Aranyélet (2015–2018) 179

Golden Life / Easy Living
60' · magyar · akció, dráma, sorozat, thriller, krimi
3 évad · 24 rész

Miklósiék irigylésre méltó életet élnek. A családfő sikeres vállalkozó, a feleség egy hajléktalanokat segítő alapítványnál önkénteskedik. Lányuk osztályelső, és még a család feketebáránya, a lázadó kamasz fiú is igazi tehetség, épp a rapkarrierje beindításán ügyködik. A fényűző aranyélet azonban… [tovább]

magyar
magyar

Képek 13

Szereposztás

Thuróczy SzabolcsMiklósi Attila
Ónodi EszterMiklósi Janka
Olasz RenátóMiklósi Márk
Döbrösi LauraMiklósi Mira
Anger ZsoltHollós
Kovács LehelGyuka
Lukács SándorAmbrus
Seress ZoltánCsér Kálmán
Lengyel TamásTibor
Mészáros BélaKomáromi Zsolt rendőr őrnagy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 108

Várólistára tette 198


Kiemelt értékelések

Pandalány 

Szomorú, hogy a magyar filmektől és sorozatoktól elzárkóznak az emberek, hiszen a színvonal a többségnek megreked a Barátok köztnél. :/ Pedig az minden, csak nem minőség.
Az Aranyélet viszont remek példája annak, hogy igenis tud a magyar alkotni, ha akar és persze ha van hozzá alapanyag mind színészi, mind anyagi téren.
Nagyon izgalmas, érdekes sorozat. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
A jelenetek, a színészi játékok, a zenék kiválóak. Például tetszik, ahogyan egyik jelenet átmegy a másikba, az átváltások. Nem érzem kicsit sem azt, hogy ez bárminek is a koppintása lenne.
És még valami: minél több részt látok a sorozatból, annál fülbemászóbb a főcímdal. :)

2 hozzászólás
Little_Monster 

Nem értékelném külön a két évadot, mert az elsőhöz képest számomra a második kiemelkedően jó volt. Az, hogy Magyarországon nincs két valamire való épület, amit emberi áron ki lehet bérelni, hogy aztán ott bemutassák, hogy hogy élnek az igazán kőgazdagok, na az egy kicsit kellemetlen. Gondolok itt arra, hogy az Aranyélet Endréje és a Válótársak Jakab családja is ugyanott lakik. Ettől még el tudtam tekinteni. Attól már nehezebben, hogy akármilyen sorozat készül itthon, Lengyel Tamásnak szerepelnie kell benne. És Gáll Ferire kitérnék még egy szóra, mert vagy a casting, vagy a szöveg, vagy a színész nem volt jó, de szerintem inkább mind a három egyszerre, mert emberünk végtelenül idegesítő és amatőr volt, én nem is értem, hogy egy ilyen kiállású színészre hogy lehet ilyen szerepet bízni. Viszont, Olasz Renátó két évad óta csak meglepetést okoz, jót nem tudok elmondani a karakteréről, de mindenképp ez egyik legjobb a sorozatban. Még Döbrösi Laura is kezd meggyőzni arról, hogy van esélye a pályán, pedig az első részekben elkönyveltem tehetségtelennek, és innen nehezen vagyok elmozdítható. A történet a második évadra sokat erősödött, a 2x05 kifejezetten erős volt, van az HBOnál pénz, ezt eddig is tudtuk. Összességében sokszor megleptek azzal, hogy milyen bevállalósak, a második évad végi csavarra pedig nincs mentségük, legalább annyira meglepett és felkavart, ahogy egy jó amerikai sorozat szokta. Nyilván ezért nagyon haragszom, de egyben pozitívum is. További pozitívumként emelném ki a második évados főcímet, önmagában is nagyon jó, az elsőt látva pedig egyenesen tökéletes. Anger Zsoltot hagytam a végére, nem véletlenül, valahogy így kell ezt csinálni, köszönöm szépen Endre bá!

Pnikolett 

Az első két évad nagyon jó, a magyar sorozatok közül biztos, hogy kiemelkedik. A harmadik évadra viszont túlságosan elrugaszkodtak a realitásoktól, túl nagyot akartak robbantani,ami visszafelé sült el érzésem szerint.

Röfipingvin 

Ha van alapanyag és a megvalósításhoz elég pénz, akkor igen tisztességes sorozatokat tudunk ám készíteni.

Bazil 

Ha a budai luxusvillák mélyén ez az aranyélet zajlik, akkor köszönettel, de nem kérek belőle.
Nem úgy, mint a sorozatból, abból szívesen néznék még további évadokat.
Bár néha eltúlzottak a színészi reakciók, talán az alakítások között is van gyengébb, de ez a magyar sorozat felveszi a versenyt külföldi társaival, és bárhol megállná a helyét.
Külön pacsi a zenéket összeválogató szaktársnak, és mégspeciálisabb köszönet a magyar zenékért!
Igazán kellemes meglepetés!
10/10
2. évad: 10/6
3. évad: 10/9

Sister 

Sokáig azt gondoltam, hogy az Aranyélet nem nekem való. De úgy tűnik, egyre jobban kezdem szélesíteni a látókörömet olyan sorozatokkal is, amikről meggyőződésem, hogy nem az én műfajom. :) Tulajdonképpen a frissen kijött harmadik évad tehet róla, de már korábban is kacérkodtam a gondolattal, hogy belekezdek. Végül egy pörgős és lendületes évadösszefoglaló győzött meg arról, hogy érdemes lenne tenni vele egy próbát.

Elképesztően mocskos ez a világ, a legsötétebb bugyrokban járunk, ahol csak az számít, hogy milyen címkét viselsz. A színészi játék eszméletlen, Ónodi Eszter alakításától időnként a hideg is kiráz, annyira unszimpatikus, de ettől olyan zseniális. Thuróczy Szabolcsról szintén szuperlatívuszokban tudok csak nyilatkozni, ahogy Anger Zsolt, Döbrösi Laura és a többi színész játékáról. A zenéje, a vágás, a drónfelvételek csak a hab a tortán. A történet totálisan kiszámíthatatlan, tele van ötletekkel, váratlan megoldásokkal. Az első évad igen ígéretes, és úgy érzem a további kettő is kellően körmöt-tövig-lerágós lesz!

DoreenShitQ 

1-2.évad: Eltörölt minden előítéletet bennem a magyar sorozatokkal kapcsolatban. Iszonyat profi, folyamatosan fejlődik. Jólesően magyar, imádtam a zenei betétekben visszaköszönő ismerős dallamokat. A színészek talán itt hozzák karrierük legjobb alakítását, és a képi világához hasonlót se láttunk még magyar alkotástól. Nagyon drukkolok, hogy az utolsó évad jó legyen!

3.évad: A feléig nem tudtam mi történt a sorozattal. Unalmas volt, vontatott, nem történt semmi. Majd mikor jött az első nagyobb csavar spoiler apokalipszisba fordult az egész. Nagyon tetszett, a lezárás igaz nem volt rossz, bár szerintem spoiler
Összességében pedig: Aranyéletet a népnek!

3 hozzászólás
Faythe 

Nem rossz, ahhoz képest hogy magyar. Egyáltalán nem Barátok Közt színvonalú. Jobb! ;)

ptagi 

1. évad
Nem értem azokat a hozzászólásokat, amik azt ecseteleik, hogy annak ellenére, hogy magyar… Miért is ne gyárthatnánk jó sorozatot? Terápia, A mi kis falunk, Társasjáték… és tudnám még sorolni. Méltó az elismerésre ez is. A történet, a kivitelezés, a színészi munka sok-sok csillagot érdemel!
Csak egyelőre azért nem tudom, hogyan is viszonyuljak hozzá, mert egyetlen olyan karakter sincs, akinek bele tudnám érezni magam a bőrébe, akivel azonosulni tudnék vagy akarnék. Na de majd kialakul még ez :)

2. évad
Még mindig nem tudom, kit szeressek. De egyre többeket utálok. Zseniális.

3. évad
Oké, ez így eléggé hihetetlenné és valószerűtlenné lett fokozva. Már-már abszurd. De értem. Kell a túlzás, hogy aztán az ember értékelje azt, ami lesz. Ami marad. Mindent, ami fontos.

Basset 

3. évad
Úgy terveztem, hogy naponta megnézek egy részt…, de a 3. résztől benyelt a sorozat.
A sztori nagyon jól fel van építve, az első 3 fejezetig kb. semmit nem értesz, hogy akkor most mindenki csak vetyeng…, de aztán belecsapnak a lecsóba és fröccsen szerteszét.
A színészek elképesztő tehetségesek! Egyiknek sincs az a tipikusan magyar, izzadságszagú szerepe, még a legutolsó kis „senki” is természetesen játszik, nem „szerepel”. Szerintem ez a rendezőnek köszönhető és talán a szövegkönyvnek, úgy gondolom, nem volt „kötött” szöveg, csak a váz és a színészek építették (nem tudom, csak ezt így képzelem; ezért is annyi benne a káromkodás, csúnya beszéd: egy magyar ember így beszél természetesen). A családot alakító színészek egytől egyig óriásiak, de kiemelnék közülük 2-t: én Ónodi Esztert leírtam magamban a Valami Amerikakor egy életre, de itt remekel, sose tudom eldönteni, hogy szeressem, utáljam, sajnáljam, megvessem…, az utolsó pillanatig sem. A másik Olasz Renátó; Márk volt az egész évad kulcsfigurája, elképesztő, miken vonszolták végig szegényt, a végén ő veszített a legtöbbet. Remélem, hogy nagyonnagyonnagyonsok szerepet fog kapni ez a srác a jövőben és nem hagyják majd elkallódni, mert órási tehetség.
Én azt hiszem, büszkék lehetünk erre a sorozatra!


Népszerű idézetek

Pikachu 

Azért tart ott az ország, ahol, mert mindenki csak egy kis szívességet szeretne.

Pikachu 

Az ember hajlamos beleragadni a rosszba, amíg valami vagy valaki rá nem ébreszti, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy a rosszra fecséreljük.

Nocharity 

Pityu: Acélból vannak a golyóid, az biztos.
Márk: Fel akarsz szedni?

Pikachu 

A képesség önmagában már rég nem garancia az eredményességre.

Pandalány 

– Felgyújtod a haverodat és hirtelen te vagy Don Corleone?

Pikachu 

Börtönben nem a bűnösök ülnek, hanem a vesztesek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján