A férjem védelmében (2009–2016) 62

6 díj · 48 jelölés

Julianna Margulies alakítja Alicia Florrick védőügyvéd szerepét, akinek férje, Peter (Chris Noth), egy nyilvános szexbotrány után politikai korrupció miatt kerül rács mögé. Amikor a botrány után Alicia visszatér dolgozni, azt látja, hogy férje bemocskolt neve miatt kiközösítik és igyekszik… [tovább]

angol

Képek 20

Szereposztás

Julianna MarguliesAlicia Florrick
Matt CzuchryCary Agos
Archie PanjabiKalinda Sharma
Christine BaranskiDiane Lockhart
Josh CharlesWill Gardner
Alan CummingEli Gold
Makenzie VegaGrace Florrick
Graham PhillipsZach Florrick
Chris NothPeter Florrick
Zach GrenierDavid Lee

További szereplők

A férjem védelmében (2009–2016)

További stábtagok

Gyártó
Scott Free Productions
King Size Productions
Small Wishes
CBS Productions
CBS Television Studios

Streaming
SkyShowtime

Feldolgozásai

The Good Wife (2016–2016)
The Good Wife (2016–2016)

Kedvencelte 36

Várólistára tette 135


Kiemelt értékelések

Little_Monster

Annyira nehéz erről a sorozatról bármit is írni, mert számomra ez az abszolút etalon. Így kell sorozatot csinálni szerintem. Így kell nőket megformálni, ábrázolni, karaktereket kitalálni. Kellő időközönként tűnnek el belőle főszereplőnek hitt karakterek, és kerülnek a helyükre újak. Ennyi évad elteltével is megvan benne a logika, az építkezés, a történet kibontása. Összefüggnek, és érezni rajta, hogy az íróknak vannak hosszútávú tervei, amiket a karakterekkel véghez akarnak vinni. Sok szálat mozgatnak rengeteg állandó helyszínnel és ettől válik az egész élethűvé és életszagúvá. Mindenki mindenkinek ellensége, de közben egymásra vannak utalva. Soha semmiben nem lehetünk biztosak, mégsem azt érzi a néző, hogy egyik részről a másikra csak összefüggéstelenül történnek a dolgok annak érdekében, hogy éppen az aktuális rész jó legyen. A nagy egész is formálódik, és ebben mindenkinek szerepe van. Az egész stábot hatalmas dicséret illeti meg, mert ilyen magas színvonalon dolgozni nem sokan tudnak. Minden rész valami újat mutat, és ez az egyetlen sorozat, ami akkora űrt hagy maga után, hogy a nyaram nagy részében visszaszámolok, hogy mikor nézhetem újra. Igenis ez az a girlpower, ami hiányzik a mai televíziózásból. A főszereplő nők, akik nem csak egy dologra alkalmasak, nem bárgyúk és gyámoltalanok, hanem igenis tökösek, főnöknek valók és nem roskadnak magukba, ha valami nem úgy alakul, ahogy eltervezték. Ennek ellenére érzékiek, szexisek, kihívóak és helytállnak minden területen. Alicia karaktere a sorozattörténelem egyik legjobban és legárnyaltabban megírt karaktere, akihez hasonló kevés van, pedig jóval több kéne belőle.

ananiila

Ismét befejeztem egy sorozatot! Nem állítom, hogy minden részt láttam, mert egy ideig csak tv-ben követtem, de van úgy, hogy az embernek éppen más dolga van.
Nagyon hektikus volt a viszonyom a sorozattal, ennek pedig az az oka, hogy ki nem állhatom Marguliest. Miközben mindenki arról áradozott, hogy milyen szuper színész, én csak az agyon botoxozott merev ábrázatát láttam, mérhetetlenül unalmasnak és ellenszenvesnek tartottam. Rajta kívül még Charles-t (Will) is utáltam. Viszont rajtuk kívül minden szereplőt szívesen néztem, mert igazán izgalmas karaktereket jelenítettek meg és a történet nagy része is izgalmas és érdekes volt.
A 7. évadot most néztem darálva, tetszett egészen az utolsó 4-5 részig, akkor már érezhető volt a kasza tudata és az abból fakadó kapkodás. A vége fura lett, különösen Caryvel bántak el. Jason és Alicia kapcsolata már túl sok volt, most olvastam, hogy happy end lett volna vége, de JDM nem tudott elmenni a jelenet forgatására a TWD miatt. Nem is baj.
Összegezve : kellemes sorozat, olyan ami ha szembejön velem a tv-ben nem kapcsolom el, szívesen nézem újra.

2 hozzászólás
ptagi 

Nem úgy érdekes és izgalmas, mint egy Szívek szállodája vagy egy NCIS, mégis egy olyan világba csöppentem bele, ami eddig ismeretlen volt számomra, viszont roppant izgalmas!
Itt is eljött az az idő, amikor már nem az egyes ügyek, perek a fontosak, hanem hogy a szereplők egymáshoz való viszonyai hogyan alakulnak, személyes karakterfejlődésük milyen irányt vesz, stb.
Alig várom a folytatást!

Avilda

Hihetetlen belegondolni, hogy már 7 éve nézem ezt a sorozatot. 16 éves korom óta az életem része. Emlékszem, akkoriban mindenki Edwardért meg Damonért volt oda, én meg egy politikai-jogi sorozatba voltam belezúgva, bár az elején alig értettem a hatalmas játszmákat. Az 5. évadig, vagy talán a 6. évad közepéig minden egyes részt úgy néztem, hogy ennél jobb nem lehet ez a sorozat, azonban mostanra, ennyi év után én is kezdek felfedezni valamiféle „elfáradást” az írók részéről, pedig ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy csökkenne a színvonal. Remélem, még legalább 3 évig nézhetem ezt az intelligens, elegáns és bravúros sorozatot.

alexxy

Kedvencem. Nálunk szerintem méltánytalanul kevesen nézik, pedig folyamatosan magas szintet hoz, s ezt kevés sorozta tudja megtenni ennyi évadon keresztül. Zseniális főszereplőkkel, nagyszerű mellékszereplőkkel. Csodás párbeszédek, remek történetvezetés. Kiváló arányban keveredik, a dráma és a humor. Alicia munkája és magánélete is jó arányban kap hangsúlyt. A napi ügyek is érdekesek szerintem.

csikimókus 

Váratlan utolsó percek. 10 csillag! Nagy gratula készítőknek.
Bár annyi kivetnivalót mondanék, hogy számomra Aliciát és Willt alakító színészek között semmilyen kémia nem volt, így az a szál nem volt túl hiteles, hiába szőtte át a hét évadot.

Monday

Jó kis sorozat, érdekesek a napi ügyek, Aliciát és Kalindát kifejezetten kedvelem és olyan jó látni Matt Czuchryt is végre. Egy nagy gondom volt vele a gyerekek 'jajj anyuci meg apuci válni fognak' részek.


Népszerű idézetek

Norcsevit

Ha a férjem miatt aggódik uram, valószínűleg még soha nem dühített fel nőt.

1. évad 1. rész – Bevezető rész

Hasonló filmek címkék alapján