Alkonyat (Alkonyat 1.) (2008) 821

Twilight
122' · amerikai · dráma, romantikus, fantasy 12

5 díj · 5 jelölés

Bella magának való, különc lány. Amikor az anyja újra férjhez megy, az apjához küldi, egy Forks nevű városkába. Itt váratlan fordulatot vesz az élete, amikor megismerkedik a titokzatos Edwarddal. A fiú nem olyan, mint a többi srác: intelligens, szellemes és különleges, hiszen 1918 óta nem… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 37

Szereposztás

Robert PattinsonEdward Cullen
Kristen StewartBella Swan
Billy BurkeCharlie Swan
Sarah ClarkeRenée
Gil BirminghamBilly Black
Taylor LautnerJacob Black
Justin ChonEric
Michael WelchMike Newton
Anna KendrickJessica
Christian SerratosAngela

További szereplők

Kedvencelte 153

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Theana 

Bella egy idióta. Annyi zagyvaságot hordott össze a film alatt, hogy… Hogy ehhez nem tudok hasonlítani semmit! (Ez pl. mi?! https://snitt.hu/idezetek/30357) ÉS ERRE KAPOTT DÍJAT?! Ez most f-cking srly?! Százakat tudnék felsorolni, akik ennél sokkal jobbakat alakítottak 2008 előtt. Meg utána. Mégis mivaaaan? Semmilyen-arckifejezés. Gez, ezért díj?

Volt az a jelenet, amikor spoiler Úgy ráordítottam volna, hogy BELLA IDIÓTA VAGY? Ezen mit nem lehetett megérteni?

LEGJOBB KÜZDELMI JELENET KRISTEN STEWART?!?!?!?!? Pattinsont még megértem, őt legalább neki nyomták a tükörnek, meg csinált ezt-azt, de Bella mégis mi a jó eget művelt? Nyögdécselt, mikor valami történt a lábával, AZTÁN a földön fetrengett tovább!!!
Igazából az egyetlen karaktert, akit megszerettem, az Charlie volt. XD „Megnőtt a hajad.” Vele jók voltak a fejletlen szülő-gyermek kapcsolatot ábrázoló jelenetek. Grat. De most szarkazmus nélkül.

Ha már a díjak… Egyszerűen tényleg nem értem az MTV-t. LEGJOBB FILM?! Most komolyan? Hát tényleg itt tartunk?

És nem értem a szerelmi szálat sem. Öööö, nekem ez így picit kevés volt, de lehet, csak én vagyok így.

Amit tudtam értékelni, az Robert Pattinson volt. Még ha szenvedett is egész végig, jól szenvedett, és már én szenvedtem, hogy látnom kell szenvedni. Így mindketten szenvedtünk. Tőle átjött a dolog, neki azért láttam több arcát (Bella még el sem mosolyodott), és megértem, hogy miért szenved spoiler, szóval szerintem ő még meg is érdemelte a díjat.

Jacobnak mi ez a haj?? XDDDDDDDDDD Én így egyáltalán nem tudtam komolyan venni.

A másik csillag ennek jár: https://www.youtube.com/watch… Nekem speciel nagyon tetszik, és számomra ez volt a film fénypontja.

Egyszer próbáltam neki kezdeni, de majdnem elaludtam (késő volt, haha..) rajta, és most is két részletben néztem végig. Az elején azt hittem, meghalok, de aztán meghallottam ezeket a nevetséges dialógusokat, és így áhááhá, röhögni fogok.

Bella egyszerűen nyomi. Nem vágom. ÉS… Mindenki rajta csüngött az első nap. Mégis minek? Nem, nem, nem értem…

És sajnálom, mert Bella miatt elvesztettem az érdeklődésemet. Pedig érdekesnek tűnt az elején.

4 hozzászólás
Nihilchan 

Kezdem azzal, amit szeretek a filmben. Először is, a színvilágát. Főleg a tájaknál. Jól passzol a történethez és vizuálisan is gyönyörködteti a szemet. Másodszor az Alice-Jasper párost; bárcsak róluk szólna az egész. Alice tündéri és szimpatikus, tiniként pedig szerelmes voltam Jasperbe. Igazából most is az vagyok. Harmadszor pedig a házat, amiben Cullenék laknak. Tagadhatatlanul gyönyörű. Sőt, szerintem a zene is rendben van.

És akkor a másik oldal. Kristen Stewart valami katasztrófa; szerintem nem csak ebben a filmben, hanem körülbelül mindenben, amiben láttam már. És ha már a főszereplőknél tartunk, engem Robert Pattinson is szörnyen irritál. De ami a legjobban zavar, hogy nem tudok megbarátkozni ezekkel a vegetáriánus vámpírokkal; szerintem pont azt a szenvedélyes és veszélyes mivoltát veszíti el vele a téma, amiért általában az emberek szeretni szokták a vámpíros dolgokat.

Igazság szerint valahol értem, miért kedveli ezt sok kiskamasz (megdöbbentően népszerű a mostani tizenévesek körében is), és az is rendben van, hogy nosztalgiából sokan szeretik; az én családom például minden évben megnézni az összes részt (DVD-n!), mert anyukám és az öcsém (!!! igen, én sem értem) imádják, de valahogy engem nem nyűgöz le. Ugyanakkor azt gondolom, egészen pofás sztori is lehetne, ha a két főszereplőtől nem rázna a hideg.

Ami még ide tartozik; elég hosszú film, ehhez képest viszont unalmas. Az utolsó etapon beindul az akció, de addig a néző már háromszor elaludt rajta. Ó, és Jacob nevetséges ezzel a frizurával.

2 hozzászólás
pvik13 

Naa jóó tudom hogy kb az egész tinédzser korom ekörül a film körül forgott, de most is látva belegondolok MÉGIS MIÉRT? de ugy komolyan olyan kis értelmetlen párbeszédeket találok benne meg azok az élettelen cselekedetek >.<

1 hozzászólás
Törpillaa 

Hát nem tudom, valahogy fura érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban. Eleinte imádtam, mikor még friss ropogós film volt, akkor teljesen megvett magának, de aztán olvastam, és ez valahogy megtört. Főleg azután, hogy kedves Kristent láttam más szerepben is, ami nem Bella volt… Unalmas lett, a karaktere és Kristen Stewart-tól egyszerűen frászt kapok, rettentően idegesít a csaj. Robert Pattinson még mindig cuki, őt szeretem még mindig, és Taylor Lautner-t is ő is nagyon tetszik, kár, hogy csak neki ennyi jutott ebben a részben, pedig úgy néztem volna még, de aztán ott volt még Kellan Lutz is akit szintén imádok. :-) Bírtam Alice-t és Esme-t is, és Rosalie-t is, Carlisle-t is, na ők jobb fejek voltak, mint a kis Bellácska. Még az apját is jobban csípem, pedig neki is alig alig volt nagy hatalmas szerepe a filmben. Őszintén mindenki más jobban teljesített, mint Kristen. Nem is értem miért pont őt rakták be erre a szerepbe. Az alapsztori nem rossz, és a zenék is jók voltak egyébként.

Netta88 

Régen szerettem, de most már kevésbé, de valamiért néha rámtör az érzés, hogy újranézzem, ahogy most is. spoiler Vannak jó momentumai a filmnek, de a főszereplők tényleg elég gázak. Bella egyszer sem tudja becsukni rendesen a száját, és egyfolytában csak dadog, meg össze-vissza beszél, míg Edward látványosan szenved és sok esetben ő sem tud rendesen kimondani egy mondatot. Ezek ellenére még tuti újra fogom nézni, amikor rámjön az érzés, hogy megnézzem. :"D

1 hozzászólás
MFKata

Én nem akartam a filmet megnézni. Aztán a férjem rábeszélt, amivel elindult a lavina és a Twilight-mánia. Imádom a filmet és a könyveket is. Twimom lettem és maradok is.

Akárhányszor megy az ismétlés a TV-ben nézni kell.

@Mazsidrazsi és @scheszti még lógtok egy Twilight-maratonnal ;-)))

3 hozzászólás
NaNa_88 

Már az idejét se tudom mikor láttam utoljára, így elhatároztam, hogy ezúttal eredeti nyelven nézem meg, mert azt eddig még kihagytam. Hát nem mondom, hogy sokat javított rajta. :D
Edward folyamatos fintorgása már az agyamra ment. Meg Rosaliet annyira tudnám ütni ebben a részben. Igazából egyedül Charliet szeretem. De nem szándékozom szidni. A hangulatában még mindig találok valamit, amiért ma is elővettem. A zenéket pedig továbbra is szeretem benne.
Az egyik kedvencem: Iron & Wine – Flightless Bird https://www.youtube.com/watch…
Teljesen végig még csak egyszer láttam, ezért is határoztam el, hogy ha már jól fog jönni egy kihíváshoz, és a hangulatához is van kedvem, akkor miért ne? Úgyhogy belevágtam. Jöhetnek a csillogó vámpírok, meg a póló nélküli farkasok. :D

9 hozzászólás
Oroa 

Ahányszor ez a film a Tv-ben volt akármelyik csatornán muszáj volt megnézni, mert ez az Alkonyat. Teljesen rá voltam függve testvéremmel édesanyánk meg csenden tűrte. A végén már mindenki tudta a szinte a teljes szöveget. :D Azonban most már nem úgy tekintek rá nem tud annyira megfogni, de tini korszakom nagy része volt. Talán nem is bánom :DD


Népszerű idézetek

Coffee

Sosem tűnődtem azon, hogyan fogok meghalni. De ha már meg kell halnom, olyasvalaki helyett haljak meg, akit szeretek.

1 hozzászólás
Theana 

(…)
Edward Cullen: Most meg te vagy boldogtalan.
Bella Swan: Nem.
Edward Cullen: Öm, ne haragudj, csak… Csak próbállak megfejteni. Nagyon nehéz olvasnom benned.
Bella Cullen: Kontaktlencséd van?

8 hozzászólás
Theana 

Jacob Black: Öm, heló! Én Jacob vagyok.
Bella Swan: Heló.
Jacob Black: Mi, ö, együtt homokoztunk, amikor kicsik voltunk.
Bella Swan: Aha, emlékszem.

5 hozzászólás
Theana 

Edward Cullen: Vigyázok rá, rendőrfőnökúr!
Charlie Swan: Aha, ezt már hallottuk.

1 hozzászólás
Theana 

Bella Swan: És az ki?
Jessica: Ez Edward Cullen.

4 hozzászólás
Theana 

Edward Cullen: Mi van Jacksonville-ben?
Bella Swan: Erről meg honnan tudsz?
Edward Cullen: Ö, um, nem feleltél a kérdésemre.
Bella Swan: Te sem felelsz az enyémekre, úgyhogy… Még annyit sem mondasz, hogy szia!
Edward Cullen: Szia.

2 hozzászólás
Theana 

Bella Swan: Te tényleg nem eszel?
Edward Cullen: Nem, én… ö, különleges diétán vagyok.

5 hozzászólás
Theana 

Charlie Swan: Megnőtt a hajad.
Bella Swan: Um, vágattam, mióta utoljára láttál.
Charlie Swan: Aha. Biztos, megint megnőtt.

Theana 

Edward Cullen: Két percre hagylak itt, és gyűlnek a farkasok.

2 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Alkonyat


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján