Hajnalhasadás – 1. rész (Alkonyat 4.) (2011) 431

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
117' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, fantasy 12

0 díj · 7 jelölés

Végre teljesül a halandó Bella (Kristen Stewart) és a vámpír Edward (Robert Pattison) álma, örök hűséget esküsznek egymásnak. Az esküvő után a fiatal pár Rio de Janeiróba utazik nászútra. Nem sokkal később Bella már gyermeket vár. Jacob (Taylor Lautner) halálosan megfenyegeti Edwardot, mikor… [tovább]

angol · magyar
angol · magyar

Képek 17

Szereposztás

Robert PattinsonEdward Cullen
Kristen StewartBella Swan (Cullen)
Billy BurkeCharlie Swan
Sarah ClarkeRenée
Taylor LautnerJacob Black
Elizabeth ReaserEsme Cullen
Nikki ReedRosalie Hale
Kellan LutzEmett Cullen
Ashley GreeneAlice Cullen
Jackson RathboneJasper Hale

További szereplők

Kedvencelte 71

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Azt hittem a második rész végén az a csuklásos válasz borzalmasabb, de nem. Bella beesett arca mindent visz. Már az esküvőn is látszik mennyire megviselt szegénykém, és ahhoz képest elég hamar spoiler Még mindig úgy tartom Jacob sokkal szexibb, és már a haját is belövi, Edward pedig egyre fehérebb, majdhogynem ijesztően szürke ábrázata van. Szép helyen ünnepelték a mézes heteket, látványos volt, bár ebben semmi akció nem volt, és sajnos egy félpucér pasi sem szaladgált a filmben. spoiler Érdekes alapsztori, Kristen Stewart még mindig borzalmas, de a többiek sokkal jobbak nála. :-) Bírtam Charlie pohár köszöntőjét. :-D

Rahenys 

Az esküvőn csak a beszédek tetszettek, hogy őszinte legyek, Jacob szokás szerint megjelent drámázni, majd drámaian kellett elrángatni onnan…szánalmas.
Bella pedig szó szerint úgy vonult Edwardhoz, mint akit kivégzésre visznek, legalábbis az arckifejezéséből ezt szűrtem le.
Mégis valamiért odatapadtam a képernyőre, már nem is emlékeztem pár dologra ebből a részből, például a fürdőzésre a holdfényben. :'D Na meg A bevésődésre sem.
Volt itt is elég szenvedés, Edward sokkos arcán mindig jókat derülök.
Illetve, Carlisle…mi lett a hajával? :c
Alice és Jasper még mindig elképesztően aranyosak, Rose pedig egy leheletnyivel szimpatikusabb itt.

4 hozzászólás
Serafina_Darion 

Hülyeség lenne két részre bontani a filmet ahogy a készítők tették, mert nem vagyok annyira oda értük hogy kétszer is beszéljek arról menyire nagy csalódás volt számomra, a megtekintésük. Elég lesz egyszer is szerintem.

Tehát végig követhettük Bella és Edward kapcsolatát a randitól egészen a házasságig. Persze időközben párszor megakarták ölni őket, de sebaj, párosunk mindent túlélt és végre jöhet az örök szerelem.

Vagy nem?

Part 1.

Az esküvő gyönyörű volt, Stephanie Meyer is ott feszített, bár nem tudom minek. Mindegy. A ruha elment egynek, őszintén szólva nekem az álombéli ruhája sokkal jobban tetszett, mint ez. Számomra semmilyen volt, míg a könyvben eszméletlen gyönyörűen leírta az írónő.

A zene itt lagymatag. Szép mert nem mondhatom, hogy nem, de lagymatag. Érzelmek nulla. Komolyan az ember azt hinné, hogy legalább most megerőltetik magukat a színészek…de nem. Bella belépdel, apja oldalán, egy picit ideges, ami kimerül abban, hogy az apja karját markolássza, nem olyan intenzitással, mint ahogy én tenném, és ennyi. Nulla feszültség, nulla boldogság. Fájdalom az esküvőnek ezen rész.

A lakodalom ami ezután következik a film leggázabb része. Egyedül Bella apja, Charlie visz bele valami kis színt és életet, a többiek…Hagyjuk. Szánalom. Egy esküvő nem ennyire lagymatag, unalmas, élettelen.

Fél óra múltán (nekem legalább is annyinak tűnt), megjelent Jacobunk, hogy megmutassa mennyire jó barát. Persze aztán egy kicsit kiakadt Bella tervein. Sebaj ez se fogja elrontani ezt a 'szuper' esküvőt.

A nászút
Tetszett Rió, de tényleg, egy kis szín, egy kis élet. Igazán feldobta a filmet, habár nem is neki kellett volna.

Esme szigete csodás volt, ami ott történt rajta nem igazán… Jól van na, tetszett Bella idegeskedése a Nagy Éjszaka előtt, de mégse volt olyan erős a feszültség mint a könyvben. Esküszöm én is éreztem azt a frusztrációt olvasáskor, amin Bella keresztül ment. Így a film érzelmek terén megint az utolsó volt.

Aztán jött a nagy nap. Bella új élet lehetőségével ajándékozta meg férjurát, aminek az egyáltalán nem örült. Ott viszont jó volt a színész, az az érzelem nélküli sokk is sok volt a jóból. Semmit nem éreztem, semmilyen idegeskedést, ijedtséget. Semmit.
Tudom hogy érzelmi szinten nulla ez a film, de akkor is, egy picike csak lehetne benne.

Ezután lesz egy kis vita, huza vona, egy kis farkas hiszti biszti. Unalom a köbön.

De aztán Bellát elkezdi felzabálni élete értelem. Hogy az mekkora királyság volt. Anyám… Nem tudom, hogy számítógéppel vagy sminkkel csinosították így ki a színésznőt, de azok voltak a legéletszerűbb jelenetek. Imádtam őket.

Jött egy kis szenvedés eztán, nem volt valami érdek feszítő. Viszont amit nagy csalódásnak könyvelhettem el megint az a jelenetek kihagyása volt. Ugyanis Jacob és Rosalie egy nagyon jó párost alkottak a könyvben. Élvezet volt olvasni a marakodásaikat, ezek egy picit oldották a komor és feszült hangulatot. Na ez itt teljesen kimaradt, így nem nevethettem, nem érezhettem azt, hogy minden megoldódik majd.

Szülés…
Nem volt nagy szám. Komolyan. Volt sok vér, sok ordibálás, és aztán világra jött 'Életem értelme'. Bella rondább volt mint egyébként, a babának meg tök értelmes képe volt. Hűek voltak a könyvhöz és jól is sikerült, azt nem lehet rá mondani, hogy nem. De ez a jelenet se váltott ki belőlem semmit.

Ami még tetszett a filmben az a legvége. Szép volt a szám és szép volt az átalakulás is. Az átváltozásnak ez a fajta megvalósítása, nagyon tetszett.

Zenék most nem voltak olyan jók. Egy, max két számról tudnám azt mondani, hogy tetszett, a többi…hát nekem nem jött be.

Part 2

Ez rövidebb lesz mint az előző.

Rengeteg jó jelenetet kihagytak, megváltoztattak, megcsonkítottak. Az egész filmről süt a számítógép, legborzalmasabb lény benne pedig Reneesme, aki a legcsodásabb kislány volt a könyvben, itt viszont valami undormány.

Túl sok volt a vámpírokból, a karakterük a könyvben is csak félig volt meg, itt meg csak arcok voltak a képernyőn/vásznon. A feszültség teljesen kimaradt belőle. Cselekmény cselekményt követett, de semmilyen érzelmi töltettel nem rendelkeztek. Szánalmas folytatása/befejezése ez a rész a sorozatnak.

Talán ami megmentette néhány pillanatra a filmet, de ezzel együtt meg is ölte az a vége volt. Na ott aztán volt minden. Vér, halál, kétségbeesés és HITELESSÉG. Nagyon tetszett az a két percnyi dráma, hisz előtte csak végig szenvedtem, vagy néha már aludtam a filmet.

Összegzés:
A sorozat egyáltalán nem méltó a könyvekhez. Míg a könyvek tele vannak érzelmekkel, félig-meddig jól kidolgozott karakterekkel, addig a film unalmas és … érzelemmentes. Nem rettegek mikor bántják őket, nem örülök, mikor összejönnek, nem félek mikor Bella majdnem meghal. Unalmas az egész.
Anno nagyon nagy rajongója voltam a filmeknek, ebből a Part 2 rángatott ki. Mert ha az egész sorozatot nézzük akkor ez a leggyengébb része.
Néha fel fel csillant a színészek tehetsége, bár aki tehetségesebb volt mint egyesek, az nyúlfarknyi szerepet kapott. Ugró deszkának úgymond jó, de nem többre. Hisz nézzük már meg mennyien emlékeznek még a mai napig a Twilightra. Nagyon kevesen. Elsikkad, és eltűnik. Hisz máris úgy emlegetik: Tudod, az a csillogós, vámpíros film…
Egyszer nézhetős sorozat, és sajnos felejthető is.

1 hozzászólás
mandu 

Olyan szerelmes vagyok 2011 óta Booboo Stewart-ba, hogy az csak na :D

Charityy 

Hát ez valami borzalmas egy rész volt.. Halálra untam magamat rajta, szinte semmi nem történt a filmben. Csak az esküvő és a baba, kész, ennyi. De még ez is annyira snassz volt és lagymatag hogy csak na. Az esküvő gáz volt..
A baba születése volt talán az egyetlen izgalom és értékelhető az egész filmben, de ahogy Bella kinézett az valami katasztrófa. Rossz volt ránézni, csakúgy mint Edwardra. Tudom, ezt minden résznél leírom, de akkor is igaz :D Pedig régen hogy szerettem a bugyuta kis gyermek korszakomban :D

4 hozzászólás
snowden 

Melyik a meredekebb: amikor a vámpírok császármetszést hajtanak végre, vagy amikor egy vérfarkas belezúg egy újszülöttbe? Mert mindkettőre van példa ebben a filmben.

rhysciar

Ezt meg aztán pláne nem tudtam értékelni, Bella minden szava és cselekedete röhej volt.

Pandalány

Az újdonság erejével hatott megnézni ezt a filmet, ugyanis eddig csak egyetlenegyszer láttam, amikor moziban vetítették. Totál nem emlékeztem az eseményekre, még a könyvből sem. Gyönyörű volt a film első fele, az esküvő, Bella ruhája, haja, a nászút, aztán megkezdődött a pokoljárás. Brutálisan nézett ki Bella a végére, a gerinceltörős-poharat leejtős jelenet pedig sokkolt, nagyon durva volt. Szegény Bella szörnyen nézett ki a terhesség végére, pont ezért volt látványos a végső jelenete és az átváltozása. Ez volt az egész film legjobb jelenete szerintem, eszméletlenül szép lett, az a kék ruha tökéletesen illik a fehér bőréhez, #én is olyan szép & sok hajat szeretnék#. Örülök neki, hogy átváltozott. Végre nem lesz olyan törékeny és elesett.

Zsófia 

Nekem ez a film-sorozat mélypontja, ahogy a 4. kötet első felét már régen is el akartam égetni. Nem szeretem, amikor démonizálják a terhességet, és itt aztán folyik a vér és törik a csont. Az esküvő gyönyörű volt, de túl hosszú. Aztán van, ami a könyvben működött, majd a vásznon irtó kínos volt. Nagyon vegyes…

brena 

Kedvenc.
2017:istenem,de rég nem néztem már meg…jól esett,várom a jövő vasárnapot,de lehet holnap DVDről megnézem a 2. részt:)emlékszem moziban milyen volt ezt nézni,és a vége mekkorát ütött..és csomót kellett várni hogy folytatódjon..húúú de nehéz volt :)
még middig szeretem!!


Népszerű idézetek

Néda

Olyan mint, a gravitáció. Minden őrá összpontosul. Többé már nem a Föld vonzása köt ide. Bármit megtennél, bármi lennél érte. A barátja. A testvére. A védelmezője.

Pinki18

A gyermekkor nem egy bizonyos korig tart, amely után a gyermek felhagy a gyermeki dolgokkal. A gyermekkor az a királyság, ahol senki se hal meg.


Folytatása

Összehasonlítás

Alkonyat


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján