Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? (2014–2020) 177

How to Get Away with Murder
43' · amerikai · dráma, sorozat, krimi, rejtély 15
6 évad · 90 rész

1 díj · 2 jelölés

Annalise Keating a neves ügyvéd, a philadelphiai egyetem jogi karán professzori állásban is dolgozik. Keating „Hogyan lehet megúszni egy gyilkosságot” című szemináriumán saját eseteit elemzi a diákokkal, és az életszagú feladatok igencsak lázba hozzák a hallgatóságot. A professzorasszony a… [tovább]

Magyar
angol

Képek 8

Szereposztás

Viola DavisAnnalise Keating
Alfred EnochWes Gibbins
Jack FalaheeConnor Walsh
Aja Naomi KingMichaela Pratt
Matt McGorryAsher Millstone
Karla SouzaLaurel Castillo
Liza WeilBonnie Winterbottom
Katie FindlayRebecca Sutter
Charlie WeberFrank Delfino
Tom VericaSam Keating

További szereplők

Kedvencelte 122

Várólistára tette 253


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Okééé… ebben minden volt, amit imádok: gyilkosság, nyomozás, ügyvédek, jog, melegek, szeretők, megcsalók és még a zseniális karakterekről nem is beszéltem – a bárgyú tekintetű tök gyökér mimikájú főszereplő-gyerekről; pszichopata-szociopata nőről, akinek mégis a lába elé borulnék; a „Seggarc” -kódnevű foreveralone gyerekről, aki otthon (belső?) zenére vonaglik meg a dögös, jól öltözött, tök rejtélyes, jól fésült szexi dögről, akiről kiderül, hogy…

Isteni sorozat volt. Nem tudom akarok-e folytatást vagy így volt kompakt.

pvik13 

Sosem vonzott a jog úgy igazán, de ez a sorozat mégis tett róla hogy érdeklődést mutassak felé. Mert kicsit más irányból közelítette meg. Meg ugye minden évadban más volt az aki spoiler Főleg kiemelném Viola Davis alakítását az összes évadban 10/10.

NaNa_88 

1. évad után
Nagyon imádtam. Amíg végig nem néztem, mást el se indítottam. Teljesen kiakasztott a függővég, és azonnal nézni akartam tovább. 5*-ös volt.

2. évad után
Kisebb lelkesedéssel, de nagy kíváncsisággal estem neki. Rögtön az első résszel vissza is szippantott a bonyodalmak és a tárgyalótermek világába. Aztán egyre csak pakolták a problémákat, a már amúgy is hatalmas hegynyi kupacra. Ez nem tetszett. Volt egy alap szál, amit tovább hoztak, illetve folyamatos epizód történetek mellé, még egy egész évadon átívelő ügyet futtattak, ÉS még erre rá egy 10 évvel ezelőtt elinduló, magán jellegű rettenetet. Szerintem ez utóbbit pl. nyugodtan kihagyhatták volna. Minden összefügg mindennel. Egy, akár nagyon aprócska ponton kapcsolódik egymással, amiből a jelen eseményei következnek. Picit nekem már leterhelte az agyamat ez a sok minden. Mindegyik szál jó. Csak éppen szerintem sok egyszerre. Értem miért így csinálták, de nekem akkor is túl sok volt. De legalább nem lehet azt mondani, hogy nincs minden miért megmagyarázva. :D Mindenről és mindenkiről kiderül minden. Előbb vagy utóbb terítéken lesz mindenki.

3. évad után
Nem tudok már olyat mondani, amit részek nézése közben ne említettem volna. Sokszor túl van tolva. Olyan szereplők zuhantak akkorát a szememben, akiket előtte imádtam, így elvesztve minden tiszteletemet. Még a kezdő történethez visszatértek egy nagy epikus csavarral, amit aztán percek alatt oldottak meg. spoiler Vannak nagyon jó részei a sztoriknak és ez tartja fenn még az érdeklődésem a sorozat irányába. Az epizódos tárgyalások általában mindig jók. A nagy, az egész évadon átívelő eseményeket szokták túlbonyolítani mindig. Remélem kicsit ráncba szedik a dolgokat. Ráférne.

tataijucc

Szerintem ez egy kegyetlen jó sorozat, konkrétan 5 perc sem telt el az első epizódból, de teljesen bekebelezett. Rengeteg pozitívum van benne: nagyon jó a forgatókönyv; kicsit sem sablonos a történetvezetés; minden epizódban van valami olyan fordulat, amitől az ember még ha nem is tudja követni teljes egészében az eseményeket, mégis valahol a béka segge alatt keresi az állát; nagyon érdekesek a karakterek és az őket játszó színészek tehetségét már meg sem említem, mert na, baromi jók. Ez utóbbihoz kapcsolódva kifejezetten örülök, spoiler. Nem mellesleg Annalise egy-egy ügyvédi monológja szerintem spoiler
Kicsit érzek egyfajta beütést a Dr. House-ból a hazugságok terén, de ettől függetlenül pazar sorozatnak tartom.

Tamás 

Zseniális sorozat, úgy pörög mind a 15 rész, hogy nem győzi az ember kapkodni a fejét. Végig feszes és izgalmas marad a krimi szál, ezer csavarral és „WTF!!!” cliffhangerrel. Meg nagyon politikailag korrekt az egész a különböző nemzetiségű és rasszú szerelmes párocskákkal és meleg szereplőkkel. De attól még hogy valaki meleg vagy indiai, nem lesz sérthetelen, mert mindegyik karakter több dimenziós és megvannak a maga mocskos titkai. Szóval szerintem ez elég jó hozzáállás, és vagány az egész sorozat :D

KyKy

Első évad után tudom azt mondani, hogy határozottan nem rossz sorozat. Sőt. Tény és való, nem dobtam el tőle az agyamat úgy, mint sokan mások, de tetszik, lekötött és az utolsó részeknél kellőképpen izgultam is. Nagyon jó színészeket gyűjtöttek össze, egyedül a West megformáló sráccal vannak gondjaim (nem tudom megmagyarázni, de olyan fura a fejmozgása, ami nagyon zavar…), de a többieket nagyon bírom. Jó karakterek, jó történet, izgalmas fordulatok. Kíváncsian várom a második évadot.

4 hozzászólás
dezirel

Afene!
Ezt a sorozatot nem lehet csak úgy hétről hétre várva a folytatásokat nézni (a hetedik részig néztem, de aztán valahogy elfelejtkeztem róla… Nem kapott el a gépszíj, ráadásul a szinkron elég szörnyű! Bezzeg most ez sem zavart) Ennek neki kell ülni, mert a részek végén nem, hogy egyre több kérdésre kapnál választ, hanem egyre több lesz a kérdés. Egyszerűen zseniális, csavaros és isteni, ahogy pörögnek az események. Nem egyszerűen csak haladunk előre, hanem oda-vissza ugrálunk az időben, ráadásul, hogy még csak véletlenül se unatkozunk és teljesen lebilincseljen, minden epizód kap egy külön ügyet is. Tehát itt egy csapat egyetemista, akik jobban különbözni egymástól már nem is tudnának, egy kőkemény ügyvéd, aki tanár is, és egy gyilkosság. Keverd össze, rázd fel jól, aztán dőlj hátra és figyeld, hogy mi lesz belőle!
Mindenképp újranézős (belenéztem pár részbe, amikor befejeztem és rengeteg az apró jel és utalás, ami fölött elsőre simán elsiklottam), és már alig várom a folytatást (megpróbálom magam visszafogni, hogy egyben nézzem meg, de nem hiszem, hogy sikerül… mit fognak még ebből kihozni?!)

zsana

Így a 3. évadot taposva biztos vagyok benne, hogy ez életem sorozata.
Tele van izgalommal, Szuper karakterekkel, drámával, csalással hazugsággal, ezt nekem találták ki. :)

Estheer

A legzseniálisabb sorozat amit az utóbbi időben nyomonkövettem.
Az elején nem tudtam összerakni mi is történik éppen? A 43. perc végére már megszállottan vágytam a válaszokra. Sokszor értetlenül álltam a dolgok előtt
és csak halmozódtak a kérdések a fejem felett.
Nagyon jó színészgárda,nagyon jó történet és egy nagy,hatalmas kérdőjel a kombinációja ennek a remek sorozatnak.
Rabja lettem és ilyen érzés ritkán szokott a hatalmába keríteni.
Egy biztos; Nem bízhatsz senkiben!


Népszerű idézetek

virrasztó 

Oliver: Don't answer it –
Connor: It's my Annalise ringtone.
Oliver: Oh, God. Answer it!

doriilány

How do you sleep at night?
Alone. On very comfortable sheets. And I like expensive bottles of vodka.

Mentafagyi

Michaela: Várj, lehet, hogy az egyikben van a gyűrű!
Connor: Jaj, hagyd már azt a gyűrűt, Frodó!

Honey_Fly 

Annalise: There’s no truth in the courtroom. There’s just your version of what happened versus theirs. That’s how the justice system works. It’s not what’s right and what’s fair, it’s who tells the most convincing story.

Lili98

Laurel apja: Nem tudtam várni. Hadd nézzelek! Gyönyörű!
Laurel: Az „okos” szintén egy elismerés, amit egy lány szívesen hallgat.

3. évad 3. rész
doriilány

I want you to die. That's what I want. That it was you they killed in this house. Not Sam. Because he'd have never done this to me.

doriilány

I mean, look at me. I never thought I’d end up with a self-absorbed pretty boy.

doriilány

Just know that meeting you, and everything that we have, that’s everything. I mean… you’re everything.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján