévő tudás kézzel fogható és van illata.

1 hozzászólás
kirA_S

– What are you doing here?
– Well…
– In five worlds.
– Out for a walk…bitch.

Jinx_Sniper

Spike: Felőlem akár a csendes éjt is játszatja egy tetves hárfán, de vedd ki a hátamból!

1 hozzászólás
ttiillyy

Buffy: Erre Kathy rávágta: „Osztozzunk.” És erre én: "Oh, igen? Akkor tessék…"(A levegőbe csapkod)
Oz: Nos ezek szerint megütötted vagy pantomimot adtál elő?
Buffy: Hüm, egyiket sem tettem egyelőre. De megérdemelné, nem igaz?
Oz: Senki sem érdemel pantomimot, Buffy.

s_l_m

A szerelem és a szenvedély kéz a kézben jár a bánattal és a harccal.

s_l_m

Szenvedély – mindannyiunkban megbújik. Alszik. Vár… és bár nem akarjuk, nem kérjük, végül felkavar. Kinyitja száját és üvölt, beszél hozzánk. Irányít. A szenvedély uralkodik rajtunk, mi pedig engedelmeskedünk. Mi más lehetőségünk lenne? A szenvedélyből merítünk legjobb pillanatainkban: a szerelem örömében, az utálat tisztaságában és a fájdalom extázisában… Néha elviselhetetlenül fáj. Ha tudnánk szenvedély nélkül élni, talán békességet találnánk, de akkor üresek lennénk. Üres szobák: lefüggönyözve, nyirkosan. Szenvedély nélkül – igazán holtak lennénk.

[névtelen]

Buffy: Figyelj! Akarod tudni, hogy hangzik az én életfilozófiám?
Willow: Igen, mondd csak!
Buffy: Az élet rövid.
Willow: Az élet rövid?
Buffy: Nem túl eredeti mondás, de igaz. Tudod, minek pazarolni az időt a rettegésre, hogy mi lesz, ha egy fiú kinevet? Élvezd a percet, mert holnap talán halott leszel!

1.évad 1.rész

s_l_m

Nyisd ki a szíved valakinek, és ő jól megszívat! Talán egyszerűbb, ha senkit sem engedünk be.

s_l_m

Elkezdetek beszélgetni, és minden remek: szereted és tetszel neki. Sokat vagytok együtt, az érzés egyre mélyebb. S egy napon, anélkül, hogy észrevennétek, rájössz, hogy szereted. Az idő megáll, és azt hiszed, hogy az egész világ csakis a tiétek, egyedül a tiétek. Egészen addig, míg egyikőtök lelép, és kitépi a másik szívét, amíg még dobog, és otthagyja a leggyalázatosabb állapotban szegényt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján