Totál szívás (2008–2013) 199

16 díj · 6 jelölés

Walter, a kémiatanár az 50. születésnapján tudja meg, hogy végső stádiumú tüdőrákban szenved és alig egy éve van hátra. Szereti a várandós feleségét és gondozásra szoruló tinédzser fiát, ezért úgy dönt, hátralevő idejében a lehető legtöbb pénzt gyűjti össze. Erre azonban csak a törvény másik… [tovább]

angol · nincs

Képek 25

Szereposztás

Bryan CranstonWalter White
Anna GunnSkyler White
Aaron PaulJesse Pinkman
Dean NorrisHank Schrader
Betsy BrandtMarie Schrader
RJ MitteWalter White, Jr.
Bob OdenkirkSaul Goodman
Steven Michael QuezadaSteven Gomez
Jonathan BanksMike Ehrmantraut
Giancarlo EspositoGustavo 'Gus' Fring

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 175

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

csartak

Atyaúristen. Ez a sorozat nem semmi módon beszippantott. Az első részek még tapogatózóak voltak, de aztán egyre inkább berántott. Talán az a pillanat, amikor Walt spoiler
Minden egyes résznél sajnáltam, hogy egyre kevesebb van a sorozatból. Walt … micsoda karakter! Mekkora játékos volt! Kegyetlen, számító, kihasználó… de mindig élvezettel néztem a manipulációit, tényleg igazi zseni volt. Mindig egy lépéssel előtte járt mindenkinek. És tudott még jobban tovább süllyedni, nem volt neki semmi elég. Mikor egy képsort csak úgy odaböknek a rész végén, hogy gondold át az egészet, hogy mit tett megint….
Egyik kedvencem a „Say my name” rész volt. https://snitt.hu/idezetek/44756 Akkor annyira Heisenberg volt, az az ember, akit megteremtett magának. Olyankor élt igazán. spoiler
Tulajdonképpen mindig is pengélen táncolt, mindig el kellett rendeznie maga után valamit, vagy valakit. Egyik hozta maga után a másikat.
De mint minden jónak, ennek is vége lett, és szerencsére jól zárták le az egészet, nem maradt hiányérzetem. Ez volt a szükséges vég.
Óriási főhajtás Bryan Cranston előtt, hogy életre hívta ezt a zseniális karaktert. De ugyanúgy a többi szereplő is emlékezetes marad számomra.

Röfipingvin

Felejtsétek el a magyar címet. Egyébként meg tessék darálni, mert jó anyag!

Charityy 

Imádom ezt a sorozatot, egyre jobb és jobb. Tetszik a kontraszt Walter és a partnere között. A hülye és az okos :D
Úgy szeretem, ahogy van.

Valcsa

Fogalmam sem volt, hogy mit várhatok ettől a sorozattól – úgy ültem le megnézni. Legalább 1 részt, aztán majd meglátom… És már 1 rész után éreztem, hogy nem lesz megállás :D spoiler. A történet zseniális, és bár nem erre számítana az ember egy ilyen kaliberű/témájú sorozattól, de kifinomult humora is van (értsd: ez nem a trágárkodásból, untig ismételt helyzetkomikumokból adódik, mint az esetek zömében…). A színészek alakítása egyszerűen tökéletes – természetesen Bryan Cranstonnal az élen: én már most előrevetítem, hogy ő nagy karakterfejlődésen/változáson fog átesni, simán lehet, hogy a végén átmegy kicsit pszichopatába is. Néha már most is úgy tud nézni, hogy nem értem, miért nem p*silik össze magukat tőle egyből a rosszfiúk… :'D
Aaron Paul meg hihetetlen arc (és még mindig nem tudom hogy honnan olyan nagyon ismerős ő nekem… talán az Isteni sugallatos vendégszereplése miatt, mert átböngészve az IMDb-t, a többi filmjét nem láttam még), bár a karakterének néha nem ártana egy-két pofon, de ő is szerethető. :)
Azt meg kifejezetten szeretem, hogy nincs túlnyújtva ez a sorozat, mint a rétestészta. Szerintem ez a 7 rész is elég volt 1 évadba. (És ahogy láttam, a későbbiekben sem vitték túlzásba, ez szimpatikus.)
Most kicsit pihentetem, nem akarom hirtelen ledarálni az egész sorozatot, de mindenképpen kell a 2. évad is. :) Nézzétek, mert ez JÓ! (Mondom ezt úgy, hogy alapból nem szeretem a gyilkolászós, véres krimiket, mint amiket a tévében is nyomatnak állandóan: Gyilkos elmék, Gyilkos sorok, Gyilkos számok, Gyilkos betűk, Gyilkos szóközök, Gyilkos kérdőjelek, Gyilkos…….)

5 hozzászólás
Ashtray_Heart

"My name is Ozymandias, King of Kings:
Look on my works, ye mighty, and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare,
The lone and level sands stretch far away."

Nagyon keveseknek adatik meg úgy távozni, ahogy a Breaking Bad tette. Nekem mindig „a” sorozat marad.

1 hozzászólás
annna

Na, ez az a zsenialitás, amire már nem is lehet mit mondani.
Csak… ez a videó helyettem mindent elmond:
https://www.youtube.com/watch…

Sárkánybaby

Egyszer hallottam egy részletet egy podcast-ből, ahol írók arról beszélgettek, hogy hogyan építenek fel egy gonosz karaktert.
A kedvenc íróm (akinek a nézőpontját magam is megtapasztaltam) a következőket mondta: A karakter eleinte szimpatikus. Aztán történik valami, amit nem akarunk elhinni, ahonnan talán volna még visszaút. „Jaj, XY, kérlek ne tedd ezt!” Aztán eljutunk arra a pontra a karakter folyamatos cselekedetei után, hogy rádöbbenünk: ő itt a gonosz. És tudjuk is érte utálni. spoiler
Ezt letudva.

A sorozatot a kémia vonal miatt kezdtem el nézni, de Jesse Pinkman miatt maradtam.
Előbbiből meglepően kevés van, utóbbi miatt meg majdnem sírni tudnék.
Igazából engem is meglepett ez a fejlemény, mert Jesse-ről mindig azt képzeltem a promóképek alapján, hogy egy beképzelt, ostoba lúzer, akinek valami nagyon beteges apakomplexusa van Walter irányába, akit gőzerővel akarna másolni. Annak ellenére, hogy ebben az apakomplexusban akár még lehet is valami, a srác tökéletes ellentéte Walt-nak.
Ez a sorozat húsbavágó kegyetlenséggel ábrázolja azt a fajta családon belüli erőszakot, amit az emberek nem vesznek a szájukra. Vagy nem tartják eléggé erőszakosnak (hogy valami megbotránkoztató dolog süljön ki belőle a világ előtt), vagy ha az ember beismerné az ilyen létezését, akkor rá kellene jönnie, hogy a világban sokkal több gonosz ember van, mint azok a tahók, akik félholtra verik a feleségüket.
Ez a sorozat egy emberről szól, aki lelkileg és fizikálisan is terrorizálja azt, aki feltétlen odaadással hűséges hozzá a végsőkig, egy olyan emberről, aki hazugságok mögé bújva, egyre aljasabb és gonoszabb módszerekkel tartja fogságban, szintén érzelmileg a saját családját.
Egy emberről, akinek a büszkesége, egója és telhetetetlensége számos körülötte levő ember életét teszi teljesen tönkre. Aki talán szeret másokat, de legjobban csakis saját magát.

Mindenesetre a sorozatot a karakterek viszik a hátukon, és jaj de viszik! Mindenki, mindenki sokkal több, mint az első ránézésre tűnne. A csendes, udvarias tanár egy beteg állat, az ostboa kis drogos egy jószándékú és már-már ártatlan fiú, a bunkó rasszista rendőr egy okos és szerető ember, a családanya, az idegesítő sógornő, a fogyatéskos fiú, a drogbáró, az ex-rendőr, az ügyvéd. Mindannyi önmagában egy-egy kis világ.

Egy valamit azonban szögezzünk le.

Walter White nem egy hős.
Walter White egy szörnyeteg.

5 hozzászólás
Almost_Zed 

A legjobb drámasorozat, amit eddig láttam.
Szigorúan csak eredeti nyelven szabad nézni (már maga a magyar cím: Totál szívás, egy elcseszett fordítás), felejtsétek el a magyar szinkronos változatot!
Az elején rá kell hangolódni, nem egy pörgős sorozat, de ha ráérzel az ízére, a hangulatára, gyorsan be tud szippantani. Elképesztő utat jár be a főszereplő Walter White az évadok alatt: egyszerre támad együttérzés, döbbenet, majd szinte csodálat a karakter iránt, amint belevág a meth-bizniszbe Jesse Pinkman-nel, majd egyre magasabbra tör, miközben meg kell küzdenie az alvilág konkurenciájával, ugyanakkor erről semmit sem szabad(na) tudnia a törvény embereinek, és meg kellene őriznie a tisztességes családapa szerepét is. Ezen a vékony kötélen táncol 5 évadon keresztül, és közben sohasem lehetünk biztosak benne, hogy mikor zuhan a mélybe.
Kedvenceim voltak még Hank, Saul Goodman, Mike, 'Gus' Fring, akik mind iszonyú jó karakterek, remek színészekkel.
Kevés sorozat mondhatja el magáról, hogy évadról évadra tartani tudja a magas színvonalat, szerintem a Breaking Bad esetében ez sikerült. Ráadásul a lezárást sem rontották el, tökéletesen oldották meg a történet befejezését.
Teljesen megérdemelten nyerte el a Golden Globe-díjat a sorozat és a főszereplő is. Nehéz lesz ezt a szériát überelni, de a rajongóknak némi vigasz, hogy a sorozat spin-offjában, a Better Call Saul-ban Saul Goodman és Mike Ehrmantraut karaktere is tovább él.

Little_Monster 

Nagyjából három hónap alatt daráltam le, de ezzel is igen komoly önkontrollról tettem tanúbizonyságot, ugyanis tudtam volna sokkal hamarabb is végezni. Walter White és Jesse Pinkman duója valami zseniális, a karakterfejlődésről nem is beszélve. Ismertem a plakátokat, és a pilotot megnézve el sem tudtam képzelni, hogy abból a jóságos kémia tanárból hogy lesz az a kopasz főnök, akit a képekről megismertem. Tanítani való forgatókönyv, remek párbeszédek és kiemelkedő színészi teljesítmény. Bármikor újra tudnám nézni, és biztos, hogy nem unnám.

1 hozzászólás
skandinu

Kevesebb, mint egy hét alatt néztem végig tavaly nyáron az 5 évadot, amit már bánok, mert akkora ürességet éreztem utána, hogy azonnal újra akartam nézni.
Magyar szinkronnal is láttam pár részt tv-ben, ha nevetni akarsz, kihagyhatatlan Jesse üzenetrögzítős szövege magyarul, illetve a híres Say my name jelenet.:DDD
Egyébként hiba magyarul nézni, borzalmas fordításokkal, esetenként szinkronhangokkal lehet összefutni.
Talán Mike volt a kedvencem, de Jesse karaktere is nagyon tetszett.
A mágneses jelenetet nálam semelyik másik nem múlja felül, imádtam.:D Illetve talán a fürdőkádas savazás az 1.évadban, vagy amikor Hank rájön a dolgokra.
Szerethető volt a csengetős bácsi is.
A reggelizőssráccal se volt problémám, valahogy illett a sorozatba egy ilyen karakter is, jelképezve a mindennapok unalmasságát.
Maga az alapsztori is király, de a szereplők jellemfejlődése mindent visz, az utolsó évadra mindenki megőrül.
Egy negatívum, hogy a női szereplők, Jane-en kívül leírhatatlanul idegesítettek.


Népszerű idézetek

Ellen_Ripley

I am not in danger, Skyler. I am the danger. A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks!

Ashtray_Heart

Yo, yo yo, 148-3 to the 3 to the 6 to the 9, representing the ABQ, what up biatch?! Leave it at the tone.

2 hozzászólás
Ashtray_Heart

You are not the guy. You’re not capable of being the guy. I had a guy, but now I don’t. You are not the guy.

3 hozzászólás
heyreka

Marie: You're ordering a new rock?
Hank: I'm bidding on a new mineral.

1 hozzászólás
annna

Just because you shot Jesse James, don't make you Jesse James.

heyreka

Jane:Where do you want to go? South America? Europe? Australia?
Jesse: Is New Zealand part of Australia?
Jane: New Zealand is New Zealand.
Jesse: Right on. New Zealand. That's where they made „Lord of the Rings”. I say we just move there, yo. I mean, you can do your art. Right? Like, you can paint the local castles and shit. And I can be a bush pilot.

Ashtray_Heart

Mike: You know when they say „it's been a pleasure”? Well, it hasn't.

Valcsa

Jane (Jesse-nek): Tudod, a fű olyan, mint az ugródeszka.
(02x08)

crissy

Deci să fii la 8 dimineața aici! Nenorocit… Du-te dracului!

01x01

4 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján