Kedvencelte 8

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Shad 

Noh nézzük, az első rész fantasztikusan indult, aztán nálam erősen visszaesett az élvezhetőség Ha Ramnak hála. Görcsöt kaptam az oppázásától és attól, hogy bármilyen is volt vele Black, miután azt hitte a gyerekkori szerelme rózsaszín felhő repkedett körülötte. Végül miért adok rá 10 pontot? mert a sorozat második felében hála az égnek a szerelmi szálat nagyon visszavették és a krimi szál tényleg Zseniális és összetett…Minden mindennel összefügg az első pillanattól fogva, sokszor gondolkoztam itt volt valami , ez a szál mintha elvarratlan lenne, majd szépen lassan összeáll a kép. Aztán egy másik kép, majd megint egy másik. Egyre nagyobb és nagyobb:) Az ember ahogy halad a vége fele, mintha tehervonat száguldana felé és érzi itt jó dolog nem vár ránk. Teljesen más lett a vége is, mint amit vártam. Amiről azt hittem nagyon nagy probléma lesz abból semmi sem lett, amiről azt hittem nem lesz probléma gigászi lett:D
Karakterek? Black igazi szemétláda az elején, aztán szép lassan válik „emberivé”. Még nem ismertem a színészt, de biztos vagyok benne, hogy előveszem a sorozatait. Kang Ha Ram már más tészta, agyatlanul fut bele minden szituációba, mert mentsük meg mindenkit… ezzel nincs is gond, ha nem ész nélkül teszi…aztán persze sajnáltatjuk magunkat, mert minden miattunk van… Szupport karaktereket viszont szerettem:) A rendőr csapat picit bugyuta volt, de szerethetőek. Veszett Kutya zseniális volt. Kim Won Hae nem csak őrült szerepekben jeleskedik, de nagyon jó nyomozó volt. A két Grim Reaper ugyancsak nagyon kedvelhető figura volt. A végére még az exbarátnőt is megkedveltem:)
Kinek? aki szereti a krimit és thrillert, nagyon oda kell figyelni a részletekre (igen a picikre is), sokszor már-már elveszel a nevek között, de a végére összeáll minden. Nem annyira véres, de azért vannak benne durva jelenetek. Romantikus szál volt is, de számomra pont az volt a gyengéje a sorozatnak:) de lehet ez Ha Ram karakteréből fakadt:) Minden esetre egyszer látni kell kategória:)

10 hozzászólás
kkata76 

Erről is kéne írnom értékelést, és lehet, hogy többet, mint hogy tetszett, méghozzá annyira, hogy kedvenceltem is. De mit írjak?
Megpróbálom összeszedni, hogy miért tetszett. Nem lesz könnyű, mert nem tudok mindent felsorolni, de ott van mindjárt a férfi főszereplő. Baromi jó volt. Mondjuk én alapból szeretem az ilyen figurákat, de ez a fazon új szintre emelte a bunkóság fogalmát. Itt el is érkeztünk a második ponthoz: annyira, de annyira jó a sorozat humora, és amilyen párbeszédeket a másik kedvenc színészemmel, Kim Won Hae-vel folytatnak… nagyon szerettem!
Aztán ott van a következő tuti faktor: a kaszás-téma. Ez mindig bejön, nem nagyon lehet mellélőni vele.
A női főszereplő oppázása engem annyira nem zavart, inkább a humorfaktorhoz soroltam, aztán a sorozat második felére, mikor komolyodik a dolog, egyébként is abbahagyta.
Fantasztikusan jó volt a sztori, egyetlen percig sem untam, végig lekötött. A mellékszereplők is jók voltak (pl. a többi Reaper meg a rendőrök is, illetve Kim Dong Joon, akit már több sorozatban láttam, szintén). Az effektekkel sem volt gond…
Negatívumot nem tudok felhozni, esetleg csak annyit, hogy spoiler.

오르쉬

Hűűű. Itt tipródom egy ideje milyen értékelést írjak erre a sorozatra, de ezt egyszerűen látni kell. Mondhatnám, hogy olyan mint a Goblin és a Voice egybegyúrva, de nem annyira romantikus (mondhatni nem) és nem annyira véres. Inkább elmejáték sok flashback-kel, különböző nézőpontból, ami megkönnyíti a megértést. Agyalós darab. A szinopszis csak az alap, erre több réteg tevődik rá, és MINDEN MINDENnel összefügg. Ha legközelebb megnézem, jegyzetelni fogok. Rendkívül kényes témát dolgoz fel a kerettörténetben, nem írtam rá pontosabb címkét, mert akkor már spoiler lenne. Ezt emészteni kell, és/vagy megnézni újra és újra. Sok szereplő van, sok névvel, ami nekem a végén már némi nehézséget okozott, hogy ki kicsoda és mikor. Az utolsó rész már nem kellett volna, de egye fene, belefért.

2 hozzászólás
silentscream

Az első pár résznél még abszolút nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz. Már nem is tudom miért halogattam ilyen sokáig. Pár rész után mindössze annyit vettem észre, hogy még több és több kell. Szinte mindegyik résznek úgy lett vége, hogy alig bírtam ki, amikor csak másnap tudtam sort keríteni a következőre. Ha Ram az elején kissé idegesítő volt a „mentsünk meg mindenkit akciókkal”. A későbbiekben már nem volt vele bajom. Jónéhány karaktert megkedveltem, köztük Crazy Dogot. ❤ spoiler Mondjuk az egész bolondos zsarucsapat a szívemhez nőtt. Song Seong Heontól ez volt az első doramám, de ezután az alakítás után biztos, hogy nem az utolsó. Érdekes volt nyomon követni „Black” jellemfejlődését. Eleinte jókat röhögtem a taplóságain. :DD Majd még inkább megkedveltem, ahogy kezdett egyre inkább érző emberré válni. :) A 2 kaszás félnótást is imádtam, nem lehetett nem szeretni őket. :D A történet pedig hihetetlenül jól lett felépítve. Sokszor kapkodtam a fejem az egyes nevek hallatán, hogy most éppen kiről is van szó és hogyan kapcsolódik a dolgokhoz. Nem mindig sikerült elsőre kibogozni. Végig lekötötte a figyelmem. Sokszor fel se tűnt így utólag belegondolva, hogy több, mint 1 órás volt 1-1 rész. Annyira végigizgultam az összeset. Végezetül az OST is hihetetlenül jó volt!
Az egyetlen dolog, ami miatt elgondolkoztam, hogy 9 csillagot kap 10 helyett az a vége. Totálisan igazságtalan volt a lezárás Black szempontjából. :/ De végül mégiscsak maradtam a 10-nél, mert ettől függetlenül zseniális sorozat. Rég láttam ilyen jó krimit.

Dianka

Nagyon jó sorozat bár elég nehezen emészthető, főleg hogy féléves kihagyás után folytattam. Végig izgalmas, de a leírás nem fedi le a cselekményt, sokkal összetettebb az egész és tele van torokszorító jelentetekkel. Imádtam a karaktereket is, bár Song Seung Heon számomra eddig ismeretlen színész volt,( de így a Black után mindenféle fórum összetalálkozok vele) nagyon jól alakította 444-t. Kang Ha Ram-ot is szerettem, nekem tetszett a kezdeti ragaszkodása Black-hez ami persze mérséklődik a cselekmény folyamán. Anyummal nagyon sokat agyaltunk és találgattuk ki, hogy, miért kapcsolódik az eseményekhez, de mindig akadt újabb és újabb rejtély és titok, ami más megvilágításba helyezte a dolgokat. Az utolsó részt nagyon elszúrták (szerintem) mennyivel jobb és stílszerűbb lezárás lett volna ha spoiler de ezért nem vonok le csillagot, simán jár a maximális 10.

3 hozzászólás
EeNii

Nem kapja meg a 10 csillagot az utolsó rész miatt, de amúgy maga a sorozat az zseniális volt. Igen, tanulnom kellett volna ,de egyszerűen nem tudtam nem a sorozatra gondolni. Nagyon jól kitalálták a szálakat, és hogy minden összefügg meg egy helyre köthetőek és aaaa a suspense~~~ Nagyon jó volt, habár maradt bennem pár kérdés, de igazából semmi nagyon fontos. Megkaptuk a megfelelő befejezést, pár karakterrelkapcsolatban lett volna még kérdésem, de nekem mikor nem? :'D
Nem csak egyszer nézős az is biztos <3


Népszerű idézetek

kkata76 

– I can't understand women. Why would they like a guy with a weasel-face like this?
(8. rész)

1 hozzászólás
Sunshine 

Na Gwang Gyun: Let me ask you something first. Why did you come to Moojin?
Moo Gang: I was running some errands.
Na Gwang Gyun: Errands? What errands?
Moo Gang: What about you? Why were you there?
Na Gwang Gyun: Me?… I was running errands.
Moo Gang: Errands? What errands?
Na Gwang Gyun: … My gosh, you brat. Forget it.

(11. rész)

kkata76 

– Hey! You have time for bluffing, and you don't have time for an apology?
– What's your problem?
– You just stepped on my foot. You should apologize.
– Does it hurt much?
– Of course.
– If I apologize, will it hurt less?
– What?!
(2. rész)

kkata76 

Gosh, if I'd known he would die in vain like this, I'd have brought him a new toothbrush.
(16. rész)

Sunshine 

Na Gwang Gyun: Thugs always give the same excuses ever since the ’50s. You guys are so predictable…

(11. rész)


Hasonló filmek címkék alapján