Gyilkos elmék (2005–2020) 217

A Criminal Minds története az FBI egyik különleges részlegéről szól. A csoport feladata nem kevesebb, mint az ország bűnöző állományát, valamint a bűnözésre hajlamos személyeket analizálni, a különösen veszélyeseket kiszűrni és megállítani, mielőtt újra lecsaphatna. Jason Gideon ügynök a… [tovább]

Képek 20

Szereposztás

Shemar MooreDerek Morgan
Matthew Gray GublerDr. Spencer Reid
Thomas GibsonAaron Hotchner
Kirsten VangsnessPenelope Garcia
A. J. CookJennifer Jareau
Joe MantegnaDavid Rossi
Paget BrewsterEmily Prentiss
Mandy PatinkinJason Gideon
Lola GlaudiniElle Greenaway
Jennifer Love HewittKate Callahan

További szereplők

Kedvencelte 204

Várólistára tette 130


Kiemelt értékelések

Charityy 

A legjobb nyomozós sorozat, amit eddig láttam. A főszereplőket is sikerült megkedvelnem, pedig az ilyesfajta sorozatoknál nem ezt figyelem leginkább. A részek szinte kivétel nélkül izgalmasak és betegesek voltak :D Tetszik, hogy sorozatgyilkosokkal, pszichopatákkal foglalkoznak és ahogy bemutatják a gyilkosok hátterét, indítékaikat.

Negative_Singularity

Amikor a szürkére kopott angyallelkünket fehérbe öltözteti a vászonra vitt beteges fantázia, paradoxon születik, aminek címe is van: gyilkos elmék. Tulajdonképpen ez az a sorozat, amikor nem a nyomozás maga érdekel, hanem az elkövetett gyilkosság módja és a mögöttes pszichológia; néha kicsit sekély, néha húsba maróan mély, de unalmas vagy érdektelen soha. Mindig magával visz egy feledhetetlen utazásra, és rettenetesen élvezem; valami sötét fertő ujjong bennem.

Andilány 

Abszolút kedvenc. Bármikor adják a tévében szívesen megnézem. Főleg az első négy évad részeit, de szinte bármelyik évad, bármelyik része jöhet. Kezdetben húgom nézte a sorozatot, mert egyik este odakapcsolt az egyik csatornára és érdekesnek találta. Aztán másnap is volt és rájött, hogy sorozat. Nekem csak olyan más tevékenységnek aláfestésként ment, nem figyeltem rá. Aztán valahogy olyan rész volt, ami felkeltette az érdeklődésem és én is ottragadtam a tévé előtt. Teljesen rákattantam, de a tévében kb. csak az első kettő vagy három évadot ismételték folyamatosan és elvesztettem a fonalat, hogy hogyan jönnek egymás után a részek. Úgyhogy elkezdtük neten nézni az elejétől kezdve, sokszor egész napos Gyilkos elmék maratonokat tartva. Azóta is folyamatosan nézem a részeket, a kedvenc sorozatom lett. Dr. Spencer Reid *.*

5 hozzászólás
egridori

Az egyik kedvenc sorozatom. Bármilyen a hangulatom, az időpont, mindig megnézem a tévében, és évente legalább egyszer úgy rákattanok, hogy muszáj maratont tartanom. Egy szó, mint száz, elfogultan imádom.

Talán az első 5-7 évad a kiemelkedőbb, utána kicsit elfárad az egész, bár kétségtelen, hogy utána is vannak kiemelkedően jó részek. Elég érdekesen oldják meg a szereplők kiírását. Egyrészt pozitív, hogy utána legtöbbször visszatérnek, vagy ha végleges a távozásuk, arra mindig nyomós okot szolgáltatnak. Másrészt pl. amikor tudjuk, hogy az illető nem halott, és hogy korábban milyen szoros baráti viszont ápoltak, adott helyzetben mégsem tesznek róla említést spoiler, értem én, hogy pénz, de ha később visszahozzák/megjelenik, akkor ez így egy kicsit furán jön ki.

Azért szeretem még, mert az évadok során mindegyik karakter tudott fejlődni, és szerethetővé vált úgy, hogy az őket formáló személyes vagy szakmai problémákat később nem tolják újra és újra erőltetve a nézők szeme elé. Néha azonban elég irreális a szenvedéstörténetük, vagyis a rész, ami csak az adott karakteré. Dehát mindenkinek kell egy nagy alakítás (vagy annak a lehetősége).

De a fő tanulság mindenképpen az, hogy ne fussunk, vagy csak erdőben ne fussunk, mert elrabolnak/megkínozták/megölnek. :)

1 hozzászólás
Mazsidrazsi

Precíz, morbid, elképesztő, beteg és zseniális sorozat.

woolfe

Mindig szerettem az aberrált elméket tanulmányozni. Úgyhogy ez a sorozat néha azt érzem, kifejezetten nekem készült. Hiába laposodik, hiába ez a sok szereplőváltogatás, hiába van több gyengébb rész, ugyanolyan lelkesedéssel követem nyomon hétről hétre. Sokáig szurkoltam egyébként egy Garcia/Morgan párosért, aztán rájöttem, milyen egyedi a megjelenített nő-férfi barátság. Mellesleg minden karakternek komoly háttértörténete és komplex jelleme van, így mindannyian emberiek maradnak végig, jobban lehet kötődni hozzájuk.

KyKy

Mivel még soha nem láttam a sorozatot, újonnan kezdtem el, úgy döntöttem – ha nem felejtem el – évadonként írok egy rövid értékelést ide frissiben.
Szóval az 1. évad után:
Érdekes sorozat, azt gondolná az ember, hogy nyomasztó sok részt nézni ilyen témából, de határozottan nem az, úgy 5 részenként gondolkodom el azon, hogy amúgy kivagyok-e vagy sem, de általában nem.
Tetszik az egység, igazán izgalmas a munkájuk, számomra a legérdekesebb részek, amikor ők is be vannak vonva a merényletekbe, ezért is tetszett annyira az évadzáró például.
Királyak a karakterek, az első pillanattól kezdve Gideon a kedvencem, lenyűgöz a pasi, imádom. Másik kedvencem Hotch, imádom, hogy mindig öltönyben feszít, és tetszik a háttértörténete is (amennyit megismertem eddig). Reid is cuki, ahogyan Morgan is, sőt, igazából mindenki határozottan kedvelhető. Morgan és Garcia párosa még, ami iszonyat király, de ahogy láttam, ebből nem lesz semmi komoly sajnos. Ahogy azt is láttam (és már tapasztaltam is), hogy a szereplők is le fognak cserélődni, amit biztosan bánni fogok. De egyelőre élvezem a 2. évadot.

UPDATE

Nos, mivel határozottan elfelejtettem évadonként írni valamiféle összefoglalót, amit ígértem, most meg már eléggé összefolynak az események, történések, így csak annyit írok, hogy kész, a sorozat levett a lábamról, újabb rajongója lett a személyemben. Tényleg nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom szeretni, hiszen a témája alapvetően annyira nem hoz lázba, viszont a karakterek miatt az egész izgalmas és érdekes lesz. Szeretem a főszereplőket, nem is igazán tudok kiemelni egy kedvencet (na jó, Hotch ♥), nagyon jók a színészek is, így pedig tökéletes az összhatás.
Az évadzárókért pedig egyenesen élek-halok, bár legtöbb esetben már az előtte lévő rész is olyan izgalmas, hogy nem először mondtam, ez simán elment volna évadzárónak, de tény, hogy azokkal tarolnak. Most kezdtem az 5. évadot, ami baromi nyomasztóan és lehangolóan indul, és alig várom, hogy újabb és újabb részeket nézhessek.

Silence1989 

A sorozat bepillantást enged az FBI személyiség profilalkotó részlegének minden napjaiba.Minden rész egy odaillő idézettel kezdődik és végződik.Nagyon szeretem azt amilyen aprólékosan rakják össze az egyes részekben a gyilkosok profilját.Mellékesen bepillantást enged a magánéletükbe is,hiszen nemcsak munkatársak,hanem barátok is.Kedvenc szereplőim David Rossi és Aaron Hotchner.

k_mesi

Imádom ezt a sorozatot! Nagyon szimpatikusak a szereplők, tetszik a részek felépítése, a képvilág, a gondolatok.
A kedvencem Garcia és Dr. Reid.

agi89

A Top1 kedvenc sorozatom.
Amelynek bármelyik részét bármilyen körülmények között képes vagyok megnézni.

Egyszerűen a kezdetektől, évadról-évadra- részről-részre hozza ugyanazt a színvonalat. Ami rohadt magasan van. :D

Kedvenc Csokifiúm nélkül nem is lenne igazi az életem. ;D

Még nagyon sok évadot kívánok magunknak!


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Reid: – Ha Derek Morgan kimondja az igent, a hajadonok országos gyásznapot hírdetnek.

11. évad 3. rész
7 hozzászólás
NaNa_88 

Óvakodj a türelmes ember haragjától! – John Dryden

9. évad 13. rész
NaNa_88 

Három dolog van, amit nem lehet sokáig rejtegetni: a Nap, a Hold és az igazság. – Buddha

12. évad 3. rész
2 hozzászólás
NaNa_88 

Linden *Reidről*: – Honnan szedték ezt a srácot?
Rossi: – Az F.B.I. épülete előtt hagyták egy mózeskosárban.

4. évad 12. rész
NaNa_88 

Három ember csak úgy tud megőrizni egy titkot, ha kettő közülük halott. – Benjamin Franklin

7. évad 11. rész
Marcsi 

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt. A képzelőerő felöleli az egész világot.

1 hozzászólás
NaNa_88 

– Neked is van mumusod, apa?
– Igen. Úgy hívják, hogy Adóhatóság.

10. évad 21. rész
NaNa_88 

Ashley Seaver: – Egy hazugot keresünk Washingtonban? Azt hittem szűkítjük a kört!

6. évad 11. rész
NaNa_88 

Nem ahhoz kell nagy erő, hogy kitartsunk valami mellett, hanem hogy lemondjunk róla. – J. C. Watts

10. évad 2. rész
NaNa_88 

Ki-ki saját magának ördöge, és csinál a saját életéből poklot. – Oscar Wilde

7. évad 19. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján