Hajnalhasadás – 2. rész (Alkonyat 5.) (2012) 441

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
115' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, fantasy 16

4 díj · 1 jelölés

Bella miután életet adott lányának, Rensmee-nek, megerősödve és új képességek birtokában, vámpírként tér magához. Végre beteljesedett amire mindig is vágyott: vámpírként élheti életét Edward oldalán. A boldogságukat azonban hamarosan megzavarja a Volturik tanácsa, akik azt állítják, a Cullenek… [tovább]

angol · magyar

Képek 33

Szereposztás

Robert PattinsonEdward Cullen
Kristen StewartBella Swan
Taylor LautnerJacob Black
Peter FacinelliDr. Carlisle Cullen
Elizabeth ReaserEsme Cullen
Ashley GreeneAlice Cullen
Jackson RathboneJasper Hale
Kellan LutzEmmett Cullen
Nikki ReedRosalie Hale
Billy BurkeCharlie Swan

További szereplők

Kedvencelte 82

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a befejező rész, egy fokkal jobb az előző résznél. Bella még mindig borzalmas, de ezt már megszoktam, Edward végre nem olyan beesett arcú, de annyira fehér sem. Jacob még mindig nagyon szexi, és cuki. :-) Jó volt mikor Bella és ő egymásnak estek, spoiler Ahhoz képest elég jó neve van a kiscsajnak, és aranyos is szerintem. Jöttek új szereplők is, és jók voltak, bírtam egy két szereplő erejét is. :-) Volturi ismét megjelent, és spoiler A befejezés elég jól sikerült, a vége tetszett, főleg mikor spoiler Kár, hogy nincs róla folytatás megnéztem volna azt is. :-) Még mindig jobban csípem a többi szereplőt Bellánál, ahogy elnéztem néha olyan beesett volt az arca, és amilyen grimaszt vágott amikor erőltette az erejét… :-D :-D De legalább Edward már nem grimaszolva csókolta meg. :-D Charlie, Emmett, Esme, Carlisle, Alice, Jasper, Rosalie, Seth, Jacob, és Edward még mindig nagyon jók, és az új szereplők is, akik tanúnak érkeztek. :-)

Nihilchan 

Ez az egyetlen rész, amit szeretek. Renesmee kedves jelenléte, a kialakult feszültség miatt sokkal szerethetőbb és izgalmasabb, ráadásul kevesebbet szerencsétlenkedik benne Bella is. Szeretem benne a vámpírok összefogását, az új szereplőket, akik a család mellé állnak. Szerintem ez kifejezetten jó lezárása az egyébként nem túl fényes történetnek.

MFKata

Én imádtam a könyvet és a filmet is. Akkor sem fogom letagadni, ha ez most nagy divat.
@Mazsidrazsi-val meg egy élmény volt moziban megnézni ;-)

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2012/11/twilight-breaki…

2 hozzászólás
Rahenys 

Hát…nekem ez tetszett.
Tetszett a végén a csatajelenet, csak kiábrándító volt nézni, tudván a folytatást. Illetve kár, hogy az a valóságban nem történt meg, viszont akkor fájna a kis szívem Carlisle és Jasper miatt.
Tetszett, hogy láthattunk más vámpírokat és megismerhettünk új képességeket is, bár nálam még mindig Jane és Alecé viszi a prímet.
Tetszett, hogy nem úgy kezelték végre Bellát, mint egy törékeny virágszálat, Jacob pedig egy leheletnyivel elviselhetőbb lett. De azt sosem fogom felfogni, hogy hogyan szeretett ki ilyen hirtelen Bellából és vésődött be Renesmee-nek. Értem, hogy azt akarják sugallni, hogy a kislány miatt volt szerelmes Jacob végig Bellába, viszont szerintem ez az egész logikátlan. Mi van akkor, ha Bella a farkast választja? Sosem születik meg Renesmee és Jake-nek sem vésődik be senki.
Őszintén érdekelne, hogy mit mondtak Charlie-nak, vajon miért nő ilyen gyorsan Renesmee. Ha már a vámpír dolgot nem árulták el neki. Még a könyvekből sem emlékszem valami magyarázatra.
Aro most is hozta a formáját, az a furcsa nevetése mikor meghallotta Renesmee szívverését, eszméletlen volt. :'D Marcusra pillantva pedig mindig eszembe jut, hogy az az ember vajon hány éves lehet, illetve mikor fog elporladni. Félelmetesen vén, és azt szűrtem le, hogy ő is unja már a saját életét…nem csodálom. Caius szimpatikus, nem, nem csak Jamie Campbell-Bower miatt kissé ingerlékeny és talán egy leheletnyit forrófejű, na de ki merné ezt felróni neki? :'D

10 hozzászólás
mandu 

Oké, egyértelműen ez a legjobb rész, de a spoiler. Szirmainak nagyon igaza volt ebben. :D

3 hozzászólás
moszat

Valamit megértettem ennél a filmnél – talán kicsit későn – a brand filmgyártásról. Illetve a hasonszőrű irodalom gyártásáról, aminek a Harry Potter mellett a Twilight volt egy korai előfutára.
Ez valójában forradalmi lépcső a film fejlődésében. A nyolcvanas, kilencvenes években én személy szerint is azon prüszköltem, hogy a közönségfilmeket mindig a közönség egészének gyártják. Innen erednek azok az azóta gránittá kövült klisék, hogy kell a filmbe kisgyerek, kutya, komikus mellékszereplő, a cselekménybe egy sorsfordító konfliktus, a főhősnő szép, a főhős megváltja a világot, függetlenül attól mi a műfaja a filmek és hogy egyáltalán miről szól. Ez látszik oldódni és ezt elsősorban a brandfilmeknek, a Marvel, a Gyűrűk ura, a Transformers és a Twilight típusú YA filmeknek köszönhetjük.
Klasszikus filmes mércével mérve ezek jó része nyilván borzasztóan rossz film. Csakhogy ezeket a filmeket nem érdeklik a klasszikus filmes értékek, sem a célközönségükön kívüli nézők bármilyen igénye. Csakis a saját szubkultúrájuk igényeire koncentrálnak, ezáltal sokkal jobban kielégítik azt, akár azon az áron is, hogy elengedik a kliséket.
Bár ez is brandenkét változó. A Marvel egészen a nagypopularitás felé kacsingat, a Hobbit nem tudom mit csinál, a Transformers a saját célközönségét is üldözi, de talán ezt a Twilight csinálja a legjobban. Ugyan férfiként, felnőttként és normális emberként kínszenvedés ezt a sorozatot végignézni, de a tiniség, pláne nőként, az nem egy normális állapot.
Noha én soha nem kezdtem menstruálni, nem nőtt meg a cicim (illetve de, csak nem hormonális, hanem maláta és komló alapon), azt nem kezdték bámulni a pasik, nem tetszett egyszerre két pasi és a kultúránk nem kényszerített arra, hogy szűzen menjek férjhez. Igenis megértem a célközönség rajongását a sorozat iránt.
A roppant klisés és felületes, de mégis atmoszferikus fantasy máz pedig arra szolgál, hogy ne kelljen konkrétan szembesülni a problémákkal (ami nem csak a nemi érés korszakára, hanem a női lét egészére nagyjából jellemző), hanem mint illusztráció, valódi válaszok és megoldások helyett csak érzelmi megerősítést, azonosulást kapjon a célközönség. És bármennyire is aggályosnak tatom, tulajdonképpen rendben van ez. A pubertás az a kor, amin nincs mit megmagyarázni vagy megérteni, egyszerűen csak túl kell élni. Pont, mint ezeket a filmeket.

Charityy 

Egész jó kis befejezése lett a sorozatnak. Bár a vége nekem eléggé csöpögős és a harc eléggé jellegtelen és gyenge volt, nem ment el az életkedvem :D
Edwárdot még mindig nem bírom, egyszerűen katasztrófa, de ott van helyette Jacob.

beaboszi

Szerintem remek befejezése lett ez a két rész a történetnek. Bella és Edward különös kapcsolatához remekül illik, hogy születik egy félig ember félig vámpír gyerekük. Király megoldás, hogy Jacob is a „helyére kerül” a szerelmi háromszögben. És izgi, hogy más vámpírokat és a képességeiket is megismerhetjük. :) A végén spoiler :P :D


Népszerű idézetek

AniTiger 

[Garrett] – Ha ezt túléljük, bárhova követlek, asszonyszemély.

Lysandra

Garrett: Jönnek a vöröskabátosok, jönnek a vöröskabátosok!

Néda

Halandó életem végetért, de sosem éreztem még magam ilyen elevennek. Arra születtem, hogy vámpír legyek.

Midnightsp

Jacob: Nessie akart velem lenni.
Bella: Nessie? Te a Loch Ness-i szörny becenevét adtad a lányomnak?!

VMalfoy 

Charlie Swan: Láttam óriáskutyává változni egy srácot, akit kiskora óta ismerek. A lányom úgy néz ki, mint a lányom… de mégsem!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján