Himssenyeoja Do Bong Sun (Strong Woman Do Bong Soon) (2017–2017) 98

Strong Woman Do Bong Soon · 힘쎈 여자 도봉순
70' · dél-koreai · akció, dráma, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, thriller, krimi 15
1 évad · 16 rész

Do Bong Soon emberfeletti erővel született. Ez a képessége női ágon öröklődik a családjában. A lány minden álma, hogy egy videojátékot tervezhessen, amelyben ő a fő karakter. Eközben viszonzatlan szerelemmel szereti gyerekkori barátját, a most már rendőrként dolgozó In Gook Doo-t. Bong Soon… [tovább]

koreai · angol

Képek 25

Szereposztás

Park Bo YoungDo Bong Soon
Park Hyung ShikAhn Min Hyuk
Ji SooGook Doo
Shim Hye JinHwang Jin Yi
Yoo Jae MyungBong Soon apja
Ahn Woo YeonDo Bong Ki
Jun Suk HoKong Bi Seo
Im Won HeeBaek Tak
Kim Won HaeKim Kwang Bok / Oh Dong Byung
Kim Min KyoAh Ga Ri

További szereplők

Himssenyeoja Do Bong Sun (2017–2017)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
jTBC

Streaming
Netflix
Rakuten Viki

Kedvencelte 41

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

pvik13 

Ó hogy én mennyit is nevettem ezen xD
Jó néha már pl sok volt kicsit a gengszterekből meg úgy volt néhány humoros rész amire azt mondtam hogy jó elég lesz már ◔̯◔
Do Bong Soon nagyon aranyos és vicces lány tökre bírtam a karakterét és szintúgy Min Hyuk-ét is. Mondhatni power couple voltak ᕙ(`▽´)ᕗ Számomra a srác egész jó karakterfejlődésen ment keresztül, az ilyen kis nagy arcú ficsúrból a kis édes szerelmes fiúvá :3
Na de, mint a legtöbb doramában itt is a second lead fogott meg a legjobban azaz Gook Doo ❤ Okozott nekem jó pár pityergős pillanatot a sorozat végénspoiler
A thriller része egész kemény volt a sorozatnak. Az viszont néha meglepett, hogy abszolút cuki részből mentünk át pszihopata üldözésbe ¯_(ツ)_/¯

Shad 

Jesszus rég nevettem ennyit egy sorozaton:) Elején csöppet féltem, hogy túltolják a humor faktor, de nem! Megtalálták az arany középutat:)
Történethez sok mindent nem fűznék hozzá, annyit azért mégis, hogy bár a komikus részek nagyon jók voltak, a krimi száltól égnek állt a hajam. Komolyan rám jött a para. A színész is nagyon jól alakította az elmebeteget, de a kamera kezelés/helyszín is tényleg a frászt tudta hozni az emberre. A másik krimi szál enyhén lapos volt az első családi vacsora után megmondtam ki lesz az elkövető:P
Ettől függetlenül nagyon jó kis forgatókönyvet kaptunk:) és hát a befejezésen még mindig nevetek:D
Karakterek: ritka az olyan dorama, ahol mindegyik karakter el van találva és tökéletes színészt is sikerül hozzá keríteni. Bong soon tündéri csajszi volt, Park Hyung Shik pedig annyiszor megmosolyogtatott, ahogy olvadozott Bong Soon-tól. A tetős jelenet pedig hát♥ Gook Doo-t sajnáltam picit, viszont szuper zsaru volt:) Rengeteg mosolyt okoztak a gengszterek, a diák csapat és Aionsoftos kollegák:)
Külön megjegyezném az én gamer szívemet megdobogtatta Ainsoft épülete, 12 éves mmorpg-s múltamból kb 10 évet NCSoft-os játékokkal töltöttem(ebből legalább 7 év Lineage volt). Először azt hittem rosszul látok, mikor megláttam NCSoft épületét:) Utána tudatosan kezdtem el figyelni az apró jelekre, például az AinSoft logó és minden felirat típusa megegyezik NC által használtakkal és azért a név is nagyon hasonló:) aztán az utolsó részekben azért kaptunk egy egyértelmű bújtatott reklámot is:P bár ez másoknak szerintem totál érdektelen, számomra plusz mosoly volt az arcomon:)
Kinek ajánlom? bátran bárkinek, aki sokat akar nevetni, szereti a romantikát, de a krimit is:) Egyetlen dolgot azért hozzáfűznék, aki elkezdi próbálja hétvégére időzíteni:P Képtelenség egy-egy részt nézni belőle..elindítod, aztán csak azt veszed észre „next episode” és éjjel kettő van…
pw: élveztem a zenéket is:) Gogo Super power girl!:)
Update 1 : találtam egy jópofa videót, hogyan csinálták a plakátokat:P https://www.youtube.com/watch…

Yuuko 

Mindhárom főbb karaktert nagyon megkedveltem, és ezúttal még a befutó srácnak is drukkoltam, pedig nagyon sok esetben ez pont fordítva szokott lenni. A sorozat fénypontja nekem a hatodik résznél volt, amikor a két srác rivalizálása eléggé elfajult. spoiler Szakadtam a röhögéstől. Eddig is láttam pár kdramat, de csak most „szippantott” be a világuk, viszont már most feltűnt az, hogy néha a 16 rész is sok. Hiába a fantasztikus karakterek, az izgalmas alaphelyzet, az enyhe thriller beütés, de a közepe felé egyszerűen annyira ellaposodott nekem a sorozat, hogy szimplán untam. Ettől függetlenül szerettem, sokat mosolyogtam rajta, és a párocska is cuki volt – még akkor is, amikor a thriller-krimi rész zavaróan a háttérbe lett szorítva a romantikus jelenetek miatt –, de pl a gengszterek a végére annyira idegesítettek, ennyi nyomoronc, hülye és szerencsétlen embert egy rakáson… az elején sem találtam viccesnek, de a végére már nagyon túltolták őket. Viszont a legvégén megint sírva röhögtem. spoiler

2 hozzászólás
Zahra 

Néha kicsit erőltetettek voltak a poénok, de többségében csak röhögtem rajtuk, olyan fárasztó xD

Dreamborder

Annak ellenére, hogy egy szuper, addiktív sorozatról van szó, sajnos nem tudok 10 csillagot adni rá. Ennek az az oka, hogy számomra túlontúl elvont volt sokszor. Nem tudtam nevetni az idióta gengsztereken, legtöbbször untam őket, alig vártam, hogy visszatérjünk a főszereplőkhöz. Valószínű, az én humorérzékemmel van baj. ;)
A többi rész viszont nagyon ott volt! Ahogy a dráma keveredik a humorral, az itt is zseniálisan lett megoldva.
Halleluja a női főszereplő nagyon kis aranyos és szimpi volt! Annyira jók voltak együtt Park Hyung Shik-kel!! Hát ő meg… <3 Azoktól az olvadozós jelenetektől teljesen oda voltam! :)
Akit muszáj megemlítenem, az a Kim Won Hae, aki egyszerűen zseniálisan játssza az elmebeteget! :)
Gook Doo karakterét is szerettem, egy picit sajnáltam is, de nem értem, spoiler.
Szóval szerintem érdemes megnézni, mert nagyon jól sikerült kis darab ez! :)

오르쉬

Alapvetően a téma miatt néztem meg: női főhős szupererővel Dél-Koreában.
Nem tudom mennyire igaz a való életben (gondolom azért van valóságalapja), de ez már a második olyan sorozat, ahol testi kvázi erőszakot alkalmaznak, mind a családban, mind a munkahelyen, és ezen senki nem akad fenn. Ez azért európai szemmel nagyon fura, hiába más kultúra.
Viszont remekül kiéleződik így az alapkoncepció: a nő (nem csak a főhősnőre gondolok) pusztán az erejével hatást gyakorol a férfi(ak)ra. :)
A sorozatban tetszett, hogy váltakozva volt nyomozós, romantikus, bűnözős szál, ez utóbbit viszont nagyon elhúzták a végére, az utolsó hat rész főleg romantika, amolyan nyálas verzióban. Jó, jó, nem panaszkodom, elnézegettem na. A végére mintha kifáradt volna a forgatókönyvíró, sok volt a 16 rész. Megint rengeteget ettek és sírtak és hisztiztek, mind a nők mind a pasik. Kim Won Hae karaktere, schockkoló.
Holnap veszek diót és csinálok diós sütit… Majd elfelejtettem: a sorozat zenéje pazar!!

Gwener 

Tudathasadást kaptam ettől a sorozattól!!!
Nagyon élveztem, visítva nevettem – de néha meg annyira untam, vagy bosszankodtam, hogy mea culpa, de biza jeleneteket átléptem: pl. a gengszterek a felétől már annyira irritáltak, hogy az fájt, nevetni nem tudtam rajtuk, spoiler nem bírtam nézni őket. De ugyan így nem tudtam mit kezdeni Oh Dong Byung szerepével sem – viszont ahogy Kim Won Hae eljátszotta, na az valami zseniális volt!!!!!!
Majdnem egész részek teltek el úgy, hogy igazából nem történt semmi, tartalmas beszélgetés egy se csak sziporkázó riposztok, a szereplők meg csak rohangáltak ide-oda tulajdonképpen céltalanul. És mégis: lekötött!!!! Nem tudom, hogy csinálták….
Sokszor úgy éreztem, a színészek túljátsszák a szerepüket, néhány szál felszínes és kidolgozatlan volt. Pl. szereplők egyik percről a másikra egyszerűen eltűntek, bármiféle magyarázat nélkül spoiler
Jang Mi-Kwan zseniálisan játszott, hihetetlen, hogy ez élete első szerepe. Remélem nem skatulyázzák be ebbe a szerepkörbe.
Tetszett, hogy Do Bong Sun szerepére ilyen pici lányt választottak (nincs 160!), nagyon szerettem az egész családját, bírtam a gimis srácokat, Park Hyung Sik cakkos fülét már a Heirs-ben is szerettem, és Ji Soo forever :)))))
Összességében leszámítva a gengsztereket nagyom jót szórakoztam rajta.

mandu 

Most én leszek megint a rossz, aki lehúz egy mások által kedvelt művet, de na. Kezdjük az elején.
1. Karakterek
– kedvelhetőek
– együtt lehet érezni velük
– a mi érzéseinket tükrözik a tetteik és szavaik
– a két srác közül csak egyet tudsz jobban megszeretni
– a gyilkost nem lehet utálni (én nem tudtam), mert helyes színészt választottak xD
-> https://www.dramafever.com/st/news/images/e3c119d6-526d…
– Bong Soon NEM, ismétlem NEM idegesítő (TUDOM HOGY HIHETETLEN :D)
– az anyát, a visító f*szit és a barátnőt viszont sehogy sem tudtam megszeretni
2. Helyszínek
– a szép, romantikus jeleneteknél gyönyörű helyszíneket választottak
– az AinSoft épület zseniális, pont így képzelném el
– Mr. Ahn (az a gonosz formalitás :D) háza egyszerűen ÁMÉZING
– Bong Soon szobája iszonyat aranyos és simán elfogadnám
– a gyilkos „kuckója” pedig kellően életszagú és rémisztő
3. Forgatókönyv/beszólások
– HIBÁTLANOK
– tényleg nem lehet belekötni ezen a téren semmibe :D
4. Romantikus szál
– kicsit késleltették ezzel a „meleg vagyok” dologgal
– az első csók túl nyálasra sikeredett (nem szó szerint ><)
– a „hiányoztál” jelenet viszont ott volt a szeren *-*
– Gook Doo… Ahh hagyjuk
spoiler
5. Special effects
– ez az egyik dolog, ami miatt borzasztóan csalódott vagyok
– gagyi, túlságosan hihetetlennek tűnnek, elsietettek, annyira meh az összes
– TÉNYLEG FÚÚÚÚÚÚÚÚÚ és nem én reagálom túl
+1. Minden más
– próbáltam nagyon-nagyon szeretni, de nem lett kedvenc
– a 16 részt kicsit soknak érzem
– túl lassan haladt az esemény
– túlságosan el lett húzva
– telepakolták felesleges részekkel (kit érdekel az a fake indiai guru vagy mi a szösz meg az a punnyadt bandavezér? xD)

Azt hiszem ennyi.
Kiknek ajánlom? Olyanoknak, akik nem olyan válogatósak, mint én, nem zavarja őket a béna effektsorozat és a gyors váltás nyáltenger és krimi között. :)
~ kedvcsináló ~
* https://0.soompi.io/wp-content/uploads/2017/02/28170712…
* http://68.media.tumblr.com/09851be61d2287f2f1e2879fbb06…
* http://pa1.narvii.com/6401/6447a0a857adcbd8852a6ddcac14…
* http://images6.fanpop.com/image/photos/40200000/-Strong…
* https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e6/28/f2…
Yup, all the reasons are Minhyuk :3

kkata76 

Nagyon jó sorozat, remekül szórakoztam. (Az az indiai guru!!!) A főszerepet játszó színészek is nagyon jók, de a mellékszerepekben is brillíroznak. (Az az indiai guru…!) A gengszterek például, Kim Won Hae kétszer, vagy az iskolás banda (meg az az indiai guru!!) …

2 hozzászólás
engiee

Hát én majdnem minden részen halálra nevettem magam! Imádtam ezt a drámát, ebben aztán volt minden: egy kicsit cheesy szerelem, nagyon jó szereplők, izgalmas bűntett, jó harcjelenetek, és nagyon-nagyon vicces szituációk. Egy-két szereplőn már akkor nevettem, amikor még csak a zenéjét hallottam. Ahn MinHyuk gyönyörű férfi / :') /, Do Bong Soon pedig imádnivaló (szintén nagyon szép). Nagyon édesek voltak!
Egyszerűen imádtam, 3 nap alatt végignéztem (és azért nem egy nap alatt, mert közben szakdogát írok :'D )
10/10, mindenkinek ajánlom (aki szereti)


Népszerű idézetek

crissy 

Gook Doo: Men are all dogs!
Do Bong Soon: Don't insult dogs.

1. évad 3. rész – A titokzatos fickó
Surume

Ahn Min Hyuk: Strenght can only shine if you can control it.

Surume

Do Bong Soon: I think there is an expiration date on crushes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján