Kedvencelte 46

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

barbikaunatkozik 

Korántsem hibátlan az alkotás. Viszont a pozitívumok miatt mindenképpen ajánlom, akár a kezdő doramásoknak is. Remek a látvány, pazar a hangulat, fülbemászó a zene, érdekes a cselekmény. Kapunk egy kis szeletet abból, milyen a képregénykészítés, hogyan ne intézzük dolgainkat művészekként. Egy izgalmas, fordulatos darab, amiben végre a szerelmesek valóban úgy festenek, mint a szerelmesek.
Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.hu/2017/09/a-udvozlet-manhwa…

Charityy 

Nagyon jó az alapötlet, izgalmasan van felépítve, csak sajnos sok volt neki ez a 16 rész.

NaNa_88 

Csak ismételni tudom az előttem szólókat. Majdnem tökéletes. A vége, az utolsó 2,5 rész már nekem kicsit túl lett tolva. Nagyon nagy lett a dráma és szerintem feleslegesen. spoiler Kicsit hamarabb, kevesebb teátrális borzalommal is meg lehetett volna ezt oldani. Bár ezek a drámák nem erről híresek. :D
Összefoglalva azt tudom mondani, hogy nekem ez nagyon tetszett. Rég nem láttam ilyet, ami ennyire izgalmas, fordulatos és egyedi lett volna. A karaktereket mind szerettem a maguk szerepében, az ötlet zseniális, a rajzolt részek gyönyörűek voltak. És bár a végét elnyújtották, 16 rész nem a világ, aránylag rövid, újra is tudnám nézni. :)

ParkYeonSeul 

Én is mint szinte mindenki megadtam volna neki a 10 csillagot ha nem nyújtották volna eddig.

Wello_Book

Első értékelő vagyok hűhaaaa. Hát csak azt tudom mondani erről a sorozatról, hogy valami zseniáliiiiiiis.!!!!! Még csak két részt láttam, de kedvenc.!!!

Az utolsó EPIZÓD UTÁN: Nem gondoltam, hogy ezt a sorozatot nehezebb szívvel fogom elengedni, mint az eddigieket, márpedig ez történt. Talán a várakozás miatt történt nem tudom, de az biztos, hogy megérte várni minden egyes részre.!!

kkata76 

Nemcsak azért nagyon jó sorozat, mert érdekes a története, hanem technikailag is izgalmas: a képregény (fikció) és a valóság kever(ed)ése képileg is nagyon látványosan van megoldva. És akkor még nem is szóltam a számtalan önreflexív megnyilvánulásról, ahogyan a képregény (manhwa) önmagáról szól és önmagát írja… Felvetődik a szerzőség kérdése, a szerző és a mű viszonya, a szerző-mű-közönség viszonyrendszere, ezek hatása egymásra, a szerző-mű-szereplő viszony.
Ráadásul a sztori önmagában is izgalmas, remek humorral, váratlan fordulatokkal, romantikával. Azt hiszem, ez a sorozat újranézős lesz.

Khaos

Nem hiszem el, hogy vége… Nagyon kíváncsi voltam már erre a sorozatra, és szerencsére nem kellett benne csalódnom. Minden rész tetszett, lekötötte a figyelmemet. Igaz, hogy az utolsó 2-3 epizódban túl nagy lett a felesleges dráma, de szerintem nem volt olyan rossz.
Az alapötlet egyedi (legalábbis én még nem találkoztam ilyennel), bár a fordulatok nem sikerültek valami zseniálisra, a legtöbbjük eléggé kiszámítható volt, de azért néhánynak sikerült meglepnie.
A főszereplő párost nagyon megszerettem, a mellékszereplők közül pedig Soo Bong nőtt a szívemhez. Olyan cuki volt, amikor minden részben kiakadt valamin és teljesen túlreagálta a dolgokat. :D
A zenék nekem nem tetszettek annyira. Mindig vártam, hogy mikor csendül fel egy olyan dal, amit nem tudok kiverni a fejemből, de hiába… :D

Dreamborder 

Bajban vagyok az értékeléssel, mert maga az alapötlet szerintem zseniális. A kivitelezéssel sem voltak problémáim. Sokan írták, hogy szerintük túl lett húzva az utolsó két résszel. Ez nálam nem volt zavaró, én már sokkal korábban besokalltam. :D Ez a ide-oda, jó-rossz, helyrejön-szétesik játék meghaladta a tolerancia küszöbömet valahol a sorozat közepén, de onnantól elengedtem ezt az érzést. :)
Mégis, volt valami zavaró számomra a történetben, magam sem értem, hogy micsoda. De határozottan hiányérzetem van. Amit nem foghatok a befejezésre, mert számomra abszolút logikus volt.
Talán a szerelmi szál az, ami a legkevésbé tetszett. A színésznő nem lett a szívem csücske, nekem nagyon snassz volt a játéka. Bár, talán maga a karakter is ilyen.
Nem értettem, hogy hirtelen „úristen, annyira szerelmes lettem a csajba”, majd „nem emlékszem rád, de elolvastam a könyvet és menjünk randizni, attól biztos megint szerelmes leszek”. Már ha belegondolunk, mennyi időt töltenek együtt és a srác szemszögéből mennyit külön… Ahhh, nem tudom.
Aki szerintem a legjobban játszott, az Yun Joo apja volt. spoiler
Jong Suk-ot nagyon szeretem, most se volt rossz, de láttam már tőle ennél sokkal többet is. Nem biztos, hogy ez az ő hibája, maga Kang Chul karaktere is kissé fura volt számomra.
Mindenesetre nem volt rossz ez a dorama, érdemes időt szánni rá.

2 hozzászólás
오르쉬

Tegnap daráltam le, emiatt a 2017. augusztus 10-e kimaradt a valódi életemből. :) Engem teljesen beszippantott, hát ennyi.

3 hozzászólás
ViPa

A teljes értékelés megtalálható a blogomon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2018/09/w-two-worlds.html

"Ez volt az első olyan sorozat, amit azért kezdtem el nézni, mert nagyon megtetszett az ismertetője. Aztán megnéztem az első részt és wow! Nagyon egyedi, izgalmas történetet kaptunk! Az alaptörténet, hogy Oh Yeon-Joo édesapja Korea leghíresebb képregényének rajzolója: a W-nak. A képregény 10 éves múltra tekint vissza, mindenki rajong a főhős, Kang Chul történetéért; beleértve Oh Yeon-Joot is. A lány egy nap, mikor elmegy apja műhelyébe egy véletlen folytán felfedezi, hogy a két világ között, a képregény és a való világ között van egy átjáró, és Oh Yeon-Joo belerántódik a képregény világába.

Nagyon tetszett ez a sztori. Érdekes volt, egyedi és izgalmas. Minden részben történt valami, egy percig sem unatkoztam. Alig vártam, hogy a két főszereplő számára világossá váljon, mi is történik, kíváncsi voltam a reakciójukra, hogy hogyan alakulnak az események. Olyan hamar végignéztem, hogy szinte sajnáltam, mikor megnyitottam az utolsó részt. Az egész annyira izgalmas volt, főleg mikor behozták a gyilkost is, mint új főszereplőt. Akkor vett egy fordulatot a történet, egy hajsza vette kezdetét a két világ között. Tetszett, ahogy bemutatták a W világát; megvolt a rizikója annak, hogy Kang Chul, vagy akár bármelyik szereplő egyszer csak eltűnhet, hogyha a történetben nem követi a neki kiszabott szerepet, vagy megszűnik főszereplőnek lenni, és már nem lesz rá szükség. Tetszett, ahogy hirtelen megjelent a „folytatjuk” vagy „vége” felirat és mindenki visszakerült a saját világába, mintha tényleg mindez csak egy egyszerű képregény története lett volna. Azok voltak a legjobb jelenetek, mikor a képregény világában történt eseményeket lerajzolva is láthattuk. Ettől valahogy hihetőbb lett az egész világ.

Kang Chul egy iszonyú akaraterővel rendelkező karakter volt, aki ha valamit egyszer a fejébe vett többet nem tágított. Nagyon tetszett az az ötlet, hogy Kang Chul azért volt képes életre kelni, mert nem volt hajlandó elfogadni a teremtőjének (Oh Sung-Moonak) a rá kiszabott sorsát: nem volt hajlandó meghalni, hiába kényszerítette erre a képregény rajzolója. Oh Sung Moo ugyanis rájött, hogy Kang Chult már nem ő irányítja, és így félni kezdett tőle, és minél hamarabb be akarta fejezni a képregényt úgy, hogy megöli a főszereplőt. Kang Chul azonban nem volt hajlandó elfogadni az értelmetlen halált, elutasította azt. Így a saját akaratából képes volt önálló életre kelni, és irányítani a saját sorsát. Mikor rájött arra, hogy a képregény világban a szereplők csak egyféle utat követhetnek (azt, amit a képregény rajzolója kitalált) különben megszűnnek létezni, akkor eltökélte, hogy ad egy új célt a szereplőknek, hogy megakadályozza, hogy eltűnjenek; így nem csak a saját, de mások sorsát is irányítani tudta. Nagyon szerettem a személyiségét, hogy ilyen akaratos és ellentmondó volt, aki nem tűrte, hogy mások irányítsák. Sajnáltam őt nagyon, mikor megtudta, hogy nem más, mint egy manhwa főszereplője, és emiatt csalódottnak, sértettnek érezte magát. De után eltökélte, hogy változtat azon a sorson, amit kiszabtak neki, és végül jóra fordította a dolgokat." Az értékelés folytatódik a blogon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2018/09/w-two-worlds.html


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Professor: – Osztályelsőként végzett a jogi iskolában. És nem lehet mindenki magas, jóképű és okos egyszerre. Ő legalább nagyon okos.
Oh Yun Joo: – Kell legyen valaki, aki mindháromnak eleget tesz.
Professzor : – Rám céloz?

(6.rész)

NaNa_88 

Kang Chul: – Csak hogy tudd, szeretem a villantós ruhákat.

(8.rész)

ViPa

Most, hogy pénzt, hírnevet és elismerést szerzett már nincs szüksége rám. Megteremtett és szenvedésre ítélt. Azzal vált sikeressé, hogy hullámvasúttá változtatta az életemet.

ViPa

Kang Chul: Nem tud alkohol nélkül élni. Nincs akarata. Belül mindig is lúzernek érezte magát. Ezért teremtett meg engem, egy férfit, aki fiatal, sikeres, egészséges és népszerű. Valakit, akinek erős akaratereje van. Valakit, aki a maga tökéletes ellentéte! Rajtam keresztül akart más életet élni, hogy elmenekülhessen a valóságból!
Oh Seong Moo: Neked adtam mindent, amit én akartam!

ViPa

Ez a tökéletes befejezés annak, aki egy gyilkost keresett és végül maga vált gyilkossá.

ViPa

Ahelyett, hogy ő falna fel engem, én falom fel őt! – Oh Seong-Moo


Hasonló filmek címkék alapján