A szerelem örvénye (2019–2019) 34

Ko Se Yeon egy gyönyörű ügyésznő, aki igen kiváló a munkájában. Egy nap azonban egy baleset során meghal. Az Abyssnak köszönhetően ugyan újjáéled, ám egy egészen más testben. Az Abyss ugyanis egy titokzatos dolog, aminek köszönhetően az emberek ugyan visszatérnek a halálból, ám a külsejük… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Park Bo YoungGo Se Yeon / Lee Mi Do
Ahn Hyo SeopCha Min
Lee Shi UnPark Dong Cheol
Han So HeeJang Hee Jin
Lee Sung JaeOh Young Cheol
Yun Yoo SunEom Ae Ran
Ha Sung KwangKo Se Yeon apja
Lee Chul MinPark Ki Man
Song Sang EunLee Mi Do
Park Sung YeonPark Mi Soon

További szereplők

A szerelem örvénye (2019–2019)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
tvN

Streaming
Netflix

Kedvencelte 7

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Shad 

Alapvetően aranyos kis sorozat ez:) de azért messze nem tökéletes. Kikapcsolódásnak nem rossz, de az én krimi/fantasy szerető lelkemnek ez így ebben a formában kevés volt. Az Abyss törvényei , az hogy meg sem próbálták kideríteni a szabályokat csak ész nélkül használták, a logikátlanság a gömb „szabályaiban” , persze ezekkel tudták mindig jól megkavarni a lecsót:) Én a végével nem voltam megelégedve, bár ez is habos-babos happy end lett, de én tuti nem így fejeztem volna be, mert így 0 tanulsága nem lett a sztorinak, pedig ugye erősen tanító jelleggel indultunk neki:P
Karakterekben az elején Se Yeon-t péklapáttal vertem volna, hogy lehet valaki ilyen felszínes, de persze kellett, hogy lássuk a jellemfejlődését. Amúgy a csajt többnyire bírtam, okos, éles eszű nő, bár voltak olyan jelenetek, ahol fogtam a fejem, hogy bakker annnyiiira logikus ilyenkor hol az esze… Cha Min sokat nem változott, csak végre a „valódi külsejével” tehette. Gonosz oldal viszont szuper volt, bár erősen hiányoltam ott is egy-két miértet.
Kinek? könnyed kikapcsolódásra vágyó, néha picit borzongató, de abszolút megmarad a vígjáték felségvízen. Nem tökéletes, de legalább a szórakoztató fajtából való :)

Yuuko 

Az alapötlet érdekes volt, de aztán a fantasy vonal helyett inkább a krimit tolták az előtérbe, ami nem tett annyira jót a sorozatnak. Én értékelem a jó és fordulatos krimiket, de még nagyon az elején leesett, hogy ki is lesz a Gonosz 2.0, ami eléggé levitte az élvezeti értéket. Szerettem volna többet megtudni magának a címadó Abyss működéséről, szabályairól, limitjéről, de kb csak annyi szerepe volt, hogy szereplőink kétségbeesetten vagy teátrálisan szorongatták, vagy „gyertyatartó harmadikként” jelen volt a romantikus jeleneteknél. A főbb karakterekkel igazából elvoltam, bár Min néha nagyon nyálas volt, és valahogy túl lazán kezelte ezt az Abyss-dolgot, a színésze viszont nagyon cuki volt., szóval én jobban kedveltem a csípős nyelvű Se Yeont, bár néha csak pislogtam, hogy lehet ennyire elővigyázatlan.
Valahogy jobban átjött volna, ha nem ilyen hosszú, mert a közepére meguntam ezt a töketlenkedést. spoiler A vége pedig nagyon klisés és elcsépelt, épkézláb magyarázat nélküli wtf lett.
Összességében elvoltam vele, de ha jobban belegondolok, akkor egyre inkább előtűnnek a problémáim, és nem volt nagyon maradandó élmény. Kriminek gyengécske volt, fantasynak szinte semmi, míg romantikus sorozatnak egyszerre volt túl nyálas és semmilyen. Értem én, hogy őket egymásnak teremtették, és nem mondom, hogy nem voltak cukik, spoiler, de akkor is kétszer egymásra pislognak és már luv level 100. Jó, kicsit túlzok, de akkor is.

Plusz: oh, magyar cím, miért vagy te magyar cím?! Már megint mi ez a fordítás!? spoiler

Theana 

Nagyon jó vígjáték alapanyag, jókat szórakoztam a párosunkon, főleg Se Yeonon, de a kezdeti komolyabb témát alig érintettük a végére, pedig szerintem jót tett volna neki az a szál. Így egy átlagos rom-com lett a végére, amit talán el is felejtek pár nap múlva. Se Yeon felszínes karaktere csiszolódott a végére, de sajnos nem kapott olyan nagy hangsúlyt, mint vártam, pedig az első részek után azt gondoltam, hogy ez lesz az egyik fő szál, amit kibontogatunk. Viszont én kifejezetten szerettem a főszereplőnőnket, így képernyőn keresztül sokat nevettem rajta, az pedig hatalmas plusz, hogy ilyen „antiklisés” akart mindig lenni, jól ellensúlyozta Cha Min nyáltengerét. A színésznő nagyon jól hozta aspoiler szerepét. Hyo Seopra nagyon kíváncsi lettem, mert ez a szerep annyira nem hozta meg nekem azt, amit vártam, nekem Cha Min valahogy nem volt szimpatikus, pedig nagyon kedves karakter, akit nem vakít el a gazdagsága. Inkább az lehet az oka, hogy a hideg kirázott a nyálas beszólásaitól, főleg ezek mellett a tipizált lépések mellett, ez már kicsit sok volt.
A cselekmény nagyon érdekes, mindig meglepődök az ilyen ötletek láttán, örültem volna, ha Abyssről többet is megtudunk, de sajnos annyira nem mentek bele a részletekbe, pedig a címből következtetve, ez lett volna a középpontban. Feltárhatták volna a „használati útmutatót is”, de igazából a krimi-szálat helyezték előtérbe, ami nekem őszintén szólva is kevés volt. Az ost, a szereplők, a történet kidolgozása, a vége… minden annyira átlagos lett, hogy így visszagondolva, nem mindig a fáradságtól aludtam el rajta majdnem. Ha csak többet foglalkoztak volna a lényeggel…
A gonosz szemöldökmozgatása lenyűgözött. :D Annyira jól hozta ezt a gonosz szerepet és olvadt be a környezetébe, hogy én nem is gyanakodtam rá az elején. Lee Sung Jae is valami zseniális, amilyen természetességgel alakítja ezt a sorozatgyilkost.
A vége egyáltalán nem lepett meg ezek után, de azt gondoltam, lesz még itt valamilyen anyuka-jelenet Yun Yoo Sunnal, de kimaradt. Ami még nekem nehezen fogható fel, hogyan tudott megbocsájtani Se Yeon és Cha Min spoiler.
Néha hiányoztak részletek, amiket nem tudtam hova tenni, de azért a nagyja a végére helyrekerült. Ami még furcsa volt, hogy nem mindig lehetett azonnal kiszűrni, mik a lényegesebb jelenetek, amikre jobban figyelni kell, mert különös módon nem voltak alatta a szokásos dallamok, amivel érzékeltették, hogy ez viccesebb jelenet lesz, annyira nem fontos, vagy épp nagyon fontos és figyelni kell.
Update még, hogy nagyon szembetűnőek voltak a reklámok, ki is szúrták a szemem rendesen. :D

Katyesz

Nem tudom hogyan értékeljem. Lehet aludnom kellene rá egyet.
Nagyon megosztott a véleményem. Először is én besoroltam volna a krimi kategóriába. És mint krimi szerintem egy elég csavaros lendületes sorozat volt. Jó volt a macska-egér fogócska. Nekem a fantasy része nagyon gyengén hatott.
No aztán itt jönnek a gondok. Abyss. Egyszerűen nem tudtam hova tenni. Annyira nem láttam értelmét, és voltak is sántítások. Néha nagyon hiányoltam a magyarázatot, vagyis végig. spoiler Aztán a végén persze kaptunk egy sánta választ, ami egy másik kérdést vetett fel. spoiler
Szereplőkkel teljesen meg voltam elégedve. Nagyon jól alakítottak a párocskák és a rossz fiúk is, és mellettük nyomozónk is kikupálódott. Ex barátnő meg anyuka már kevésbé. Se Yeon és Min egy sűrű cukormáz volt, igaz a csókocskáknál ez kevésbé volt érzékelhető, mint amúgy. De nagyon jó párost alkottak.
Így azt hiszem a csillagozásra alszom egyet. De azt mondom egyszerre tetszett és nem. Ami gyengesége volt azt mindig tudta ellensúlyozni.
(Aludtam rá egyet, de így sem könnyebb! :D)

Sakara 

Összességében szerintem nem rossz sorozat ez, bár tény, hogy nem hibátlan.
Maga a történet tetszett: egyedi és érdekes volt, nem volt elcsépelt, viszont maga az Abyss használati útmutatóját igazán kidolgozhatták volna jobban, mert így az egyik fő elem volt a leghibásabb dolog az egész sorozat folyamán. Használták egyfolytában, úgy, hogy nem is tudták mit csinálnak, majd a végén, mikor úgy tűnik van egy kis értelem az egész öröklési folyamatban teljesen összekutyulják az egészet. Ugyanakkor ezen kívül egy igazán jó kis sorozat: vicces, olykor szomorú, izgalmas. Jó volt a nyomozós szál, a romantikus szálak is rendben voltak (a két főszereplő nagyon egy hullámhosszon volt, ami külön tetszett), a kiválasztott színészek is remekek voltak, csak az a fránya fantasy rész…
Egy esélyt mindenképpen érdemel :)


Népszerű idézetek

Sakara 

Azt mondják, hogy maguk zombik? Most a feltámadás a menő?

1. évad 8. rész

Hasonló filmek címkék alapján