Gumihodyeon (Gumihodyeon) (2020–2020) 13

Tale of the Nine Tailed / Tale of Gumiho / Chasing the Nine-Tailed Fox · 구미호뎐
70' · dél-koreai · akció, dráma, romantikus, fantasy, sorozat, thriller 15
1 évad · 16 rész

A történet középpontjában egy férfi gumiho (egy mitikus kilencfarkú róka), Lee Yeon (Lee Dong Wook) áll, aki nemrég telepedett le a városban. A férfi képes emberi alakot felvenni, idejét pedig emberi lelkek megtisztításával tölti, habár eközben nagy pusztítást okoz. A tehetséges és vakmerő TV… [tovább]

koreai

Képek 6

Szereposztás

Lee Dong WookLee Yeon / Gumiho
Jo Bo AhNam Ji Ah
Kim BumLee Rang
Ahn Kil KangHyun Ui Ong
Kim Hee JungJi Ah anyja
Jang Won HyungBaek Shi Woo
Kim Yong JiYoo Ri
Kim Kang MinPyo Jae Hwan
Lee Tae RiImoogi / "Terry"
Gumihodyeon (2020–2020)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
tvN

Kedvencelte 6

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Shad 

Kettős érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban, alapvetően élveztem. A sztori vitt magával , amikor néztem pörögtek a részek. A látványvilágot és bár nem tett rám szuper mély benyomást, de a zenéjét is szerettem. Akkor honnan a kettős érzet? az elejét nagyon élveztem és mint mindig a sorozat erőssége a szereplői (pláne a mellékszereplők). Ji Ah irgalmatlan okos nő volt, talpra esett, céltudatos, mégis valahol félúton vesztett az esszenciájából. Valahol nagyjából a 10. rész környékén akármennyire is lekötött és tetszett valahogy napokig nem éreztem késztetést, hogy folytassam. A 14. és nagyjából a 15. rész nagy részét végig untam spoiler. Egy idő után már totál érdektelenül néztem mi is lesz velük, mármint értettem ezt a fene nagy szerelmet, de egy idő után az öccs-bátty kapcsolat sokkal jobban megmozgatott, mint Ji Ah.Még Imugi-Lee Yeon is izgalmasabb volt (amúgy belőle szerintem többet és jobbat lehetett volna kihozni, spoiler ) és akkor már Lee Rongról ne is beszéljünk Tényleg spoiler! spoiler.
Kinek? romantikus szösszenet, nem túl bonyolult történetszállal. A kevés harcjelenet szépen koreografált, gyönyörű képvilág. Szuper mellékszereplők, nem sokat használták ki a rókánk szuper erejét, de akkor normálisan megcsinálták. Alapvetően nem rossz sorozat ez:)
PS: LDW-nak sürgősen fel kell szednie magára…mostanában több koreai színésznél azt látom ez a gebeség a menő.. mármint kaptunk pár öltözős jelenetet , tény és való gyönyörűen kidolgozott teste van, de komolyan olyan vékony, hogy egy nádszál mögött is elbújhatna… ez már beteg:/

3 hozzászólás
Theana 

Az adás elején nagy lelkesedéssel követtem a sorozatot, de idő közben valahogy elvesztett. Aztán olyan szereplőket, akik egyáltalán nem voltak szimpatikusak, a végére teljesen a szívemhez nőttek. Nagyon érdekes a kilencfarkú róka történetének ilyen formában történő feldolgozása, szép a CGI, misztikus a hangulat és gyönyörű, emelkedett soundtrack-kel kíséri mindezt. A zongorakíséretek és a fúvós hangszeres dallamsorok kiemelendőek, a Blue Moon pedig Lee Yeon magabiztosságához mérten badass. Ji Ah egy kedvelhető női karakter, sokkal jobban tudtam vele szimpatizálni, mint a nyávogós lányfigurákkal, Dong Wookkal szép a kémiájuk, külső szempontból jól kiegészítették egymást, jól néztek ki a képernyőn.
Igyekeztem számomra minden pozitívumot összeszedni, ami miatt hatost adok neki, és ezek sem elenyészők, de azt hiszem, ha a sorozatra gondolok a jövőben, valószínűleg a negatívumok előbb eszembe fognak jutni. Dong Wookot először a Goblin kaszásaként láttam, és azóta kíváncsi voltam a munkásságára, így ennél a doramánál ő volt a húzóerő. És itt megjegyezném, hogy lehet, hogy velem van a baj és túl kritikusan néztem az alakítását, mert másokat nem olvastam panaszkodni erről, de ez nekem hatalmas csalódás volt. Nagyon jól állt neki ez a vörös adonisz szerep, tényleg, de ahogyan előadja… a falra másztam tőle. Talán a forgatókönyv is hibás lehet, amiért ilyeneket adtak a szájába, de ilyen nyálas dumákat is lehet úgy tálalni, hogy elaléljon tőle az ember. Ha meg kéne fogalmaznom, az zavart leginkább, hogy a lezsersége vagy a lazasága túlzó volt. Sármos akart lenni, de amikor pimaszul felvonta a szemöldökét, az jutott folyton eszembe, hogy a magabiztosságnak is van egy egészséges határa. Az viszont abszolút Dong Wook mellett szól, hogy a szomorú jeleneteket könnyekig hatódva néztem végig, főleg a vége felé.
A másik dolog az maga a főgonosz és a hozzákapcsolódó szálak. Ez a pacák egy karót nyelt, teljesen mű karakter, akivel a főszereplőink állandóan nagyzolni próbáltak és oda-visszadobálták a hatást kicsikaró, „menőző” mondatokat. Nagyrészt emiatt untam meg a végére. Nyilván jól hangzik néhányszor, kifejezi, hogy mennyire magabiztosak, kicsit javít a szereplők keltette hatáson, de hogy szinte végig ilyennel elütni a fő szálat? Emellett az aranyos shipünk is teljesen elenyészett a végére, csontra nem érdekelt a sorsuk, pedig ők voltak a legfontosabbak. Ha kicsit pörgősebb lett volna a cselekményszál a 12-13-14 epizódokban, szerintem sokkal jobban fenntartotta volna a figyelmet.
Sajnálom, hogy Rangot csak a végére kedveltem meg, és az elején nem értékeltem eléggé a karakterét. Pont abban az időben néztem olyan sorozatokat, ahol a fiúszereplőknek volt valamilyen testvér-hiányos száluk és amikor ez a dráma is ezt nyomta az arcomba, onnantól az egész karakter ellenszenvessé vált. Pedig a legnagyobb tragédia őt érte és milyen szép jellemfejlődésen ment keresztül…


Népszerű idézetek

Shad 

Nam Ji Ah: Azt hiszed könnyű a vidékieket megközelíteni?
Lee Yeon: Ha én kérdezek, mindenki könnyedén válaszol.
Nam Ji Ah: Van valami titkos módszered?
Lee Yeon: Csak annyit kell tenned, hogy egyenként eltöröd az ujjaikat.

1. évad 2. rész – I've Been Waiting for You
Theana 

Lee Yeon: Let’s have breakfast. Dried pollack soup is the best for hangovers.
Nam Ji Ah: Did you make all of this by yourself?
Lee Yeon: That isn’t important. It’s the thought that counts.

1. évad 7. rész – The Trap of Samsara
Theana 

Nam Ji Ah: They say if you buy your girlfriend sneakers, she'll run away.

1. évad 11. rész – Ground Cherries
Theana 

Lee Yeon: It’s just a B-rated progam.
Gu Shin Joo: It’s the only show you enjoy! “Unveiling Urban Legends.” You even posted a comment on their website that the Grim Reaper’s outfit was all wrong.
Lee Yeon: I know Grim Reapers well… Concentrate on driving!

1. évad 1. rész – The Incident That Occurred on Yeou Gogae
1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján