Halott vagy (2019–2022) 212

0 díj · 8 jelölés

Jen 3 hónapja vesztette el férjét, aki egy cserbenhagyásos gázolás áldozata lett. A nő nehezen dolgozza fel a veszteséget, miközben igyekszik 2 fiával visszarázódni a mindennapokba. Csatlakozik egy gyászterápiás csoporthoz, ahol megismeri Judy-t, a kicsit furcsa, de jószívű nőt, aki megérti őt,… [tovább]

angol
magyar
angol · magyar

Képek 12

Szereposztás

Christina ApplegateJen
Linda CardelliniJudy
James MarsdenSteve
Max JenkinsChristopher Doyle
Sam McCarthyCharlie Harding
Luke RoesslerHenry Harding
Edward AsnerAbe
Steve HoweyJason
Brandon ScottNick Prager
Diana Maria RivaAna Perez nyomozó

További szereplők

Kedvencelte 53

Várólistára tette 165


Kiemelt értékelések

TejesMasni

Tetszett a kiszámíthatósága ellenére is. Izgalmas volt, néhol megható és vicces, a maga sötét módján, de jól szórakoztam közben, minden percét feszült figyelemmel kísértem végig. Rendkívül jó párost alkottak a színésznők. Nagyon jó volt nézni az alakításaikat, Christina és Linda elképesztően jól játszották a szerepeiket. Mindketten tehetséges színésznők. Izgatottan és tűkön ülve várom már a folytatást, remélem lesz 2. évad!!

5 hozzászólás
Szeszj 

Nem gondoltam volna hogy ennyire megtetszik a sorozat, az eleje egy kicsit fura volt és annyira nem kötött le, de minél jobban beindultak a dolgok annál jobban tetszett az egész. Igaz elégé kiszámítható és van egy-két klisé is a sorozatban, bár ez engem soha nem zavart, de közben pedig rengeteg csavar is megjelenik benne. A poénok is rendben vannak, sokat káromkodnak benne, mondjuk engem nem zavart egyáltalán, láttam már ennél sokkal rémesebb káromkodós sorozatot és filmet is.
Fontos témákat is említ a sorozat, nem megy bele annyira de megemlíti és beszél róla. Ennek azért nagyon is örültem.
A szereplők nagyon jó, imádom Jen és Judy közötti barátságot, igaz egy kicsit furán indultak a dolgok de nagyon jó barátok lettek, olyan igazi legjobb barátok.
A gyerekeket is kedvelem, Henry nagyon aranyos, Charlie pedig azért sokat fejlődött az évadok között, zárójelben megjegyzem nagyon helyes szerintem! :D
Aki még nagy kedvenc az Ben és Perez.
Nekem a második évad jobban tetszett mint az első, az első inkább ilyen bevezetés féle volt, azért a másodikban voltak nagyon jó részek.
Nagyon várom a harmadik évadot. Mert rettentően kíváncsi vagyok és megkedveltem a szereplőket! :))
A soundtrack pedig nagyon jól volt megválasztva.
https://media0.giphy.com/media/i4xLJBa33kxrOw28ts/giphy.gif
https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/LwW6nu…

Bancsurka

Nagyon nagyon jó volt. Izgalmas volt, tele volt fordulatokkal. A színészek borzasztóan jól játszották a szerepüket. Christina és Linda nagyon tehetségesek, nagyon jó párost alakítanak a sorozatban. A humora nekem nagyon tetszett. Remélem nem kell sokat várni a harmadik évadra.

MrsCumberbatch 

1. évad után:
Nem vagyok elájulva a sorozattól. A téma maga jó, tetszik a történet, de ha alaposan megnézzük az egész túl van nyújtva. A felesleges történetszálak spoiler és a túlzásba vitt visszaemlékezés, mind-mind olyan hatást nyújt, mintha egy jó kis 120-180 perces filmet túl akart valaki nyújtani egy 300 perces sorozattá. Meg se lepődnék, ha tényleg ez történt volna. Egy élvezhető filmből valaki meg akart gazdagodni ezért egy kicsit uncsi sorozatot csinált belőle. Mivel daráltam a sorozatot, így annyira nem tűnt fel az időhúzás, de így hogy utána gondoltam, nagyon is egyértelmű lett.

2. évad után:
Az első évad végén viszont ismét történt valami izgalmas, ezért nem volt kérdés, hogy a 2. évadot is biztos megnézem. De valahogy még mindig nem érzem, hogy megér 86%-ot ez a sorozat. Talán 5 csillagnál többet ér, de 8-9-et biztos nem. 30 perces, darálható sorozat, de akkor is úgy érzem, hogy ezt a történetet sokkal jobban meg lehetett volna oldani.

Világéletemben azt vallottam (és szerintem ez sosem fog változni), hogy inkább káromkodjon valaki, mint a magas lóról flegmán burkoltan köpjön le valakire az ember, mert az nagyon undorító és rettentően nem egyenes személyre vall. Viszont amit Jen csinált az már tényleg undorító volt. A South Parkot is lekörözi. Minden második szava a k*rva meg a b*szdmeg volt és olyan gusztustalan módon kötekedett és karomkodott akkor is, amikor tökre nem volt értelme – de hát, mit vár az ember egy okádék alkoholistától???

Az elején azt hittem, Judy tapadása és pörgése lesz az idegesítő, de nem. Kellett annyi kis boldogság a sorozatba. Jen volt az idegesítő ebben a sorozatban. Az viszont totál egyértelmű volt, hogy spoiler Amikor megjelent spoiler kiakadtam. Olyan fordulat volt amire nem számítottam. De miután bekopogott már kb tudtam, hogy spoiler

A vége meg amúgy egy hatalmas kérdőjel. spoiler Azt hiszem, ez az egy ok, amiért várom a harmadik évadot, hogy erre a kérdésre megtudjam a választ. De ha nem lesz, sem fogok belebolondulni.

Szóval, összegezve:
Ajánlom-e? Nem. De. Kicsit. Talán.
Van idegzeted ahhoz, hogy egy 30 perces epizódból 20 perc káromkodás legyen? Túl éled? Egyáltalán nem zavar? Akkor igen. Ha nem bírod, inkább bele se kezdj.
Ha nem vársz sokat a sorozattól, akkor nem fogsz csalódni, ezt garantálom.
DE ha azt hiszed, hogy nagyon jó kis krimis-vígjátékot fogsz látni, akkor felejtsd el, de nagyon gyorsan, mert nem ez a te sorozatod.

Ha mégis belevágnál, úgy gondolom, hogy nem fogsz csalódni (főleg ha nem vársz sokat tőle), könnyen darálható, ha egyszer elkezded, rövidsége miatt észre sem fogod venni, hogy már vége is. De, ha sok minden van a várólistádon, nyugodtan told ezt későbbre. Nem rossz, megnézhető, de nem egy nagy durranás.

9 hozzászólás
Zahra 

Már az első jelenettel megvett magának, Jen flegmaságát és szarkasztikusságát imádtam.
Számomra eléggé kiszámítható volt, de a dialógusok és a színészi játék miatt ez egyáltalán nem zavart.

Little_Monster

Christina Applegate karaktere nagyon jól sikerült. Tetszett a szókimondása, az állandó káromkodás, a meditációk és az is, hogy megmutatták azt is, amikor tombol a dühtől vagy épp sír tehetetlenségében. Szép íve volt a történetnek, fokozatosan derültek ki a dolgok, melyek nagy része azért sejthető volt. Tetszett a gyerekekkel és környezettel való viszony, éreztem benne valami emberit, annak ellenére, hogy európai tekintettel is hihetetlen luxus vette körül őket. Legvadabb álmaimban elképzelni sem tudok olyan házakat, amiket ingatlanosként árult egy átlagos hétköznapon. Judy karaktere kicsit idegesítő volt, főleg a veszekedések során tanúsított –I’m sorry. – It’s okay. válasza. Külön örültem, és nagyon bátor dolognak tartom, hogy Applegate történetét ismerve bevállalta a spoiler. Sok fontos dologról tettek említést, de mégis könnyed, szerethető és néhol vicces módon.

brena 

Rég tetszett ennyire sorozat!!!
Legszivesebben kezdeném elölről:)

2 hozzászólás
alexakarola 

1. évad után: Nagyon jó a két főszereplő és a dinamikájuk!! Nagyon élveztem, alig várom a második évadot.

2. évad után: Hát, most is ezt tudom kihangsúlyozni, hogy annyira jó a kettejük közti kémia, dinamika!! Ők a sorozat lelkei, ez egyértelmű. Emellett viszont millió fordulattal rendelkező, kicsit abszurd történetet kapunk, amit ha akarna sem tudna unni az ember, mert nincs rá idő. :D Rengeteget nevettem ezeken a helyzeteken és csak egyszerűen imádtam minden egyes percét. Minden főbb karaktert szeretek, egy kivételével, aki viszont nagyon idegesített mindig is, ez Charlie. A második évad még jobban tetszett, mint az első, pedig már az is nagyon megvett magának. Egyszerűen imádom! <3 Nagyon remélem, hogy még több évadot megél, (addig, amíg marad benne potenciál) a készítő pedig nem fogy ki a jobbnál jobb ötletekből és humorból. :) És legjobban azt remélem, hogy majd akármeddig is fog menni a sorozat, egy normális, jó lezárást fog kapni, mert nagyon megérdemli! spoiler

3. évad után: Megható jelenetek voltak az évadban (az ágyas búcsúnál sírtam…), nem gondoltam, hogy ilyen fordulatot fog venni a sorozat, de valószínűleg a készítők sem egy darabig, legalábbis szerintem nem ez az eredeti terv.

Így a harmadik évad végére most lehúztam 9 csillagra, mert valahogy nem azt éreztem, mint az első évad után, aminek simán 10-et adtam, rájöttem arra is, hogy sok embert nem kedveltem meg (csak Judy és Jen kapcsolata azokat mindig háttérbe szorította), valahogy több rész nem is tetszett igazán itt, ilyen kisebb dolgok inkább csak, plusz spoiler De ettól még nagyon szerettem ezt a sorozatot!
És bár ebben az évadban Judy és Jen közötti jelenetek mások voltak, de imádtam őket, ők, a kettejük barátsága maradt a kedvencem all the way.
Friendship goals, that's what I can say. ♥
Egyik kedvenc elhangzott mondatom: „Judy, you are not a burden! You are my fucking heart!” ♥

3 hozzászólás
lipotdorka

Hát nem tudom, kicsit ilyen Santa Clarita Diet feelinget vártam, úgyhogy ilyen részről nekem kicsit csalódás volt. Megvannak a pillanatai, nagyon kiszámítható és klisé, nekem helyenként unalmas volt (főleg az első évad, a másodikra már hozzászoktam, hogy mindenki egyfolytában sír szerintem), karakterek is sokszor idegesítettek (főleg a folyamatos sírással lol) de amúgy nagyon sodró dinamikája van az egésznek, mindig van benne valami csavar ami hiába kiszámítható, mégis bevonz. Újranézni nem hiszem, hogy fogom, de várom a folytatást.

Békacica 

Húzták, vonták rendesen a történéseket. Képileg és hangilag szép megoldásokat lehetett észrevenni.Gondolok itt a főcímek megoldására, meg spoiler Nagyon jó még a sorozat a feszültség fokozásában is, de az első évad is kiszámítható, a második évad meg már az első és utolsó részen kívül előre elmesélhető. spoiler
A szereplők reális kinézetűek, reális mennyiségű sminkkel. A luxus életmódot meg ellensúlyozza, hogy mindenki nagyon bután viselkedik, meg káromkodik.spoiler
Az első évad még 10/10 volt, a másodikkal együtt a sok időhúzás, és kicsit erőltetett részletek miatt már csak 8 csillag. ( Nagyon kíváncsi vagyok mit találnak ki a kövi évadra, mi lesz a lezárás.)
Összességében teljesen nézhető és humoros (fekete humoros) dologról van szó. Mindenképpen ajánlom.


Népszerű idézetek

zozo 

-I'm trying to process the idea that I'm never gonna have children.
-You know, you can always adopt.
-Yeah, I'm 41 and homeless, send me all your children.
-I wouldn't…open with that.

zozo 

-I think I'm admitting that 'cause I'm a little drunk.
-Again?
-Still.

NaNa_88 

Jen: – Látod mi történik? Három napra a nagyanyádhoz költözöl az öcséd meg keresztény lesz.

1. évad 10. rész – Menned kell
Haspók 

Jen Judy-ról :
She sees the good in people. Even when it isn’t there.

Haspók 

I’m up all night. Feel free to call me. We can not sleep together.

(Judy to Jen)

Haspók 

I guess … we should talk about what we… shouldn’t talk about before we don’t talk again.
(Jen)

NaNa_88 

*Henry iskolai előadásán*
Christopher: – Messze ő a legjobb, bár ez itt nem nagy szám.
Jen: – Tudom, köszi! Az apja zenei génjeit örökölte.
Christopher: – A templomom gyerekkórusában a helye!
Jen: – Persze! Majd ha meghaltam!

1. évad 6. rész – Te jó ég!
Haspók 

Steve: What kind of friendship is based on lies? And manslaughter?
Judy: A layered one?

9 hozzászólás
Haspók 

Judy – Thank you for not burning everything.
Jen – I ran out of lighter fluid.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján