Kemény motorosok (2008–2014) 87

1 díj · 0 jelölés

Az Anarchia Gyermekei motoros bandát Jax apja alapította, azzal a szándékkal, hogy a bandatagok lázadó mivoltukat így is kifejezhessék. Az évek során azonban a fegyverek, a kábítószer és a bűnözés minden válfaja megjelent a motorosok világában is. Árulással, bosszúval átszőtt, bandaháborúk… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Charlie HunnamJackson 'Jax' Teller
Katey SagalGemma Teller Morrow
Ron PerlmanClarence 'Clay' Morrow
Tommy FlanaganFilip 'Chibs' Telford
Kim CoatesAlex 'Tig' Trager
Mark Boone JuniorRobert Munson
Theo RossiJuan Carlos 'Juice' Ortiz
Maggie SiffTara Knowles
Ryan HurstHarry 'Opie' Winston
Dayton CallieChief Wayne Unser

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 67

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

MFKata

Brutális, felkavaró és a legdurvább, hogy életszagú. Nagyon. És én imádom!
Érdekes, hogy egyes karakterek annyira reálisak, hogy a való életből emlékeztetnek ismerősökre
A zenéje kiváló!
@Lanore köszönöm!!!

ziara 

El sem tudom mondani, mennyire jól esik a sok kosztümös, romantikus sorozat után ezt nézni. Nyers, erőszakos, de IGAZI. Minden és mindenki. Nagyon élvezem!!!
Az összes rész után: nem kérdés a tíz csillag, de nem kedvencelem, mert sosem fogom újra nézni. Felzaklatott, összetört újra és újra, de nem tudtam nem nézni. Annyira mélyen érintett, annyi hónapon át néztem, hogy a mindennapjaim részévé vált. Az első évad után nem tudtam, ki a kedvenc karakterem, most azt nem tudom, ki nem. Hiányozni fognak, de örülök is, hogy vége van. Szerintem aki végignézte, tudja, miért mondom ezt. Meghatározó élmény volt, az biztos!

9 hozzászólás
mazsolafa

Ez is egy olyan sorozat volt, amit magamtól talán soha a büdös életben nem nézek meg. Nem vonz a motorosok és a bandák világa és soha nem is vonzott.
De ez, amit itt letettek az asztalra, ez nagyon komoly. Az biztos, hogy nem viráglelkűeknek való, mocskos és kemény, mint az élet. A negyedik évad után szünetet is kellett tartanom, mert a lelkem nem bírt el vele.
Évadról évadra zseniális, izgalmas, fordulatos, brilliáns észjátszmák tarkítják fantasztikus zenékkel aláfestve. Fájdalmas és lélekemelő is egyben. A karakterek árnyaltak, ez itt nem a jó és a rossz harcáról szól, hanem hűségről, barátságról, hitről.
Egy biztos. Örökre az agyamba égett.

brygusz

Eleinte nem nagyon rajongtam érte. Úgy voltam vele, hogyha nincs más, amit nézhetnék, akkor nézek még egy részt ebből. Aztán még egyet….és még egyet….és már nem bírok leállni. Ez a sorozat eszméletlen. Nyers minden szinten, de mostanra már nem zavar, sőt valahogy furcsa lenne, ha kulturáltan beszélnének egymással és minden rózsaszín ködös lenne.

csilly

Már ezer éve gondolkodom rajta, hogy elkezdem, nem azért, mert kedvező kritikákat olvastam, egyszerűen csak érdekelt. Az első részektől nem estem hasra. Jónak éreztem a történetet, de valahogy nem átütőnek. A szereplők nem voltak rám nagy hatással. Jaxtől kicsit sokat is vártam, és az elején nem is ugorta meg a lécet. Mesterkéltnek éreztem a gesztusait, a viselkedését.
Aztán néztem egyik részt a másik után és valami beindult. Elkapott a gépszíj. Imádom a karaktereket, a jellemfejlődéseket. Tetszik, hogy nincs jó és rossz fiú, becsületes és becstelen; hogy mindenki megmutassa mind a két arcát. Egyszerűen néha hibáznak, nem a helyes úton járnak.
Megmutatja, hogy mennyire nehezen értelmezhető az emberi cselekvés, mennyire kiszámíthatatlanok a tetteink következményei, milyen nehéz megítélni egy személyt. Szinte mindegyik szereplőt hol utálom, hogy szeretem. Gemmát, aki egy igazi anyatigris, bármire kész a fiáért, de ezért uralkodni is akar rajta. Tiget, aki egy perverz állat, de mégis csodálatra méltó a csapat, de legfőképpen Clay iránti lojalitása. És persze Jaxet, aki a tökös gyereket próbálja eladni, de maga se tudja ki is ő valójában.
OMG! Nagyon összetett, alig várom a folytatást!

Hiranneth11

Hühhh, így újra nézve az első évadot még mindig imádom! Fantasztikusak az összefüggések, a karakterek kidolgozottsága – valódi emberi érzelmekkel, hibákkal. Jó volt apróbb részleteket felfedezni, amikre vagy már nem emlékeztem, vagy elsőre fel se tüntek.
Elismerésem a rendező úrnak Kurt „Otto” Sutternek! Igazán fantasztikusat alkotott!

piciszusz 

Na már a 4. évadnál járunk, illene valamit írnom róla. Viktornak ez a kedvenc sorozata evör, még Opiet is magára tetováltatta annyira, ezért megegyeztünk, hogy a Supernatural maration után nekiállunk ennek. Nagyon tiltakoztam, anno láttam egy-két részt, amikor nézte és annyira nem jött be. Most se vagyok érte különösebben oda, ezt abból tudom, hogy nincs kedvemc karakterem, mint más sorozatnál, de végig fogom nézni, mert most már érdekel a befejezés.

bankicsniki

Örök kedvenc ez a sorozat! Újra és újra végig tudnám nézni, és ugyanazokat az érzelmeket képes kihozni belőlem, mint amikor első alkalommal láttam!
IMÁDOM!!!

Timi

Amilyen nehezen indultam a sorozatnak, olyan nagy szerelem lett a végére, el sem tudom mondani mennyire imádom. Szórakoztató, izgalmas, fordulatos, néhol vicces és olykor nagyon brutális. A zenék fenomenálisak!
Én még ennyit nem izgultam sorozaton, és ami plusz pont, hogy sokszor meg tudott lepni, mert voltak olyan váratlan fordulatok, hogy csak pislogni tudtam (én kis naiv).
A szereplők mind-mind remekül hozzák a karaktereket, egy csepp panasz sem lehet rájuk.
Annyi biztos, hogy még sokszor neki fogok kezdeni, de most kell egy kis pihi, mert nagyon is élénken él még bennem a befejező évad.
Kedvenc karakterem egyértelműen Jax, de például imádtam még Chibs-t (így kell egyáltalán ragozni?) és az akcentusát, Opie-t, Tiget, Juice-t, Happy-t, Otto-t és néha még Gemma-t is.
Ó, és természetesen eredeti hanggal a tökéletes!

2 hozzászólás
Fruzsi917

Nagyon szeretem. Elég brutális és erőszakos, de mégis muszáj nézni. Érdekes, néha vicces és nagyon jók a karakterek. Jax-et imádom benne. Eleinte Clay-t is szerettem, de már nem nagyon bírom. Gemma-t nagyon nem csípem, viszont Katey Sagal zseniálisan megformálta.


Népszerű idézetek

MFKata

Nem tudjuk, kik vagyunk, amíg nem kötődünk valaki máshoz.
Jobb emberek leszünk, ha azzal vagyunk, akivel lennünk kell.

Marcsi 

Az ember elérkezik egy pontra, mikor rájön, hogy olyan dolgokat hajszol, amikre már nem is vágyik.

NaNa_88 

I promise to treat you as good as my leather, and ride you as much as my Harley.

NaNa_88 

Jax Teller: Nehéz nem gyűlölni… embereket, dolgokat, intézményeket. Mikor megtörik a lelkedet, és élvezettel nézik, ahogy elvérzel, a gyűlölet az egyetlen helyénvaló érzés. De tudom, mit tesz a gyűlölet az emberrel. Ízekre szedi, és kifordítja önmagából. Olyanná válik, amilyenné soha nem akart.

(5.évad 5.rész)

gabicu 

Jézus nálam csak arra jó, hogy füvet nyírjon.

Fireheart 

Jax Teller: Nothing says endless love like capital murder.

Brienne_Lannister

-A nagy erővel nagy felelősség jár.
-Nem vagyok én pókember.
(5.évad 1.rész )


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján