Sherlock (2010–2017) 439

3 díj · 4 jelölés

A sorozat a 21. századi Londonban játszódik, melyben elénk tárul, hogyan nyomozna ma Nagy-Britannia legendás detektívje, Sherlock Holmes és barátja, Dr. John Watson.

angol
angol
angol

Képek 89

Szereposztás

Benedict CumberbatchSherlock Holmes
Martin FreemanDr. John Watson
Rupert GravesLestrade nyomozó
Una StubbsMrs. Hudson
Louise BrealeyMolly Hooper
Mark GatissMycroft Holmes
Andrew ScottJim Moriarty
Amanda AbbingtonMary Morstan / Mary Watson
Jonathan ArisAnderson
Lara PulverIrene Adler

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 443

Várólistára tette 194


Kiemelt értékelések

AniTiger

Azt hiszem, akárkik is játsszák a szereplőket, sosem fogom őket annyira szeretni, mint ezt a BBC felállást.
Nagyon állat a casting, haláliak ezek a modernizált magánnyomozó sztorik. Moriartyba picit bele is szerettem, annyira fantasztikus a pacák mimikája, mozdulatai, minden. I miss him. :P

Igazából mindegy, hogy néztem – mind magyarul, mind angolul tetszett. Kivételesen nagyon klappoltak a magyar hangok. Igen, igen, főleg Moriarty… :D

Addig húztam-halasztottam a 3x3-at, amíg bírtam: eddig. Ide nekem a következő évadot.

2 hozzászólás
woolfe

Annyira intelligens egy sorozat, hogy az már szinte zavarba ejtő.

pvik13 

Zseniális sorozat! Annyira szuper voolt hogy a Sherlock storyt mai köntösbe öltöztették és még így is nagyon jól helyt állt a sori :D Benedict amaziiing volt mint mindig Martin meg szintúgy ^^

Tiko 

Ez a sorozat olyan szinten minőségi, hogy 15 pontot adok rá a 10-ből :)
Intelligens, szép, érdekes és közben mégsem mesterkélt, mégsem túlzó. Az első évad kiemelkedik a többi közül, de azért a folytatásokkal sincs bajom. A harmadik évad már elment kicsit a giccs irányába, de az évadzáró olyan szintű élmény volt, amit nem is nagyon tudnék máshoz hasonítani.

Nem bánom, hogy ilyen kevés rész készül belőle ilyen sok idő alatt, mert inkább legyen mindegyik epizód 100%-os és kelljen rá várni 1 évet. A színészek, a forgatókönyvírók, a zeneszerző és mindenki előtt le a kalappal.

MLauri

Szerintem a legeslegjobb Sherlock-feldolgozás. A színészek, a karakterek, mindent tökéletesen kiviteleztek. Egy rész sem unalmas, és megéri/megérte várni akár éveket is a következő évadra. Egyik kedvenc sorozatomnak mondhatom. Mindig is szerettem a nyomozással kapcsolatos dolgokat, de ez után még jobban érdekel. Zseniális ez a sorozat.

Zohannna

Szavakba önteni aligha kivitelezhető. Remek szereposztás, remek színészi játék, remek forgatókönyv, remek történet. Tele fordulatokkal, izgalmas, és az agyadat sem hagyhatod ki a filmnézésből. Minden ami kell egy helyen.

Kedves_Könyvek 

Csak szerintem borzasztóan helyes Benedict Cumberbatch ebben a sorozatban?

3 hozzászólás
Jully

I'm speechless.
Én… mi volt ez a másfél óra? Hol vagyok? Ki vagyok? Mi történt?
Ez a sorozat úgy, ahogy van zseniális. Ecsetelhetném órákig, mit szeretek benne, de gyorsan összefoglalva azt, hogy rendkívül tehetséges színészek játsszák,
van karakterfejlődés, vannak okok, van egy remek háttérsztori mindenhez és van még ezeregy dolog, amitől felejthetetlen.
A harmadik részt épp most fejeztem be, és a fent említett kérdések azóta is a fejemben keringnek. Sírtam, nevettem, annyira izgultam és féltem, hogy levegőt is alig kaptam, rosszul voltam, megborzongtam spoiler. Nem tudom, volt-e valaha ilyen film/sorozat élményem. Kétlem.
A vége pedig valami hihetetlenül gyönyörű. spoiler.
Mycroft, Sherlock, John, Mary, Mrs Hudson, Molly, Greg… Mindegyikőjüket nagyon kedveltem, pedig ilyen nem gyakran fordul elő.
Bár ne lenne vége a 4. évaddal, bár ez után a lezárás(?) után kétlem, hogy lesz új rész. Mesteri véget kapott, nem kaptunk túl sok információt, de a lényeg, hogy spoiler
Ez a sorozat, a karakterek, a színészek örökre velem maradnak. És újra, és újra, és újra végig fogom nézni. És ha lesz még rész, valószínűleg sírni fogok az örömtől.

krlany 

4. évad
Én úgy sajnálom, hogy így kiherélték ezt a sorozatot a végére. Az utolsó részen kívül le sem kellett volna forgatni az egészet. De még ebben is… szappanoperákat megszégyenítő módon sikerült a remek fordulatokat összecsődíteni, amiket itt és most sikerült felvonultatni, bár igaz, ami igaz, izgalmas volt, egészen a végkifejletig. Mycroftból meg sikerült még szánalmasabb embert csinálni, mint amilyen valójában.
Szóval örülök, hogy vége, mert ugye mi jöhetne ezután még az ufókon és a szektákon kívül? Rózsaszín habos-babos egy ír szetterrel és Mollyval az oldalán, miközben Watson gyerkőce felett pótmamáskodnak? Ááá, hagyjuk…

Újranézés után
Elsőre briliáns volt. Most másodjára, hogy az újdonság varázsa elmúlt, már találtam benne apró hibákat, ráadásul olyanokat, amelyek ilyen bénaságok a forgatókönyvben… szóval bár még mindig nagyon jó, megkopott kicsit, és ez rossz érzés nekem. Mondhatni kicsit meglegyintett a csalódottság szele… nem vészesen, de azért… és ez zavar… Nem fogadkozom, de nem akaródzik vagy húsz évig újranézni. Mindamellett a színészek parádésak, annak semmi nem árt.:)
Szóval nyüszögök meg minden, de azért ezzel együtt is az egyik legjobb sorozat.

hepi1122

Annyira jó ez a sorozat. Hihetetlenül okos és remekül elkészített, a színészi játéktól kezdve az operatőri munkán és a történetvezetésen át a zenéjéig minden nagyon szuper.


Népszerű idézetek

AniTiger

Sherlock: Mit akar még? Sokkot kaptam! Még takaróm is van!

1 hozzászólás
Leah 

Sherlock: Fogja be!
Lestrade: De hát meg sem szólaltam.
Sherlock: Gondolkodott. Idegesítő.

1.évad 1.rész

[névtelen]

Mycroft Holmes: We are in Buckingham Palace, at the very heart of the British nation. Sherlock Holmes, put your trousers on!

(2x1 – A Scandal in Belgravia)

woolfe

Anderson, ne szólaljon meg. Az egész utca IQ szintjét lehúzza.

AniTiger

Sherlock: Minek ez a takaró? Folyton rám rakják.
Lestrade: A sokk miatt.
Sherlock: Kit ért sokk?

AniTiger

Sherlock: Végre egy sorozatgyilkos. Nem fogok unatkozni!

Ashtray_Heart

– Punch me in the face!
– Punch you?
– Yes, punch me. In the face. Didn't you hear me?
– I always hear „Punch me in the face” when you're speaking, but it's usually subtext.

Jadeline

Sherlock: Én ön vagyok. Kész megtenni bármit. Kész kiégni. Kész megtenni, amit egy átlagos ember nem tenne. Kezet akar rázni velem a Pokolban? Hát nem okozok csalódást.
Moriarty : Ugyan. Csak a szád jár… Nem, te átlagos vagy. Átlagos vagy és az angyalok oldalán játszol.
Sherlock: Talán az angyalok oldalán játszom, de azért ne gondolja egy percre sem, hogy közülük való vagyok.

1 hozzászólás
Marcsi 

Mindig is sejtettem, hogy szeretni veszélyes gyengeség.

Jadeline

Lestrade ( Sherlocknak ) : Ne vegye zokon, de ha meglátom én is a legszívesebben sikítanék. Mint a legtöbb ember.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján