A szökés (2005–2017) 147

0 díj · 1 jelölés

Michael Scofield reménytelen ember egy reménytelen helyzetben. Bátyját, Lincoln Burrowst bűnösnek találják egy brutális gyilkosságban, és a Fox Riveri Fegyházban várja a kivégzését. A bizonyítékok ellenére Michael hisz bátyja ártatlanságában. Mivel Lincoln szabadulására semmi remény, az óra… [tovább]

angol

Képek 47

Szereposztás

Dominic PurcellLincoln Burrows
Wentworth MillerMichael Scofield
Amaury NolascoFernando Sucre
Robert KnepperTheodore 'Zsebes' Bagwell
Sarah Wayne CalliesDr. Sara Tancredi
Wade WilliamsBrad Bellick
William FichtnerAlex Mahone
Paul AdelsteinPaul Kellerman
Marshall AllmanLJ Burrows
Rockmond DunbarBenjamin Miles 'C-Note' Franklin

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Prison Break – A szökés

8 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2019. június 30., 12:36 · Bővebben


Kedvencelte 89

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

max 

Kétségtelenül az egyik legjobb sorozat.
Akciódús thriller.
A sztori tökéletes. Elképesztő. Legalábbis az első évad sztorija. spoiler spoiler
A börtönös részek a legizgalmasabbak, de spoiler is jól megvan tervezve.
Magával ragad, nagyon gyorsan belevisz a dolgokba. Minden részben történhet egy váratlan fordulat, éppen ezért kiszámíthatatlan.
Nem is lehetett volna jobb színészeket kiválasztani. spoiler A karakterek nagyon jók, mindegyik személy szerint… Michael, Lincoln, mindenki. A színészek nagyszerű munkát végeztek.
A sorozat stílusa szerintem egyedi, utánozhatatlan spoiler. Meg van a saját hangulata.
Folyamatosan fenntartja a feszültséget, csak rövid ideig hagy nyugodni. Izgatottá tesz.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom.
Első évad kipipálva 3 nap alatt. Már a második, és a harmadik is kipipálva. Már csak a 4. kell.
Ha még nem láttad ezt a sorozatot, mindenképp nézd meg. spoiler

Sydney 

A mai napig nagyon szeretem ezt a sorozatot, de messze van a tökéletestől.
Az első és a második évad szenzációs, szerintem az elsőt nem túlzás kisebb sorozattörténeti mérföldkőnek tekinteni, de a továbbiak azért már kissé lejjebb adtak az első évadok minőségéből. Már az alapszituáció sem szokványos, "jó"testvér szöktetni akarja a zűrös nagytesót a kivégzés előtt. A második évad Mahone felbukkanásával és a hajtóvadászattal szuper folytatás volt, és tényleg meglepő volt, hogy spoiler.
Elérkeztünk Panamába, de minek?? Az összeesküvés nem igazán tetszett, főleg amikor már a tábornok (?? németül néztem) és Michael anyja is megjelent. Ez az évad már nem is szökés, hanem rohangálás és kergetőzés, és az utolsó két részre semmi szükség nem volt. Mondjuk Michael fejlődött, Lincoln megmentését a jó ég tudja meddig szervezte, és egy évadon át tartott, Sarah-nál elég volt két rész…
Imádtam, hogy Mahone a végére már tényleg a „csapat” tagja lett, és biztos senki nem gondolta volna, hogy majd Sucre megy el elvinni a spoiler.
Ami még nagyon nem tetszett, az elhalálozott szereplők spoiler és akkor itt jön a képbe az „új” évad. Mégis minek kellett? Jó volt nosztalgiázni, de azért ez már túlzás, és akkor Michael közli az első rész elején, hogy spoiler. Mondjuk Veronica spoiler. Hát akkor most mindenki befoghatja, leülni, nem kérdezel, elfogadod, kész :O Szóval a nosztalgia nem elég, nem tudom tényleg lesz-e a következő évad, remélem, és azt is, hogy valami értelmeset sikerül az íróknak kitalálni.

LoneWolf

Az első 3 évad szinte tökéletes lett, még a második börtönnel is folyamatos marad a pörgés és záporoztak a meglepő fordulatok, de a 4. számomra már kissé sok volt. Már amolyan Mission Impossible / Halálos Iramban hibriddé vált, ahol a csapat a világot akarja megóvni 'egy' gonosztól. Itt talán egy kedves szereplő halála és két rég nem látott karakter visszahozatala enyhített picit a dolgon, de még így is muszáj voltam levonni azt a 2 csillagot, mert a rétestészta jelleget már egyszerűen nem tudta lemosni magáról, plusz egy ilyen lezárás után kíváncsi vagyok miről szólhat a Final Break, illetve az idei 5. évad.
ui.: Látom, eszerint a 'záró film' az utolsó két rész volt, bár szerintem nagyon összecsapott lett ez a női börtönös, önfeláldozós sztori a rengeteg kidolgozatlan és új karakterrel, így ezt inkább semmisnek tekintem, bár sajnos biztosra veszem, hogy innen indít az új szezon…

Rémálom 

1. évad: Sosem értettem, hogy lehet ekkora rajongó tábora egy olyan sorozatnak, aminek az az alapfelállása, hogy tetoválás térképpel szökés börtönből, aztán végre elkezdtem nézni… Javarészt, hála az égnek, nem sznobdráma, szóval szórakoztató meg könnyed, az első évad iszonyatosan jól csúszott, mert értettek a feszültségkeltéshez. Imádtam a szökés részét, Michael ügyeskedéseit és a háttérben lebegő nagy konspirációt. LJ meg Veronica meh töltelékszálak és jajj, Sara egy anti-karizmatikus űr. 10/7

2. évad: Annyi, de annyi potenciál lehetett volna ebben – többet és leleményesebben keresni a pénzt! Annyi kihagyott lehetőség volt Bellick történetszálában is, és még lehetne sorolni. A legnagyobb baki nekem az marad, hogy erőltették a tetoválás dolgot, mert még megértettem a börtön alaprajzát, de a saját anyja nevét minek magára tetováltatni? Egy Michael-féle zseni hol felejtené el pl. hogy hol ásta el a pénzt és a váltásruhát? Nagyon suta megoldása volt ez, mert nevetséges, hogy csak így tudtak utánuk nyomozni… Igazából leginkább vontatott és unalmas ez az évad, de a karakterek maradtak a régiek, ezért: 10/7

3. évad: Te jó ég, ez tényleg mélyrepülés lett. Az egész börtönhelyzet így túlkomplikált és hülyeség. Folyamatosan irritált az egész és az első félévadban nem is történt sok minden. Sofia annyira felesleges, mint anno Sara. Kellerman hiányzott, bár Gretchen egy idő után valamennyire jó pótlék lett. 10/5 – nagy kegyesen

A többit meg még meglátjuk. :D

6 hozzászólás
ZitussKa

Briliáns. Nincs jobb szó rá, és le sem lehet írni mennyire fordulatos és visznek magával a történések, függőséget okoz! Nálam visszatérő kedvenc lesz az évek során.

Farkas

Nagyon jó sorozat volt. Az első évad egyértelműen vitte a pálmát de évadonként kezdett gyengülni. Szerencsére nem nyújtották sokáig, még időben befejezték, nem erőltették sokáiga azt amit már nem lehetett. Az utolsó +2 rész a 23 és 24. Viszont teljesen értelmetlen és értékelhetetlen volt, nekem nagyon nem tetszett, annyira volt jó, hogy hátteret adjon a 2017 – es Prison Breaknek. Összességében viszont nagyon meg érte végig nézni. :)

AnitaZoé

Egyik kedvenc sorozatom volt. Mindig vártuk a kollégiumban, hogy elkezdődjön. Izgalmakkal teli, nem kiszámítható történet. A végét sajnos előre tudtam, mert belefutottam egy spoilerbe.

Bazil

1. évad után:
Az utolsó két rész miatt (ami k.rrrva izgalmas volt): 10/8. Különben jó-jó, de néha egész ügyetlen megoldások vannak benne.
2. évad után: 10/6. Nem tudom érdemes-e ezt folytatni, néha már önmaga paródiájába fordul…

ananiila

Csak a nosztalgia ami végigvitt ezen az évadon. Pedig az első rész brutál jó volt.
Voltak jó ötletek, de annyira kapkodtak, hogy egy csomó sületlenség került a sztoriba. Kevés volt ilyen szövevényes történetre a 9 rész.
Jó volt látni a régi arcokat, és egy jóval átgondoltabb, összeszedettebb történetben még szívesen nézném őket.

Almost_Zed 

Pörgős, izgalmas sorozat, egy pillanatig sem unatkoztam rajta. Olyan fordulatok voltak benne, hogy ha véget ért az egyik rész, muszáj volt a következővel folytatnom. A legnagyobb karakter számomra a negatív figura, „Zsebes” volt, Robert Knepper simán megérdemelt volna valami díjat, és a magyar szinkronhangja, Bardóczy Attila is kitűnő volt.
Azóta is ilyen, az adrenalint folyamatosan magasan tartó sorozatra vadászok/várok, eddig sajnos hiába…


Népszerű idézetek

AnitaZoé

Michael: Kiviszlek innen.
Lincoln: Lehetetlen.
Michael: Nem, ha te tervezted a helyet.

Valcsa

Mahone: Dobd el a fegyvert! Térdelj le, és tarkóra a kezet!
Abruzzi: Csak Isten elé térdelek [körülnéz], de őt nem látom.
(s02e04)

AnitaZoé

Michael: Most mi van?
Zakkant: Egy neuroanatomikus seb károsította a retikuláris aktiválórendszeremet.
Michael: És akkor mi van?
Zakkant: Az, hogy nem alszom, egyáltalán.

Molli

Burrows: You ready?
Scofield: No. You?
Burrows: No.
Scofield: Then let's go.

AnitaZoé

Scofield: Ez egy hamutartó.
Sarah: Én nem dohányzom.
Scofield: Igen tudom, de csak ezt meg ékszert készíthetünk és… és szerintem a gyurmanyaklánc nem jött volna be.

max 

Zsebes: Attól, hogy az étlapot nézem, nem biztos, hogy eszem is.

max 

Lincoln: Akiket szeretünk, azokat nem keverjük bajba.

AnitaZoé

Geary: De nem cigiben meg házi rétesben kérem, hanem kis zöld papírban, halott fickók képeivel.

AnitaZoé

Lincoln: Láttad a tervrajzot?
Michael: Nem csak láttam. Itt van rajtam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján