Hatalmas kis hazugságok (2017–2019) 467

9 díj · 16 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

Az HBO új saját gyártású, erotikával, hazugságokkal és titkokkal teli sorozata három középosztálybeli anyuka történetét meséli el. A közös bennük, hogy mindenük megvan, mit egy nő kívánhat, és a gyerekeik most mennek iskolába. A látszólag tökéletes életük azonban sötét titkokat rejteget. A… [tovább]

angol
magyar

Képek 42

Szereposztás

Shailene WoodleyJane Chapman
Reese WitherspoonMadeline Martha Mackenzie
Nicole KidmanCeleste Wright
Alexander SkarsgårdPerry Wright
James TupperNathan
Adam ScottEd Mackenzie
Laura DernRenata Klein
Iain ArmitageZiggy Chapman
David MonahanBernard
Sarah BakerThea

További szereplők

Kedvencelte 173

Várólistára tette 346


Kiemelt értékelések

Theana 

Update
Van, amikor azért nézünk egy sorozatot vagy filmet, mert az annyira távol áll a valóságtól, de van, amikor pont azért vonz annyira valamelyik, mert annyira valósághű. Ez az egyik legminőségibb sorozat, amit valaha láttam. Felszínes lenne haragudni vagy utálni valakit ebben a sorozatban, mert annyira komplex mindegyik karakter. Perry is. Vagy Mary Louise. Medaline. Mindenki. Természetesen, saját értékrend és -ítélet alapján haragudni vagy utálni normális, hiszen érző lények vagyunk, reagálunk az eseményekre, de amikor kiderül, mi áll az egész mögött, mégis butának tűnhetünk akár a saját szemünkben is, hogy lehettünk ennyire tudatlanok. Rettenetesen összetett figurákat láthatunk, érthető, átérezhető motivációval, és erre főként a második évad alatt jöttem rá, Mary Louist figyelve. Rettenesen utáltam ezt a nőt, de tudtam, hogy az ő szemszöge is teljesen érthető. A másik dolog, ami szembetűnt, hogy mennyire jól illusztrállja a harcot, a kisebb csatákat, úgy mond, amelyeket minden, de tényleg minden ember megvív. Akár a házasságában, akár a szülőjével, akár önmagával. Az iskolával, a munkahelyével, bármiben, bárhol. És ez a rendkívüli színészgárda…! Kiváló ez a sorozat minden szempontból.
Mellesleg azt, hogy elkaszálták, nem tudom, mire vélni.

NaNa_88 

Már azzal megfogott, hogy hány csillagot adjak neki. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi nem tetszett, de igazából nem találtam ilyet.
Szerintem jól felépített, drámai, helyenként humoros. A színészek nagyon jók voltak, de Reese Witherspoon volt a kedvencem. Talán az ő karaktere volt a legkomplikáltabb. Valahol elviselhetetlen egy nőszemély, de a szíve a helyén és ettől nem tudtam elvonatkoztatni. Én megkedveltem.
Végig izgalmasnak találtam, nem tudtam félre tenni. Muszáj volt néznem. Örülök, hogy ebből nem csináltak egy végeláthatatlan sorozatot, mert nem lett volna értelme. Ugyanakkor én is még bőven néztem volna. Volt eleje, közepe, vége. Pont. Kisebb titkok és a nagy konfliktus is szépen le volt vezetve, néha kicsit ugrálva az időben. Minden percét megérte. Nagyon örülök, hogy nem kezdtem el akkor, amikor még várni kellett a folytatásra. Ezt csak darálva. Bele is őrültem volna. :D

Zahra 

Ahh, nem tudok mit mondani, imádtam az egészet. A történet annyira megfogott, de a rendezés mellett sem lehet szó nélkül elmenni. A tengeres jeleneteket imádtam, iszonyatosan hangulatosak voltak, meg amikor Jane futkorászni járt idegességében.

moonchristal

Ó, te jó Ég! Valami ilyesmi reakciót váltott ki belőlem végig ez a sorozat. Mellékes információ, hogy a könyv már régóta ott csücsül a polcomon, és úgy terveztem, hogy előbb elolvasom, és csak utána nézem meg a sorozatot, de győzött a kíváncsiság (főleg, hogy két megkezdett könyvsorozat van már folyamatban, időbe telt volna, mire valósban sorra kerül ez is…)
Legszívesebben egy nap alatt ledaráltam volna az egészet, de idő hiányában ez nem sikerült, ami jó is, mert így kicsit talán emészthetőbb volt. A témaválasztás ugyanis, amennyire aktuális, pont annyira kemény, épp ezért nehéz olyat írni, filmezni belőle, ami egyszerre hat megdöbbentően, egyszerre borzaszt el, mégis tele van szerethető,valós, emberi karakterekkel.
Nagyon tetszett, ahogyan a színészek megformálták ezeket a bonyolult, olykor teljesen érthetetlenül viselkedő karaktereket, és eddig nem volt nagy kedvencem Nicole Kidman, de innentől kezdve, le a kalappal előtte, az ő alakítását nevezném legkiemelkedőbbnek ebben, de természetesen a többieket is szerettem, Reese Witherspoon is a legjobb formáját hozta, kedveltem ebben a szerepben (is). A gyerekszínészek is fantasztikusat alkottak.
Gyönyörű volt a helyszín, tetszett, ahogy ez a tragédiákkal és titkokkal teli kisváros közben meg tudott maradni annak festői szépségű helynek, amelynek a kamera végig bemutatta. És a zene… valami lenyűgöző. Csodás összhangban voltak a jelenetekkel, a tájakkal és a szereplőkkel is a dalok, nem egy került gyorsan a lejátszási listámba közülük.
Összességében egy nagyon ötletesen felépített történet volt, fordulatos és izgalmas, teli olyan mély érzelmekkel, amelyek hatása alól még napokkal később sem tudtam kikerülni. Egyetlen apróság, ami zavart, nekem kicsit sok volt benne a felnőtt tartalom, kevesebb is elérte volna a kívánt hatást, de ez nagyon keveset von csak le az egésznek a művészi értékéből. Egy élmény volt, kíváncsi leszek a második évadra is, addig is, remélem, hamar eljutok a könyvhöz is.

desertangelable 

Ahogy korábban már az egyik epizódhoz írtam is, Shailene Woodley-ban nagyon pozitívan csalódtam, illetve nem is ez a helyes kifejezés. Ezekben a ya filmekben eddig nem volt lehetősége megmutatni, hogy mit is tud valójában, viszont ebben a minisorozatban, nekem egyértelműen bizonyította, hogy sokra hivatott még. A többi női főszereplőt nagyon szeretem, beleértve Laura Dernt is, így nagyon el kellett volna rontaniuk a történetet, ahhoz, hogy bármi rosszat is mondhassak, de szerencsére erről szó sincs. A cselekményeket tökéletesen pakolták egymásra, és ez a folyamatosan, a levegőben lógó rejtély, adott egy olyan kis plusz izgalmat ehhez a „született feleségek” szintű hangulathoz, ami folyamatosan váróssá tette a következő részt. Nagyon megtalálták a színészeket ezekhez a karakterekhez, mindannyian egytől egyig jól hozták a szerepüket, és itt elsősorban a női főszereplőkre gondolok. Ahogy sokan előttem már kinyilatkoztatták, én is csak annyit tudok mondani: néztem volna még.

ziara

Ez a sorozat olyan, mintha egy súlyt raknának a mellkasodra:(
Profi. Minden tekintetben.

Szeszj 

Nekem ez a sorozat nagyon bejött, imádta. Bár nem akartam megnézni, már többen is ajánlták csak valahogy annyira nem érdekelt, de milyen súlyos hiba volt ez. Most egy kihívás miatt kezdtem el, szóval köszönöm a kihívásnak hogy egy ilyen jó sorozatot mutatott meg! :D
A sorozatról, egy nagyon jól kidolgozott sorozat volt, rengeteg érzelem van benne, a drámától a humorig minden megjelenik benne. A való életről szól. A szereplők fantasztikusak, egyszerűen lenyűgözőék. Kedvencem Reese Witherspoon, nagyon bírtam. De persze a többi szereplői is remek.
A zenék is valami fantasztikusak voltak! Imádtam. https://www.youtube.com/watch…
Teljesen lenyűgözött. Én csak ajánlani tudom.

Nicole88

Izgalmas, fordulatos sorozatot sikerült csinálni, sztár szereplőkkel, akiket egytől-egyig nagyon szeretek.
Shailene-t külön jó volt látni ilyen komoly szerepben, simán le tudta vetkőzni Trish álarcát.
Reese-t is megszoktam más műfajban (vígjátékok), de itt is nagyon hitelesen játszott, jól állt neki Madeline :-)
Különösen tetszik a hatalmas ködfolt a sztorin, a történetben fokozatosan állnak össze a darabkák és szinte a végéig nem tudod, mi is történt pontosan.

justafairytale 

Zseniális szereplőgárda egy nagyszerű történettel. Néztem volna tovább…

Mesemondo

HBO kitett magáért. Borzasztóan nyomasztó a sztori, de valahogy mégis sikerült egy élvezhető sorozatot csinálni belőle, ami szépen, kereken zárult, és remek színészi alakításokat vonultatott fel. Egy rész guilty pleasure, egy rész elrettentő példa, egy rész gazdag emberek szenvednek, egy rész remek HBO dráma. Érdemes volt végignézni.


Népszerű idézetek

desertangelable 

Tanárnő: – Madeline! Nem bánja ha Madeline-nek hívom?
Madeline: – Miért, minek hívna, Arthurnak?

2 hozzászólás
MLauri

Madeline: Látjátok, ő megért engem! De sajnos meleg. *a felszolgáló srácról*
Jane: Tényleg?
Madeline: Mm..
Celeste: Nehogy már..
Madeline: Tényleg!
Celeste: Ebben biztos vagy?
Madeline: A legjobbak mindig azok.

pizza42 

-Mit szólnátok haa.. Te is kérsz kávét?
-Persze.
-Hármat kérünk. És van sütid, amitől nem lesz nagyobb a seggem?

desertangelable 

Madeline: Tudod, hogy bármikor képes vagyok magamra terelni a szót, de most rólad és a jövődről van szó.

Rei15

Madeline: Madeline Martha Mackenzie, de senki sem hív Marhtanak és nyugodtan tegeződjünk.
Jane: Jane másodiknévnélküli Chapman.
Madeline: Jane másodiknévnélküli Chapman, máris kedvellek. Igazán kedves embernek tűnsz. Jó orrom van az ilyesmihez.

Ercsusz 

Madeline nem az a rájuk hagyó típus, inkább az a tetöt rájuk gyújtós.

Szencsike 

Renata: Nincs olyan, hogy én ne legyek gazdag!

2. évad 2. rész – Áruló szívek
Szencsike 

[Renata kikapcsolja a rádiót]
Gordon: Régen szeretted ezt a dalt.
Renata: Régen szerettem ráülni az arcodra is. Azt hiszed ez újra meg fog történni?!

2. évad 2. rész – Áruló szívek
Adalind

Chloe: Mit látsz odakint?
Madeline: Megijesztettél. Csengőt kéne a nyakadba kötni, hogy ne tudd rám hozni a frászt!

Kizi

Öt év után meg kéne tiltani a pároknak, hogy nyálasak legyenek.

1. évad 1. rész – Valaki meghalt

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján