Alvilág (2019–2019) 31

Nóra családját átjárja a bűn. Apja, bátyja, sőt a férje is drogban utazik – innen van pénz házra, kocsira, gondtalan életre. Nóra soha nem firtatja ezeket a kétes üzleteket – a maga részéről tisztes polgári életre neveli három gyermekét. Ám egy nap egy motoros támadó lelövi a férjét és Nórának… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Balsai MóniNóra
Schmied ZoltánÁdám
Fekete ErnőSchneider
Nagypál GáborLipták
Bezerédi Zoltánapa
Szirtes Ágianya
Rajkai ZoltánMilán
Szabó GyőzőRusznyák
Hevér GáborErvin
Miller DávidMáté

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Nincs most nálam csalódottabb Balsai Móni rajongó. Nagyon vártam a sorozatot, attól a perctől, hogy megtudtam, hogy készítik. Végig követtem a hideg hónapokat és az emberfeletti munkát, amivel ez a 8 rész készült. Majd döbbenten láttam, hogy milyen hamar adásba kerül és milyen kevés reklámot kap.
Ezek után kíváncsian ültem le az első rész elé és ábrándultam is ki a végére. Aki az HBO magyar sorozatait nézte, az szerintem hasonlóképpen csalódott. Olyan emberek készítették ezt a sorozatot, akik mind csináltak már jót, nem is jót, kiemelkedőt a magyar filmek/sorozatok terén, akkor hogy nem vették észre, hogy ez ennyire félrement?
A dialógusok halottak, a legtöbb karakter szájából olyanok, mintha papírról olvasnák fel, és még Balsai Móni sem tudja megtölteni élettel, pedig az a nő egy szuperhős (lásd bármelyik színdarabját). A történet tele van logikai bakikkal, a felét nem hiszem el, egyrészt, mert hiteltelen amit mondanak, másrészt mert izzadtságszagú. spoiler Groteszkbe hajlóak a keménykedős jelenetek, pedig az Aranyélet (2015–2018) megmutatta, hogy lehet ezt jól is csinálni. Ja, hogy az HBO volt..
A karakterek unásig ismertek, semmi egyedi nincs bennük, semmit nem akarnak és nem is tudnak mondani, nem fejlődnek, nem mozdulnak előre. A történetben a csavar annyira meglepő, hogy a felénél ki lehet találni, pedig pont akkor kéne valami nagyot durrantani, mert addigra a színvonal gyengesége megszokható és unalmassá is válik.
Szabó Győző volt az egyetlen nézhető pont a sorozatban, viszont ez sem tudta ellensúlyozni az abszolút mélypontnak számító jeleneteket, amikor Pelsőczy Rékát kellett nézni. Annyi baj volt a játékával és a karakterével, hogy inkább bele sem megyek.
A fentiekben felsorolt, néha kínzásnak is beillő jelenetek után ha valaki megnézné a sorozatot, inkább azt javaslom, menjetek színházba, a Centrálban a két főszereplőnek fut közös darabja: a Büszkeség és balítélet, ami legalább tényleg k%@va jó bravúros és ötletes. #notanad

christine

Mondhat bárki bármit, nekem ez nagyon bejött. Persze voltak mélypontok, és sokszor csak forgattam a szemem, de így összességében teljes mértékben levett a lábamról.
Tetszett Nóra karaktere, rengeteg fejlődésen ment keresztül ebben a nyolc részben, szemmel látható volt az a helyzet, ahonnan indult, és az is, ahova érkezett. Néhány döntésével abszolút nem értettem egyet, egy-két húzásán nagyon meglepődtem.
Teljes mértékben szerelembe estem azzal a történettel, ami Nóra és a férje tinédzserkorát meséli el; imádnám OLVASNI egy ilyen, ehhez hasonló történetet, így ha valaki tud ilyet, vagy ehhez hasonlót, az szóljon nyugodtan :D
A lezárás néha túl gyorsnak, máskor meg túl lassúnak éreztem, legalább két részt még elbírtam volna nézni.
nagyon kíváncsi vagyok a második évadra, és merem remélni, hogy nem rontják el azzal, hogy tovább nyújtják a macska farkát.

Sister 

Nem lenne ez rossz sorozat, van benne potenciál, mégis a látványos, és olykor egészen nyilvánvaló hibái miatt kerül inkább az „egynek elmegy” dobozba. Pedig a szereplőgárda mindent megtesz a javítás érdekében, különösen a főszereplő Balsai Móni, de még ez sem mindig elég. A nagy fordulatot, bevallom, egyáltalán nem sejtettem, mert a végére már mindenki gyanúsnak tűnt. Ennek ellenére sikerült szépen lekerekíteni, úgyhogy nem tudom, ezek után lesz-e folytatás, vagy van-e még benne szuffla, hogy egyáltalán felmerüljön ennek a lehetősége. Mindenesetre nem volt teljesen csapnivaló, a végére egész szépen belendült, csak kár, hogy ehhez hat epizód kellett…

Chris90 

Jaj, ez a hét csillag csak egy nagyon-nagyon jó szándékú hét csillag. Amikor megtudtam, hogy az RTL-en lesz egy új magyar sorozat, ráadásuk Balsai Móni és Schmied Zoltán lesznek a főszereplők, Ujj Mészáros Károly pedig rendezi, hát előre borítékoltam a 10 csillagot. Aztán nem ennyi lett, nagyon nem… Az első hét részt egy hét alatt ledaráltam, a nyolcadikat pár nappal később. Hiába a kitűnő színészek, hiába a remek rendező, ez most nagyon mellément. A legnagyobb baj az, hogy a cím, a leírás és a plakát is akciósorozatot ígér, ehhez képest ez egy dráma, amelynek nagyon lassú a folyása. (A nyolcból két rész kell ahhoz, hogy felvázolják az alapsztorit?) Igazából itt nagyon sok volt az üres járat, bőven elég lett volna ez 4 epizódnyi hosszúságban, vagy leginkább egy 2 órás filmben. Mert az alapötlet nem rossz, meg a sztori sem, de igazából, visszagondolva, nem tudom, mit akartak üzenni ezzel az alkotók. A másik, hogy tele van logikai bakikkal, érthetetlen fordulatokkal. Úgy érzem, nem igazán sikerült jól adaptálni az eredeti sztorit (bár azt nem láttam), de ez nagyon nem magyar viszony. Sajnálom, hogy csalódás lett ez a sorozat, mert én tényleg nagyon akartam szeretni. De jobb, hogy nincs második évad.


Hasonló filmek címkék alapján