Árnyvadászok: A végzet ereklyéi (2016–2019) 336

Shadowhunters: The Mortal Instruments
42' · amerikai · akció, dráma, romantikus, fantasy, sorozat 16 !
3 évad · 55 rész

Miután az édesanyját elrabolták, Clary-nek fel kell fedeznie a démonvadászok sötét világát, hogy megtalálja a kulcsokat, amelyek elvezetik hozzá.

angol

Képek 31

Szereposztás

Katherine McNamaraClary Fray
Dominic SherwoodJace Wayland
Alberto RosendeSimon Lewis
Emeraude ToubiaIsabelle Lightwood
Matthew DaddarioAlec Lightwood
Isaiah MustafaLuke Garroway
Harry Shum Jr.Magnus Bane
Alan Van SprangValentine Morgenstern
David CastroRaphael Santiago
Jon CorHodge Starkweather

További szereplők

Kapcsolódó zónák

A végzet ereklyéi – Shadowhunters

165 tag · 30 karc · Utolsó karc: 2022. április 10., 09:21 · Bővebben


Kedvencelte 156

Várólistára tette 217


Kiemelt értékelések

Fummie

Köszönöm, de köszönöm, nem.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a legrosszabb sorozat, amit valaha láttam, de az tuti, hogy dobogós. Nem az zavar, hogy átírták a történetet, vagy hogy Luke-ból fekete rendőr lett. Az zavar, hogy ez önmagában egy kalap trágya. Annyi benne a logikátlanság, hogy a DC-filmek írói irigykedve nézik, mert még ők sem tudnak ennyi baromságot összehozni egy rakásra. A színészek iszonyúan bénák, a történet olyan hülyeségnek tűnik így, pedig annyira nagyon nem is írták át. Lyukas az egész és nem mindig tudtam követni. A karakterek iszonyú bénán vannak megírva. Volt egy-két jó ötlet még az elején, de maga alá temette őket egy f*shullám.
Gondolkoztam rajta, hogy folytatom a második évaddal, mert már eltértek annyira, hogy érdekeljen, mi fog történni, de rájöttem, hogy ennyire mazochista azért nem vagyok.

barbikaunatkozik 

2018. 03. 09:
Inkább 5,5 egyelőre. Majd a következő évad során meglátjuk, hogy alakul a csillagozás. Remélem ki érdemli majd a 6 csillagot.

UPDATE: 2019. 05. 08.
Bőven kiérdemelte. Mérföldeket vert a filmre, és önmagában, mivel inkább csak nyomokban tartalmaz könyvet, sokkal inkább élvezhető. Vannak kis utalgatások, egyes események, de egyébként örülök neki, hogy nem követték hűen a könyvek eseményeit. A szereplők sokkal szerethetőbbek (vagy akinek kell, utálhatóbbak), a kapcsolatok felépítése (főleg a Malec szál) lassan megy és nem minden zökkenőtől mentesen, ahogy lennie kellene. A CGI az első két évadban nagyon gyerekcipőben járt (főleg az elsőben), de a harmadik évadra szépen kikupálódott. Egészen szép világot építettek fel ezáltal. A zenék továbbra is jól megválasztottak és javarészt az adott jelenetekhez illőek. Viszont hatalmas hibák (a végére azért látszódott a fejlődés) vannak a színészi játékokban. Innen talán pont az Alecet (Matthew Daddario) és Magnust (Harry Shum) játszó színészek a kivételek, akiknek voltak egészen hiteles pillanataik. Meg azért voltak olyan karakterek, akiknek kellett idő, hogy levetkőzzék idegesítő mivoltukat. A történetvezetésben levő problémákról nem is beszélve, de ez valamennyit fejlődött a sorozat előrehaladtával. Azonban, mind látványilag, mind egyéb szempontokból, fetreng a giccsben és a gagyiban, ám éppen olyan szinten, hogy az még szórakoztató legyen.

UPDATE: 2021.08. 06.
Megnéztem a sorozat első évadát szinkronosan! Nem kellett volna! Borzasztóan rosszul kiválasztott hangok, rossz hanglejtés. Rombolja csak az élményt. Ha valaki mindenképpen meg akartja nézni a sorozatot, azt csakis eredeti hanggal tegye, mert ez katasztrofális.

molly_

Mint sokan mások, én is a Malec szál miatt folytattam a sorozatot, de azt kell mondjam, a második évad jobb lett, mint az első. Sikerült megkedveltetniük velem a többi mellékszereplőt is, főleg Simont, Isabelle-t és Raphaelt.

Clary-t még mindig nem bírom. Katherine McNamara szép lány, szerintem gyönyörű arca van, talán inkább modellkedéssel kéne foglalkoznia, mert a színészet nagyon nem neki való. :') Magát a karaktert is teljesen kifordították önmagából az évadzáróra, amikor spoiler Mindegy, bármit is csinálnak vele, nem fogják tudni megszerettetni velem Claryt, hihetetlenül önzőnek tartom. Már a könyvsorozat vége felé is nagyon irritált, így nem is vártam, hogy itt megkedveljem.

Aki még nagyon tetszett, az a Seelie királynő, főleg kislányként, zseniális.
Illetve Sebastian sem volt rossz, bár én teljesen máshogy képzeltem őt el.

A sorozat „bugyutasága” még mindig kikészít, de mintha már kezdenének belejönni a készítők. Azért még mindig akadtak szép számmal béna megoldások, azt a testcserés epizódot pl nem értem, minek kellett erőltetni, ahogy Isabelle jin-fen függőségét sem, spoiler Túl sok a változtatás a könyvekhez képest, nem értem, ott van egy tök jó alapanyag, és eltérnek tőle… Néha elgondolkodtam azon, hogy miért is folytatom ezt, ahelyett hogy végre rászánnám magam, és újraolvasnám a könyveket… :D Remélem, a Pokoli szerkezeteket nem filmesítik majd meg, nekem Will Herondale szent és sérthetetlen, ha őt is úgy elrontják mint Jace-t, azt nem élném túl.

Valentine_Wiggin

Részleteket láttam belőle. Nem tudtam végignézni egy részt, ezért nekiálltam, belenéztem azokban a részekbe, azokba az évadokba, amik állítólag már kicsit jobbak. Hát… még mindig nem bírnék végignézni egy részt. A film után ez a sorozat szinte már kriminális.

1 hozzászólás
pvik13 

Ez a sorozat aligha tudott untatni! :3
Ami igaz az igaz én nem olvastam a könyveket csak kicsit voltam bennük járatos. Amikor belekezdtem a sorozatba és igazából évadról évadra úgy vettem észre hogy még jobban vonz az, hogy a könyvekbe is belekezdjek. Alec és Magnus szála nálam fő tartókapocsa volt a sorozatnak meg ugye megvolt az a pont ahol mondjuk Clary annyira irritált a képernyőn hogy majdnem átütöttem a monitort de hát ezek a hullámvölgyek benne voltak a dologban xd és persze az utolsó évaddal is annyi megjegyzésem van spoiler elviekben elmondva egy eredményes sorozat volt és jó élményeket okozott nekem :D főleg olyan jó volt nézni a Simon és Raphael ellentéti részeket xd

Yuuko 

Egyszer régen már elkezdtem egy barátnőmmel, de az első évad vége felé abbahagytuk, és nem is akartam folytatni. Valakinek nagyon messze gurult a gyógyszere forgatókönyvírás közben, vagy nem is tudom, mert az első évad lehetett volna egy korrekt adaptáció is, de szinte a kezdettől fogva teljesen már irányba mentek. Nem is terveztem folytatni, viszont a youtube kidobott nekem egy Malec videót, és mivel az egyik barátnőm most állandóan Cassandra Clare lázban ég, nekem is meghozta a kedvem az árnyvadász univerzumhoz. Azt kell mondjam, sokat dobott a sorozat élvezhetőségén, hogy nagyon rég olvastam az alap sorozatot, ezért az apróságok kevésbé zavartak. De azért arra világosan emlékszem, hogy spoiler Azon nagyon kiakadtam. Az első évadot csak azért néztem végig, mert újra akartam nézni az esküvőt… Ami tényleg nagyon jó volt, csak sajnos egyáltalán nem erről szólt az évad. Aztán a második és a harmadik évad beszippantott, de ez nem jelenti azt, hogy mindennek elégedett vagyok. Néhány változtatás nagyon nem jött be spoiler, néhány azért tetszett, de legfőképp Magnus és Alec sztorija volt a legjobb.

A szereplőkről:
Sem a filmbeli, sem a sorozatbeli Jace nem érdemli meg a Jace nevet. Jace egy sexy, sassy b*tch, aki miatt még a démonok is hajlandóak lennének a monogámiára, de ez a „Jace” gyakorlatilag kivert kutya fejjel tolta végig az egész sorozatot. Pardon, néha meg totál kifejezéstelen fejet is vágott. spoiler Valamint több vonzalmat éreztem Jace és Alec között, mint Jace és Clary között, ami nem túl jó jel, tekintve, hogy én rengeteg embert shippelek rengeteg emberrel akár egyet többel is, de ezt a két emberkét soha. Clary színésznője azért fejlődött, és a harmadik évadra egészen megszoktuk egymást, de az elsőben nagyon nem tetszett a játéka. Főleg, hogy Claryből, aki egy kocka, Naruto-olvasó művészcsajszi lenne, pár részecske után már egy amazont csináltak, aki spoiler
Szegény Izzy meg totál a háttérbe szorult, ő egy badass csajszi lenne, itt meg egy pasifaló szerencsétlen, akit folyton háttérbe szorítanak, és annyi a szerepe, hogy mások panaszkodjanak neki a szerelmi gondjaikról, annak ellenére, hogy pont nem tőle kéne tanácsot kérniük. spoiler értem én, hogy a Pokoli szerkezetek olvasói felvisítanak a hallatán, meg áh, Zakariás testvér, de amúgy meg minek? Ha a rajongóknak akarnak kedveskedni, akkor már az alternatív dimenzió után felesleges volt bármivel is próbálkozniuk. Simon egész tűrhető volt, bár ennek a színésznek nagyon jól állna vmilyen psycho szerep, mert annál a jelenetnél volt a legjobb az alakítása, egyébként meg nagyon szerencsétlen volt és ezt úgy mondom, hogy a könyvben szerettem

És ott van még Alec és Magnus, akiket tényleg imádok. Tökéletes választás volt mindkettő színész. Több volt köztük a kémia, mint a többiek között együtt. Nagyon jól ki lett bontva a kapcsolatuk, imádtam minden közös percüket.

Akit nagyon eltaláltak még szerintem, az Luke, Maia, Jordan, Meliorn és Rafael volt. Mondjuk jobban shippeltem Izzyt Rafaellel, mint Simonnal…hm Mert ők nagyon jók és hitelesek voltak számomra meg dögösek Plusz a Tündérkirálynő gyerek alakja is nagyon tetszett, kirázott a hideg a hangjától, ez egy olyan változtatás volt, amit nagyon szerettem.

A végét nagyon összecsapták. spoiler Összességében elszórakoztatott amíg néztem, és nem mondom, hogy utáltam vagy rossz volt nézni, viszont miután befejeztem, és átgondoltam a véleményem, egyre több és több dolog jut eszembe, ami zavart, szóval sajnos egyedül a Malec miatt érte meg maradéktalanul végignézni. Bár vicces, hogy egy kvázi mellékszereplő páros kapcsolata jobban ki van bontva – lásd kezdeti lépések, vonzódás-bizonytalanásg, hibázások, bocsánatkérések, félreértések tisztázása, féltékenység leküzdése, míg a főszereplő páros kap annyit, hogy spoiler
A cgi meg néhol, főleg a démonoknál borzalmas lett, és néhány karakter spoiler a végére annyira OP lett, csak azért, hogy könnyedés elintézhessen egy-két rohad erős ellenfelet, mert nem volt jobb ötlete senkinek…spoiler

3 hozzászólás
Rémálom 

A film rémes volt, de úgy voltam vele, ha kap a sorozat egy-két jó írót, a világfelépítés ad elég potenciált, hogy akár epizodikus sorozat is legyen belőle, nagy, átívelő szállal. Hah, sokat nem vártam ettől, de mégis alulteljesített.

Az összes színész olyan rettenetes (kivétel a Valentine-t játszó, de neki nem sok szerepe van), és a kosztümtervezés olyan béna (nem érdekel, hogy megtartották az írónő barátnője által tervezett rúnákat), hogy egyszerűen látványilag az egész olyan, mintha cosplayerek olvasnák fel a szövegkönyvet. Ezt tetézi, hogy a logikai bakis, unalmas történetet még megfejelik erőltetett, oda nem illő humorral, ami lehet, hogy néhány sor pont a könyvből való, de teljesen félresiklik az egész összességében.

Az átírások néhol ötletesek is lehettek volna, de aztán valahol annyira ragaszkodnak az eredetihez, hogy semmi értelme: Lásd pl. a technológia és az Árnyvadászok dolgot, nem tudjuk, mire jó a számítógépes rendszerük, és a háttérben statisztaként mozgó felnőttek jelenléte zavaró, hiszen miért nem kérnek segítséget a hőseink?

A vámpíros részben pedig az áldozatok hibáztatása gyönyörű dologgal is szembe kell néznünk, mert a szexuális zaklatás nem tudjuk, hogy mindig az áldozat hibája? És a férfiak örülnek, ha egy nő zaklatja őket, teljesen egyértelmű.

Amúgy egyedül csak Isabelle és Clary volt értékelhető látványra, és ennyi, bár Isabelle megszexelek mindenkit tekintete mindenkire elég hamar unalmassá vált. Adtam épp elég esélyt ennek a szennynek, elég volt 6 rész.

Simurgh

2 rész után még nem csillagozok, de eddig nem vagyok lenyűgözve. Az első rész fájdalmasan gagyi volt, a második már valamivel jobb. Nem követi teljes egészében a könyv cselekményét, de ez a legkevésbé zavaró dolog benne. A karakterek… akikkel eddig nincs semmi bajom az Luke és Simon – ő egész vicces. A Clary-t alakító színésznő valami katasztrófa… a sikítófrász kerülget tőle, főleg amikor fut. A Jace-t alakító színész elég egysíkú. A többiekről még nincs nagyon véleményem. Az effektek is elég gagyik voltak szerintem. Egyelőre ennyi.

Update: az első éved vége fele talán valamit tényleg javult a dolog a kezdéshez képest, de számomra a második évad kezdése megintcsak mélyrepülés… de azt hiszem kiszúrtam a sorozat legmélyebb pontját (bár még nagyon az elején vagyunk :D). A karatés jelenetben /s2,e2/ háttérben lévő statiszta csaj mikor meglepődést próbált 'elszínészkedni' hát az valami komédia volt :D :D :D :D

8 hozzászólás
LaBelle 

Sok minden lehetett volna ez a sorozat, de csak egyetlen dolog lett: lehetetlenül ostoba.
Bénácska színészek, borzasztó forgatókönyv, semmi logika, fura díszlet és effektek, és még a zene sem tetszett. Az első évad után reménykedtem, hogy lesz fejlődés. Nem lett.


Népszerű idézetek

crissy 

Magnus: Oh, you don't have to get dressed up for me… Fine. But I liked what I saw.

1. évad 8. rész – Rossz vér
1 hozzászólás
SzRéka 

Alec: I love you.
Magnus: I love you too.

2. évad 10. rész – Hajnali fényben
Krenai

Alec: Magnus is… quite magical. He's… em… very good at magic.

1. évad 8. rész – Rossz vér
Sunshine 

Clary: Is he [Jace] gonna be all right?
Magnus Bane: I don't know. Does he normally just lay like that without moving?

Dia9117

Alec: How'd you feel about throwing a party?
Magnus: Have you met me?

Dia9117

Alec: Are warlocks always this cryptic?
Magnus: I'm not being cryptic. I'm being coy.

Dia9117

Magnus [to Clary]: This is an elegant affair. Not an episode of The Real Housewives of Idris

Dia9117

Alec: Magnus I… I don't think I can live without you.

2. évad 20. rész – Állóvíz mellett
3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján