Napfogyatkozás (Alkonyat 3.) (2010) 534

The Twilight Saga: Eclipse
124' · amerikai · akció, kaland, dráma, romantikus, fantasy, thriller 12

5 díj · 12 jelölés

Miután kiderül, hogy a szépséges Bella és a vámpír Edward képtelenek egymás nélkül élni, kapnak egy új esélyt, amely a lány életét örökre megváltoztatja. Bella végleg eldöntötte, hogy a 18. születésnapján vámpírrá változik, amely feltétele volt szabadulásuknak és közös jövőjüknek. Jacob azonban… [tovább]

angol · magyar

Képek 16

Szereposztás

Kristen StewartBella Swan
Robert PattinsonEdward Cullen
Billy BurkeCharlie Swan
Xavier SamuelRiley
Jackson RathboneJasper Hale
Ashley GreeneAlice Cullen
Peter FacinelliDr. Carlisle Cullen
Elizabeth ReaserEsme Cullen
Kellan LutzEmmett Cullen
Nikki ReedRosalie Hale

További szereplők

Kedvencelte 77

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ebben a részben legalább végre van egy kis akció, bunyó, és izgalom. Jacob baromi szexi még mindig, és nagyon sajnálom, hogy szenvednie kell Bella miatt. Pedig ez a csaj nem ér annyit… Még mindig nagyon nem csípem Bellát, sajnos. Nem sok mindent tesz a filmben, és még mindig olyan arcokat vág, mint aki halálra unja az egész szitut. Edward pedig egyre sápadt… Rá férne egy kis szoli. :-D Látszik az arcán, még mindig, hogy mennyire fájdalmas az a csók neki. :-D De legalább Bella elérte, hogy csuklás nélkül válaszoljon a nagyon nagy kérdésre. Azt hiszem mondhatom, hogy ez már haladás nála. :-D Rosalie és Jasper történetére is kitérnek, végre, hogy is kerültek be a Cullen családba, és őket is bírom, Alice, Esme, Carlisle, és Emmett is nagyon jók még mindig szerethetőek. Edwardot is bírom, de azért Jacob jobban bejön. :-) Ebben a részben legalább kevésbé szenved Bella, és ez jó, bár még mindig nagyon irritáló szegényke, de ez a rész most izgi, és érdekes volt. Ismét jó volt látni, ennyi fél pucér pasit. :-D Volturi nem egészen fair játékot játszik… Amikor szükség lenne rájuk, semmit sem csinálnak, csak ki várják mi fog történni.

Valentine_Wiggin 

„A mellékszálakból jó történet lehetne: A film”
Komolyan, miért egy ilyen életképtelen, önző, döntésképtelen liba a főszereplő, mikor elképesztően jó a mellékszereplőgárda, és elképesztően jók a háttértörténetek? Egy Jasper múltjáról szóló filmre, jól, korhűen, sötét hangulattal megvalósítva bármikor beülnék.
A két főszereplő között változatlanul nincs semmi kémia, Kristen Stewart színészi képességei pedig a nullához konvergálnak. De mentségére szóljon az egésznek, a zene még mindig jó.

5 hozzászólás
mandu 

Minden egyes résszel csökken az agysejtjeim száma… Pedig alapból sem volt sok. :D

8 hozzászólás
Nihilchan 

Lényegesen izgalmasabb, eseménydúsabb volt, mint az előző rész, viszont még mindig rühellem a főszereplőket. Kár egyébként ezért a filmért, mert a zenéje jó, a hangulata jó, a mellékszereplők pedig sokkal érdekesebbek, mint a szenvedős hármas.

Zakuro 

Szeretem befejezni, amit elkezdek. És ha belegondolok, hogy az utolsó dupla – nem vagyok boldog…
Avagy most következzen a film közbeni ámokfutásom (és nem tudom, mire adtam három csillagot):

Edward, te erőszakos kullancs – NEM megy hozzád és KÉSZ!

„Megjártad miattam a Poklot.” (Bea az apjának) – Kb. azóta, amióta megszülettél, Bea, folyamatosan járja apád a Poklot – nem csoda, hogy szegény Charlie állandóan sörözik.

Miféle szobafogság az, ahol elkolbászolhat délután a pasijával mindenféle mezőkre?

Jasper miért van itt? A könyvek szerint ő már tavaly végzett… Állj, ez most engem miért is zavar? Amúgy is ő volt a kedvenc karakterem – legvámpírszerűbb vámpír az egész „Szagából”, leszámítva a gonoszokat.

Ó, a jó öreg ballagási beszéd, mennyire nem hiányzik!

Láttam eredeti nyelven pár részletet, és esküszöm, a szinkronszínészek ezerrel nagyobb átéléssel mondták fel ezeket a rém kínos szövegeket…
….
„Nem fog ez hiányozni? Érezni, ahogy a bőröd telítődik D-vitaminnal!” Meg bőrrákkal…

Ennyi bénaságot egy rakáson… Egy falkára való farkas és hat vámpír is kevés ahhoz, hogy elcsípjenek egyetlenegyet…

Jákob miért Edwardhoz megy keménykedni, amikor ő ott sem volt, mikor Emmett átlépte a határt?

Jákob, fogadd már el a visszautasítást, és légy szíves, ne nyomd a szívedre a csaj kezét, mert baromi kínosan néz ki!
….
Charlie még csak meg sem lepődik azon, hogy Bea keze eltört Jákob állkapcsán – meg sem kérdezi, hogy: „Miből van a te fejed, fiam, mithrilből?”

„Én magam faragtam.” Ne hazudj, innen látom, hogy műanyagból van – a helyi plázából szerezted be, mi?

Bea, KUSSOLJ MÁR! Ezek vérfarkasok, nem palotapincsik, ha harcolni akarnak, akkor hadd harcoljanak, és kész!

Szirmainak igaza volt: ez a film tényleg tele van fel nem használt, amúgy sokkal érdekesebb sztori lehetőségekkel.

Már a könyvben is ciki volt, hogy Charlie fel akarja világosítani a 18 éves lányát, de hallgatni és nézni még rosszabb volt.

„Bella, mindent megkapsz tőlem, akármit, de nem fogok veled lefeküdni! Erénygyűrűm van!”
Hát ez a jelenet is elég kínos volt… Edward Bea lelke mellett most már az erkölcsei miatt is aggódik. Látod, Bea, ez a hátránya annak, ha egy +100-as pasival jársz!

A Victoriát játszó színésznőt ugyan lecserélték, de a haja még mindig szuper – már, ha ez a sajátja. Amennyiben nem, akkor a parókája klassz.

„Tüzesebb vagyok, mint te!” Igen, tudjuk, az eredetiben itt sütötték el azt, hogy „I’m hotter than you!” Badum ts… Fernando meg faster than you!

Edward és Jákob olyan hangerőn tolják a dumát, hogy amellett ember nincs , aki ne ébredne fel.

„Te tudtad, hogy hallgatózik!” Miért, Bea, el akartad titkolni?

Jákob, te most komolyan öngyilkossággal fenyegetőzöl? Fordulj orvoshoz!

Ebben a filmben miért smárol mindenki úgy, mint a csipegető csirkék?

A Volturi amúgy csak azért lett beleírva a sztoriba, hogy legyen, ami még pluszba Cullenék életét megkeseríti? Más hasznuk konkrétan nincs.

Augusztus 13? Remélem, péntek!

Bea igyekszik mindenkit boldoggá tenni, de valahogy senki sem boldog…

„Más vagyok, mint a többiek!” Minden kamasz ezt gondolja… Ha várnál még egy kicsit, Bea, elmúlna.

Én kérek elnézést, de ennél rondább jegygyűrűt én még nem láttam…

Halleluja, vége van!

NaNa_88 

Ez a háromszög Jake-el már borzalmas. Leginkább az, hogy Jake szenved, mint a kutya, és aztán mikor újra, meg újra nem kapja meg, amit akar Bellát, akkor bepukkad azt hónapokig szaladgál az erdőben, az esőben. http://res.cloudinary.com/big-cabal/image/upload/w_800,…
Bella meg még rosszabb, mert mindig pont annyi szaftot tol szegény gyerek s*gge alá, hogy az még reménykedjen. Az idegeimen táncoltak.
Olvasva amúgy a sátras volt az egyik kedvenc részem. Meg valahol itt a filmben is szerettem, mert a srácok picit helyre rakták a dolgokat egymással. Barátok ugyan nem lettek, de legalább nem akarták egymást szétszedni 5 percig. Jake állandóan paraszt volt, már kezdett vele is teleszaladni a t*köm. Lényegében mindenkivel. XD
http://media.tumblr.com/tumblr_m3h3gjilxw1qa6lp8.gif
Viszont, volt jó is! Szerettem a háttér sztorikat. :) Bár nem mindenkiről tudtunk meg mindent, Jasper és Rosalie élete, és átváltozása érdekes. Jó volt őket jobban megismerni. A Volturi meg most már hivatalosan is elmehet a fenébe. Hatalmas segítség vagytok. Köszi.
http://67.media.tumblr.com/tumblr_m77mb4xV8J1rziwwco1_500.gif

alexakarola 

Szerintem az első három közül egyértelműen ez a legjobb rész! (sőt, igazából számomra az összes közül)
Kicsit életszerűtlen azért, hogy ennyien nem tudták elkapni az elején.
Szerettem, hogy itt Rosalie-ról és Jasperről is meg tudtunk többet és kicsit megnyíltak. Aww, Alice és Jasper. *-* Meg úgy again, the whole family. ^^
Jó kis végzős beszéd volt. :)
És amúgy annyira szépek a farkasok!
Azt legalább szerettem amúgy Bellában, hogy nem volt igazi választás Edward és Jacob között, mert egyértelmű volt végig, hogy kit szeret, ebben legalább tényleg mindig is tudta, hogy mit akar. Persze nagyon szereti Jacobot és iszonyúan fontos neki, de ÚGY nem tudja szeretni. Szerintem Bella soha nem adta alá a lovat szándékosan, mindig azt mondta, amit érez és sohasem hitegette, az hogy Jacob ebből mit szűrt le, az egy más kérdés, de szerintem Bella nem árult zsákbamacskát. (a csókjelenet is elég evidensen azért volt, mert aggódott érte nagyon és azt gondolta, hogy így ezzel le tudja kicsit nyugtatni)
Jane egy iszonyú gonosz és pszichopata karakter, pont emiatt nagyon félelmetes, nagyon sajnáltam azt az újoncot. :(
Ebben a részben Bella nem igazán szenvedett, ezért Kristen Stewart sem idegesített, (persze még mindig azt gondolom, hogy sem karakterre nem írta meg legjobban őt az írónő, illetve, hogy más színész talán jobban tudta volna eljátszani, de) élveztem a filmet, izgalmas volt!!
Ja, és nagyon szerettem, hogy itt végre összefogtak egy közös ügy miatt.

Rahenys 

Csak engem akasztott ki, hogy Bella szinte Edward előtt KÉRI, hogy csókolja meg Jacob? Egyszerűen borzalmas karakter a lány, semmi érdekes nincs benne, csak Edward és a vámpírlét után epekedik.
Jacob pedig szánalmas, konkrétan rá akarja magát erőltetni Bellára. Mégis hogy van képe olyat mondani, hogy „Én vagyok a tökéletes számodra”? Ugyan már. Ebben a részben legalább négyszer eljátszotta ezt, nem értem miért nem tartja tiszteletben Bella döntését és érzelmeit, miért kell mindenáron rákényszeríteni magát? Undorító.
Edward pedig visszatért a szokásos arckifejezéséhez, mint aki karót nyelt…és ezt eredetileg nem így akartam mondani.
Annak örülök, hogy Jasper több szerepet kapott itt, nagyon szeretem a srácot, elképesztően aranyosak Alice-el.
Victoria pedig nem lett volna egy rossz főgonosz karakter, sőt még talán nyert is volna, csak Bella túljárt az eszén a vérrel. Kár érte, tetszett a haja.

A sztori egy leheletnyivel érdekesebb volt, mint az előző két filmnél, szeretem a harcjeleneteket, úgyhogy a végén az a rövid csata nem volt rossz.

Charityy 

Edward borzasztóan néz ki :D Komolyan holtsápadt és állandóan savanyú képet vág.
Bella itt már jobban nézett ki de még mindig roppantul irritáló.
Jacobot még mindig szeretem ^^
Bella örlődik a két pasi közöttmint egy kis cafka, mindegyiket szereti és nem akarja elhagyni őket…
A történet már izgalmasabb, végre történik is valami, színre lép a Volturi. Még mindig nem valami jó de alakul.

UViki 

Azt kell mondjam, ez a rész már mutatott némi fejlődést, de kedvenc akkor sem lett. Bella nyavajog, állandóan csak veszélybe akarja sodorni magát, kétbalkezes, szürke kisegér.


Népszerű idézetek

Papp_Fanna8 

Bella: Apa, kár minden szóért. Edward az életem.
Charlie: Ja, azt vettem észre…

Bogesxd 

Jessica: Újra és újra meggondolni magunkat, mert semmi sem állandó. Úgyhogy hibázzatok, amennyit csak tudtok, mert így, ha majd egyszer megkérdezik, hogy mik akarunk lenni, nem kell találgatnunk. Tudni fogjuk.

doriilány

I’ve always felt out of step, like literally stumbling through my life. I’ve never felt normal, because I’m not normal. I don’t wanna be. I’ve had to face death and loss and pain in your world but I’ve also never felt stronger… like more real, more myself, because it’s my world too. It’s where I belong.

Pinki18

Edward: Egy újabb buli Alice?
Alice: Tök jó lesz!
Bella: Ja. Ezt mondtad legutóbb is!

Pinki18

Edward: Ha nem volnánk ősellenségek és nem akarnád ellopni életem értelmét, talán még kedvelnélek is!

Papp_Fanna8 

Edward: A te bűzöd viszont taszító.
Jacob: Haver, talán nem kéne bűzelemzésbe kezdeni.


Folytatása

Összehasonlítás

Alkonyat


Hasonló filmek címkék alapján