Dangshini Jamdeun Saie (2017–2017) 59

While You Were Sleeping · 당신이 잠든 사이에
35' · dél-koreai · dráma, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, thriller, rejtély 15
1 évad · 32 rész

A történet egy nő és két férfi körül bonyolódik, akik álmaikon keresztül előre látják azokat a rossz vagy jó dolgokat, amik meg fognak történni velük. Mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák az előre látott tragédiákat vagy ha jó dologoról van szó, teljesítsék azt ugyanúgy.

koreai

Képek 11

Szereposztás

Bae SuzyNam Hong Joo
Lee Jong SukJung Jae Chan
Lee Sang YeobLee Yoo Beom
Jung Hae InHan Woo Tak
Ko Sung HeeShin Hee Min
Kim Won HaeChoi Dam Dong
Shin Jae HaJung Seung Won
Nam Da Reumfiatal Jung Jae Chan
Lee Jae WonJo Yoon Pyo (25-28. rész)
Park Jin JooMoon Hyang Mi

További szereplők

Dangshini Jamdeun Saie (2017–2017)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
SBS
SidusHQ

Streaming
Rakuten Viki

Kedvencelte 28

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Barátnőm nem szereti Suzyt, szóval kicsit összevitatkoztunk rajta, hogy érdemes-e megnéznem ezt a sorozatot, de egy másik barátnőm pedig szereti, szóval végül elkezdtem. És nekem nagyon tetszett! Pont annyi romantika volt benne nekem, amit még élveztem nézni, és szerencsére a szerelmi háromszög sem volt zavaró. Mindkét srácot kedveltem benne, a second leadet talán még jobban is, ennek ellenére én végig a főpárosnak szurkoltam valamiért. A történet is izgalmas volt, a kedvenc részem a Mikulásos és az utolsó tárgyalás volt. Az álmok is nagyon érdekesek voltak, néhol már alig tudtam megkülönböztetni, hogy ez éppen most álom vagy valóság, de nagyon tetszettek. Éppen kellő mennyiségben voltak benne a drámai és a romantikus jelenetek is spoiler

Dreamborder

Ahh, ez de jól esett most!
Pont kellő mennyiségben volt benne dráma, humor, izgalom és boldogság.
Persze lehetne benne hibákat találni, de nekem ez most nem célom, mert iszonyat jól esett, hogy nem készültek ki rajta az idegeim, hanem jó kis kikapcsolódás volt. Tetszettek az ügyek és az is, hogy spoiler. Maga a cselekmény kicsit álomszerű (haha), jó lenne, ha a való életben is mindig utat törne magának az igazság. Szeretnék abban hinni, most is vannak olyan emberek, mint ez a 3, aki legjobb tudása szerint kezeli a dolgokat és kitart az elvei mellett. :))
Lee Jong Suk-ot régen láttam már és rá kellett jönnöm, hogy hiányzott a kis fizimiskája és játéka. Szerettem a karakterét is, ami pont a tökéletlensége miatt volt nagyon szerethető. Bae Suzy-nak jól állt ez a szerep, én pedig könnyen megvehető vagyok egy talpraesett főhősnővel. :P yeah! Na és Jung Hae In ♥ Nekem elég ha meglátom a képernyőn, már a látványától jó kedvem lesz! :) Egyébként nagyon megnézném őt egy negatív karaktert játszva is! A mosolyánál azt imádom jobban, mikor gyilkol a tekintetével. :P A csapatot nagyon megkedveltem, egytől egyik, de nem tehetek róla, közülük Kim Won Hae az, aki már évekkel ezelőtt ellopta a szívem egy darabját és ezzel a sorozattal még inkább bebiztosította magát. :)
Na és akkor a végére jön a negatív karakterünk, akinek kiváncsi lettem volna a múltjára. Hol csúsztattak el neki az erkölcsi normák, illetve mi volt az oka. Egyébként Lee Sang Yeob zseniálisan alakította a karakterét, attól a mosolytól egy pillanat alatt felment bennem a pumpa, de annyira átjöttek az érzelmei is, fú nagyon tetszett!
Szóval én arra buzdítanék mindenkit, hogy aki könnyedebb thrillerre, izgalomra, egy kis kikapcsolódásra vágyik, adjon esélyt ennek a sorinak. Sokat gondolkodni nem kell rajta, azért elég egyértelműek benne a “titkok”, szóval fáradtabb fejjel is le lehet ülni elé. :)

crissy 

Ez a sorozat egy igazi cukorfalat. Nem tudom, miért kezdem el nézni azzal a gondolattal, hogy ez meh lesz, de tényleg, s óóó mekkorát tévedtem. Azt hiszem, az első résznél már tudtam, hogy naaaaagyon fogom szeretni. A történet tök érdekes volt, egyedi, s sokszor rágtam a körmeimet, annyira izgultam az álmok miatt. A vége hagyott egy ici-pici hiányérzetet, de kit érdekel, amikor bemutatott nekünk egy olyan imádnivaló emberkét, mint Jung Jae Chan? spoiler
Nagyon szerettem.

Theana 

Nekem ez a dorama olyan volt, mint egy mese, ezért jó volt kicsit félrehúzódni a külvilágtól és belecsöppenni újból és újból ebbe a történetbe. De fura dolog ez, mert igazából a való életről szólt, és annak ellenére, hogy mennyire kegyetlen is ez a világ, de azért mégis vannak, akiket nem hagy békén az igazságérzetük és tesznek azért, hogy az érvényesülni tudjon. Olyan karaktereket mutatott meg, akik képesek tanulni a hibáikból és más segítségét kérni, ha nem megy egyedül, akik törődtek a másikkal, pedig nem fűzte őket egymáshoz szerelem vagy vonzalom. Nam Hong Joo egy határozott nőszemély, aki nagyon furcsa, de hatalmas szíve van és olyan akaratereje, amit mindig jóra próbál használni. Nagyon nagyon imádtam, hogy két olyan karaktert írtak egymásnak, mint Hong Joo és Jeong Pro, mert bár az elején kissé szokatlan volt, de nagyon jól illettek egymáshoz és sugárzott felőlük a tisztelet egymás iránt. Amiért ezt ki akartam emelni az értékelésben az azért van, mert most már több fajta doramát láttam, és sok olyan van, amiben a férfi az, aki állandóan ott van és erősködik, támogatja a nőt, a nő pedig esetlen és félénk. De itt egyformán támogatják egymást és mindketten ugyanannyira kifejezik önmagukat. Nincs olyan, hogy valaki jobban. Egyformán. És ezt külön imádtam ebben a sorozatban.
A másik, ami még nagyon szembetűnt, de nagyon örültem, hogy jelen van, az Hong Joo és az édesanyja viszonya. Nagyon szeretetteljes egy kapcsolat, ahol mindig a féltés és az egymásra gondolás volt jelen.

A bíróság és a nyomozás körülményei és következményei eléggé meghatározó szerepet töltöttek be a sorozatban, és voltak elég csúnya jelenetek is, vagy esetek, és jó szókincsgyakorló a szakkifejezések miatt. A történetvezetés több szálon fut, de fenntartja végig a figyelmet. A csavarok is érdekesek. Jól ellensúlyozzák a vígjátékos jelenetek a komoly és szomorú részeket.
De azért nem véletlenül említettem, hogy olyan, mint egy mese. Pár rész után azért ki lehet ismerni a sorozatot annyira, hogy tudni lehet a végkifejletet, ezért abban nem volt sok meglepetés. (Fú, mondjuk két rész volt, ahol nem tudtam, hova tegyem a helyzeteket. spoiler) Viszont nagyon tetszettek a párhuzamok, amiket a múlt és a jelen között hoztak. Hagyták kicsit gondolkodni is az embert.

Uhm, Lee Yoo Beom. Hát ez az ember, amennyire helyes, olyan gusztustalan személy is. Tutituti utánanézek a színésznek, mert baromi jó játéka volt végig.

Nagyon érdekesnek találtam, ahogy összekötötték a szereplőket és irtó jól mutatta, hogy mindenki kapcsolatban áll, vagy “láncolatban”. Az álommal is ezt erősítették, ez kifejezetten érdekes volt. Vannak benne okos gondolatok és szép idézetek. Az ost szokás szerint nagyon szép és cuki, mint amilyen a sorozat is.

Az egy csillag mínusz azért jár, mert eleinte próbáltam elmenni amellett a tény mellett, hogy nem sokat tudunk meg arról, miért álmodik Hong Joo ilyeneket, hiszen vannak benne utalások és a végén azért összeáll a kép a többiekkel, de mégis erre az egyetlen kérdésre nincs válasz. A sorozatban elhangzik, hogy ő sem tudja a miértjét, mégis… nekem ez a végén kicsit hiányos, és ettől csak még “mesebelibb”. Igazából ez a tény simán elsimítható és elfelejthető, annyira talán nem fontos, de így sokkal misztikusabb az összkép. Ettől függetlenül, mindig úgy fog eszembe jutni a sorozat, hogy azt gondolom, nagyon szép és irtó cuki. Egyedi a maga módján.

Shad 

Ez inkább volt egy romkom , mint bármi más, de annak legalább elfogadható volt:) A nyomozás és a komolyabb szálak úgy éreztem csak úgy mellékesen vannak jelen:) 16(32) rész alatt talán 4-5 bűnesetet derítenek fel, így hogy mindenki álmodott sokszor az ember nem tudta eldönteni , most akkor megint álomban vagyunk vagy a valóság? ha álmodunk kinek az álmában vagyunk? mert persze ez sem mindegy:D
Karakterek számomra rendben voltak, sokan lehúzzák Suzyt. Én eddig 3 sorozatban láttam és igazából mindháromban tetszett is. Szerintem a kémia is működött közte és Jong Suk között:) Gonosz énem úgy gondolja Min Ho talán pont ezért nem akarta, hogy együtt szerepeljenek:D Ettől függetlenül, bár jó páros voltak én szokás szerint másod lead szindrómában szenvedtem:P Woo Tak egyszerűen cukorfalat volt:) Erős, okos, gyors, kedves etc…:P Tán már túl tökéletes:) Supportok is rendben voltak, bár az ügyészségen a pletyis titkárnőket néha túl soknak éreztem:) Choi karaktere meg szuper volt, igazán örültem, hogy Kim Won Hae nagyobb szerepet kapott:)
Kinek? semmi komoly, totálisan kiszámítható sztori (mindegyik bűnesetnél elsőre ráböktem ki lesz a gyilkos, de ezt tudjuk be annak, hogy túl sok krimit nézek:D), kicsit habos-babos történet, de azért vannak áldozatok is:) Giga elvárásokkal azért ne fussunk neki:P

5 hozzászólás
silentscream 

Már régóta szemeztem vele, de valamiért egészen idáig halogattam. Kár volt… Kikapcsolódáshoz tökéletes. :) Nem sok ügyet oldottak meg a sorozat alatt, de ettől függetlenül élveztem. Talán inkább a romkom vonal felé ment el a sorozat. Viszont ettől még nem veszített nálam az értékéből. Ha valakit ki kellene emelnem a karakterek közül az Choi ahjussi lenne, abszolút szerethető figura volt, hamar belopta magát a szívembe. :) De sok más karaktert is megkedveltem. Mellesleg az álmok miatt szinte minden rész olyan volt, mintha egy mesébe csöppentem volna. :)

ZPetra

Összességében kellene most róla beszélnem, de olyan nehéz is ez. Meglehetősen hosszú idő alatt sikerült csak megnézném, és volt, akit szerettem, volt akit nem ebben a doramában. A vége felé én már kicsit kezdtem laposnak érezni a sorozatot, de aztán az utolsó rész alkalmával mindent jól és érdekesen lezártak. Ennek örültem is, meg nem is. spoiler
Amúgy nagyon szép dolgokról volt itt szó, gyászról, halálról, szerelemről, es mindezt körbe lengte egy kis természetfeletti környezet, amit én egyáltalán nem sajnáltam. Mindenesetre örültem, hogy megnéztem, de azért nem vonz, hogy többször megnézzem.

kkata76 

Nagyon tetszett, mert eredeti és igazán érdekes a történet, és mert olyan színészek játszanak benne, akiket nagyon szeretek, mint Lee Jong Suk és kedvencünk, Kim Won Hae, akiket kitűnő színészeknek tartok.

rhysciar

Majd írok normális értékelést (legalábbis megpróbálom), ha képes leszek az „awwwww” az „ohhhhhh” és a „miért lett már vége” kifejezéseken kívül bármi mást írni :D

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

crissy 

Yu Beom: You look good.
Jae Chan: I was born this way.

1. évad 9. rész – Ne hidd el egy szavát se
crissy 

Yoon Moon Sun: She's from my body, but I can't understand her.

1. évad 9. rész – Ne hidd el egy szavát se
Liza 

My today may become your tomorrow.

1. évad 13. rész – Kimondhatatlan titok
b_vivi

Ki hinne nekem, ha azt mondanám, láttalak téged álmomban… aztán idejöttem, hogy megváltoztassam, amit láttam… mert annyira szomorúnak tűntél benne… Ki hinné el, hogy megváltoztattam a jövőt?

kkata76 

– Oh, my! You look the same as Jae Chan when you don't go to work.
– Really? Is that a compliment?
– Do you think it is?
(32. rész)

Liza 

But if you feel like I’ve changed, doesn’t that mean you are the one who’s changed?

1. évad 8. rész – Pár jó ember

Hasonló filmek címkék alapján