Újhold (Alkonyat 2.) (2009) 502

The Twilight Saga: New Moon
130' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, fantasy, rejtély 12

4 díj · 7 jelölés

Edward és Bella boldogságát beárnyékolják a lány tizennyolcadik születésnapján történt események. Edward kénytelen belátni, hogy a szerelme nincs biztonságban mellette. Elhatározza, hogy szakít a lánnyal, és a családjával együtt elköltöznek a városból. A csalódott Bellát a gyerekkori barátja,… [tovább]

angol

Képek 38

Szereposztás

Kristen StewartBella Swan
Robert PattinsonEdward Cullen
Billy BurkeCharlie Swan
Anna KendrickJessica
Michael WelchMike
Justin ChonEric
Christian SerratosAngela
Taylor LautnerJacob Black
Ashley GreeneAlice Cullen
Jackson RathboneJasper Hale

További szereplők

Kedvencelte 66

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Theana 

Én ezen annyira szenvedtem, mint Bella a filmben. Nem értem ezt a nőt, egyszerűen nem vágom, hogy miért hagy dolgokat és a közeledést, miért mond olyan dolgokat, és miért liheg állandóan a szájába, amikor tök egyértelműen szerelmet vallott valaki másnak. És azt sem, hogy miért vannak odáig érte a filmben. Ráadásul ez a szerelmi huzavona annyira böh, hogy nem tudom elmondani. És ismétlem, Bella miatt. Értem én, hogy gyengus és össze van törve, de ember, álljon már ki a saját szívéért és ne bonyolódjon akkor bele ilyen afférba, ami elvileg egyoldalú. Elvileg. Már az első részben egy buta libának tartottam, de a folytatás sem segített, hogy jobban megkedveljem. Nagyon érdekes ez a világ, jók a zenék, meg Cullenék is, és inkább őket boncolgatnák, illetve ezt a vámpír-vérfarkas szálat, mintsem Bella nyögéseit 2 órában. Egy kérdés: spoiler

4 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Nem. Csak… nem. A Twilight eleve nem tartozik azok közé a filmek közé, amiket én általában szeretni szoktam, de az a tömény, hígítatlan kínlódás ami ebben a részben megy, az minden biztosítékot kicsap. Borzalmasan unalmas, Bella borzalmasan idegesítő, Jacob szerez egy vérfarkas képességet és a nyomokban létező személyisége kirepül az ablakon, hogy innentől ő legyen a szerelmi háromszög harmadik tagja, Edward meg csillog. Nem. Köszönöm.

Törpillaa 

Az első részhez képest talán egy kicsit jobb volt. Bár ezt a részt még nem olvastam még, de már többször láttam korábban is. Bella némely szenvedése, annyira kiborító, még mindig nem bírom a szerepét, és a reakcióit. Nem is értem, hogy lehet ő a legjobb színésznő, mivel érdemelte ki? Azzal, hogy amikor a végén Edward spoiler Jacob te annyira szexi vagy, főleg miután a hosszú hajad eltűnt, és csak egy száll gatyában mászkál… Az nagyon tuti volt, rettenetesen bírtam a kockás felső tested. :-D Még Edwardnál is szexibb vagy. Azzal a kisfiús arcoddal nyami. Csodálatos vagy. :-D Leginkább Jacob miatt érte meg végig nézni, Bella annyira kínlódott miután magára maradt, kereste a mámort, és az adrenalint, aztán belépett a képbe Jacob, aztán utána nem sokkal később ő is eltűnt, szegény Bella meg ismét padlón volt. Bár a rémálmai által kibocsátott sikolyai, elég borzasztó volt… Ez az alapsztori jobb volt, és a látvány is, főleg a félmeztelen pasik látványa miatt. Elég gyorsan lezajlott a Volturi látogatás, és ott is Bella kicsit túl tolta a szenvedést. Aztán a végén spoiler Sajnáltam szegény Jacobot utána. Aztán jött utána az a bizonyos kérdés, és válasz… :-D

Nihilchan 

Ezt a részt kedvelem a legkevésbé. A szereplők 130 percig szenvednek, én ugyanennyi ideig unatkozom. A zene és a színvilág nagyon rendben van, a hangulat is oké, de a főszereplőktől rosszul vagyok. Alice-t és Jaspert szeretem, kifejezetten kár, hogy nem ők vannak a középpontban.

7 hozzászólás
NaNa_88 

„Szilaj gyönyört, szilaj veszély kísér, Ragyogva vész el, mint a tűz s a lőpor. Szörnyethal, ha összecsókolózik.”

Szerintem én ezt szerettem legjobban olvasni. :D Nem tudom miért, mert kb 90%-ban arról szól hogy szenved Bella Edward nélkül. Mondjuk azt hiszem pont ezért szerettem. :D Illetve a farkasok közé is belátunk, és azok a részek nagyon tetszenek. Hát itt sikerült ahogy sikerült. Nekem semmivel nem volt rosszabb filmként, mint az első. Azt hiszem én végig ugyanazon a szinten voltam vele.
Ezzel a résszel a legnagyobb bajom még mindig az, ahogy Jamie kinéz. XD Imádom ezt az embert, de itt olyan ütnivaló feje van, hogy borzalom. :D
http://www.aceshowbiz.com/images/still/twilight_saga_s_…
Kedvenc dalom itt is született. :)
https://youtu.be/RvMeOllo_Vo
Innentől már kevésbé lesz ismerős. Ezeket többször láttam, a 3-at lehet max 2x, csak rémképeim vannak. Kíváncsi vagyok mit szólok hozzá. :D

5 hozzászólás
Rahenys 

Meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy ez a legrosszabb mind közül.
Edward konkrétan vagy mosolyogni, vagy fájdalmas képpel tud nézni, más arckifejezése nincs. Bella pedig kikészített azzal a szenvedéssel, egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogyan bírja elviselni saját magát. Mi olyan különleges ebben a lányban? Az, hogy jó illata van a vérének? Mivel ez elég gyenge érv, így hozzácsapták azt, hogy senki nem képes olvasni a gondolataiban. Ugyan…
Alice változatlanul aranyos, Carlisle változatlanul jóképű, Jasper végre többet beszélt, Esme, Rosalie és Emmett pedig ugyan olyan semmilyenek, mint voltak. Bár van egy olyan érzésem, hogy Rosalie helyében én is így viselkednék Bellával.
A volturit mindig is szerettem, bár az Aro, Marcus és Caius tiróról mindig a matuzsálem szó jut eszembe. Aro egyébként rendkívül szórakoztató fazon, Jane képességét pedig imádom.

Maga a sztori ugyan olyan semmilyen, mint az előző részé. A vámpírsrác elhagyja az emberlányt, a lány pedig a farkas fiúnál próbál vigaszra találni. Majd a vámpírsrác eljátssza a mártírt, mire az emberlány megmenti és happy end. Ja nem, még előtte ott van a házassági ajánlat.
Victoria pedig nem értem miért húzza ennyi ideig, a helyében én rég megöltem volna Bellát.

5 hozzászólás
Serafina_Darion 

Gyűlöltem olvasni. Nincs benne Edward, szenvedés az egész. Utáltam. Aztán jött a film. A New moon-tól kezdve néztük meg barátnőmmel a moziban a Saga filmjeit. Hatalmas élmény volt. Tele a terem, csak két fiú volt. Ülünk. Eljön az a rész, amikor Jacob leveszi a pólóját. Oh, bár hallottátok volna, ami a teremben volt. Mindenki hú-zot, há-zot, ámult, bámult. Azóta se volt ilyen élményben részem. A film megkedveltette velem a könyvet, vagyis a színész, aki a New moon férfi főszereplője, annak sikerült ezt elérnie.

Az egész New moon Jacob körül forog, és ez így van jól, mert a Bellát játszó színésznőnek, még mindig nem sikerült elérnie azt, amit a könyvbéli Bellának igen. Azt, hogy megkedveljem a karaktert. A filmbéli Bella…nem, nem is vele van a gond már rájöttem, és nem is a színésznővel, hanem a filmmel. Darabos az egész, a párbeszédek gagyik, ami a könyvben egy egészet alkot, az itt a filmben darabos. Jelenet jelenetet követ, nincs értelmük a kiragadott szövegrészeknek, és a jelenetek nem simulnak egymásba.

A filmnek egyetlen értékelhető része van. Az, mikor Bella ül a szobájában és hónapok telnek el a szeme előtt. Az az egyetlen jelenet az, ami tényleg képes az emberből érzelmeket kifacsarni…Aztán jönnek a jelenetek egymás után, és csak nézed és nézed és már a végére is értél.

Nem azért nem szeretem az adaptációkat, mert nem elég könyv hűek, mert hűség nélkül is lehet jó adaptációt csinálni. (Pl.: Csillagpor) Nekem az a gondom, hogy rengeteg jelenetből lehet választani az íróknak, és vagy a leggagyibbakat választják, vagy a jókat választják, de a megvalósítása szar, vagy újat rak bele, aminek totál nincs értelme és jelentősége. (Hobbit: Tauriel, édes meg minden, de…)
650 oldalas könyvből, egy sokkal minőségibb forgatókönyvet is ki lehetett volna hozni, kevésbé ragaszkodva a párbeszéd szövegeihez, amely ismerjük be, néhol igazán gagyi. Sok olyan történetszál kimaradt, vagy rosszul lett megvalósítva. Például Bella álmai borzalmasak voltak. Mikor olvastam éreztem a rettegést és a vágyakozást, mikor láttam, akkor meg csak ültem a film előtt és azt kérdeztem magamtól: Mikor lesz már ennek vége?

Vagy mikor Bella megvágja magát a papírral. o.O Most komolyan, ki az, aki a hirtelen megvágott kezét a magasba emeli és megforgatja? Áhhh…Komolyan mondom, sírtam azon a pillanaton. A következménye az jó volt. Azt tetszett, szinte már rimánkodtam (habár tudtam, hogy nem teljesülhet), hogy történjen meg az ami.

Ami kifejezetten tetszett a filmben az a Volturi. A csili-vili vámpírok között is a legigazibb vámpírok. Imádtam őket, főleg Aro-t. Egy idő után megunja az ember a hős vámpírokat, hisz a köztudatban ezek a lényeg nem éppen a jóság megtestesítői, és bár kaptunk az első részből is a Saga gyilkos vámpírjaiból, de ezért jó volt belőlük többet látni. Egy külön filmet mindenképp megérni a Volturi. Én vevő lennék rá.

Úgy látszik a készítők imádják a barna színt mert az egész filmet ez a színvilág uralja. Ez igen idegesítő tud lenni, mivel ettől a színtől a vámpírok cuki sárga, vörös és fekete szeme kap egy vörös, gyulladt, kontaktlencse allergiás szemet. Csúnya, de nagyon. Egyik színész se szép benne. Na jó az Aro-t játszó színész igen, de a többi…

A zene még mindig jó. Abban nagyon jók a készítők, hogy ehhez a filmhez milyen zenék illenek. Nagyon szépek a zongoradarabok, és a pörgősebb számok is.
(gyatra kis blogomon ez is megtalálható :) )

6 hozzászólás
mandu 

Nem tudom miért kínzom magam. Elég lett volna berakni Spotify-on a Twilight lejátszási listát… Úgyis csak a zene értékelhető az összes részben. xD Meg Charlie… Charlie-t is bírom. :3

Zakuro 

Ha az egyik kedvenc vlogger csatornám nem készített volna egy videót, amiben a kommentárjukkal kísérve megnézik ezt a filmet, soha nem kezdek bele. Így valamennyire elviselhető volt, de éppen csak.
Egyébként a könyvet még a rózsaszín ködös rajongás idején is utáltam: megfájdult a fejem ennyi depresszív nyavalygástól. Plusz káros is: amióta olvastam, elkezdtem stresszelni a koromon. 12 voltam, amikor elolvastam és addig ez eszembe se jutott…

carragher 

Alkonyat saga második része sem fogott meg igazán mint már írtam az előző résznél is ez vámpír történetek megcsúfolása. Csak rajongóknak ajánlom mert egyébként erős közepes a film.


Népszerű idézetek

NaNa_88 

„Szilaj gyönyört, szilaj veszély kísér, Ragyogva vész el, mint a tűz s a lőpor. Szörnyethal, ha összecsókolózik.”

ptagi 

Edward: Vámpírokban nem lehet bízni. Bízz bennem!

Pinki18

Edward: Ha úgy vesszük nem szegjük meg a szabályait. Azt mondta nem léphetem át a küszöbét, az ablakon át jöttem…


Folytatása

Összehasonlítás

Alkonyat


Hasonló filmek címkék alapján