Hajnalhasadás – 2. rész (Alkonyat 5.) (2012) 398

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
115' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, fantasy 16

4 díj · 1 jelölés

Bella miután életet adott lányának, Rensmee-nek, megerősödve és új képességek birtokában, vámpírként tér magához. Végre beteljesedett amire mindig is vágyott: vámpírként élheti életét Edward oldalán. A boldogságukat azonban hamarosan megzavarja a Volturik tanácsa, akik azt állítják, a Cullenek… [tovább]

angol · magyar

Képek 33

Szereposztás

Robert PattinsonEdward Cullen
Kristen StewartBella Swan
Taylor LautnerJacob Black
Peter FacinelliDr. Carlisle Cullen
Elizabeth ReaserEsme Cullen
Ashley GreeneAlice Cullen
Jackson RathboneJasper Hale
Kellan LutzEmmett Cullen
Nikki ReedRosalie Hale
Billy BurkeCharlie Swan

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 74

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a befejező rész, egy fokkal jobb az előző résznél. Bella még mindig borzalmas, de ezt már megszoktam, Edward végre nem olyan beesett arcú, de annyira fehér sem. Jacob még mindig nagyon szexi, és cuki. :-) Jó volt mikor Bella és ő egymásnak estek, spoiler Ahhoz képest elég jó neve van a kiscsajnak, és aranyos is szerintem. Jöttek új szereplők is, és jók voltak, bírtam egy két szereplő erejét is. :-) Volturi ismét megjelent, és spoiler A befejezés elég jól sikerült, a vége tetszett, főleg mikor spoiler Kár, hogy nincs róla folytatás megnéztem volna azt is. :-) Még mindig jobban csípem a többi szereplőt Bellánál, ahogy elnéztem néha olyan beesett volt az arca, és amilyen grimaszt vágott amikor erőltette az erejét… :-D :-D De legalább Edward már nem grimaszolva csókolta meg. :-D Charlie, Emmett, Esme, Carlisle, Alice, Jasper, Rosalie, Seth, Jacob, és Edward még mindig nagyon jók, és az új szereplők is, akik tanúnak érkeztek. :-)

MFKata

Én imádtam a könyvet és a filmet is. Akkor sem fogom letagadni, ha ez most nagy divat.
@Mazsidrazsi-val meg egy élmény volt moziban megnézni ;-)

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2012/11/twilight-breaki…

2 hozzászólás
mandu

Oké, egyértelműen ez a legjobb rész, de a spoiler. Szirmainak nagyon igaza volt ebben. :D

3 hozzászólás
moszat

Valamit megértettem ennél a filmnél – talán kicsit későn – a brand filmgyártásról. Illetve a hasonszőrű irodalom gyártásáról, aminek a Harry Potter mellett a Twilight volt egy korai előfutára.
Ez valójában forradalmi lépcső a film fejlődésében. A nyolcvanas, kilencvenes években én személy szerint is azon prüszköltem, hogy a közönségfilmeket mindig a közönség egészének gyártják. Innen erednek azok az azóta gránittá kövült klisék, hogy kell a filmbe kisgyerek, kutya, komikus mellékszereplő, a cselekménybe egy sorsfordító konfliktus, a főhősnő szép, a főhős megváltja a világot, függetlenül attól mi a műfaja a filmek és hogy egyáltalán miről szól. Ez látszik oldódni és ezt elsősorban a brandfilmeknek, a Marvel, a Gyűrűk ura, a Transformers és a Twilight típusú YA filmeknek köszönhetjük.
Klasszikus filmes mércével mérve ezek jó része nyilván borzasztóan rossz film. Csakhogy ezeket a filmeket nem érdeklik a klasszikus filmes értékek, sem a célközönségükön kívüli nézők bármilyen igénye. Csakis a saját szubkultúrájuk igényeire koncentrálnak, ezáltal sokkal jobban kielégítik azt, akár azon az áron is, hogy elengedik a kliséket.
Bár ez is brandenkét változó. A Marvel egészen a nagypopularitás felé kacsingat, a Hobbit nem tudom mit csinál, a Transformers a saját célközönségét is üldözi, de talán ezt a Twilight csinálja a legjobban. Ugyan férfiként, felnőttként és normális emberként kínszenvedés ezt a sorozatot végignézni, de a tiniség, pláne nőként, az nem egy normális állapot.
Noha én soha nem kezdtem menstruálni, nem nőtt meg a cicim (illetve de, csak nem hormonális, hanem maláta és komló alapon), azt nem kezdték bámulni a pasik, nem tetszett egyszerre két pasi és a kultúránk nem kényszerített arra, hogy szűzen menjek férjhez. Igenis megértem a célközönség rajongását a sorozat iránt.
A roppant klisés és felületes, de mégis atmoszferikus fantasy máz pedig arra szolgál, hogy ne kelljen konkrétan szembesülni a problémákkal (ami nem csak a nemi érés korszakára, hanem a női lét egészére nagyjából jellemző), hanem mint illusztráció, valódi válaszok és megoldások helyett csak érzelmi megerősítést, azonosulást kapjon a célközönség. És bármennyire is aggályosnak tatom, tulajdonképpen rendben van ez. A pubertás az a kor, amin nincs mit megmagyarázni vagy megérteni, egyszerűen csak túl kell élni. Pont, mint ezeket a filmeket.

Charityy 

Egész jó kis befejezése lett a sorozatnak. Bár a vége nekem eléggé csöpögős és a harc eléggé jellegtelen és gyenge volt, nem ment el az életkedvem :D
Edwárdot még mindig nem bírom, egyszerűen katasztrófa, de ott van helyette Jacob.

beaboszi 

Szerintem remek befejezése lett ez a két rész a történetnek. Bella és Edward különös kapcsolatához remekül illik, hogy születik egy félig ember félig vámpír gyerekük. Király megoldás, hogy Jacob is a „helyére kerül” a szerelmi háromszögben. És izgi, hogy más vámpírokat és a képességeiket is megismerhetjük. :) A végén spoiler :P :D

Pandalány

Szintén, mint a „part 1”, ez is újdonság volt számomra, alig valamire emlékeztem az eseményekből. Nagyon tetszett, a vége kimondott szép lett, méltó búcsúzás a sorozattól :) Megszerettem a szereplőket, mondjuk ezzel már az első résznél sem volt gond. Hihetetlen, hogy Bella mekkora utat járt be. Az első részben/könyvben még esetlen, bizonytalan gimis volt, aki beleszeretett egy vámpírba, a végére viszont már egy erős, érdekes és csodaszép vámpírlánnyá változott.

AniTiger

Azért Lee Pace sokat hozzátett az élményhez. Jönnek a vörös kabátosok. Jönnek a vöröskabátosok. :P Pár mondtattal elérte azt, amit a többi film nem: újranézőssé tett egy # illetve két# Alkonyat-részt.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

AniTiger

[Garrett] – Ha ezt túléljük, bárhova követlek, asszonyszemély.

Lysandra

Garrett: Jönnek a vöröskabátosok, jönnek a vöröskabátosok!

Néda

Halandó életem végetért, de sosem éreztem még magam ilyen elevennek. Arra születtem, hogy vámpír legyek.

Midnightsp 

Jacob: Nessie akart velem lenni.
Bella: Nessie? Te a Loch Ness-i szörny becenevét adtad a lányomnak?!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján