Dangshini Jamdeun Saie (2017–2017) 39

While You Were Sleeping · 당신이 잠든 사이에
35' · dél-koreai · dráma, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, thriller, rejtély 15
1 évad · 32 rész

A történet egy nő és két férfi körül bonyolódik, akik álmaikon keresztül előre látják azokat a rossz vagy jó dolgokat, amik meg fognak történni velük. Mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák az előre látott tragédiákat vagy ha jó dologoról van szó, teljesítsék azt ugyanúgy.

koreai
koreai · angol
koreai · angol
koreai · angol

Képek 9

Szereposztás

Bae SuzyNam Hong Joo
Lee Jong SukJung Jae Chan
Lee Sang YeobLee Yoo Beom
Jung Hae InHan Woo Tak
Ko Sung HeeShin Hee Min
Kim Won HaeChoi Dam Dong
Shin Jae HaJung Seung Won
Nam Da Reumfiatal Jung Jae Chan
Lee Jae WonJo Yoon Pyo (25-28. rész)
Park Jin JooMoon Hyang Mi

További szereplők

Dangshini Jamdeun Saie (2017–2017)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
SBS
SidusHQ

Kedvencelte 23

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Dreamborder

Ahh, ez de jól esett most!
Pont kellő mennyiségben volt benne dráma, humor, izgalom és boldogság.
Persze lehetne benne hibákat találni, de nekem ez most nem célom, mert iszonyat jól esett, hogy nem készültek ki rajta az idegeim, hanem jó kis kikapcsolódás volt. Tetszettek az ügyek és az is, hogy spoiler. Maga a cselekmény kicsit álomszerű (haha), jó lenne, ha a való életben is mindig utat törne magának az igazság. Szeretnék abban hinni, most is vannak olyan emberek, mint ez a 3, aki legjobb tudása szerint kezeli a dolgokat és kitart az elvei mellett. :))
Lee Jong Suk-ot régen láttam már és rá kellett jönnöm, hogy hiányzott a kis fizimiskája és játéka. Szerettem a karakterét is, ami pont a tökéletlensége miatt volt nagyon szerethető. Bae Suzy-nak jól állt ez a szerep, én pedig könnyen megvehető vagyok egy talpraesett főhősnővel. :P yeah! Na és Jung Hae In ♥ Nekem elég ha meglátom a képernyőn, már a látványától jó kedvem lesz! :) Egyébként nagyon megnézném őt egy negatív karaktert játszva is! A mosolyánál azt imádom jobban, mikor gyilkol a tekintetével. :P A csapatot nagyon megkedveltem, egytől egyik, de nem tehetek róla, közülük Kim Won Hae az, aki már évekkel ezelőtt ellopta a szívem egy darabját és ezzel a sorozattal még inkább bebiztosította magát. :)
Na és akkor a végére jön a negatív karakterünk, akinek kiváncsi lettem volna a múltjára. Hol csúsztattak el neki az erkölcsi normák, illetve mi volt az oka. Egyébként Lee Sang Yeob zseniálisan alakította a karakterét, attól a mosolytól egy pillanat alatt felment bennem a pumpa, de annyira átjöttek az érzelmei is, fú nagyon tetszett!
Szóval én arra buzdítanék mindenkit, hogy aki könnyedebb thrillerre, izgalomra, egy kis kikapcsolódásra vágyik, adjon esélyt ennek a sorinak. Sokat gondolkodni nem kell rajta, azért elég egyértelműek benne a “titkok”, szóval fáradtabb fejjel is le lehet ülni elé. :)

Theana 

Nekem ez a dorama olyan volt, mint egy mese, ezért jó volt kicsit félrehúzódni a külvilágtól és belecsöppenni újból és újból ebbe a történetbe. De fura dolog ez, mert igazából a való életről szólt, és annak ellenére, hogy mennyire kegyetlen is ez a világ, de azért mégis vannak, akiket nem hagy békén az igazságérzetük és tesznek azért, hogy az érvényesülni tudjon. Olyan karaktereket mutatott meg, akik képesek tanulni a hibáikból és más segítségét kérni, ha nem megy egyedül, akik törődtek a másikkal, pedig nem fűzte őket egymáshoz szerelem vagy vonzalom. Nam Hong Joo egy határozott nőszemély, aki nagyon furcsa, de hatalmas szíve van és olyan akaratereje, amit mindig jóra próbál használni. Nagyon nagyon imádtam, hogy két olyan karaktert írtak egymásnak, mint Hong Joo és Jeong Pro, mert bár az elején kissé szokatlan volt, de nagyon jól illettek egymáshoz és sugárzott felőlük a tisztelet egymás iránt. Amiért ezt ki akartam emelni az értékelésben az azért van, mert most már több fajta doramát láttam, és sok olyan van, amiben a férfi az, aki állandóan ott van és erősködik, támogatja a nőt, a nő pedig esetlen és félénk. De itt egyformán támogatják egymást és mindketten ugyanannyira kifejezik önmagukat. Nincs olyan, hogy valaki jobban. Egyformán. És ezt külön imádtam ebben a sorozatban.
A másik, ami még nagyon szembetűnt, de nagyon örültem, hogy jelen van, az Hong Joo és az édesanyja viszonya. Nagyon szeretetteljes egy kapcsolat, ahol mindig a féltés és az egymásra gondolás volt jelen.

A bíróság és a nyomozás körülményei és következményei eléggé meghatározó szerepet töltöttek be a sorozatban, és voltak elég csúnya jelenetek is, vagy esetek, és jó szókincsgyakorló a szakkifejezések miatt. A történetvezetés több szálon fut, de fenntartja végig a figyelmet. A csavarok is érdekesek. Jól ellensúlyozzák a vígjátékos jelenetek a komoly és szomorú részeket.
De azért nem véletlenül említettem, hogy olyan, mint egy mese. Pár rész után azért ki lehet ismerni a sorozatot annyira, hogy tudni lehet a végkifejletet, ezért abban nem volt sok meglepetés. (Fú, mondjuk két rész volt, ahol nem tudtam, hova tegyem a helyzeteket. spoiler) Viszont nagyon tetszettek a párhuzamok, amiket a múlt és a jelen között hoztak. Hagyták kicsit gondolkodni is az embert.

Uhm, Lee Yoo Beom. Hát ez az ember, amennyire helyes, olyan gusztustalan személy is. Tutituti utánanézek a színésznek, mert baromi jó játéka volt végig.

Nagyon érdekesnek találtam, ahogy összekötötték a szereplőket és irtó jól mutatta, hogy mindenki kapcsolatban áll, vagy “láncolatban”. Az álommal is ezt erősítették, ez kifejezetten érdekes volt. Vannak benne okos gondolatok és szép idézetek. Az ost szokás szerint nagyon szép és cuki, mint amilyen a sorozat is.

Az egy csillag mínusz azért jár, mert eleinte próbáltam elmenni amellett a tény mellett, hogy nem sokat tudunk meg arról, miért álmodik Hong Joo ilyeneket, hiszen vannak benne utalások és a végén azért összeáll a kép a többiekkel, de mégis erre az egyetlen kérdésre nincs válasz. A sorozatban elhangzik, hogy ő sem tudja a miértjét, mégis… nekem ez a végén kicsit hiányos, és ettől csak még “mesebelibb”. Igazából ez a tény simán elsimítható és elfelejthető, annyira talán nem fontos, de így sokkal misztikusabb az összkép. Ettől függetlenül, mindig úgy fog eszembe jutni a sorozat, hogy azt gondolom, nagyon szép és irtó cuki. Egyedi a maga módján.

Shad 

Ez inkább volt egy romkom , mint bármi más, de annak legalább elfogadható volt:) A nyomozás és a komolyabb szálak úgy éreztem csak úgy mellékesen vannak jelen:) 16(32) rész alatt talán 4-5 bűnesetet derítenek fel, így hogy mindenki álmodott sokszor az ember nem tudta eldönteni , most akkor megint álomban vagyunk vagy a valóság? ha álmodunk kinek az álmában vagyunk? mert persze ez sem mindegy:D
Karakterek számomra rendben voltak, sokan lehúzzák Suzyt. Én eddig 3 sorozatban láttam és igazából mindháromban tetszett is. Szerintem a kémia is működött közte és Jong Suk között:) Gonosz énem úgy gondolja Min Ho talán pont ezért nem akarta, hogy együtt szerepeljenek:D Ettől függetlenül, bár jó páros voltak én szokás szerint másod lead szindrómában szenvedtem:P Woo Tak egyszerűen cukorfalat volt:) Erős, okos, gyors, kedves etc…:P Tán már túl tökéletes:) Supportok is rendben voltak, bár az ügyészségen a pletyis titkárnőket néha túl soknak éreztem:) Choi karaktere meg szuper volt, igazán örültem, hogy Kim Won Hae nagyobb szerepet kapott:)
Kinek? semmi komoly, totálisan kiszámítható sztori (mindegyik bűnesetnél elsőre ráböktem ki lesz a gyilkos, de ezt tudjuk be annak, hogy túl sok krimit nézek:D), kicsit habos-babos történet, de azért vannak áldozatok is:) Giga elvárásokkal azért ne fussunk neki:P

5 hozzászólás
silentscream 

Már régóta szemeztem vele, de valamiért egészen idáig halogattam. Kár volt… Kikapcsolódáshoz tökéletes. :) Nem sok ügyet oldottak meg a sorozat alatt, de ettől függetlenül élveztem. Talán inkább a romkom vonal felé ment el a sorozat. Viszont ettől még nem veszített nálam az értékéből. Ha valakit ki kellene emelnem a karakterek közül az Choi ahjussi lenne, abszolút szerethető figura volt, hamar belopta magát a szívembe. :) De sok más karaktert is megkedveltem. Mellesleg az álmok miatt szinte minden rész olyan volt, mintha egy mesébe csöppentem volna. :)

kkata76 

Nagyon tetszett, mert eredeti és igazán érdekes a történet, és mert olyan színészek játszanak benne, akiket nagyon szeretek, mint Lee Jong Suk és kedvencünk, Kim Won Hae, akiket kitűnő színészeknek tartok.

rhysciar

Majd írok normális értékelést (legalábbis megpróbálom), ha képes leszek az „awwwww” az „ohhhhhh” és a „miért lett már vége” kifejezéseken kívül bármi mást írni :D

4 hozzászólás
Sakara 

Egy eredeti, érdekes és izgalmas történet, humorra, romantikával és pont kellő mennyiségű drámával.
Igazából nem tudok rosszat mondani róla. Nem mindenhol volt tökéletes, de ezeket vitte a szereplőgárda nagyszerűsége. Minden főbb karaktert megszerettem (még a „fő gonoszt” is).
Néha mosolyogtam, néha fogtam a fejem, néha sírtam. Pont azt kaptam, amit elvártam tőle, szóval nekem tetszett.

Fremy18

Jaj, nagyon imádtam, örülök neki, hogy most néztem meg!
Nagyon meglepődtem a szereplőkön, nagyon jól játszottak, Suzy volt a legnagyobb meglepetés nekem. Nem láttam még egy doramában sem játszani.Remélem hasonló nagyszerű doramában láthatom megint játszani. Az OST-k is jók voltak, egy nagy kedvencem lett amit most is hallgatok. :D Annyira gyönyörű. Megunhatatlan.
https://www.youtube.com/watch…

b_vivi 

A teljes értékelés megtalálható a blogon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2017/11/while-you-wer…
„Az eleje egy kicsit döcögött nekem. Bár eleve nagyon tetszett az alapsztori, miszerint Hong-Joo álmában képes előrelátni a jövőt, bár sajnos mindig csak a tragikus történéseket, s emiatt lelkileg egy kissé ki van készülve; ami érthető. Az első két részben azonban néhol eléggé összezavarodtam, mert a készítők úgy ugráltak a megálmodott jövő és a valóság között, hogy semmi sem utalt arra, most épp melyik idősíkban is vagyunk. Amikor azt hittem, valaki meghalt, egy hirtelen vágással visszaugrottunk a történések elejére és felbukkant az egyébként halottnak hitt szereplő, én meg csak kapkodtam a fejem, hogy akkor most mi is van. De aztán a készítők a következő részektől már nagyon szépen bemutatták ezeket az álmokat, majd pedig a valóságot, ahogy tényleg megtörténnek az álomban látott képek. Úgyhogy nem tudom, hogy az első pár részben direkt lettek ilyen… "hirtelenre” megcsinálva ezek a jelenetek, vagy csak ők maguk is rájöttek, hogy hát máshogy kellene. A lényeg, hogy hála a jó égnek pár rész után már minden világos.

Na és akkor lássuk is a történetet. Eleve nagyon tetszett, hogy felépítették. Már rögtön az első rész első kockáin kiderült minden, és azt is megtudtuk, hogy Hong-Joo bár mindig felírta kis cetlikre az épp megálmodott tragédiát, és a dátumot, sosem próbálta megakadályozni, hogy megtörténjenek. Így nagyon szépre sikerült, hogy Jae-Chan rá tudta venni, hogy igenis akarja megakadályozni ezeket az álmokat.
*Vágás*
Ugorjunk vissza egy pillanatra oda, hogy Jae-Chan még nem tud Hong-Joo álmairól. Először is, imádtam a srác első jeleneteit, és a belépőjét. Jót nevettem, mikor Hong-Joo lekoptatta őt, mikor jó szomszédhoz méltóan sütit vitt nekik. Már ott nagyon megszerettem őt. Na de volt nekem egy kis furcsaság az elején, amibe bele kellett szoknom: eleve a történet ismertető jól átvert engem, spoiler Az értékelés folytatódik a blogon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2017/11/while-you-wer…


Népszerű idézetek

kkata76 

– Oh, my! You look the same as Jae Chan when you don't go to work.
– Really? Is that a compliment?
– Do you think it is?
(32. rész)

b_vivi 

Ki hinne nekem, ha azt mondanám, láttalak téged álmomban… aztán idejöttem, hogy megváltoztassam, amit láttam… mert annyira szomorúnak tűntél benne… Ki hinné el, hogy megváltoztattam a jövőt?


Hasonló filmek címkék alapján