Himssenyeoja Do Bong Sun (2017–2017) 50

Strong Woman Do Bong Soon · 힘쎈 여자 도봉순
70' · dél-koreai · akció, romantikus, vígjáték, sorozat, thriller, krimi 15
1 évad · 16 rész

Do Bong Soon emberfeletti erővel született. Ez a képessége női ágon öröklődik a családjában. A lány minden álma, hogy egy videojátékot tervezhessen, amelyben ő a fő karakter. Eközben viszonzatlan szerelemmel szereti gyerekkori barátját, a most már rendőrként dolgozó In Gook Doo-t. Bong Soon… [tovább]

Képek 18

Szereposztás

Park Bo YoungDo Bong Soon
Park Hyung ShikAhn Min Hyuk
Ji SooGook Doo
Shim Hye JinHwang Jin Yi
Yoo Jae MyungBong Soon apja
Ahn Woo YeonDo Bong Ki
Jun Suk HoKong Bi Seo
Lim Won HeeBaek Tak
Kim Won HaeKim Kwang Bok / Oh Dong Byung
Kim Min KyoAh Ga Ri

További szereplők

Himssenyeoja Do Bong Sun (2017–2017)
Forgatókönyvíró

Kedvencelte 21

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Charityy 

Néha kicsit erőltetettek voltak a poénok, de többségében csak röhögtem rajtuk, olyan fárasztó xD

Shad 

Jesszus rég nevettem ennyit egy sorozaton:) Elején csöppet féltem, hogy túltolják a humor faktor, de nem! Megtalálták az arany középutat:)
Történethez sok mindent nem fűznék hozzá, annyit azért mégis, hogy bár a komikus részek nagyon jók voltak, a krimi száltól égnek állt a hajam. Komolyan rám jött a para. A színész is nagyon jól alakította az elmebeteget, de a kamera kezelés/helyszín is tényleg a frászt tudta hozni az emberre. A másik krimi szál enyhén lapos volt az első családi vacsora után megmondtam ki lesz az elkövető:P
Ettől függetlenül nagyon jó kis forgatókönyvet kaptunk:) és hát a befejezésen még mindig nevetek:D
Karakterek: ritka az olyan dorama, ahol mindegyik karakter el van találva és tökéletes színészt is sikerül hozzá keríteni. Bong soon tündéri csajszi volt, Park Hyung Shik pedig annyiszor megmosolyogtatott, ahogy olvadozott Bong Soon-tól. A tetős jelenet pedig hát♥ Gook Doo-t sajnáltam picit, viszont szuper zsaru volt:) Rengeteg mosolyt okoztak a gengszterek, a diák csapat és Aionsoftos kollegák:)
Külön megjegyezném az én gamer szívemet megdobogtatta Ainsoft épülete, 12 éves mmorpg-s múltamból kb 10 évet NCSoft-os játékokkal töltöttem(ebből legalább 7 év Lineage volt). Először azt hittem rosszul látok, mikor megláttam NCSoft épületét:) Utána tudatosan kezdtem el figyelni az apró jelekre, például az AinSoft logó és minden felirat típusa megegyezik NC által használtakkal és azért a név is nagyon hasonló:) aztán az utolsó részekben azért kaptunk egy egyértelmű bújtatott reklámot is:P bár ez másoknak szerintem totál érdektelen, számomra plusz mosoly volt az arcomon:)
Kinek ajánlom? bátran bárkinek, aki sokat akar nevetni, szereti a romantikát, de a krimit is:) Egyetlen dolgot azért hozzáfűznék, aki elkezdi próbálja hétvégére időzíteni:P Képtelenség egy-egy részt nézni belőle..elindítod, aztán csak azt veszed észre „next episode” és éjjel kettő van…
pw: élveztem a zenéket is:) Gogo Super power girl!:)
Update 1 : találtam egy jópofa videót, hogyan csinálták a plakátokat:P https://www.youtube.com/watch…

오르쉬

Alapvetően a téma miatt néztem meg: női főhős szupererővel Dél-Koreában.
Nem tudom mennyire igaz a való életben (gondolom azért van valóságalapja), de ez már a második olyan sorozat, ahol testi kvázi erőszakot alkalmaznak, mind a családban, mind a munkahelyen, és ezen senki nem akad fenn. Ez azért európai szemmel nagyon fura, hiába más kultúra.
Viszont remekül kiéleződik így az alapkoncepció: a nő (nem csak a főhősnőre gondolok) pusztán az erejével hatást gyakorol a férfi(ak)ra. :)
A sorozatban tetszett, hogy váltakozva volt nyomozós, romantikus, bűnözős szál, ez utóbbit viszont nagyon elhúzták a végére, az utolsó hat rész főleg romantika, amolyan nyálas verzióban. Jó, jó, nem panaszkodom, elnézegettem na. A végére mintha kifáradt volna a forgatókönyvíró, sok volt a 16 rész. Megint rengeteget ettek és sírtak és hisztiztek, mind a nők mind a pasik. Kim Won Hae karaktere, schockkoló.
Holnap veszek diót és csinálok diós sütit… Majd elfelejtettem: a sorozat zenéje pazar!!

Gwener 

Tudathasadást kaptam ettől a sorozattól!!!
Nagyon élveztem, visítva nevettem – de néha meg annyira untam, vagy bosszankodtam, hogy mea culpa, de biza jeleneteket átléptem: pl. a gengszterek a felétől már annyira irritáltak, hogy az fájt, nevetni nem tudtam rajtuk, spoiler nem bírtam nézni őket. De ugyan így nem tudtam mit kezdeni Oh Dong Byung szerepével sem – viszont ahogy Kim Won Hae eljátszotta, na az valami zseniális volt!!!!!!
Majdnem egész részek teltek el úgy, hogy igazából nem történt semmi, tartalmas beszélgetés egy se csak sziporkázó riposztok, a szereplők meg csak rohangáltak ide-oda tulajdonképpen céltalanul. És mégis: lekötött!!!! Nem tudom, hogy csinálták….
Sokszor úgy éreztem, a színészek túljátsszák a szerepüket, néhány szál felszínes és kidolgozatlan volt. Pl. szereplők egyik percről a másikra egyszerűen eltűntek, bármiféle magyarázat nélkül spoiler
Jang Mi-Kwan zseniálisan játszott, hihetetlen, hogy ez élete első szerepe. Remélem nem skatulyázzák be ebbe a szerepkörbe.
Tetszett, hogy Do Bong Sun szerepére ilyen pici lányt választottak (nincs 160!), nagyon szerettem az egész családját, bírtam a gimis srácokat, Park Hyung Sik cakkos fülét már a Heirs-ben is szerettem, és Ji Soo forever :)))))
Összességében leszámítva a gengsztereket nagyom jót szórakoztam rajta.

mandu 

Most én leszek megint a rossz, aki lehúz egy mások által kedvelt művet, de na. Kezdjük az elején.
1. Karakterek
– kedvelhetőek
– együtt lehet érezni velük
– a mi érzéseinket tükrözik a tetteik és szavaik
– a két srác közül csak egyet tudsz jobban megszeretni
– a gyilkost nem lehet utálni (én nem tudtam), mert helyes színészt választottak xD
-> https://www.dramafever.com/st/news/images/e3c119d6-526d…
– Bong Soon NEM, ismétlem NEM idegesítő (TUDOM HOGY HIHETETLEN :D)
– az anyát, a visító f*szit és a barátnőt viszont sehogy sem tudtam megszeretni
2. Helyszínek
– a szép, romantikus jeleneteknél gyönyörű helyszíneket választottak
– az AinSoft épület zseniális, pont így képzelném el
– Mr. Ahn (az a gonosz formalitás :D) háza egyszerűen ÁMÉZING
– Bong Soon szobája iszonyat aranyos és simán elfogadnám
– a gyilkos „kuckója” pedig kellően életszagú és rémisztő
3. Forgatókönyv/beszólások
– HIBÁTLANOK
– tényleg nem lehet belekötni ezen a téren semmibe :D
4. Romantikus szál
– kicsit késleltették ezzel a „meleg vagyok” dologgal
– az első csók túl nyálasra sikeredett (nem szó szerint ><)
– a „hiányoztál” jelenet viszont ott volt a szeren *-*
– Gook Doo… Ahh hagyjuk
spoiler
5. Special effects
– ez az egyik dolog, ami miatt borzasztóan csalódott vagyok
– gagyi, túlságosan hihetetlennek tűnnek, elsietettek, annyira meh az összes
– TÉNYLEG FÚÚÚÚÚÚÚÚÚ és nem én reagálom túl
+1. Minden más
– próbáltam nagyon-nagyon szeretni, de nem lett kedvenc
– a 16 részt kicsit soknak érzem
– túl lassan haladt az esemény
– túlságosan el lett húzva
– telepakolták felesleges részekkel (kit érdekel az a fake indiai guru vagy mi a szösz meg az a punnyadt bandavezér? xD)

Azt hiszem ennyi.
Kiknek ajánlom? Olyanoknak, akik nem olyan válogatósak, mint én, nem zavarja őket a béna effektsorozat és a gyors váltás nyáltenger és krimi között. :)
~ kedvcsináló ~
* https://0.soompi.io/wp-content/uploads/2017/02/28170712…
* http://68.media.tumblr.com/09851be61d2287f2f1e2879fbb06…
* http://pa1.narvii.com/6401/6447a0a857adcbd8852a6ddcac14…
* http://images6.fanpop.com/image/photos/40200000/-Strong…
* https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e6/28/f2…
Yup, all the reasons are Minhyuk :3

kkata76 

Nagyon jó sorozat, remekül szórakoztam. (Az az indiai guru!!!) A főszerepet játszó színészek is nagyon jók, de a mellékszerepekben is brillíroznak. (Az az indiai guru…!) A gengszterek például, Kim Won Hae kétszer, vagy az iskolás banda (meg az az indiai guru!!) …

2 hozzászólás
engiee

Hát én majdnem minden részen halálra nevettem magam! Imádtam ezt a drámát, ebben aztán volt minden: egy kicsit cheesy szerelem, nagyon jó szereplők, izgalmas bűntett, jó harcjelenetek, és nagyon-nagyon vicces szituációk. Egy-két szereplőn már akkor nevettem, amikor még csak a zenéjét hallottam. Ahn MinHyuk gyönyörű férfi / :') /, Do Bong Soon pedig imádnivaló (szintén nagyon szép). Nagyon édesek voltak!
Egyszerűen imádtam, 3 nap alatt végignéztem (és azért nem egy nap alatt, mert közben szakdogát írok :'D )
10/10, mindenkinek ajánlom (aki szereti)

Dreamborder 

Annak ellenére, hogy egy szuper, addiktív sorozatról van szó, sajnos nem tudok 10 csillagot adni rá. Ennek az az oka, hogy számomra túlontúl elvont volt sokszor. Nem tudtam nevetni az idióta gengsztereken, legtöbbször untam őket, alig vártam, hogy visszatérjünk a főszereplőkhöz. Valószínű, az én humorérzékemmel van baj. ;)
A többi rész viszont nagyon ott volt! Ahogy a dráma keveredik a humorral, az itt is zseniálisan lett megoldva.
Halleluja a női főszereplő nagyon kis aranyos és szimpi volt! Annyira jók voltak együtt Park Hyung Shik-kel!! Hát ő meg… <3 Azoktól az olvadozós jelenetektől teljesen oda voltam! :)
Akit muszáj megemlítenem, az a Kim Won Hae, aki egyszerűen zseniálisan játssza az elmebeteget! :)
Gook Doo karakterét is szerettem, egy picit sajnáltam is, de nem értem, spoiler.
Szóval szerintem érdemes megnézni, mert nagyon jól sikerült kis darab ez! :)

pormacska

Woahh!, tegnap fejeztem be, és ma olyan elhagyatottnak érzem magam. :) …

Ahh! Annyira jó volt… Komolyan ennyit még nem nevettem semmin. Néha pont annyira olvadoztam a jelenetek közben, mint Park Hyung Shik a szerepe szerint. ♥
Szivárványok, glitterek, meg minden :D…

És az egészben az volt a jó, hogy a krimi szál meg részemről annyira para volt, hogy alig mertem nézni. Én teljesen kiakadtam, amikor az az állat ütötte verte a nőket. ( Remélem ez nem túl nagy spoiler, nem is írok többet az egészről.) De én azon az állásponton vagyok, hogy jó egy kis nyomozás, meg izgalom a romantikus vonal mellé, én szeretem, ha keverik a műfajokat.

Viszont a banditás vonal nekem túl sok volt, nekem annyira erőltetettnek tűnt és undi is volt, teljesen elvették a kedvemet a film közbeni nassolástól :P

A szereplőválasztás tökéletes, én élveztem az üresjáratokat is, mert annyira lubickoltak a színészek a szerepükben – egytől-egyig-, hogy tőlem tarthatott volna még akár sokkal tovább is a film. Igazából biztos újra fogom nézni, egyrészről mert másodjára már nem fogok félni a pszichopatától :D, másrészről meg mert annyira kimaxolták a cukiság faktort – a lány is full aranyos volt, de Park Hyung Shik ♥… ( ábrándos tekintet)- , hogy ne máár, ezt újra meg kell nézni, nincs mese.

Nagyon aranyos történtet egy jó adag parával. Nézzétek. ;)

ViPa

A teljes értékelés a blogon olvasható: https://koreaekkovei.blogspot.com/2019/04/strong-woman-…

"A történet ugyebár egy rendkívüli lányról szól, akinek szuperereje van: pokolian erős. Kocsikat dobál, egyszerre tíz gengszterrel verekszik, és belehalsz, ha rálép a lábadra. Ez így elég mesebelien hangzik, igaz? Pontosan. Ezért is nem álltam neki a sorozatnak sokáig. Mert valahogy olyan… gagyinak hangzott. Aztán megláttam a romantikus komédiát a műfajai között, és ennek hatására vettem rá magam, mert akkor épp erre vágytam.

Hogy egy sorozat lehet egyszerre komédia és thriller is azt lehetetlen elhinni addig, míg nem láttad ezt. Igen, meglehet csinálni. Persze nem mondom, hogy tökéletes volt, sőt! Az utolsó pár rész egy kissé lelombozta a lelkesedésem. A szerelmi szála a végére elég sok lett, és sokszor előfordult, hogy minden mást ki is szorított, és csak arra fókuszáltak, hogy mennyire szeretik egymást a főszereplőink. Bár az elején nekem egyszerre volt aranyos, és vicces, az utolsó pár részben már tényleg kicsit túllőttek a célon, sokszor több hangsúlyt fektettek erre a szálra, mint a cselekményre, de mivel manapság mindig ezt csinálják, ezért én már hozzászoktam. Ez igazából elkerülhetetlen, és ha ez alapján ítélnénk meg egy sorozatot, akkor iszonyú kevés lenne, amire azt mondhatnánk, hogy jó…

Térjünk vissza a tárgyra. A sorozat tele volt poénokkal, már csak Bong Soon miatt is, de persze Min-hyuk vitte a pálmát, akinek minden megmozdulása poén volt, szóval a komédia jelzőt teljesen megérdemli a sorozat. A szerelmi háromszög (mert hogy van benne) érdekes módon nem lett unalmas, méghozzá azért nem, mert mire eljutottunk oda, hogy kibontakozhasson, addigra már rég el is volt rendezve minden, szóval idő sem volt arra, hogy beleunjunk." Az értékelés folytatódik a blogon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2019/04/strong-woman-…


Népszerű idézetek

Surume

Do Bong Soon: I think there is an expiration date on crushes.

Surume

Ahn Min Hyuk: Strenght can only shine if you can control it.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján